Աստերոիդների ցանկ (5901-6000)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Աստերոիդների ցանկ (5801-5900)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (6001-6100)
Անունը Ժամանակավոր
նշանակումը
Հայտնաբերման
ամսաթիվը
Հայտնաբերման
վայրը
Հայտնաբերող(ներ)ը
(5901) 1986 WB1 25 նոյեմբեր 1986 Կլետ Զ. Վավրովա
(5902) Տալիմա 1987 QY10 27 օգոստոս 1987 Նաուչնի Լ. Կարաչկինա
(5903) 1989 AN1 6 հունվար 1989 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(5904) Վուրտեմբերգ 1989 AE7 10 հունվար 1989 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն
(5905) Ջոնսոն 1989 CJ1 11 փետրվար 1989 Պալոմար Է. Հելին
(5906) 1989 SN5 24 սեպտեմբեր 1989 Լեյք Տեկապո Ա. Գիլմոր, Պ. Կիլմարտին
(5907) 1989 TU5 2 հոկտեմբեր 1989 Սերո Տոլոլո Շ. Բաս
(5908) Աիչի 1989 UF 20 հոկտեմբեր 1989 Կանի Յ. Միզունո, Թ. Ֆուրութա
(5909) Նագոյա 1989 UT 23 հոկտեմբեր 1989 Կանի Յ. Միզունո, Թ. Ֆուրութա
(5910) Զատոպեկ 1989 WH4 29 նոյեմբեր 1989 Կլետ Ա. Մրկոս
(5911) 1989 WO7 25 նոյեմբեր 1989 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(5912) Օյատոշիյուկի 1989 YR 20 դեկտեմբեր 1989 Օջիմա Ց. Նիջիմա, Տ. Ուրատա
(5913) 1990 BU 21 հունվար 1990 Յորի Մ. Արաի, Հ. Մորի
(5914) Քետիվելեր 1990 WK 20 նոյեմբեր 1990 Սայդինգ Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(5915) Յոշիրո 1991 EU 9 մարտ 1991 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(5916) վան դեր Վուդե 1991 JD1 8 մայիս 1991 Պալոմար Է. Հելին
(5917) Չիբասաի 1991 NG 7 հուլիս 1991 Պալոմար Է. Հելին
(5918) 1991 NV3 6 հուլիս 1991 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(5919) Պատրիկմարտին 1991 PW12 5 օգոստոս 1991 Պալոմար Հ. Հոլտ
(5920) 1992 SX17 30 սեպտեմբեր 1992 Պալոմար Հ. Հոլտ
(5921) 1992 UL 19 հոկտեմբեր 1992 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(5922) Շուիչի 1992 UV 21 հոկտեմբեր 1992 Կիյոսատո Ս. Օտոմո
(5923) Լիեդեկե 1992 WC8 26 նոյեմբեր 1992 Կիթ Պիկ Սփեյսուոչ ծրագիր
(5924) Տերուո 1994 CH1 7 փետրվար 1994 Օիզումի Տ. Կոբայաշի
(5925) 1994 CP1 5 փետրվար 1994 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(5926) Շոնֆելդ 1929 PB 4 օգոստոս 1929 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(5927) Կրոգ 1938 HA 19 ապրիլ 1938 Բերգդորֆ Վ. Դիկվոս
(5928) Պինդարուս 1973 SK1 19 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(5929) Մանզանո 1974 XT 14 դեկտեմբեր 1974 Էլ Լիոնսիտո Ֆելիքս Ագիլարի աստղադիտարան
(5930) Ժիգանով 1975 VW2 2 նոյեմբեր 1975 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(5931) Ժվանեցկի 1976 GK3 1 ապրիլ 1976 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(5932) Պրուտկով 1976 GO3 1 ապրիլ 1976 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(5933) Կեմուրջյան 1976 QN 26 օգոստոս 1976 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(5934) Մաց 1976 SJ 20 սեպտեմբեր 1976 Կվիստաբերգ Կ.-Ի. Լագերկվիստ, Հ. Ռիկման
(5935) Օստանկինո 1977 EF1 13 մարտ 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(5936) Խաջինով 1979 FQ2 29 մարտ 1979 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(5937) Լոդեն 1979 XQ 11 դեկտեմբեր 1979 Կվիստաբերգ Կ.-Ի. Լագերկվիստ
(5938) Կելլեր 1980 FH2 16 մարտ 1980 Լա Սիլյա Կ.-Ի. Լագերկվիստ
(5939) Տոշիմայեդա 1981 EU8 1 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(5940) Ֆելիկսոբոլև 1981 TJ4 8 հոկտեմբեր 1981 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(5941) Վալենսիա 1982 UQ6 20 հոկտեմբեր 1982 Նաուչնի Լ. Կարաչկինա
(5942) Դենզիլռոբերտ 1983 AN2 10 հունվար 1983 Պալոմար Բ. Ե. Բեհեյմեր, Մ. Մարլի
(5943) Լովի 1984 EG 1 մարտ 1984 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(5944) Ուտյոսով 1984 JA2 2 մայիս 1984 Նաուչնի Լ. Կարաչկինա
(5945) Ռոաչապրոաչ 1984 SQ3 28 սեպտեմբեր 1984 Անդերսոն Մեսա Բ. Սկիֆ
(5946) Գրոզնի 1984 UC1 28 հոկտեմբեր 1984 Կլետ Ա. Մրկոս
(5947) Բոննի 1985 FD 21 մարտ 1985 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յու. Շումեյկեր
(5948) Լոնգո 1985 JL 15 մայիս 1985 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(5949) 1985 RL3 6 սեպտեմբեր 1985 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(5950) Լեուկիպոս 1986 PS4 9 օգոստոս 1986 Սմոլյան Է. Էլստ, Վ. Իվանովա
(5951) Ալիսմոնե 1986 TZ1 7 հոկտեմբեր 1986 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(5952) Դեյվմոնե 1987 EV 4 մարտ 1987 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(5953) Շելտոն 1987 HS 25 ապրիլ 1987 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յու. Շումեյկեր
(5954) Էպիկուրոս 1987 QS1 19 օգոստոս 1987 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(5955) Խրոմչենկո 1987 RT3 2 սեպտեմբեր 1987 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(5956) դ'Ալամբերտ 1988 CF5 13 փետրվար 1988 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(5957) Իրինա 1988 JN 11 մայիս 1988 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յու. Շումեյկեր
(5958) Բարանդե 1989 BS1 29 հունվար 1989 Կլետ Ա. Մրկոս
(5959) Շակլան 1989 NB1 2 հուլիս 1989 Պալոմար Է. Հելին
(5960) Վականաի 1989 US 21 հոկտեմբեր 1989 Կոգոշիմա Մ. Մուկաի, Մ. Տակեիշի
(5961) Վատտ 1989 YH1 30 դեկտեմբեր 1989 Սայդինգ Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(5962) Շիկոկուտենկյո 1990 HK 18 ապրիլ 1990 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(5963) 1990 QP2 24 օգոստոս 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(5964) 1990 QN4 23 օգոստոս 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(5965) 1990 SV15 16 սեպտեմբեր 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(5966) Տոմեկո 1990 VS6 15 նոյեմբեր 1990 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(5967) Էդիթլեվի 1991 CM5 9 փետրվար 1991 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(5968) Տրաուգեր 1991 FC 17 մարտ 1991 Պալոմար Է. Հելին
(5969) Ռիուչիրո 1991 FT 17 մարտ 1991 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(5970) Օդոհրիկուեն 1991 JS1 13 մայիս 1991 Սապորո Կ. Վատանաբե
(5971) Տիքել 1991 NT2 12 հուլիս 1991 Պալոմար Հ. Հոլտ
(5972) Հարրիյակինսոն 1991 PS12 5 օգոստոս 1991 Պալոմար Հ. Հոլտ
(5973) Տակիմոտո 1991 QC 17 օգոստոս 1991 Կիյոսատո Ս. Օտոմո
(5974) 1991 UZ2 31 հոկտեմբեր 1991 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(5975) Օտակեմայումի 1992 SG 21 սեպտեմբեր 1992 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(5976) Կալատաջիան 1992 SR2 25 սեպտեմբեր 1992 Հարվարդ Օաք Ռիջ աստղադիտարան
(5977) 1992 TH1 1 հոկտեմբեր 1992 Պալոմար Հ. Հոլտ
(5978) Կամինոկունի 1992 WT 16 նոյեմբեր 1992 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(5979) 1992 XF 15 դեկտեմբեր 1992 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(5980) 1993 FP2 26 մարտ 1993 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(5981) Կրեսիլաս 2140 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(5982) Պոլիկլետուս 4862 T-1 13 մայիս 1971 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(5983) Պրաքսիտելես 2285 T-2 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(5984) Լիսիպուս 4045 T-3 16 հոկտեմբեր 1977 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(5985) 1942 RJ 7 սեպտեմբեր 1942 Տուրկու Լ. Օտերմա
(5986) Քսենոփոն 1969 TA 2 հոկտեմբեր 1969 Ցիմերվալդ Պ. Վիլդ
(5987) Լիվիոգրատոն 1975 LQ 6 հունիս 1975 Էլ Լիոնսիտո Ֆելիքս Ագիլարի աստղադիտարան
(5988) Գորոդնիցկի 1976 GN2 1 ապրիլ 1976 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(5989) Սորին 1976 QC1 26 օգոստոս 1976 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(5990) Պանտիկապաեոն 1977 EO 9 մարտ 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(5991) Իվավլադիս 1979 HE3 25 ապրիլ 1979 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(5992) Նիտլեր 1981 DZ 28 փետրվար 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(5993) Թամիդիքսոն 1981 EU22 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(5994) Յակուբովիչ 1981 SZ7 29 սեպտեմբեր 1981 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(5995) Սեյնթ-Աիգնան 1982 DK 20 փետրվար 1982 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(5996) Ջուլիոանջել 1983 NR 11 հուլիս 1983 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(5997) Դիրաք 1983 TH 1 հոկտեմբեր 1983 Կլետ Ա. Մրկոս
(5998) Սիտենսկի 1986 RK1 2 սեպտեմբեր 1986 Կլետ Ա. Մրկոս
(5999) Պլեսցիա 1987 HA 23 ապրիլ 1987 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յու. Շումեյկեր
(6000) Յունայթեդ Նեյշնս 1987 UN 27 հոկտեմբեր 1987 Բրորֆելդե Պ. Յենսեն
Աստերոիդների ցանկ (5801-5900)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (6001-6100)

Աղբյուր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]