Աստերոիդների ցանկ (4501-4600)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Աստերոիդների ցանկ (4401-4500)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (4601-4700)
Անունը Ժամանակավոր
նշանակումը
Հայտնաբերման
ամսաթիվը
Հայտնաբերման
վայրը
Հայտնաբերող(ներ)ը
(4501) Էուրիպիլոս 1989 CJ3 4 փետրվար 1989 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(4502) Էլիզաբեթանն 1989 KG 29 մայիս 1989 Պալոմար Հ. Հոլտ
(4503) Կլեոբուլուս 1989 WM 28 նոյեմբեր 1989 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(4504) Ջենկինսոն 1989 YO 21 դեկտեմբեր 1989 Սայդինգ Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(4505) Օկամուրա 1990 DV1 20 փետրվար 1990 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(4506) Հենդրի 1990 FJ 24 մարտ 1990 Ստեկենբրիջ Բ. Մենինգ
(4507) Պետերքոլինզ 1990 FV 19 մարտ 1990 Ֆուջիեդա Հ. Շիոձավա, Մ. Կիձավա
(4508) Տակացուկի 1990 FG1 27 մարտ 1990 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(4509) Գորբացկի A917 SG 23 սեպտեմբեր 1917 Սիմեիզ Ս. Բելյավսկի
(4510) Շավնա 1930 XK 13 դեկտեմբեր 1930 Ֆլագստաֆ Ք. Տոմբո
(4511) Ռեմբրանդտ 1935 SP1 28 սեպտեմբեր 1935 Յոհանեսբուրգ Հ. վան Գենտ
(4512) Սինուհե 1939 BM 20 հունվար 1939 Տուրկու Ի. Վյայսյալյա
(4513) Լուվր 1971 QW1 30 օգոստոս 1971 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(4514) Վիլեն 1972 HX 19 ապրիլ 1972 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(4515) Խրեննիկով 1973 SD6 28 սեպտեմբեր 1973 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4516) Պուգովկին 1973 SN6 28 սեպտեմբեր 1973 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4517) Ռալֆհարվեյ 1975 SV 30 սեպտեմբեր 1975 Պալոմար Շ. Բաս
(4518) Ռայկին 1976 GP3 1 ապրիլ 1976 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4519) Վորոնեժ 1976 YO4 18 դեկտեմբեր 1976 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4520) Դովժենկո 1977 QJ3 22 օգոստոս 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4521) Ակիմով 1979 FU2 29 մարտ 1979 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4522) Բրիտաստրա 1980 BM 22 հունվար 1980 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(4523) MIT 1981 DM1 28 փետրվար 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(4524) Բարկլայդետոլլի 1981 RV4 8 սեպտեմբեր 1981 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(4525) Ջոնբաուեր 1982 JB3 15 մայիս 1982 Պալոմար Է. Հելին, Յու. Շումեյկեր, Պ. Դ. Ուայլդեր
(4526) Կոնկո 1982 KN1 22 մայիս 1982 Կիսո Հ. Կոսայ, Կ. Ֆուրուկավա
(4527) Շոենբերգ 1982 OK 24 հուլիս 1982 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(4528) Բերգ 1983 PP 13 օգոստոս 1983 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(4529) Վեբերն 1984 ED 1 մարտ 1984 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(4530) Սմոլուչովսկի 1984 EP 1 մարտ 1984 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(4531) Ասարո 1985 FC 20 մարտ 1985 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(4532) Կոպլանդ 1985 GM1 15 ապրիլ 1985 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(4533) Օրթ 1986 EL 7 մարտ 1986 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(4534) Ռիմսկի-Կորսակով 1986 PV4 6 օգոստոս 1986 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4535) Ադամկարոլա 1986 QV2 28 օգոստոս 1986 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(4536) Դրյուպինսկի 1987 DA6 22 փետրվար 1987 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(4537) Վալգրիրասպ 1987 RR3 2 սեպտեմբեր 1987 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(4538) Վիշյանանդ 1988 TP 10 հոկտեմբեր 1988 Տոյոտա Կ. Սուզուկի
(4539) Միյագինո 1988 VU1 8 նոյեմբեր 1988 Այաշի կայան Մ. Կոիշիկավա
(4540) Օրիանի 1988 VY1 6 նոյեմբեր 1988 Բոլոնիա Սան Վիտորե աստղադիտարան
(4541) Միզունո 1989 AF 1 հունվար 1989 Տոյոտա Կ. Սուզուկի, Թ. Ֆուրութա
(4542) Մոսոտի 1989 BO 30 հունվար 1989 Բոլոնիա Սան Վիտորե աստղադիտարան
(4543) Ֆենիկս 1989 CQ1 2 փետրվար 1989 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(4544) Քսանտուս 1989 FB 31 մարտ 1989 Պալոմար Հ. Հոլտ, Ն. Թոմաս
(4545) Պրիմոլևի 1989 SB11 28 սեպտեմբեր 1989 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(4546) Ֆրանկ 1990 EW2 2 մարտ 1990 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(4547) Մասաչուսեթս 1990 KP 16 մայիս 1990 Սապորո Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(4548) Վիյլեն 2538 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(4549) Բարխարդ 1276 T-2 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(4550) Ռոյկլարկ 1977 HH1 24 ապրիլ 1977 Պալոմար Շ. Բաս
(4551) Կոխրան 1979 MC 28 հունիս 1979 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(4552) Նաբելեկ 1980 JC 11 մայիս 1980 Կլետ Ա. Մրկոս
(4553) Դոնկեմպբել 1982 RH 15 սեպտեմբեր 1982 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(4554) Ֆանինկա 1986 UT 28 հոկտեմբեր 1986 Կլետ Ա. Մրկոս
(4555) Ջոզեֆպերես 1987 QL 24 օգոստոս 1987 Պալոմար Ս. Սինգեր-Բրյուստեր
(4556) Գումիլյով 1987 QW10 27 օգոստոս 1987 Նաուչնի Լ. Կարաչկինա
(4557) Միկա 1987 XD 14 դեկտեմբեր 1987 Կիտամի Մ. Յանայ, Կ. Վատանաբե
(4558) Ջեյնսիկ 1988 NF 12 հուլիս 1988 Պալոմար Ա. Մաուրի, Ժ. Մյուլլեր
(4559) Ստրաուս 1989 AP6 11 հունվար 1989 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն
(4560) Կլուչևսկի 1976 YD2 16 դեկտեմբեր 1976 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(4561) Լեմեշև 1978 RY5 13 սեպտեմբեր 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4562) Պոլունգկուկ 1979 UD2 21 հոկտեմբեր 1979 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(4563) Կահինա 1980 OG 17 հուլիս 1980 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(4564) Քլեյտոն 1981 ET16 6 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(4565) Գրոսման 1981 EZ17 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(4566) Չաոկուանգպու 1981 WM4 27 նոյեմբեր 1981 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(4567) Բեկվար 1982 SO1 17 սեպտեմբեր 1982 Կլետ Մ. Մահրովա
(4568) Մենկաուր 1983 RY3 2 սեպտեմբեր 1983 Անդերսոն Մեսա Ն. Թոմաս
(4569) Բարբել 1985 GV1 15 ապրիլ 1985 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(4570) Ռանկորն 1985 PR 14 օգոստոս 1985 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(4571) Գրումիու 1985 RY3 8 սեպտեմբեր 1985 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(4572) Բրագ 1986 RF 8 սեպտեմբեր 1986 Բրորֆելդե Պ. Յենսեն
(4573) Պիեստանի 1986 TP6 5 հոկտեմբեր 1986 Պիվնիցե Մ. Անտալ
(4574) Յոշինակա 1986 YB 20 դեկտեմբեր 1986 Օջիմա Ց. Նիջիմա, Տ. Ուրատա
(4575) Բրոման 1987 ME1 26 հունիս 1987 Պալոմար Է. Հելին
(4576) Յանոտոյոշիկո 1988 CC 10 փետրվար 1988 Չիյոդա Տ. Կոջիմա
(4577) Չիկագո 1988 WG 30 նոյեմբեր 1988 Յացուգատակե Յ. Կուշիդա, Մ. Ինոուե
(4578) Կուրաշիկի 1988 XL1 7 դեկտեմբեր 1988 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(4579) Պուչինի 1989 AT6 11 հունվար 1989 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն
(4580) Չայլդ 1989 EF 4 մարտ 1989 Պալոմար Է. Հելին
(4581) Ասկլեպիուս 1989 FC 31 մարտ 1989 Պալոմար Հ. Հոլտ, Ն. Թոմաս
(4582) Հանկ 1989 FW 31 մարտ 1989 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(4583) Լուգո 1989 RL4 1 սեպտեմբեր 1989 Սմոլյան Բուլղարիայի ազգային աստղադիտարան
(4584) Ական 1990 FA 16 մարտ 1990 Կուշիրո Մ. Մացույամա, Կ. Վատանաբե
(4585) Այնոնայ 1990 KQ 16 մայիս 1990 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(4586) Գանվոր 6047 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(4587) Ռիս 3239 T-2 30 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(4588) Վիսլիսենուս 1931 EE 13 մարտ 1931 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(4589) ՄաքԴաուել 1933 OB 24 հուլիս 1933 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(4590) Դիմաշեգոլև 1968 OG1 25 հուլիս 1968 Սեռո Էլ Ռոբլե Գ. Ա. Պլյուգին, Յ. Բելյաև
(4591) Բրյանցև 1975 VZ 1 նոյեմբեր 1975 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(4592) Ալկիսսա 1979 SQ11 24 սեպտեմբեր 1979 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4593) Ռեյպուրթ 1980 FV1 16 մարտ 1980 Լա Սիլյա Կ.-Ի. Լագերկվիստ
(4594) Դաշկովա 1980 KR1 17 մայիս 1980 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(4595) Պրինզ 1981 EZ2 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(4596) 1981 QB 28 օգոստոս 1981 Պալոմար Չ. Կովալ
(4597) Կոնսոլմանգո 1983 UA1 30 հոկտեմբեր 1983 Պալոմար Շ. Բաս
(4598) Կորադինի 1985 PG1 15 օգոստոս 1985 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(4599) Ռովան 1985 RZ2 5 սեպտեմբեր 1985 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(4600) Մեդոուզ 1985 RE4 10 սեպտեմբեր 1985 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
Աստերոիդների ցանկ (4401-4500)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (4601-4700)

Աղբյուր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]