Աստերոիդների ցանկ (4401-4500)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Աստերոիդների ցանկ (4301-4400)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (4501-4600)
Անունը Ժամանակավոր
նշանակումը
Հայտնաբերման
ամսաթիվը
Հայտնաբերման
վայրը
Հայտնաբերողը(ները)
(4401) Ադիտի 1985 TB 14 հոկտեմբեր 1985 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(4402) Ցունեմորի 1987 DP 25 փետրվար 1987 Օջիմա Ց. Նիջիմա, Տ. Ուրատա
(4403) Կունիհարու 1987 EA 2 մարտ 1987 Գեկկո Յ. Օշիմա
(4404) Էնիրակ 1987 GG 2 ապրիլ 1987 Պալոմար Ա. Մաուրի
(4405) Օտավա 1987 QD1 21 օգոստոս 1987 Կլետ Ա. Մրկոս
(4406) Մահլեր 1987 YD1 22 դեկտեմբեր 1987 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն
(4407) Տայհակու 1988 TF1 13 հոկտեմբեր 1988 Այաշի կայան Մ. Կոիշիկավա
(4408) Զլատա Կորունա 1988 TH2 4 հոկտեմբեր 1988 Կլետ Ա. Մրկոս
(4409) Կիսսլինգ 1989 MD 30 հունիս 1989 Լեյք Տեկապո Ա. Գիլմոր, Պ. Կիլմարտին
(4410) Կամիումինտարա 1989 YA 17 դեկտեմբեր 1989 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(4411) Կոչիբունկյո 1990 AF 3 հունվար 1990 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(4412) Չեֆրեն 2535 P-L 26 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(4413) Միկերինոս 4020 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(4414) Սեսոստրիս 4153 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(4415) Էխնատոն 4237 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(4416) Ռամզես 4530 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(4417) Լեկար 1931 GC 8 ապրիլ 1931 Հեյդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(4418) Ֆրեդֆրանկլին 1931 TR1 9 հոկտեմբեր 1931 Հեյդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(4419) Ալլանկուկ 1932 HD 24 ապրիլ 1932 Հեյդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(4420) Ալանդրեվ 1936 PB 15 օգոստոս 1936 Սիմեիզ Գ. Նեույմին
(4421) Կայոր 1942 AC 14 հունվար 1942 Հեյդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(4422) Ջարրե 1942 UA 17 հոկտեմբեր 1942 Ալժիր Լ. Բոյեր
(4423) Գոլդեն 1949 GH 4 ապրիլ 1949 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(4424) Արխիպովա 1967 DB 16 փետրվար 1967 Նաուչնի Տ. Սմիրնովա
(4425) Բիլկ 1967 UQ 30 հոկտեմբեր 1967 Բերգդորֆ Լ. Կոհուտեկ
(4426) Ռոերիխ 1969 TB6 15 հոկտեմբեր 1969 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4427) Բուռնաշև 1971 QP1 30 օգոստոս 1971 Նաուչնի Տ. Սմիրնովա
(4428) Խոտինոկ 1977 SN 18 սեպտեմբեր 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4429) Չինմոյ 1978 RJ2 12 սեպտեմբեր 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4430) Գովորուխին 1978 SX6 26 սեպտեմբեր 1978 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(4431) Հոլենղոլե 1978 WU14 28 նոյեմբեր 1978 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(4432) ՄակԳրավ-Հիլլ 1981 ER22 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(4433) Գոլդստոն 1981 QP 30 օգոստոս 1981 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(4434) Նիկուլին 1981 RD5 8 սեպտեմբեր 1981 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(4435) Հոլտ 1983 AG2 13 հունվար 1983 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(4436) Օրտիսմորենո 1983 EX 9 մարտ 1983 Անդերսոն Մեսա Է. Բարր
(4437) Յարոշենկո 1983 GA2 10 ապրիլ 1983 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4438) Սիկես 1983 WR 29 նոյեմբեր 1983 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(4439) Մուրոտո 1984 VA 2 նոյեմբեր 1984 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(4440) Չանչես 1984 YV 23 դեկտեմբեր 1984 Վերին Պրովանս Ֆ. Դոսին
(4441) Տոշի 1985 BB 26 հունվար 1985 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(4442) Գարսիա 1985 RB1 14 սեպտեմբեր 1985 Կիթ Պիկ Spacewatch ծրագիր
(4443) Պաուլետ 1985 RD4 10 սեպտեմբեր 1985 Լա Սիլա Ա. Դեբեոն
(4444) Իշեր 1985 SA 16 սեպտեմբեր 1985 Լա Սիլա Հանս Նորգարդ-Նիլսեն, Լեյֆ Հանսեն, Ֆիլիպ Քրիստիենսեն
(4445) Ջիմստրատոն 1985 TC 15 հոկտեմբեր 1985 Տոյոտա Կ. Սուզուկի, Տ. Ուրատա
(4446) Կարոլին 1985 TT 15 հոկտեմբեր 1985 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(4447) Կիրով 1985 VE1 7 նոյեմբեր 1985 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(4448) Ֆիլդևիս 1986 EO 5 մարտ 1986 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(4449) Սոբինով 1987 RX3 3 սեպտեմբեր 1987 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4450) Պան 1987 SY 25 սեպտեմբեր 1987 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յու. Շումեյկեր
(4451) Գրիվե 1988 JJ 9 մայիս 1988 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(4452) Ուլաչարլզ 1988 RN 7 սեպտեմբեր 1988 Բրորֆելդե Պ. Յենսեն
(4453) Բորնհոլմ 1988 VC 3 նոյեմբեր 1988 Բրորֆելդե Պ. Յենսեն
(4454) Կումիկո 1988 VW 2 նոյեմբեր 1988 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(4455) Ռուրիկո 1988 XA 2 դեկտեմբեր 1988 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(4456) Մոուսոն 1989 OG 27 հուլիս 1989 Սայդինգ Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(4457) վան Գոգ 1989 RU 3 սեպտեմբեր 1989 Վերին Պրովանս Է. Էլստ
(4458) Օիզումի 1990 BY 21 հունվար 1990 Յացուգատակե Յ. Կուշիդա, Օ. Մուրամացու
(4459) Նուսամայբաշի 1990 BP2 30 հունվար 1990 Կուշիրո Մ. Մացույամա, Կ. Վատանաբե
(4460) Բիհորո 1990 DS 28 փետրվար 1990 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(4461) Սայամա 1990 EL 5 մարտ 1990 Դայնիկ Ա. Սուգիե
(4462) Վաուղան 1952 HJ2 24 ապրիլ 1952 Ֆորտ Դևիս ՄակԴոնալդի աստղադիտարան
(4463) Մարշվարցշիլդ 1954 UO2 28 հոկտեմբեր 1954 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(4464) Վուլկանո 1966 TE 11 հոկտեմբեր 1966 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4465) Ռոդիտա 1969 TD5 14 հոկտեմբեր 1969 Նաուչնի Բ. Բուրնաշևա
(4466) Աբայ 1971 SX1 23 սեպտեմբեր 1971 Նաուչնի Ղրիմյան աստղաֆիզիկական աստղադիտարան
(4467) Կայդանովսկիյ 1975 VN2 2 նոյեմբեր 1975 Նաուչնի Տ. Սմիրնովա
(4468) Պոգրեբեցկի 1976 SZ3 24 սեպտեմբեր 1976 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4469) Ուտինգ 1978 PS4 1 օգոստոս 1978 Բիքլի Պերիթ աստղադիտարան
(4470) Սերգեև-Չենսկիյ 1978 QP1 31 օգոստոս 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4471) Գրակուլուս 1978 VB 8 նոյեմբեր 1978 Զիմերվալդ Պ. Վիլդ
(4472) Նավաշին 1980 TY14 15 հոկտեմբեր 1980 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4473) Սիարս 1981 DE2 28 փետրվար 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(4474) Պրուստ 1981 QZ2 24 օգոստոս 1981 Լա Սիլա Ա. Դեբեոն
(4475) Վոիտկևիչ 1982 UQ5 20 հոկտեմբեր 1982 Նաուչնի Լ. Կրաչկինա
(4476) Բերնշտեյն 1983 DE 19 փետրվար 1983 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(4477) Կելլի 1983 SB 28 սեպտեմբեր 1983 Սմոլյան Բուլղարիայի ազգային աստղադիտարան
(4478) Բլանկո 1984 HG1 23 ապրիլ 1984 Լա Սիլա Վ. Ֆերերի, Վ. Զապալա
(4479) Չալիպարկեր 1985 CP1 10 փետրվար 1985 Լա Սիլա Ա. Դեբեոն
(4480) Նիկիտիբոտանիա 1985 QM4 24 օգոստոս 1985 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4481) Հերբելին 1985 RR 14 սեպտեմբեր 1985 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(4482) Ֆրերբազիլ 1986 RB 1 սեպտեմբեր 1986 Պալոմար Ա. Մաուրի
(4483) Պետոֆի 1986 RC2 9 սեպտեմբեր 1986 Նաուչնի Լ. Կրաչկինա
(4484) Սիֆ 1987 DD 25 փետրվար 1987 Բրորֆելդե Պ. Յենսեն
(4485) Ռադոնեժսկիյ 1987 QQ11 27 օգոստոս 1987 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4486) Միթրա 1987 SB 22 սեպտեմբեր 1987 Սմոլյան Է. Էլստ, Վ. Շկոդրով
(4487) Պոկախոնտաս 1987 UA 17 հոկտեմբեր 1987 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(4488) Տոկիտադա 1987 UK 21 հոկտեմբեր 1987 Տոյոտա Կ. Սուզուկի, Տ. Ուրատա
(4489) 1988 AK 15 հունվար 1988 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(4490) Բամբերի 1988 ND 14 հուլիս 1988 Պալոմար Է. Հելին, Բ. Ռոմանո
(4491) Օտարու 1988 RP 7 սեպտեմբեր 1988 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(4492) Դեբյուսի 1988 SH 17 սեպտեմբեր 1988 Վերին Պրովանս Է. Էլստ
(4493) Նայտոմիցու 1988 TG1 14 հոկտեմբեր 1988 Չիյոդա Տ. Կոջիմա
(4494) Մարիմո 1988 TK1 13 հոկտեմբեր 1988 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(4495) Դեսանովսկի 1988 VS 6 նոյեմբեր 1988 Յորի Մ. Արաի, Հ. Մորի
(4496) Կամիմաչի 1988 XM1 9 դեկտեմբեր 1988 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(4497) Տագուչի 1989 AE1 4 հունվար 1989 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(4498) Շինկոյամա 1989 AG1 5 հունվար 1989 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(4499) Դևիդալեն 1989 AO3 4 հունվար 1989 Սայդինգ Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(4500) Պասկալ 1989 CL 3 փետրվար 1989 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
Աստերոիդների ցանկ (4301-4400)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (4501-4600)