Աստերոիդների ցանկ (4601-4700)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Աստերոիդների ցանկ (4501-4600)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (4701-4800)
Անունը Ժամանակավոր
նշանակումը
Հայտնաբերման
ամսաթիվը
Հայտնաբերման
վայրը
Հայտնաբերող(ներ)ը
(4601) Լուդկեվիչ 1986 LB 3 հունիս 1986 Պալոմար Մ. Ռուդնիկ
(4602) Հիուդյեր 1986 UD3 28 հոկտեմբեր 1986 Կոսոլ CERGA հետազոտական կենտրոն
(4603) Բերտոդ 1986 WM3 25 նոյեմբեր 1986 Կոսոլ CERGA հետազոտական կենտրոն
(4604) Ստեկարստորմ 1987 SK 18 սեպտեմբեր 1987 Տոյոտա Կ. Սուզուկի, Տ. Ուրատա
(4605) Նիկիտին 1987 SV17 18 սեպտեմբեր 1987 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(4606) Սահեկի 1987 UM1 27 հոկտեմբեր 1987 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(4607) Սեյլենդֆարմ 1987 WR 25 նոյեմբեր 1987 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(4608) Վոդհաուս 1988 BW3 19 հունվար 1988 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(4609) Պիզարո 1988 CT3 13 փետրվար 1988 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(4610) Կայով 1989 FO 26 մարտ 1989 Կլետ Ա. Մրկոս
(4611) Վուլկենիֆել 1989 GR6 5 ապրիլ 1989 Լա Սիլյա Մ. Գեֆերտ
(4612) Գրինշտեյն 1989 JG 2 մայիս 1989 Պալոմար Է. Հելին
(4613) Մամորու 1990 OM 22 հուլիս 1990 Սապորո Կ. Վատանաբե
(4614) Մասամուրա 1990 QN 21 օգոստոս 1990 Կանի Յ. Միզունո, Թ. Ֆուրութա
(4615) Ցիններ A923 RH 13 սեպտեմբեր 1923 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(4616) Բատալով 1975 BF 17 հունվար 1975 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(4617) Զադունայսկի 1976 DK 22 փետրվար 1976 Էլ Լիոնսիտո Ֆելիքս Ագիլարի աստղադիտարան
(4618) Շախովսկոյ 1977 RJ3 12 սեպտեմբեր 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4619) Պոլյախովա 1977 RB7 11 սեպտեմբեր 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4620) Բիկլի 1978 OK 28 հուլիս 1978 Բիքլի Պերիթ աստղադիտարան
(4621) Տամբով 1979 QE10 27 օգոստոս 1979 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4622) Սոլովյովա 1979 WE2 16 նոյեմբեր 1979 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(4623) Օբրազցովա 1981 UT15 24 հոկտեմբեր 1981 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(4624) Ստեֆանի 1982 FV2 23 մարտ 1982 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(4625) Շչեդրին 1982 UG6 20 հոկտեմբեր 1982 Նաուչնի Լ. Կարաչկինա
(4626) Պլիսետսկայա 1984 YU1 23 դեկտեմբեր 1984 Նաուչնի Լ. Կարաչկինա
(4627) Պինոմոգավերո 1985 RT2 5 սեպտեմբեր 1985 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(4628) Լափլաս 1986 RU4 7 սեպտեմբեր 1986 Սմոլյան Է. Էլստ
(4629) Վոլֆորդ 1986 TD7 7 հոկտեմբեր 1986 Պալոմար Է. Հելին
(4630) Չաոնիս 1987 WA 18 նոյեմբեր 1987 Չաոնիս Ջ. Բաուր
(4631) Յաբու 1987 WE1 22 նոյեմբեր 1987 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(4632) Ուդագավա 1987 YB 17 դեկտեմբեր 1987 Չիյոդա Տ. Կոջիմա
(4633) Մարինբիչա 1988 AJ5 14 հունվար 1988 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(4634) Շիբույա 1988 BA 16 հունվար 1988 Կոբուչիզավա Մ. Ինոուե, Օ. Մուրամացու
(4635) Ռիմբո 1988 BJ1 21 հունվար 1988 Վերին Պրովանս Է. Էլստ
(4636) Չիլի 1988 CJ5 13 փետրվար 1988 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(4637) Օդորիկո 1989 CT 8 փետրվար 1989 Չաոնիս Ջ. Բաուր
(4638) Էստենս 1989 EG 2 մարտ 1989 Սայդինգ Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(4639) Մինոքս 1989 EK2 5 մարտ 1989 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(4640) Հարա 1989 GA 1 ապրիլ 1989 Յացուգատակե Յ. Կուշիդա, Օ. Մուրամացու
(4641) Այակո 1990 QT3 30 օգոստոս 1990 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(4642) Մարչի 1990 QG4 23 օգոստոս 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(4643) Սիսներոս 1990 QD6 23 օգոստոս 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(4644) Օումու 1990 SR3 16 սեպտեմբեր 1990 Կիտամի Ա. Տակահաշի, Կ. Վատանաբե
(4645) Տենտայկոյո 1990 SP4 16 սեպտեմբեր 1990 Կիտամի Տ. Ֆուջի, Կ. Վատանաբե
(4646) Կուիի 4009 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(4647) Սյուջի 1931 TU1 9 հոկտեմբեր 1931 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(4648) Տիրիոն 1931 UE 18 հոկտեմբեր 1931 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(4649) Սումոտո 1936 YD 20 դեկտեմբեր 1936 Նիցա Մ. Լոժյե
(4650) Մորի 1950 TF 5 հոկտեմբեր 1950 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(4651) Վոնգկվանչենգ 1957 UK1 31 հոկտեմբեր 1957 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(4652) Իաննինի 1975 QO 30 օգոստոս 1975 Էլ Լիոնսիտո Ֆելիքս Ագիլարի աստղադիտարան
(4653) Տոմասո 1976 GJ2 1 ապրիլ 1976 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4654) Գորկավիյ 1977 RJ6 11 սեպտեմբեր 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4655) Մարիորիկա 1978 RS 1 սեպտեմբեր 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4656) Հուչրա 1978 VZ3 7 նոյեմբեր 1978 Պալոմար Է. Հելին, Շ. Բաս
(4657) Լոպես 1979 SU9 22 սեպտեմբեր 1979 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4658) Գավրիլով 1979 SO11 24 սեպտեմբեր 1979 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4659) Ռոդենբերի 1981 EP20 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(4660) Ներեուս 1982 DB 28 փետրվար 1982 Պալոմար Է. Հելին
(4661) Յեբես 1982 WM 17 նոյեմբեր 1982 Յեբես Մ. դե Պասկուալ
(4662) Ռանկ 1984 HL 19 ապրիլ 1984 Կլետ Ա. Մրկոս
(4663) Ֆալտա 1984 SM1 27 սեպտեմբեր 1984 Կլետ Ա. Մրկոս
(4664) Հաններ 1985 PJ 14 օգոստոս 1985 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(4665) Մույնոնեն 1985 TZ1 15 հոկտեմբեր 1985 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(4666) Դեյտց 1986 JA1 4 մայիս 1986 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(4667) Ռոբիշ 1986 VC 4 նոյեմբեր 1986 Սայդինգ Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(4668) Ռեյջեյ 1987 DX5 21 փետրվար 1987 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(4669) Հոդեր 1987 UF1 27 հոկտեմբեր 1987 Բրորֆելդե Պ. Յենսեն
(4670) Յոշինոգավա 1987 YJ 19 դեկտեմբեր 1987 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(4671) Դրտիկոլ 1988 AK1 10 հունվար 1988 Կլետ Ա. Մրկոս
(4672) Տակուբոկու 1988 HB 17 ապրիլ 1988 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(4673) Բորտլ 1988 LF 8 հունիս 1988 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(4674) Պաուլինգ 1989 JC 2 մայիս 1989 Պալոմար Է. Հելին
(4675) Օբոկե 1990 SD 19 սեպտեմբեր 1990 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(4676) Ուեդասեյձի 1990 SD4 16 սեպտեմբեր 1990 Կիտամի Տ. Ֆուջի, Կ. Վատանաբե
(4677) Հիրոշի 1990 SQ4 26 սեպտեմբեր 1990 Կիտամի Ա. Տակահաշի, Կ. Վատանաբե
(4678) Նինիան 1990 SS4 24 սեպտեմբեր 1990 Սայդինգ Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(4679) Սիբիլ 1990 TR4 9 հոկտեմբեր 1990 Սայդինգ Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(4680) Լորման 1937 QC 31 օգոստոս 1937 Բերգդորֆ Հ.-Ու. Սենդինգ
(4681) Երմակ 1969 TC2 8 հոկտեմբեր 1969 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(4682) Բիկով 1973 SO4 27 սեպտեմբեր 1973 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(4683) Վերատար 1976 GJ1 1 ապրիլ 1976 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4684) Բենջոյա 1978 GJ 10 ապրիլ 1978 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(4685) Կարետնիկով 1978 SP6 27 սեպտեմբեր 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4686) Մայսիկա 1979 SX2 22 սեպտեմբեր 1979 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4687) Բրանսանրեյ 1979 SJ11 24 սեպտեմբեր 1979 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4688) 1980 WF 29 նոյեմբեր 1980 Պալոմար Չ. Կովալ
(4689) Դոնն 1980 YB 30 դեկտեմբեր 1980 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(4690) Ստրասբուրգ 1983 AJ 9 հունվար 1983 Անդերսոն Մեսա Բ. Սկիֆ
(4691) Տոյեն 1983 TU 7 հոկտեմբեր 1983 Կլետ Ա. Մրկոս
(4692) SIMBAD 1983 VM7 4 նոյեմբեր 1983 Անդերսոն Մեսա Բ. Սկիֆ
(4693) Դրամոնդ 1983 WH 28 նոյեմբեր 1983 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(4694) Ֆեստու 1985 PM 14 օգոստոս 1985 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(4695) Մեդիոլանում 1985 RU3 7 սեպտեմբեր 1985 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(4696) Արպիգնի 1985 TP 15 հոկտեմբեր 1985 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(4697) Նովարա 1986 QO 26 օգոստոս 1986 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(4698) Յիզերա 1986 RO1 4 սեպտեմբեր 1986 Կլետ Ա. Մրկոս
(4699) Սուտան 1986 VE 4 նոյեմբեր 1986 Սայդինգ Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(4700) Կարուսի 1986 VV6 6 նոյեմբեր 1986 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
Աստերոիդների ցանկ (4501-4600)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (4701-4800)

Աղբյուր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]