Jump to content

Էդվարդ Մունկի նկարների ցանկ (1903-1905)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Էդվարդ Մունկի նկարների ցանկ (1903-1905)
Վիքիմեդիայի նախագծի ցանկ Խմբագրել Wikidata
Վիքիմեդիայի նախագծի ցանկ-հոդված Խմբագրել Wikidata
ՆախորդԷդվարդ Մունկի նկարների ցանկ (1886-1892)
Էդվարդ Մունկի նկարների ցանկ (1893-1898)
Էդվարդ Մունկի նկարների ցանկ (1899-1902)

Էդվարդ Մունկի նկարների ցանկ (1903-1905) Խմբագրել Wikidata

ՀաջորդԷդվարդ Մունկի նկարների ցանկ (1906-1908)
Էդվարդ Մունկի նկարների ցանկ (1909-1913)
Էդվարդ Մունկի նկարների ցանկ (1914-1927) Խմբագրել Wikidata
1880-1885, 1886-1892, 1893-1898, 1899-1902, 1903-1905, 1906-1908, 1909-1913, 1914-1927, 1928-1944

Էդվարդ Մունկի (նորվեգերեն արտասանություն: [ˈmʉŋk]) ստեղծագործությունների ցանկ (1903-1905)։ Ցանկը նորվեգացի նկարիչ, սիմվոլիստ, փորագրող և էքսպրեսիոնիստ Մունկի ստեղծագործությունների թվարկն է՝ ըստ համապատասխան տարեթվերի[1]։ Հեղինակը ողջ ստեղծագործական կյանքում նկարել է 1789 նկար՝ 1880-ից 1943 թվականն ընկած ժամանակահատվածում։ Երբ 1944 թվականի հունվարի 23-ին նկարիչը մահանում է, նրա մոտ հաշվվել է 1006 նկար[2]։

1940 թվականի ապրիլի 18-ին, երբ Նացիստական Գերմանիան օկուպացրեց Նորվեգիայի տարածքը, Մունկն իր ստեղծագործությունները կտակում է Օսլո համայնքին։ Հետագայում այդ նկարները տեղ գտան Մունկի թանգարանում, Օսլոյում[2]։ Մյուս ամենախոշոր հավաքածուն գտնվում է Նորվեգիայի ազգային պատկերասրահում, որտեղ ցուցադրվում է Մունկի ամենահայտնի նկարներից մեկը՝ «Ճիչը»՝ նկարված մատիտով՝ ստվարաթղթին[3][4]։ Վերջինս ստեղծվել է 1893 թվականին․ այն «Կյանքի ֆրիզ»[5] շարքի կտավներից է, որտեղ հեղինակը հետազոտել է կյանքին վերաբերող հարցերը՝ սեր, վախ, մահ, մելանխոլիա, տագնապ։

Շատ կտավներ կան մասնավոր հավաքածուներում և աշխարհի տարբեր թանգարաններում, որոշներն անհետ կորել են կամ ոչնչացել։ Մունկի թանգարանը համարվում է ամենակարևորը, քանի որ այստեղ է պահպանվում նրա նկարների ամենամեծ հավաքածուն։

Ներքոհիշյալ ցուցակը կազմվել է 2008 թվականին՝ ըստ Գեր Վուլի կատալոգ-ռեզոնի[6]։

Նկարների ցանկ

[խմբագրել | խմբագրել կոդը]
Համար Նկար Անվանում (անգլ․, նորվ․) Տեխնիկա Չափեր Տարեթիվ Գտնվելու վայր
552
Հողատերն այգում[7]

անգլ.՝ Landowner in the Park նորվ.՝ Godseier i parken

չգրունտավորած ստվարաթուղթ, յուղաներկ 44 x 67 1903 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
553
Ճահիճ[8][9]

անգլ.՝ The Swamp նորվ.՝ Sumpen

չգրունտավորած ստվարաթուղթ, գուաշ և մատիտ 62,5 x 77 1903 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
554
Հողատերն այգում[10][11]

անգլ.՝ Landowner in the Park նորվ.՝ Godseier i parken

կտավ, յուղաներկ 80,5 x 88 1903-04 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
555
Արյունահոսող տղամարդն ու արևածաղիկը[12][13]

անգլ.՝ Bleeding Man and Sunflower նորվ.՝ Blødende mann og solsikke

կտավ, յուղաներկ 109 x 60 1903 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
556
Ինքնադիմանկար դժոխքում[14]

անգլ.՝ Self-Portrait in Hell նորվ.՝ Selvportrett i helvete

կտավ, յուղաներկ 82 x 66 1903 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
557
Բնանկար Թրավեմյունդեում[15]

անգլ.՝ Landscape by Travemünde նորվ.՝ Travemündelandskap

կտավ, յուղաներկ 91 x 100 1903-04 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
558
Գարունը դոկտոր Լինդեի այգում

անգլ.՝ Spring in Dr. Linde’s Garden նորվ.՝ Vår i dr. Lindes hage

կտավ, յուղաներկ 126,5 x 80 1903 Մասնավոր հավաքածու
559
Այգեպանը դոկտոր Լինդեի այգում

անգլ.՝ Spring in Dr. Linde’s Garden նորվ.՝ Vår i dr. Lindes hage

կտավ, յուղաներկ 127,5 x 82,5 1903 Մասնավոր հավաքածու
560
Պարտեզ Լյուբեկում[16]

անգլ.՝ Garden in Lübeck նորվ.՝ Hage i Lübeck

կտավ, յուղաներկ 72,3 x 66,8 1903 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
561
Այծասայլակ[17]

անգլ.՝ The Goatcart նորվ.՝ Bukkevognen

կտավ, յուղաներկ 63 x 94 1903 Գտնվելու վայրն անհայտ է։

2005 թվականին ցուցադրվել է Սոտբիս աճուրդի տանը

562
Լոթար Լինդեն կարմիր ժակետով

անգլ.՝ Lothar Linde in Red Jacket նորվ.՝ Lothar Linde i rød jakke

փայտե տախտակ, յուղաներկ 50 x 40 1903 Բեհնհաուս թանգարան, Լյուբեկ, Գերմանիա
563
Դոկտոր Լինդեի որդիները

անգլ.՝ Dr. Linde’s Sons նորվ.՝ Dr. Lindes sønner

կտավ, յուղաներկ 144 x 199,5 1903 Բեհնհաուս թանգարան, Լյուբեկ, Գերմանիա
564
Չորս աղջիկ Օսգորսթրաննում[18]

անգլ.՝ Four Girls in Åsgårdstrand նորվ.՝ Fire piker i Åsgårdstrand

կտավ, յուղաներկ 106 x 145 1903 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
565
Չորս աղջիկ Օսգորսթրաննում[19]

անգլ.՝ Four Girls in Åsgårdstrand նորվ.՝ Fire piker i Åsgårdstrand

կտավ, յուղաներկ 87 x 111 1903 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
566
Աղջիկները կամրջի վրա

անգլ.՝ The Women on the Bridge նորվ.՝ Damene på broen

կտավ, յուղաներկ 90,5 x 80,5 1903 Մասնավոր հավաքածու
567
Աղջիկները կամրջի վրա[20]

անգլ.՝ The Women on the Bridge նորվ.՝ Damene på broen

կտավ, յուղաներկ 203 x 230 1903 Թիելի պատկերասրահ, Ստոկհոլմ
568
Ինգսե Վիբե[21][22]

անգլ.՝ Ingse Vibe նորվ.՝ Ingse Vibe

կտավ, յուղաներկ 160 x 70 1903 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
569
Եղևնու անտառ[23]

անգլ.՝ Spruce Forest նորվ.՝ Skog

կտավ, յուղաներկ 82 x 81 1903 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
570
Եկեղեցի Թրավեմյունդեում

անգլ.՝ Church in Travemünde նորվ.՝ Kirke i Travemünde

կտավ, յուղաներկ 65 x 70 1903 Մասնավոր հավաքածու
571
Թրավեմյունդեում

անգլ.՝ From Travemünde նորվ.՝ Fra Travemünde

կտավ, յուղաներկ 65 x 70 1903 Բեհնհաուս թանգարան, Լյուբեկ, Գերմանիա
572
Ծովագնացները նավահանգստում[24]

անգլ.՝ Sailors in Port նորվ.՝ Sjømenn i havn

կտավ, յուղաներկ 52 x 72,5 1903 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
573
Պոռնկատան տեսարան[25][26]

անգլ.՝ Brothel Scene նորվ.՝ Bordellscene

չգրունտավորած ստվարաթուղթ, յուղաներկ 59,7 x 83,3 1903 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
574
Ուրախ ընկերախումբ[27][28]

անգլ.՝ Merry Company նորվ.՝ Lystig selskap

կտավ, յուղաներկ 59 x 83,5 1903 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
575
Ամանորը հասարակաց տանը[29][30]

անգլ.՝ Christmas in the Brothel նորվ.՝ Julaften i bordell

կտավ, յուղաներկ 60,5 x 88 1903-04 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
576
Հարի Գրաֆ Քեսլեր

անգլ.՝ և նորվ.՝ Harry Graf Kessler

կտավ, յուղաներկ 86 x 75 1904 Մասնավոր հավաքածու
577
Մարսել Արշինալ[31]

անգլ.՝ և նորվ.՝ Marcel Archinard

չգրունտավորած կտավ, յուղաներկ 54 x 56 1904 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
578
Ֆրանսիացին։ Մարսել Արշինար[32]

անգլ.՝ The Frenchman. Marcel Archinard նորվ.՝ Franskmannen. Marcel Archinard

կտավ, յուղաներկ 185 x 70 1904 Նորվեգիայի ազգային պատկերասրահ, Օսլո
579
Հերման Շլիտտգեն[33][34]

անգլ.՝ և նորվ.՝ Hermann Schlittgen

կտավ, յուղաներկ 200 x 119,5 1904 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
580
Ամառային գիշեր Ստուդենթերլյուննենում[35][36]

անգլ.՝ Summer Night in Studenterlunden նորվ.՝ Sommernatt i Studenterlunden

կտավ, յուղաներկ 60 x 90 1904 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
581
Խեղդվող երեխան[37]

անգլ.՝ The Drowning Child նորվ.՝ Det druknende barn

կտավ, յուղաներկ 70 x 92 1904? Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
582
Կարմիր ժայռերն Օսգորսթրաննում[38]

անգլ.՝ Red Rocks by Åsgårdstrand նորվ.՝ Røde knauser ved Åsgårdstrand

կտավ, յուղաներկ 70,5 x 100,5 1904 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
583
Քարերով լողափը[39]

անգլ.՝ Beach with Rocks նորվ.՝ Strand med steiner

կտավ, յուղաներկ 41 x 98 1904-05 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
584
Լողափ[40][41]

անգլ.՝ Beach նորվ.՝ Strand

կտավ, յուղաներկ 69 x 109 1904 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
585
Լողափ

անգլ.՝ Beach նորվ.՝ Strand

կտավ, յուղաներկ 72 x 100 1904 Ուոդսվորտ Ատենեում, Հարթֆորդ (Կոնեկտիկուտ), ԱՄՆ
586
Լուսնի լույսը ծովի վրա[42]

անգլ.՝ Moonlight on the Beach նորվ.՝ Måneskinn over sjøen

կտավ, յուղաներկ 90 x 65 1904 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
587
Լովափ երկու նստած կնոջ հետ

անգլ.՝ Beach with two Seated Women նորվ.՝ Strand med to sittende kvinner

կտավ, յուղաներկ 40 x 60 1904 KODE թանգարան, Բերգեն
588
Թիանավակը ծովում[43]

անգլ.՝ Rowing Boat on the Sea նորվ.՝ Robåt på sjøen

կտավ, յուղաներկ 50 x 43,7 1904 Մասնավոր հավաքածու։ 2013 թվականի փետրվարի 6-ին Քրիստիս աճուրդի տանը վաճառվել է £825 250
589
Լողացող երիտասարդ տղամարդիկ[44]

անգլ.՝ Bathing Young Men նորվ.՝ Badende unge menn

կտավ, յուղաներկ 194 x 290 1904 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
590
Լողացող երիտասարդ տղամարդիկ

անգլ.՝ Bathing Young Men նորվ.՝ Badende unge menn

կտավ, յուղաներկ 70 x 95 1904 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
591
Լողացող երիտասարդ տղամարդիկ

անգլ.՝ Bathing Young Men նորվ.՝ Badende unge menn

կտավ, յուղաներկ 80 x 65 1904? Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
592
Լողացող տղաներ[45]

անգլ.՝ Bathing Boys նորվ.՝ Badende gutter

կտավ, յուղաներկ 57,4 x 68,5 1904-05 Մասնավոր հավաքածու։ 2020 թվականի հուլիսի 10-ին Քրիստիս աճուրդի տանը վաճառվել է £1 811 250
593
Լողացող տղաներ

անգլ.՝ Bathing Boys նորվ.՝ Badende gutter

կտավ, յուղաներկ 70 x 91 1904-05 KODE թանգարան, Բերգեն
594
Լողալու տեսարան Օսգորսթրաննում

անգլ.՝ Bathing Scene from Åsgårdstrand նորվ.՝ Badescene fra Åsgårdstrand

կտավ, յուղաներկ 69 x 100 1904/1936 Մասնավոր հավաքածու
595
Վեներա

անգլ.՝ Venus նորվ.՝ Venus

կտավ, յուղաներկ 40 x 79 1904-05 Սթեներսենի պատկերասրահ
596
Տուն Բորրեում[46]

անգլ.՝ House in Borre նորվ.՝ Hus i Borre

կտավ, յուղաներկ 63 x 78 1904-05 Մասնավոր հավաքածու։ 2014 թվականի հունիսի 23-ին Սոտբիս աճուրդի տանը վաճառվել է £1 082 500
597
Մերձափնյա բնանկար[47]

անգլ.՝ Coastal Landscape նորվ.՝ Kystlandskap

կտավ, յուղաներկ 67 x 95 1904 Գտնվելու վայրն անհայտ է։ 2019 թվականի մայիսի 14-ին Քրիստիս աճուրդի տանը վաճառվել է $1 035 000
598
Բնանկար[48]

անգլ.՝ Landscape նորվ.՝ Landskap

կտավ, յուղաներկ 75,5 x 95,5 1904 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
599
Այգի Օսգորսթրաննում

անգլ.՝ The Garden in Åsgårdstrand նորվ.՝ Hagen i Åsgårdstrand

կտավ, յուղաներկ 68 x 90 1904-05 Մասնավոր հավաքածու։ 2008 թվականի հունիսի 25-ին Սոտբիս աճուրդի տանը վաճառվել է £2 057 250
600
Այգեկութ[49]

անգլ.՝ Fruit harvest, նորվ.՝ Innhøsting av frukt

կտավ, տեմպերա (?) 72 x 100 1904-05 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
601
Այգին արևի լույսին կտավ, յուղաներկ 72 x 81 1904 Գտնվելու վայրն անհայտ է
602
Երկու կանայք երկնագույն գոգնոցներով[50]

անգլ.՝ Two Girls with Blue Aprons նորվ.՝ To småpiker med blå forklær

կտավ, յուղաներկ 115,5 x 93 1904-05 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
603
Հուղարկավորություն[51][52]

անգլ.՝ The Funeral նորվ.՝ Begravelsen

կտավ, յուղաներկ 80 x 60 1904-05 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
604
Աղջիկները կամրջի վրա[53]

անգլ.՝ The Women on the Bridge նորվ.՝ Damene på broen

կտավ, յուղաներկ 142 x 158 1904/1927 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
605
Երիտասարդ կինը խնձորենու տակ

անգլ.՝ Young Woman under the Apple Tree նորվ.՝ Ung kvinne under epletreet

կտավ, յուղաներկ 110,5 x 100,8 1904 Քարնեգիի արվեստի թանգարան, Փիթսբուրգ, Փենսիլվանիա, ԱՄՆ
606
Երիտասարդ կինը կանաչների մեջ

անգլ.՝ Young Woman among Greenery նորվ.՝ Ung kvinne i det grønne

կտավ, յուղաներկ 150 x 65 1904 Մասնավոր հավաքածու
607
Ամառն այգում (Լինդեի ֆրիզ)[54]

անգլ.՝ Summer in the Park (The Linde Frieze) նորվ.՝ Sommer i hagen (Linde-frisen)

կտավ, յուղաներկ 91 x 172 1904 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
608
Երիտասարդ մարդիկ լողափին (դոկտոր ֆրիզ)[55][56]

անգլ.՝ Young People on the Beach (The Linde Frieze), նորվ.՝ Unge mennesker på stranden (Linde-frisen)

կտավ, յուղաներկ 90 x 174 1904 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
609
Ծառերը լողափին (Լինդեի ֆրիզ)[57][58]

անգլ.՝ Trees by the Beach (The Linde Frieze), նորվ.՝ Trær ved stranden (Linde-frisen)

կտավ, յուղաներկ 93 x 167 1904 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
610
Համբուրվող զույգն այգում (Լինդեի ֆրիզ)[59][60]

անգլ.՝ Kissing Couples in the Park (The Linde Frieze) նորվ.՝ Kyssende par i parken (Linde-frisen)

կտավ, յուղաներկ 91 x 170,5 1904 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
611
Մրգեր հավաքող աղջիկները (Լինդեի ֆրիզ)[61][62]

անգլ.՝ Girls picking Fruit (The Linde Frieze) նորվ.՝ Piker som plukker frukt (Linde-frisen)

կտավ, յուղաներկ 92 x 170 1904 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
612
Ծաղիկներ ջրող աղջիկները (Լինդեի ֆրիզ)[63][64]

անգլ.՝ Girls watering Flowers (The Linde Frieze) նորվ.՝ Piker som vanner blomster (Linde-frisen)

կտավ, յուղաներկ 99,5 x 80 1904 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
613
Գրկախառնություն լողափին (Լինդեի ֆրիզ)[65][66]

անգլ.՝ Embrace on the Beach (The Linde Frieze) նորվ.՝ Omfavnelse på stranden (Linde-frisen)

կտավ, յուղաներկ 91 x 195 1904 Մասնավոր հավաքածու։ 2021 թվականի մարտի 25-ին Սոտբիս աճուրդի տանը վաճառվել է £16 284 000
614
Պար լողափին (Լինդեի ֆրիզ)[67]

անգլ.՝ Dance on the Beach (The Linde Frieze) նորվ.՝ Dans på stranden (Linde-frisen)

կտավ, յուղաներկ 90 x 316 1904 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
615 Հասանելի լուսանկար չկա Արևածաղիկ (Լինդեի ֆրիզ)

անգլ.՝ Sun Flower (The Linde Frieze) նորվ.՝ Solsikke (Linde-frisen)

? ? 1904 Հնարավոր է կորսված է
616 Հասանելի լուսանկար չկա Տուղտավարդ (Լինդեի ֆրիզ)

անգլ.՝ Hollyhock (The Linde Frieze) նորվ.՝ Stokkrose (Linde-frisen)

? ? 1904 Հնարավոր է կորսված է
617
Երիտասարդ աղջիկը կապույտ զգեստով

անգլ.՝ Young Girl in Blue նորվ.՝ Blåkledd ung pike

կտավ, յուղաներկ 140 x 72 1904 Մասնավոր հավաքածու
618
Մաքս Լինդե

անգլ.՝ Max Linde նորվ.՝ Max Linde

կտավ, յուղաներկ 226,5 x 101,5 1904 Մորիցբուրգի արվեստի թանգարան, Հալլե, Սաքսոնիա-Անհալթ, Գերմանիա
619
Մաքս Լինդեն նավաստու համազգեստով[68]

անգլ.՝ Max Linde in Sailing Outfit նորվ.՝ Max Linde i seilerantrekk

կտավ, յուղաներկ 133 x 81 1904 Սթեներսենի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
620
Ինքնադիմանկար երկգույն ֆոնին[69]

անգլ.՝ Self-Portrait against Two-Coloured Background նորվ.՝ Selvportrett mot tofarget bakgrunn

կտավ, յուղաներկ 69,5 x 44 1904 Մասնավոր հավաքածու։ 2006 թվականին ցուցադրվել է Սոտբիս աճուրդի տանը
621
Վրձիններով ինքնանկար[70][71]

անգլ.՝ Self-Portrait with Brushes նորվ.՝ Selvportrett med pensler

կտավ, յուղաներկ 197 x 91 1904 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
622
Էլլեն Վարբուրգ[72]

անգլ.՝ և նորվ.՝ Ellen Warburg

կտավ, յուղաներկ 180 x 100 1905 Գեղարվեստի թանգարան (Ցյուրիխ)
623
Գարունն Օսգորսթրաննում

անգլ.՝ Spring in Åsgårdstrand նորվ.՝ Vår i Åsgårdstrand

կտավ, յուղաներկ 80 x 60 1905 Գտնվելու վայրն անհայտ է
624
Քիեսթերուդգորդենն Օսգորսթրաննում

անգլ.՝ Kiøsterudgården in Åsgårdstrand նորվ.՝ Kiøsterudgården i Åsgårdstrand

կտավ, յուղաներկ 100,5 x 130,5 1905 Մասնավոր հավաքածու
625
Վաղ գարուն

անգլ.՝ Early Spring նորվ.՝ Tidlig vår

կտավ, յուղաներկ 70,5 x 44,5 1905 Մասնավոր հավաքածու
626
Վաղ գարունն Օսգորսթրաննում[73]

անգլ.՝ Early Spring in Åsgårdstrand նորվ.՝ Tidlig vår i Åsgårdstrand

կտավ, յուղաներկ 69,5 x 85 1905 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
627
Գարնանային բնանկար

անգլ.՝ Spring Landscape նորվ.՝ Vårlandskap

կտավ, յուղաներկ 78 x 98 1905 Մասնավոր հավաքածու
628
Ծովափնյա բնանկար

անգլ.՝ Beach Landscape նորվ.՝ Strandlandskap

կտավ, յուղաներկ 69,5 x 100 1905 Մասնավոր հավաքածու
629
Ճանապարհ դեպի Բորրե[74]

անգլ.՝ The Road to Borre նորվ.՝ Veien til Borre

կտավ, յուղաներկ 70 x 100 1905 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
630
Ծառերն ու ականակիրը[75]

անգլ.՝ Trees and Torpedo Boat նորվ.՝ Tregrupper og torpedobåt

կտավ, յուղաներկ 70,5 x 100 1905 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
631
Ծաղկած բալենի

անգլ.՝ Cherry Tree in Blossom նորվ.՝ Blomstrende morelltre

կտավ, յուղաներկ 50,1 x 70,2 1905 Fram Trust հավաքածու, ԱՄՆ
632
Տուն Օսգորսթրաննում

անգլ.՝ House in Åsgårdstrand նորվ.՝ Hus i Åsgårdstrand

փայտե տախտակ, յուղաներկ 45,5 x 54 1905 Գտնվելու վայրն անհայտ է
633
Ծաղկած բալենին և երիտասարդ աղջիկներն այգում[76]

անգլ.՝ Cherry Tree in Blossom and Young Girls in the Garden նորվ.՝ Blomstrende morelltre og unge piker i hagen

կտավ, յուղաներկ 94 x 116 1905 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
634
Երկու երիտասարդ աղջիկներ այգում

անգլ.՝ Two Young Girls in the Garden նորվ.՝ To unge piker i hagen

կտավ, յուղաներկ 130 x 110 1905 Բոյմանս վան Բյոնինգենի թանգարան, Ռոտերդամ, Նիդերլանդներ
635
Լյուդվիգ Քարսթեն[77]

անգլ.՝ Ludvig Karsten նորվ.՝ Ludvig Karsten

կտավ, յուղաներկ 194 x 91 1905 Թիելի պատկերասրահ, Ստոկհոլմ
636
Լողափի բնանկար ծառերով և նավակներով[78]

անգլ.՝ Beach Landscape with Trees and Boats նորվ.՝ Strandlandskap med trær og båter

կտավ, յուղաներկ 89 x 139 1905-06 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
637
Լողափի բնանկար ծառերով և նավակներով[79]

անգլ.՝ Beach Landscape with Trees and Boats նորվ.՝ Strandlandskap med trær og båter

չգրունտավորած կտավ, յուղաներկ 89,5 x 138,5 1905-06 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
638
Երեք աղջիկներն Օսգորսթրաննում

անգլ.՝ Three Girls in Åsgårdstrand նորվ.՝ Tre piker i Åsgårdstrand

կտավ, յուղաներկ 131 x 111 1905 Թիելի պատկերասրահ, Ստոկհոլմ
639
Աղջիկները կամրջի վրա

անգլ.՝ The Girls on the Bridge նորվ.՝ Pikene på broen

կտավ, յուղաներկ 126 x 126 1905 Վալռավ-Ռիխարցի թանգարան, Քյոլն, Գերմանիա
640
Երկու մարդ։ Մենություն

անգլ.՝ Two Human Beings. The Lonely Ones նորվ.՝ To mennesker. De ensomme

կտավ, յուղաներկ 80 x 110 1905 Մասնավոր հավաքածու
641
Նավահանգիստ Թորբեքում[80]

անգլ.՝ Taarbæk Harbour նորվ.՝ Taarbæk havn

կտավ, յուղաներկ 50 x 80 1905 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
642
Այգի Թորբեքում

անգլ.՝ Garden in Taarbæk նորվ.՝ Hage i Taarbæk

կտավ, յուղաներկ 99,5 x 61 1905 Էրիկ Օուեն Արնեբերգի հավաքածու
643
Հենրիկ Լունդի ծաղրանկարային դիմանկարը[81]

անգլ.՝ Caricature Portrait of Henrik Lund նորվ.՝ Karikert portrett av Henrik Lund

կտավ, յուղաներկ 67 x 57 1905 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
644
Յուրօրինակ մարդը[82]

անգլ.՝ Original Man նորվ.՝ Urmennesket

կտավ, յուղաներկ 59 x 36,5 1905 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
645
Ինքնանկար կանաչ ֆոնին (ձախ հատված)[83]

անգլ.՝ Self-Portrait against a Green Background նորվ.՝ Selvportrett mot grønn bakgrunn

կտավ, յուղաներկ 64 x 45,5 1905 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
646
Թուլա Լարսենի ծաղրանկարային ինքնանկարը (աջ հատված)[84]

անգլ.՝ Caricature Portrait of Tulla Larsen նորվ.՝ Karikert portrett av Tulla Larsen

կտավ, յուղաներկ 62 x 33 1905 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
647
Գլուխ գլխի[85][86]

անգլ.՝ Head by Head նորվ.՝ Hode ved hode

կտավ, յուղաներկ 78 x 64 1905 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
648
Գլուխ գլխի[87][88]

անգլ.՝ Head by Head նորվ.՝ Hode ved hode

կտավ, յուղաներկ և ածուխ 50 x 70,5 1905 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
649
Ինքնանկար բեղերով և օսլայած օձիքով[89][90]

անգլ.՝ Self-Portrait with Moustache and Starched Collar նորվ.՝ Selvportrett med bart og høy snipp

ստվարաթուղթ, ջրաներկ, պաստել և գուաշ 44 x 41,5 1905 Նորվեգիայի ազգային պատկերասրահ, Օսլո
650
Ինքնանկար լայնեզր գլխարկով[91]

անգլ.՝ Self-Portrait in Broad Brimmed Hat նորվ.՝ Selvportrett med bredbremmet hatt

կտավ, յուղաներկ 79 x 64 1905-06 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
651
Էշեի երեխաները[92]

անգլ.՝ Esche’s Children նորվ.՝ Esches barn

կտավ, յուղաներկ 148 x 162,5 1905 Գեղարվեստի թանգարան (Ցյուրիխ)
652
Էրդմութ Էշեն տիկնիկով

անգլ.՝ Edmute Esche with Doll նորվ.՝ Erdmute Esche med dukke

կտավ, յուղաներկ 74 x 68 1905 Մասնավոր հավաքածու
653
Հանս Հերբերտ Էշեն դայակի հետ

անգլ.՝ Hans Herbert Esche with Nanny նորվ.՝ Hans Herbert Esche og barnepike

կտավ, յուղաներկ 71,5 x 56,5 1905 Գտնվելու վայրն անհայտ է
654
Էրդմութ Էշե

անգլ.՝ և նորվ.՝ Edmute Esche

կտավ, յուղաներկ 41 x 32 1905 Գեղարվեստի թանգարան (Ցյուրիխ)
655 Հասանելի լուսանկար չկա Հաննի Էշե

անգլ.՝ և նորվ.՝ Hanni Esche

? ? 1905 Հնարավոր է կորսված է
656
Հաննի Էշե[93]

անգլ.՝ և նորվ.՝ Hanni Esche

կտավ, յուղաներկ 81,7 x 70,6 1905 Գեղարվեստի թանգարան (Ցյուրիխ)
657
Հերբերտ Էշե

անգլ.՝ և նորվ.՝ Herbert Esche

կտավ, յուղաներկ և պաստել 120 x 70 1905 Գեղարվեստի թանգարան (Ցյուրիխ)
658
Հերբերտ Էշե[94]

անգլ.՝ և նորվ.՝ Herbert Esche

կտավ, յուղաներկ 71 x 55,5 1905 Գեղարվեստի թանգարան (Ցյուրիխ)
659
Խեմնիցի տեսարան

անգլ.՝ View across Chemnitzal նորվ.՝ Utsikt over Chemnitztal

կտավ, յուղաներկ 53 x 68 1905 Գեղարվեստի թանգարան (Ցյուրիխ)
660
Թյուրինգյան անտառից[95][96]

անգլ.՝ From Thüringerwald նորվ.՝ Fra Thüringerwald

կտավ, յուղաներկ 80 x 100 1905 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
661
Էլգերսբուրգ[97][98]

անգլ.՝ և նորվ.՝ Elgersburg

կտավ, յուղաներկ 70,5 x 90 1905 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
662
Ճանապարհ Թյուրինգենում[99][100]

անգլ.՝ Road in Thüringen նորվ.՝ Vei i Thüringen

կտավ, յուղաներկ 1905 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
663
Թյուրինգյան անտառից

անգլ.՝ From Thüringerwald նորվ.՝ Fra Thüringerwald

կտավ, յուղաներկ 76 x 109 1905 Մասնավոր հավաքածու, Դալլաս, ԱՄՆ
664
Թուղթ խաղացողներն Էլգերսբուրգում[101][102]

անգլ.՝ Card Players in Elgersburg նորվ.՝ Kortspillere i Elgersburg

կտավ, յուղաներկ 85 x 100 1905 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
665
Կինը հիվանդ երեխայի հետ։ Ժառանգականություն[103][104]

անգլ.՝ Woman with Sick Child. Inheritance նորվ.՝ Kvinne med sitt syke barn. Arv

կտավ, յուղաներկ կտավ, յուղաներկ 1905-06 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա

Ծանոթագրություններ

[խմբագրել | խմբագրել կոդը]
  1. Lande, Marit (undated). «The Life of Edvard Munch» Արխիվացված 2012-02-11 Wayback Machine. Музей Мунка
  2. 2,0 2,1 Woll, Gerd (2012). Edvard Munch – Samlede grafiske verk (նորվեգերեն). Oslo: Orfeus. էջ 8. ISBN 978-82-93140-11-5.
  3. «The Scream» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ փետրվարի 27-ին. Վերցված է 2022 թ․ փետրվարի 27-ին.
  4. «Skrik» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  5. Prideaux, Sue. Edvard Munch: Behind the Scream. — Yale University Press, 2012. — стр. 225
  6. Нэсс, 2007, էջ v—vii
  7. «Godseier i parken» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  8. «The Swamp» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ փետրվարի 27-ին. Վերցված է 2022 թ․ փետրվարի 27-ին.
  9. «Sumpen» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  10. «Landowner in the Park» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 2-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  11. «Godseier i parken» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  12. «Bleeding Man and Sunflower» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 2-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  13. «Blødende mann og solsikke» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  14. «Selvportrett i helvete» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  15. «Travemündelandskap» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  16. «Hage i Lübeck» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  17. «Der Ziegenwagen (The goats carriage)». sothebys.com (անգլերեն). Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 16-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 16-ին.
  18. «Fire piker i Åsgårdstrand» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  19. «Fire piker i Åsgårdstrand» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  20. «On the Bridge» (անգլերեն). thielska.zetcom.net. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 16-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 16-ին.
  21. «Ingse Vibe» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ փետրվարի 27-ին. Վերցված է 2022 թ․ փետրվարի 27-ին.
  22. «Ingse Vibe» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  23. «Skog» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  24. «Sjømenn i havn» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  25. «Brothel Scene» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 2-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  26. «Bordellscene» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  27. «Merry Company» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 2-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  28. «Lystig selskap» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  29. «Christmas in Brothel» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 3-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  30. «Julaften i bordell» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  31. «Marcel Archinard» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  32. «The Frenchman, Marcel Archinard» (անգլերեն). nasjonalmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 16-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 16-ին.
  33. «Hermann Schlittgen» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 2-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  34. «Hermann Schlittgen» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  35. «Summer Night in Studenterlunden» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ փետրվարի 27-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  36. «Sommernatt i Studenterlunden» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  37. «Det druknende barn» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  38. «Røde knauser ved Åsgårdstrand» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  39. «Strand med steiner» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  40. «Beach» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 2-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  41. «Strand» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  42. «Måneskinn over sjøen» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  43. «Edvard Munch (1863-1945). Robat pa sjøen». christies.com (անգլերեն). Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ փետրվարի 10-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 16-ին.
  44. «Badende unge menn» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  45. «Edvard Munch (1863-1944). Badende gutter». christies.com (անգլերեն). Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 16-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 16-ին.
  46. «Hus i Borre (House in Borre)». sothebys.com (անգլերեն). Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ փետրվարի 10-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 16-ին.
  47. «Edvard Munch (1863-1944). Kystlandskap». christies.com (անգլերեն). Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ փետրվարի 10-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 16-ին.
  48. «Landskap» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  49. «Innhøsting av frukt» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  50. «To småpiker med blå forklær» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  51. «The Funeral» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 2-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  52. «Begravelsen» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  53. «Damene på broen» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  54. «Sommer i hagen (Linde-frisen)» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  55. «Young People on the Beach (The Linde Frieze)» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ փետրվարի 27-ին. Վերցված է 2022 թ․ փետրվարի 27-ին.
  56. «Unge mennesker på stranden (Linde-frisen)» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  57. «Trees by the Beach (The Linde Frieze)» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 2-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  58. «Trær ved stranden (Linde-frisen)» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  59. «Kissing Couples in the Park (The Linde Frieze)» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ փետրվարի 27-ին. Վերցված է 2022 թ․ փետրվարի 27-ին.
  60. «Kyssende par i parken (Linde-frisen)» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  61. «Girls picking Fruit (The Linde Frieze)» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 2-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  62. «Piker som plukker frukt (Linde-frisen)» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  63. «Girls watering Flowers (The Linde Frieze)» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 2-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  64. «Piker som vanner blomster (Linde-frisen)» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  65. «Summer Day or Embrace on the Beach (The Linde Frieze)». sothebys.com (անգլերեն). Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ փետրվարի 10-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 16-ին.
  66. «Summer Day». sothebys.com (անգլերեն). Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 16-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 16-ին.
  67. «Dans på stranden (Linde-frisen)» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  68. «Max Linde in Sailing Outfit» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ փետրվարի 27-ին. Վերցված է 2022 թ․ փետրվարի 27-ին.
  69. «Self-Portrait (against Two-Coloured Background)». sothebys.com (անգլերեն). Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 16-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 16-ին.
  70. «Self-Portrait with Brushes» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ փետրվարի 27-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  71. «Selvportrett med pensler» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  72. «Bildnis Ellen Warburg» (անգլերեն). collection.kunsthaus.ch. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 12-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 12-ին.
  73. «Tidlig vår i Åsgårdstrand» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  74. «Veien til Borre» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  75. «Tregrupper og torpedobåt» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  76. «Blomstrende morelltre og unge piker i hagen» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  77. «Portrait of the Painter Ludvig Karsten» (անգլերեն). thielska.zetcom.net. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 16-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 16-ին.
  78. «Strandlandskap med trær og båter» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  79. «Strandlandskap med trær og båter» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  80. «Taarbæk havn» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  81. «Karikert portrett av Henrik Lund» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  82. «Urmennesket» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  83. «Selvportrett mot grønn bakgrunn» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  84. «Tulla Larsen» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  85. «Head by Head» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ փետրվարի 27-ին. Վերցված է 2022 թ․ փետրվարի 27-ին.
  86. «Hode ved hode» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  87. «Head by Head» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 2-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  88. «Hode ved hode» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  89. «Self-Portrait with Moustache and Starched Collar» (անգլերեն). nasjonalmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 16-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 16-ին.
  90. «Self-Portrait with Moustache and Starched Collar» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ փետրվարի 27-ին. Վերցված է 2022 թ․ փետրվարի 27-ին.
  91. «Selvportrett med bredbremmet hatt» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  92. «Kinderbild. Erdmute und Hans-Herbert Esche» (անգլերեն). collection.kunsthaus.ch. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ հուլիսի 18-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 12-ին.
  93. «Bildnis Hanni Esche» (անգլերեն). collection.kunsthaus.ch. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ ապրիլի 12-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 12-ին.
  94. «Bildnis Herbert Esche» (անգլերեն). collection.kunsthaus.ch. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 12-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 12-ին.
  95. «From Thüringerwald» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ փետրվարի 27-ին. Վերցված է 2022 թ․ փետրվարի 27-ին.
  96. «Fra Thüringerwald» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  97. «Elgersburg» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ փետրվարի 27-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  98. «Elgersburg» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  99. «Road in Thüringen» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ փետրվարի 27-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  100. «Vei i Thüringen» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  101. «Card Players in Elgersburg» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ փետրվարի 27-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  102. «Kortspillere i Elgersburg» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  103. «Woman with Sick Child. Inheritance» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ փետրվարի 27-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  104. «Kvinne med sitt syke barn. Arv» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.

Գրականություն

[խմբագրել | խմբագրել կոդը]
  • Нэсс, Атле Эдвард Мунк. Биография художника = Munch. En biografi. — М.: Весь Мир, 2007. — 584 с. — (Магия имени). — ISBN 978-5-7777-0385-9
  • Woll, Gerd (2008). Edvard Munch – Samlede malerier (նորվեգերեն). Oslo: Cappelen Damm. ISBN 978-82-04-14000-5.