Jump to content

Էդվարդ Մունկի նկարների ցանկ (1880-1885)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Էդվարդ Մունկի նկարների ցանկ (1880-1885)
Վիքիմեդիայի նախագծի ցանկ Խմբագրել Wikidata
Վիքիմեդիայի նախագծի ցանկ-հոդված Խմբագրել Wikidata
ՀաջորդԷդվարդ Մունկի նկարների ցանկ (1886-1892)
Էդվարդ Մունկի նկարների ցանկ (1893-1898)
Էդվարդ Մունկի նկարների ցանկ (1899-1902) Խմբագրել Wikidata
1880-1885, 1886-1892, 1893-1898, 1899-1902, 1903-1905, 1906-1908, 1909-1913, 1914-1927, 1928-1944

Էդվարդ Մունկի (նորվեգերեն արտասանություն: [ˈmʉŋk]) ստեղծագործությունների ցանկ (1880-1885)։ Ցանկը նորվեգացի նկարիչ, սիմվոլիստ, փորագրող և էքսպրեսիոնիստ Մունկի ստեղծագործությունների թվարկն է՝ ըստ համապատասխան տարեթվերի[1]։ Հեղինակը ողջ ստեղծագործական կյանքում նկարել է 1789 նկար՝ 1880-ից 1943 թվականն ընկած ժամանակահատվածում։ Երբ 1944 թվականի հունվարի 23-ին նկարիչը մահանում է, նրա մոտ հաշվվել է 1006 նկար[2]։

1940 թվականի ապրիլի 18-ին, երբ Նացիստական Գերմանիան օկուպացրեց Նորվեգիայի տարածքը, Մունկն իր ստեղծագործությունները կտակում է Օսլո համայնքին։ Հետագայում այդ նկարները տեղ գտան Մունկի թանգարանում, Օսլոյում[2]։ Մյուս ամենախոշոր հավաքածուն գտնվում է Նորվեգիայի ազգային պատկերասրահում, որտեղ ցուցադրվում է Մունկի ամենահայտնի նկարներից մեկը՝ «Ճիչը»՝ նկարված մատիտով՝ ստվարաթղթին[3][4]։ Վերջինս ստեղծվել է 1893 թվականին․ այն «Կյանքի ֆրիզ»[5] շարքի կտավներից է, որտեղ հեղինակը հետազոտել է կյանքին վերաբերող հարցերը՝ սեր, վախ, մահ, մելանխոլիա, տագնապ։

Շատ կտավներ կան մասնավոր հավաքածուներում և աշխարհի տարբեր թանգարաններում, որոշներն անհետ կորել են կամ ոչնչացել։ Մունկի թանգարանը համարվում է ամենակարևորը, քանի որ այստեղ է պահպանվում նրա նկարների ամենամեծ հավաքածուն։

Ներքոհիշյալ ցուցակը կազմվել է 2008 թվականին՝ ըստ Գեր Վուլի կատալոգ-ռեզոնի[6]։

Նկարների ցանկ

[խմբագրել | խմբագրել կոդը]
Համար Նկար Անվանում (անգլ․, նորվ․) Տեխնիկա Չափեր Տարեթիվ Գտնվելու վայր
1
Թելթհուսբաքենը Հին Աքերի եկեղեցիով

անգլ.՝ Telthusbakken with Gamle Aker Church

նորվ.՝ Telthusbakken med Gamle Aker kirke

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 12 x 18 1880 Գտնվելու վայրն անհայտ է
2
Ֆերմա Էվրե Ֆոսսում[7][8]

անգլ.՝ Øvre Foss նորվ.՝ Øvre Foss gård

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 12 x 18 1880 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
3
Նավակով լճակը[9]

անգլ.՝ Small Lake with Boat նորվ.՝ Tjern med båt

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 12 x 18 1880 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
4
Ձին և սայլը տնտեսական շինությունների դիմաց

անգլ.՝ Horse and Wagon in front of Farm Buildings նորվ.՝ Hest og kjerre foran gårdsbygninger

ստվարաթուղթ (?), յուղաներկ 12 x 18 1880 Գտնվելու վայրն անհայտ է
5
Աշնանային աշխատանքը դաշտում

անգլ.՝ Autumn Work in the Field նորվ.՝ Høstarbeid på jordet

ստվարաթուղթ (?), յուղաներկ 15 x 20 1880 Գտնվելու վայրն անհայտ է
6
Բնանկար կնոջ հետ, ով զբոսնում է լճափին

անգլ.՝ Landscape with Woman Walking by a Lake նորվ.՝ Landskap med en kvinne som går langs vannet

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 19,5 x 14 1880 Գտնվելու վայրն անհայտ է
7
Ծառերով և ջրով բնանկար

անգլ.՝ Landscape with Trees and Water նորվ.՝ Landskap med trær og vann

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 14 x 17,5 1880 Գտնվելու վայրն անհայտ է
8
Աշունն անտառում

անգլ.՝ Autumn in the Forest նորվ.՝ Høst i skogen

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 13,5 x 20,5 1880 Սուրբ Օլաֆի գեղարվեստի թանգարան, Հյուսիսային Մինեսոտա, ԱՄՆ
9
Ձին և սայլը գյուղական ճանապարհին

անգլ.՝ Horse and Cart on a Country Road նորվ.՝ Hest og vogn på landevei

ստվարաթղթին սոսնձած թուղթ, յուղաներկ 19 x 15 1880 Մասնավոր հավաքածու
10
Աստվածաշնչերով և ծխամորճով նատյուրմորտ

անգլ.՝ Still Life with Pipe and Bibles նորվ.՝ Stilleben med pipe og bibler

թուղթ, յուղաներկ 13 x 21 1880 Մասնավոր հավաքածու
11
Ֆոսվեյենի տեսարան

անգլ.՝ View from Fossveien նորվ.՝ Utsikt fra Fossveien

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 22 x 17 1880-81 Լիլեհամերի գեղարվեստի թանգարան, Նորվեգիա։ Օսկար Յոհանսենի հավաքածու
12
Ֆոսվեյենի տեսարան

անգլ.՝ View from Fossveien նորվ.՝ Utsikt fra Fossveien

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 15,5 x 12 1881 Մունկի թանգարան
13
Ձմեռային բնանկար տնով և կարմիր երկնքով

անգլ.՝ Winter Landscape with House and Red Sky նորվ.՝ Vinterlandskap med hus og rød himmel

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 14 x 17,5 1881 Գտնվելու վայրն անհայտ է
14
Թաղարով բույսը պատուհանագոգին[10]

անգլ.՝ Potted Plant on the Window-Sill նորվ.՝ Potteplante i vinduskarmen

չգրունտավորած ստվարաթուղթ, յուղաներկ 57 x 38,5 1881-82 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
15
Բույսը թաղարի մեջ

անգլ.՝ Potted Plant նորվ.՝ Potteplante

թուղթ, յուղաներկ 27 x 12 1881-82 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
16
Մունկի հյուրասենյակը, Պիլեստրեդետ, 61 բնակարանում[11]

անգլ.՝ The Living-Room of the Misses Munch in Pilestredet 61 նորվ.՝ Stuen til frøknene Munch i Pilestredet 61

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 21 x 26,5 1881 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
17
Վեսթրե Աքերից[12] տեսարանանգլ.՝ From Vestre Aker

նորվ.՝ Fra Vestre Aker

թուղթ, յուղաներկ 20,5 x 30,5 1881 Նորվեգիայի ազգային պատկերասրահ, Օսլո
18
Հաքլոյա անասնաֆերման Մարիդալենում[13]

անգլ.՝ Hakloa in Maridalen նորվ.՝ Gårdstunet på Hakloa i Maridalen

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 30,5 x 46 1881 Գտնվելու վայրն անհայտ է
19
Մարիդալսվեյենը Նիդալենում

անգլ.՝ Maridalsveien in Nydalen նորվ.՝ Maridalsveien i Nydalen

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 29,5 x 36,5 1881 Գտնվելու վայրն անհայտ է
20
Մարիդալենի տները

անգլ.՝ Houses in Maridalen նորվ.՝ Grend i Maridalen

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 22 x 31 1881 Մասնավոր հավաքածու
21
Մարիդալենում[14][15]

անգլ.՝ From Maridalen նորվ.՝ Fra Maridalen

չգրունտավորած ստվարաթուղթ, յուղաներկ 22 x 27,5 1881 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
22
Աքերսելվա

անգլ.՝ և նորվ.՝ Akerselva

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 23 x 31,5 1881 Մասնավոր հավաքածու
23
Բնանկար կնոջ և երեխայի հետ

անգլ.՝ Landscape with Woman and Child նորվ.՝ Landskap med kone og barn

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 21,5 x 30,5 1881 Մասնավոր հավաքածու
24
Բնանկար փոքրիկ տնով և երկու մարդկանցով

անգլ.՝ Landscape with a Small House and Two People նորվ.՝ Landskap med lite hus og to mennesker

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 17 x 14,5 1881 Մասնավոր հավաքածու
25
Բնանկար լճով և անտառով[16]

անգլ.՝ Landscape with Lake and Forest նորվ.՝ Landskap med vann og skog

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 17 x 14 1881 Մասնավոր հավաքածու
26
Բունեֆյորդենից[17]

անգլ.՝ From Bunnefjorden նորվ.՝ Fra Bunnefjorden

չգրունտավորած ստվարաթուղթ, յուղաներկ 17,5 x 26,5 1881 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
27
Սանդվիկայից[18]

անգլ.՝ From Sandvika նորվ.՝ Fra Sandvika

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 21 x 27 1881 Սուրբ Օլաֆի գեղարվեստի թանգարան, Հյուսիսային Մինեսոտա, ԱՄՆ
28
Ափին թիավարող մարդը[19]

անգլ.՝ Man Rowing towards Land նորվ.՝ Mann som ror mot land

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 29 x 36 1881 Մասնավոր հավաքածու
29
Նավակով և տնով ծովածոցը[20]

անգլ.՝ Bay with Boat and House նորվ.՝ Vik med båt og hus

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 37 x 51 1881 Տիսեն-Բորնեմեսի թանգարան
30
Տղամարդն ու կինը նավակում

անգլ.՝ Man and Woman in Boat նորվ.՝ Mann og kone i båt

չգրունտավորած ստվարաթուղթ, յուղաներկ 17,5 x 25,5 1881 Մասնավոր հավաքածու, Ստոկհոլմ
31
Ձկնորսը ջրի մոտ[21]

անգլ.՝ Fisherman by the Water նորվ.՝ Fisker ved vannkanten

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 18 x 24,5 1881 Գտնվելու վայրն անհայտ է
32
Քրիստիան Մունկը բազմոցին[22][23]

անգլ.՝ Christian Munch on the Couch նորվ.՝ Christian Munch i sofahjørnet

չգրունտավորած ստվարաթուղթ, յուղաներկ 21,5 x 18 1881 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
33
Քրիստիան Մունկը բազմոցին

անգլ.՝ Christian Munch on the Couch նորվ.՝ Christian Munch i sofahjørnet

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 25 x 22 1881 Գտնվելու վայրն անհայտ է
34
Բնանկարի էտյուդ

անգլ.՝ Study of a Landscape նորվ.՝ Landskapsstudie

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 25,5 x 21,5 1881 Գտնվելու վայրն անհայտ է
35
Տեսարան Գրյուներ այգուց

անգլ.՝ View of Grüner’s Garden նորվ.՝ Utsikt over Grüners hage

չգրունտավորած ստվարաթուղթ, յուղաներկ 22 x 29,5 1881 Մասնավոր հավաքածու
36
Գամլե Աքեր եկեղեցին

անգլ.՝ Gamle Aker Church նորվ.՝ Gamle Aker kirke

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 33 x 46,5 1881-82 Մասնավոր հավաքածու
37
Գամլե Աքեր եկեղեցին[24][25]

անգլ.՝ Gamle Aker Church նորվ.՝ Gamle Aker kirke

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 16 x 21 1881 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
38
Գամլե Աքեր եկեղեցի[26][27]

անգլ.՝ Gamle Aker Church նորվ.՝ Gamle Aker kirke

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 1881 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
39
Գամլե Աքեր եկեղեցին

անգլ.՝ Gamle Aker Church նորվ.՝ Gamle Aker kirke

թուղթ, յուղաներկ 26 x 20,5 1881 Մասնավոր հավաքածու
40
Տեսարան Ֆոսվեյեն 7-ից դեպի Բերգվյերդինգեն[28]

անգլ.՝ View from Fossveien 7 towards Bergfjerdingen նորվ.՝ Utsikt fra Fossveien 7 mot Bergfjerdingen

թուղթ, յուղաներկ 22 x 28 1881 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
41
Մարդիկ թաց ձյունոտ ճանապարհին

անգլ.՝ People on the Road in Wet Snow նորվ.՝ Folk på veien i snøslaps

թուղթ, յուղաներկ 13 x 19,5 1881 Մասնավոր հավաքածու
42
Նիսսեն սուրբծննդյան շիլայով

անգլ.՝ Goblin with Christmas Porridge նորվ.՝ Nisse med julegrøt

փայտե տախտակ, յուղաներկ 15,5 x 21 1881 Պեդեր Անդրեաս Լունդի հավաքածու
43
Նատյուրմորտ անոթով, խնձորով, ընկույզով և կոկոսով[29]

անգլ.՝ Still Life with Jar, Apple, Walnut and Coconut

նորվ.՝ Stilleben med krukke, eple, valnøtt og kokosnøtt

գրունտավորած ստվարաթուղթ, յուղաներկ 18 x 20 1881 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
44
Էվրե Ֆոսս ֆերման ձմռանը

անգլ.՝ Øvre Foss in Winter

նորվ.՝ Øvre Foss gård om vinteren

ստվարաթղթին կպցրած թուղթ, յուղաներկ 18,5 x 20 1881-82 Գտնվելու վայրն անհայտ է
45
Տղան ձյան վրա

անգլ.՝ Boy in Snow նորվ.՝ Gutt i snø

թուղթ, յուղաներկ 10 x 3,5 1881-82 Երեխաների աշխատանքների միջազգային թանգարան, Օկաձակի, Ճապոնիա
46
Քաղաքի տեսարանը ձմեռային մի օր

անգլ.՝ View of the City on a Winter’s Day նորվ.՝ Utsikt over byen en vinterdag

թուղթ, յուղաներկ 18,5 x 23,5 1882 Գտնվելու վայրն անհայտ է
47
Ինքնադիմանկար[30][31]

անգլ.՝ Self-Portrait նորվ.՝ Selvportrett

ստվարաթղթին փակցրած թուղթ, յուղաներկ 26 x 19 1882 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
48
Լաուրա Մունկ[32][33]

անգլ.՝ և նորվ.՝ Laura Munch

չգրունտավորած ստվարաթուղթ, յուղաներկ 18 x 15 1882 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
49
Լաուրա Մունկ[34][35]

անգլ.՝ և նորվ.՝ Laura Munch

թուղթ, յուղաներկ 23,5 x 18 1882 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
50
Օլաֆ Ռյուե հրապարակը հարավ-արևելքից

անգլ.՝ Olaf Rye’s Square towards South East նորվ.՝ Olaf Ryes plass mot sørøst

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 22 x 29,5 1882 Գտնվելու վայրն անհայտ է
51
Օլաֆ Ռյուե հրապարակի տեսարան

անգլ.՝ View across Olaf Rye’s Square նորվ.՝ Utsikt over Olaf Ryes plass

թուղթ, յուղաներկ 35 x 28 1882 Մասնավոր հավաքածու
52
Օլաֆ Ռյուե հրապարակը հարավ-արևելքից[36][37]

անգլ.՝ Olaf Rye’s Square towards South East նորվ.՝ Olaf Ryes plass mot sørøst

չգրունտավորած ստվարաթուղթ, յուղաներկ 20,5 x 24 1882 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
53
Բնանկար ջրվեժով և տնով

անգլ.՝ Landscape with Waterfall and House նորվ.՝ Landskap med vannfall og hus

ստվարաթուղթ (?), յուղաներկ 21 x 16 1882 Գտնվելու վայրն անհայտ է
54
Երեկոյան տրամադրությունը ծովում[38]

անգլ.՝ Evening Atmosphere at Sea, նորվ.՝ Kveldsstemning på sjøen

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 21 x 23,5 1882 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
55
Բնանկար փոքր ջրվեժով

անգլ.՝ Landscape with a Small Waterfall նորվ.՝ Landskap med liten foss

չգրունտավորած ստվարաթուղթ, յուղաներկ 26,5 x 20,5 1882 Էրիկ Մ․ Վիկի հավաքածու
56
Գարնանային բնանկար

անգլ.՝ Spring Landscape նորվ.՝ Vårlandskap

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 21,5 x 19,5 1882 Մասնավոր հավաքածու
57
Գարնանային վտակ

անգլ.՝ Spring Landscape նորվ.՝ Vårlandskap

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 27 x 35 1882 Մասնավոր հավաքածու
58
Քարեն Բյոլսթադ

անգլ.՝ և նորվ.՝ Karen Bjølstad

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 21 x 16 1882-83 Գտնվելու վայրն անհայտ է
59
Մորուքավոր տղամարդու դիմանկար[39]

անգլ.՝ Man’s Head with Beard նորվ.՝ Mannshode med hvitt skjegg

չգրունտավորած ստվարաթուղթ, յուղաներկ 43,5 x 35 1882-83 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
60
Սպասավոր տղան

անգլ.՝ The Errand Boy նորվ.՝ Visergutten

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 34,5 x 29 1882-84 Մասնավոր հավաքածու
61
Կարմիր տնով այգին[40]

անգլ.՝ Garden with Red House նորվ.՝ Hage med rødt hus

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 23 x 30,5 1882 Մասնավոր հավաքածու, 2012 թվականի նոյեմբերի 20-ին Սոթբիս աճուրդի տանը գնահատվել է £120 000—180 000
62
Կարմիր տնով այգին

անգլ.՝ Garden with Red House նորվ.՝ Hage med rødt hus

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 46,5 x 57 1882 Մասնավոր հավաքածու
63
Այգու սեղանի մոտ

անգլ.՝ By the Garden Table նորվ.՝ Ved bordet i hagen

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 58 x 46,5 1882 Գտնվելու վայրն անհայտ է
64
Աքերսելվան Սլեմոթգանգենից[41]

անգլ.՝ Akerselva by Slåmotgangen նորվ.՝ Akerselva mot Slåmotgangen

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 27,5 x 39 1882 Մասնավոր հավաքածու
65
Ինգերը պատուհանի մոտ

անգլ.՝ Inger by the Window նորվ.՝ Inger ved vinduet

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 39 x 27,5 1882 Մասնավոր հավաքածու
66
Աքերսելվան Նեդրե Ֆոսից

անգլ.՝ Akerselva by Nedre Foss նորվ.՝ Akerselva ved Nedre Foss

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 38,5 x 60,5 1882 Գտնվելու վայրն անհայտ է
67
Աքերսելվա[42]

անգլ.՝ և նորվ.՝ Akerselva

չգրունտավորած ստվարաթուղթ, յուղաներկ 24 x 31 1882 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
68
Կեչիներն ու զբոսնող կինը

անգլ.՝ Birch Trees with Woman Walking նորվ.՝ Bjørketrær og gående kvinne

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 29,5 x 22 1882 Գտնվելու վայրն անհայտ է
69
Կեչիներն աշնանը

անգլ.՝ Birch Trees in the Autumn նորվ.՝ Bjørketrær om høsten

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 39 x 31 1882 Մասնավոր հավաքածու
70
Վեսթրե Աքերից

անգլ.՝ From Vestre Aker նորվ.՝ Fra Vestre Aker

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 29,5 x 25,5 1882 Գտնվելու վայրն անհայտ է
71
Կեչիներ և ճյուղեր տանող մարդը

անգլ.՝ Birch Trees and Man Carrying Twigs նորվ.՝ Bjørketrær og mann som bærer kvists

? 36 x 29 1882 Գտնվելու վայրն անհայտ է
72
Աշունը Վեսթրե Աքերում

անգլ.՝ Autumn in Vestre Aker նորվ.՝ Høst i Vestre Aker

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 28 x 22,5 1882 Մասնավոր հավաքածու
73
Կինը գյուղամիջյան ճանապարհին

անգլ.՝ Woman on a Country Lane նորվ.՝ Kone på en vei

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 31,5 x 24,5 1882 Մասնավոր հավաքածու
74
Երկու տղա գյուղամիջյան ճանապարհին

անգլ.՝ Two Boys on a Country Lane նորվ.՝ To gutter på en vei

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 32 x 25 1882 Գտնվելու վայրն անհայտ է
75
Թորվալդ Թորգենսեն[43]

անգլ.՝ և նորվ.՝ Thorvald Torgersen

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 35,5 x 28 1882 Նորվեգիայի ազգային պատկերասրահ, Օսլո
76
Թորվալդ Թորգենսեն

անգլ.՝ և նորվ.՝ Thorvald Torgersen

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 38 x 28,5 1882 Մասնավոր հավաքածու
77
Երեխայի դիմանկար

անգլ.՝ Head of a Boy նորվ.՝ Guttehode

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 40 x 27 1882-83 Քաթրին և Նաթան Բերնսթայնի մասնավոր հավաքածու, Նյու Յորք
78
Ընթերցող Անդրեասը[44][45]

անգլ.՝ Andreas Reading նորվ.՝ Andreas leser

չգրունտավորած ստվարաթուղթ, յուղաներկ 57 x 48 1882-83 Գտնվելու վայրն անհայտ է
79
Ընթերցող Անդրեասը

անգլ.՝ Andreas Reading նորվ.՝ Andreas leser

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 36 x 29 1882-83 Գտնվելու վայրն անհայտ է
80
Ընթերցող Անդրեասը[46]

անգլ.՝ Andreas Reading նորվ.՝ Andreas leser

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 1882-83 Նորվեգիայի ազգային պատկերասրահ, Օսլո
81
Ինքնադիմանկար[47]

անգլ.՝ Self-Portraitնորվ.՝ Selvportrett

չգրունտավորած ստվարաթուղթ, յուղաներկ 43,5 x 35,5 1882-83 Օսլոյի քաղաքային թանգարան, Նորվեգիա
82
Վաթերլանդի անառականոցը[48][49]

անգլ.՝ Dive at Vaterland նորվ.՝ Bule i Vaterland

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 47 x 63,5 1882-83 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
83
Սաքսեգարդսգաթեից

անգլ.՝ From Saxegårdsgate նորվ.՝ Fra Saxegårdsgate

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 1882? Լիլեհամերի գերղարվեստի թանգարան, Նորվեգիա։ Օսկար Յոհանսենի հավաքածու
84
Լաուրա Մունկ[50][51]

անգլ.՝ և նորվ.՝ Laura Munch

կտավ, յուղաներկ 26 x 21 1883 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
85
Օթթո Լինթո[52]

անգլ.՝ և նորվ.՝ Otto Linthoe

չգրունտավորած ստվարաթուղթ, յուղաներկ 62,5 x 49,5 1883 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
86
Տղամարդու դիմանկարի էտյուդ

անգլ.՝ Study of a Man’s Head նորվ.՝ Studiehode av mann

կտավ, յուղաներկ 45 x 32 1883 Մասնավոր հավաքածու
87
Ծերունու դիմանկարի էտյուդ անգլ.՝ Study of an Old Man’s Head

նորվ.՝ Studiehode av gammel mann

կտավ, յուղաներկ 44 x 35 1883 Մասնավոր հավաքածու, Շվեյցարիա
88
Մորուքով ծերունու դիմանկարի էտյուդ

անգլ.՝ Head of an Old Man with Beard նորվ.՝ Studiehode av gammel mann med skjegg

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 46 x 33 1883 Մասնավոր հավաքածու
89
Ծեր աշխատավորի դիմանկարի էտյուդ

անգլ.՝ Study of an Old Man’s Head նորվ.՝ Studiehode av gammel arbeidsmann

կտավ, յուղաներկ 1883 Բարթոն Քասելի մասնավոր հավաքածու
90
Օլաֆ Ռյուե հրապարակը հետմիջօրեին[53]

անգլ.՝ Afternoon at Olaf Rye’s Square նորվ.՝ Ettermiddag på Olaf Ryes plass

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 47,5 x 25,5 1883 Թրոնհեյմ գեղարվեստի թանգարան
91
Կարլ Յոհանի փողոցի անկյունը, Գրանդ[54]

անգլ.՝ Street Corner on Karl Johan, Grand Café նորվ.՝ Grandhjørnet på Karl Johan

կտավ, յուղաներկ 36 x 28 1883 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
92
Քրիստիան Մունկը բազմոցին նստած[55][56]

անգլ.՝ Christian Munch on the Couch նորվ.՝ Christian Munch i sofahjørnet

կտավ, յուղաներկ 38,5 x 32,5 1883 Մունկի թանգարան
93
Բնանկար Ասքերում

անգլ.՝ Landscape from Asker նորվ.՝ Landskap fra Asker

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 37 x 62 1883-84 Գտնվելու վայրն անհայտ է
94
Աշունը Ասքերում

անգլ.՝ Autumn in Asker նորվ.՝ Høst i Asker

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 37 x 62 1883-84 Գտնվելու վայրն անհայտ է
95
Անդրեասը պատուհանի մոտ

անգլ.՝ Andreas by the Window նորվ.՝ Andreas ved vinduet

չգրունտավորած ստվարաթուղթ, յուղաներկ 50 x 41 1883 KODE թանգարան, Բերգեն
96
Ընթերցող Անդրեասը

անգլ.՝ Andreas Reading նորվ.՝ Andreas leser

կտավ, յուղաներկ 25,5 x 31 1883 Մասնավոր հավաքածու
97
Սուրբ Երրորդության տաճարի գմբեթը[57]

անգլ.՝ The Dome of Trinity Church նորվ.՝ Trefoldighetskirkens kuppel

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 45,5 x 23,5 1883-84 Մասնավոր հավաքածու
98
Դիմանկարի էտյուդ[58]

անգլ.՝ Study of a Head նորվ.՝ Studiehode

կտավ, յուղաներկ 60,5 x 46,5 1883 Նորվեգիայի ազգային պատկերասրահ, Օսլո
99
Վաղ առավոտյան

անգլ.՝ Early in the Morning նորվ.՝ På morgenkvisten

կտավ, յուղաներկ 96,5 x 66 1883 Մասնավոր հավաքածու
100
Անդրեաս Սինգդահլսեն[59]

անգլ.՝ և նորվ.՝ Andreas Singdahlsen

կտավ, յուղաներկ 45 x 34 1883 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
101
Հյամլար Բորգսթրեմ

անգլ.՝ և նորվ.՝ Hjalmar Borgstrøm

կտավ, յուղաներկ 24,5 x 20 1883 Մասնավոր հավաքածու
102
Կնոջ դիմանկար

անգլ.՝ Portrait of a Woman նորվ.՝ Kvinneportrett

կտավ, յուղաներկ 37,5 x 27,5 1883-84 Գտնվելու վայրն անհայտ է
103
Քարեն Բյոլսթադը ճոճաթոռին[60][61]

անգլ.՝ Karen Bjølstad in the Rocking Chair նորվ.՝ Karen Bjølstad i gyngestolen

կտավ, յուղաներկ 47,5 x 41 1883 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
104
Կերոսինային լամպի լույսի շուրջ[62][63]

անգլ.՝ Around the Paraffin Lamp նորվ.՝ Ved parafinlampen

փայտե տախտակ, յուղաներկ 27 x 39,5 1883 Նորվեգիայի ազգային պատկերասրահ, Օսլո
105
Սուրճի սեղանի շուրջ[64][65]

անգլ.՝ At the Coffee Table նորվ.՝ Ved kaffebordet

կտավ, յուղաներկ 45 x 77,5 1883 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
106
Ընթրիքի ժամանակ[66][67]

անգլ.՝ At Supper նորվ.՝ Ved aftensbordet

կտավ, յուղաներկ 49 x 59,5 1883-84 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
107
Հելգելանդսմոնեի զինվորական հիվանդանոցը[68][69]

անգլ.՝ The Infirmary at Helgelandsmoen նորվ.՝ Sykestuen på Helgelandsmoen

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 67 x 58,5 1884 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
108
Անտառի ցանկապատը

անգլ.՝ Fence in the Forest նորվ.՝ Gjerdet i skogen

կտավ, յուղաներկ 36,5 x 51,5 1884 Գտնվելու վայրն անհայտ է
109
Երկու մարդ, որոնք անտառ են գնում[70]

անգլ.՝ Two People on the Way to the Forest նորվ.՝ To på vei mot skogen

կտավ, յուղաներկ 46 x 55,5 1884 Մասնավոր հավաքածու
110
Առավոտ

անգլ.՝ Morning, նորվ.՝ Morgen

կտավ, յուղաներկ 96,5 x 103,5 1884 KODE թանգարան, Բերգեն
111
Քրիստիան Մունկ

անգլ.՝ և նորվ.՝ Christian Munch

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 46 x 34 1884 Մասնավոր հավաքածու
112
Դիմանկարային էտյուդներ[71]

անգլ.՝ Portrait Studies նորվ.՝ Portrettstudier

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 46 x 34 1884? Գտնվելու վայրն անհայտ է
113
Ինգեր Մունկը սև զգեստով[72]

անգլ.՝ Inger Munch in Black նորվ.՝ Inger Munch i svart

կտավ, յուղաներկ 97 x 67 1884 Նորվեգիայի ազգային պատկերասրահ, Օսլո
114
Փողոցը ձմռանը[72]

անգլ.՝ Street in Winter նորվ.՝ Gate om vinteren

կտավ, յուղաներկ 38 x 28 1885 Մասնավոր հավաքածու
115
Պարահանդես[73]

անգլ.՝ և նորվ.՝ Ball

տախտակ, յուղաներկ 29 x 39 1885 Մասնավոր հավաքածու
116
Տետ ա տետ[74][75]

անգլ.՝ և նորվ.՝ Tête-à-tête

կտավ, յուղաներկ 66 x 76 1885 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
117
Կարլ Յոհան

անգլ.՝ և նորվ.՝ Karl Johan

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 38 x 42,5 1885-86 Պալեետ, Օլսլո, Նորվեգիա
118
Աղջկա դիմանկարը

անգլ.՝ Girl’s Head նորվ.՝ Pikehode

կտավ, յուղաներկ 34 x 28 1885 Մասնավոր հավաքածու
119
Դագնի Քոնոու

անգլ.՝ և նորվ.՝ Dagny Konow

կտավ, յուղաներկ 50 x 35 1885 Բլումքվիստ աճուրդի տուն-պատկերասրահ, Օսլո, Նորվեգիա
120
Ծերունու դիմանկարի էտյուդ

անգլ.՝ Study of an Old Man’s Head նորվ.՝ Studiehode av gammel mann

չգրունտավորած ստվարաթուղթ, յուղաներկ 31,5 x 22 1885-86 Սթեներսեն թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
121
Ֆրեդերիկ Լիդեմարկ

անգլ.՝ և նորվ.՝ Fredrik Lidemark

կտավ, յուղաներկ 198 x 110 1885 Մասնավոր հավաքածու
122
Կարլ Յենսեն Հյելի դիմանկարը[76]

անգլ.՝ և նորվ.՝ Karl Jensen-Hjell

կտավ, յուղաներկ 190 x 100 1885 Մասնավոր հավաքածու
123
Քլեմենս Սթանգ

անգլ.՝ և նորվ.՝ Klemens Stang

կտավ, յուղաներկ 87,5 x 67,5 1885-86 Սյորլանի գեղարվեստի թանգարան, Նորվեգիա
124
Քրիստիան Մունկը երկար ծխամորճով[77][78]

անգլ.՝ Christian Munch with Pipe, նորվ.՝ Christian Munch med langpipe

կտավ, յուղաներկ 37,5 x 28 1885 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
125
Քարեն Բյոլստադ

անգլ.՝ և նորվ.՝ Karen Bjølstad

կտավ, յուղաներկ 29 x 22,2 1885-86 KODE թանգարան, Բերգեն
126
Յորգեն Սյորենսեն[79]

անգլ.՝ և նորվ.՝ Jørgen Sørensen

կտավ, յուղաներկ 36 x 31 1885 Նորվեգիայի ազգային պատկերասրահ, Օսլո
127
Անդրեաս Մունկ[80][81]

անգլ.՝ և նորվ.՝ Andreas Munch

կտավ, յուղաներկ 40 x 28,5 1885 Մասնավոր հավաքածու
128
Կաբարե

անգլ.՝ Cabaret, նորվ.՝ Kabaret

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 60 x 44 1885-86 Սթեներսենի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
129
Հիվանդասենյակում

անգլ.՝ The Sickroom նորվ.՝ Sykeværelset

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 60 x 44 1885-86 Սթեներսենի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
130
Հիվանդ աղջիկը[82][83][84]

անգլ.՝ The Sick Child, նորվ.՝ Det syke barn

կտավ, յուղաներկ 120 x 118,5 1885-86 Նորվեգիայի ազգային պատկերասրահ, Օսլո

Ծանոթագրություններ

[խմբագրել | խմբագրել կոդը]
  1. Lande, Marit (undated). «The Life of Edvard Munch» Արխիվացված 2012-02-11 Wayback Machine. Музей Мунка
  2. 2,0 2,1 Woll, Gerd (2012). Edvard Munch – Samlede grafiske verk (նորվեգերեն). Oslo: Orfeus. էջ 8. ISBN 978-82-93140-11-5.
  3. «The Scream» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ փետրվարի 27-ին. Վերցված է 2022 թ․ փետրվարի 27-ին.
  4. «Skrik» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  5. Prideaux, Sue. Edvard Munch: Behind the Scream. — Yale University Press, 2012. — стр. 225
  6. Нэсс, 2007, էջ v—vii
  7. «Øvre Foss» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 2-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  8. «Øvre Foss gård» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  9. «Tjern med båt» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  10. «Potteplante i vinduskarmen» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  11. «Stuen til frøknene Munch i Pilestredet 61» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  12. «From Vestre Aker» (անգլերեն). nasjonalmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 16-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 16-ին.
  13. «Hakloa in Maridalen» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 5-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 5-ին.
  14. «From Maridalen» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 2-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  15. «Fra Maridalen» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  16. «Landscape with Lake and Forest» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 5-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 5-ին.
  17. «Fra Bunnefjorden» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  18. «From Sandvika» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 5-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 5-ին.
  19. «Man Rowing towards Land» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 5-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 5-ին.
  20. «Edvard Munch. Bay with Boat and House» (անգլերեն). museothyssen.org. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 16-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 16-ին.
  21. «Fisherman by the Water» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 5-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 5-ին.
  22. «Christian Munch on the Couch» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 2-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  23. «Christian Munch i sofahjørnet» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  24. «Gamle Aker Church» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 2-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  25. «Gamle Aker kirke» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  26. «Gamle Aker Church» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ փետրվարի 27-ին. Վերցված է 2022 թ․ փետրվարի 27-ին.
  27. «Gamle Aker kirke» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  28. «Utsikt fra Fossveien 7 mot Bergfjerdingen» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  29. «Stilleben med krukke, eple, valnøtt og kokosnøtt» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  30. «Self-Portrait» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ փետրվարի 27-ին. Վերցված է 2022 թ․ փետրվարի 27-ին.
  31. «Selvportrett» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  32. «Laura Munch» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 3-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  33. «Laura Munch» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  34. «Laura Munch» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 3-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  35. «Laura Munch» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  36. «Olaf Rye's Square towards South East» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 2-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  37. «Olaf Ryes plass mot sørøst» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  38. «Kveldsstemning på sjøen» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  39. «Mannshode med hvitt skjegg» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  40. «Garden with Red House». sothebys.com (անգլերեն). Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ փետրվարի 10-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 16-ին.
  41. «Akerselva mot Slåmotgangen» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  42. «Akerselva» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2021 թ․ օգոստոսի 30-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  43. «Thorvald Torgersen» (անգլերեն). nasjonalmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 16-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 16-ին.
  44. «Andreas Reading». sothebys.com (անգլերեն). Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ փետրվարի 10-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 16-ին.
  45. «Andreas leser (Andreas Reading)». sothebys.com (անգլերեն). Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 16-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 16-ին.
  46. «Andreas Reading» (անգլերեն). nasjonalmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 16-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 16-ին.
  47. «Selvportrett Edvard Munch [oljemaleri]» (անգլերեն). thielska.zetcom.net. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ փետրվարի 10-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 16-ին.
  48. «Dive at Vaterland» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 2-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  49. «Bule i Vaterland» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  50. «Laura Munch» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 3-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  51. «Laura Munch» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  52. «Otto Linthoe» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  53. «Olaf Ryes plads i Oslo. Eftermiddag» (անգլերեն). sis.modernamuseet.se. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  54. «Grandhjørnet på Karl Johan» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  55. «Christian Munch on the Couch» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 2-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  56. «Christian Munch i sofahjørnet» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  57. «The Dome of Trinity Church» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 5-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 5-ին.
  58. «Study of a Head» (անգլերեն). nasjonalmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 16-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 16-ին.
  59. «Andreas Singdahlsen» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  60. «Karen Bjølstad in the Rocking Chair» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 2-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  61. «Karen Bjølstad i gyngestolen» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  62. «Around the Paraffin Lamp» (անգլերեն). nasjonalmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 16-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 16-ին.
  63. «Around the Paraffin Lamp» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 5-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 5-ին.
  64. «At the Coffee Table» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 3-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  65. «Ved kaffebordet» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  66. «At Supper» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 2-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  67. «Ved aftensbordet» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  68. «The Infirmary at Helgelandsmoen» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 2-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  69. «Sykestuen på Helgelandsmoen» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  70. «To på vei mot skogen (Couple on the Path to the Forest)». sothebys.com (անգլերեն). Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ փետրվարի 10-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 16-ին.
  71. «Portrettstudier» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  72. 72,0 72,1 «Inger in Black» (անգլերեն). nasjonalmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 16-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 16-ին.
  73. «Ball» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ փետրվարի 27-ին. Վերցված է 2022 թ․ փետրվարի 27-ին.
  74. «Tête-à-tête» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 2-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  75. «Tête-à-tête» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 19-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  76. «Karl Jensen-Hjell» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 5-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 5-ին.
  77. «Christian Munch with Pipe» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 2-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 3-ին.
  78. «Christian Munch med langpipe» (անգլերեն). foto.munchmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 20-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 19-ին.
  79. «Jørgen Sørensen» (անգլերեն). nasjonalmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 16-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 16-ին.
  80. «Andreas Munch (recto & verso)». sothebys.com (անգլերեն). Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ փետրվարի 10-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 16-ին.
  81. «Andreas Munch» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 5-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 5-ին.
  82. Больная девочка на сайте Галереи Тейт
  83. «The Sick Child» (անգլերեն). nasjonalmuseet.no. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ մարտի 16-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 16-ին.
  84. «The Sick Child» (անգլերեն). munch.emuseum.com. Արխիվացված օրիգինալից 2022 թ․ փետրվարի 27-ին. Վերցված է 2022 թ․ մարտի 5-ին.

Գրականություն

[խմբագրել | խմբագրել կոդը]
  • Нэсс, Атле Эдвард Мунк. Биография художника = Munch. En biografi. — М.: Весь Мир, 2007. — 584 с. — (Магия имени). — ISBN 978-5-7777-0385-9
  • Woll, Gerd (2008). Edvard Munch – Samlede malerier (նորվեգերեն). Oslo: Cappelen Damm. ISBN 978-82-04-14000-5.