Աստերոիդների ցանկ (5401-5500)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Աստերոիդների ցանկ (5301-5400)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (5501-5600)
Անունը Ժամանակավոր
նշանակումը
Հայտնաբերման
ամսաթիվը
Հայտնաբերման
վայրը
Հայտնաբերող(ներ)ը
(5401) Մինամիոդա 1989 EV 6 մարտ 1989 Մինամի-Օդա Տ. Նոմուրա, Կ. Կավանիշի
(5402) Կեյոսմիթ 1989 UK2 27 հոկտեմբեր 1989 Պալոմար Է. Հելին
(5403) Տակաչիհո 1990 DM 20 փետրվար 1990 Յացուգատակե Յ. Կուշիդա, Մ. Ինոուե
(5404) Ուեմուրա 1991 EE1 15 մարտ 1991 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(5405) Նեվերլենդ 1991 GY 11 ապրիլ 1991 Յացուգատակե Յ. Կուշիդա, Օ. Մուրամացու
(5406) Ջոնջոզեֆ 1991 PH11 9 օգոստոս 1991 Պալոմար Հ. Հոլտ
(5407) 1992 AX 4 հունվար 1992 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(5408) Թե 1232 T-1 25 մարտ 1971 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(5409) Սաալե 1962 SR 30 սեպտեմբեր 1962 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն
(5410) Սպիվակով 1967 DA 16 փետրվար 1967 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(5411) Լիիա 1973 AT3 2 հունվար 1973 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(5412) Ռոու 1973 SR3 25 սեպտեմբեր 1973 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(5413) Սմիսլով 1977 EC2 13 մարտ 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(5414) Սոկոլով 1977 RW6 11 սեպտեմբեր 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(5415) Լյանզուրիդի 1978 TB2 3 հոկտեմբեր 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(5416) Էստերմադոյրո 1978 VE5 7 նոյեմբեր 1978 Պալոմար Է. Հելին, Շ. Բաս
(5417) Սոլովայա 1981 QT 24 օգոստոս 1981 Կլետ Լ. Բրոժեկ
(5418) Ջոյս 1981 QG1 29 օգոստոս 1981 Կլետ Ա. Մրկոս
(5419) Բենուա 1981 SW7 29 սեպտեմբեր 1981 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(5420) Ջանսիս 1982 JR1 15 մայիս 1982 Պալոմար INAS ծրագիր
(5421) Ուլանովա 1982 TD2 14 հոկտեմբեր 1982 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա, Լ. Կարաչկինա
(5422) Հոջկին 1982 YL1 23 դեկտեմբեր 1982 Նաուչնի Լ. Կարաչկինա
(5423) Հորահորեյշ 1983 DC 16 փետրվար 1983 Կլետ Զ. Վավրովա
(5424) Կովինգտոն 1983 TN1 12 հոկտեմբեր 1983 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(5425) Վոյտեխ 1984 SA1 20 սեպտեմբեր 1984 Կլետ Ա. Մրկոս
(5426) Շարփ 1985 DD 16 փետրվար 1985 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(5427) Ջենսմարտին 1986 JQ 13 մայիս 1986 Բրորֆելդե Պ. Յենսեն
(5428) 1987 RA1 13 սեպտեմբեր 1987 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(5429) 1988 BZ1 25 հունվար 1988 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(5430) Լուու 1988 JA1 12 մայիս 1988 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յու. Շումեյկեր
(5431) Մաքսինհելին 1988 MB 19 հունիս 1988 Պալոմար Է. Հելին
(5432) Իմակիրե 1988 VN 3 նոյեմբեր 1988 Չիյոդա Տ. Կոջիմա
(5433) Կայրեն 1988 VZ2 10 նոյեմբեր 1988 Չիյոդա Տ. Կոջիմա
(5434) Թոմուիթնի 1989 ES 6 մարտ 1989 Պալոմար Է. Հելին
(5435) Կամեոկա 1990 BS1 21 հունվար 1990 Դայնիկ Ա. Սուգիե
(5436) Էումելոս 1990 DK 20 փետրվար 1990 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յու. Շումեյկեր
(5437) 1990 DU3 26 փետրվար 1990 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(5438) Լորե 1990 QJ 18 օգոստոս 1990 Պալոմար Է. Հելին
(5439) Կուտյուրյե 1990 RW 14 սեպտեմբեր 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(5440) Տերաո 1991 HD 16 ապրիլ 1991 Դայնիկ Ա. Սուգիե
(5441) Էնդիմյուրեյ 1991 JZ1 8 մայիս 1991 Սայդինգ Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(5442) Դրոսարտ 1991 NH1 12 հուլիս 1991 Պալոմար Հ. Հոլտ
(5443) Էնկրենազ 1991 NX1 14 հուլիս 1991 Պալոմար Հ. Հոլտ
(5444) Գաուտյեր 1991 PM8 5 օգոստոս 1991 Պալոմար Հ. Հոլտ
(5445) Վիլիվավ 1991 PA12 7 օգոստոս 1991 Պալոմար Հ. Հոլտ
(5446) Հեյլեր 1991 PB13 5 օգոստոս 1991 Պալոմար Հ. Հոլտ
(5447) Լալեմենտ 1991 PO14 6 օգոստոս 1991 Պալոմար Հ. Հոլտ
(5448) Սիբոլդ 1992 SP 26 սեպտեմբեր 1992 Դայնիկ Ա. Սուգիե
(5449) 1992 US5 28 հոկտեմբեր 1992 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(5450) Սոկրատես 2780 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(5451) Պլատոն 4598 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(5452) 1937 NN 5 հուլիս 1937 Յոհանեսբուրգ Ս. Ջեքսոն
(5453) Զախարչենյա 1975 VS5 3 նոյեմբեր 1975 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(5454) Կեջիկի 1977 EW5 12 մարտ 1977 Կիսո Հ. Կոսայ, Կ. Ֆուրուկավա
(5455) Սուրկով 1978 RV5 13 սեպտեմբեր 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(5456) Մերման 1979 HH3 25 ապրիլ 1979 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(5457) Քուինս 1980 TW5 9 հոկտեմբեր 1980 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(5458) Այզման 1980 TB12 10 հոկտեմբեր 1980 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(5459) Սարաբուրգեր 1981 QP3 26 օգոստոս 1981 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(5460) Ցենատայ 1983 AW 12 հունվար 1983 Անդերսոն Մեսա Բ. Սկիֆ
(5461) Աութում 1983 HB1 18 ապրիլ 1983 Անդերսոն Մեսա Ն. Թոմաս
(5462) 1984 SX5 21 սեպտեմբեր 1984 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(5463) Դանվելչեր 1985 TO 15 հոկտեմբեր 1985 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(5464) Վելլեր 1985 VC1 7 նոյեմբեր 1985 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(5465) Չումակով 1986 RF13 9 սեպտեմբեր 1986 Նաուչնի Լ. Կարաչկինա
(5466) Մակիբի 1986 WP8 30 նոյեմբեր 1986 Կիսո Հ. Կոսայ, Կ. Ֆուրուկավա
(5467) 1988 AG 11 հունվար 1988 Օկուտամա Ց. Հիոկի, Ն. Կավասատո
(5468) Համատոնբեցու 1988 BK 16 հունվար 1988 Կոգոշիմա Մ. Մուկաի, Մ. Տակեիշի
(5469) 1988 BK4 21 հունվար 1988 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(5470) Կուրտլինդստրյոմ 1988 BK5 28 հունվար 1988 Սայդինգ Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(5471) Տունգուսկա 1988 PK1 13 օգոստոս 1988 Վերին Պրովանս Է. Էլստ
(5472) 1988 RR 13 սեպտեմբեր 1988 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(5473) Յամանաշի 1988 VR 5 նոյեմբեր 1988 Յացուգատակե Յ. Կուշիդա, Օ. Մուրամացու
(5474) Ջինգասեն 1988 XE1 3 դեկտեմբեր 1988 Կիտամի Տ. Ֆուջի, Կ. Վատանաբե
(5475) Հանսկենեդի 1989 QO 26 օգոստոս 1989 Սայդինգ Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(5476) 1989 TO11 2 հոկտեմբեր 1989 Սերո Տոլոլո Շ. Բաս
(5477) Հոլմս 1989 UH2 27 հոկտեմբեր 1989 Պալոմար Է. Հելին
(5478) Վարթբուրգ 1989 UE4 23 հոկտեմբեր 1989 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն
(5479) Գրահամռայդեր 1989 UT5 30 հոկտեմբեր 1989 Սերո Տոլոլո Շ. Բաս
(5480) 1989 YK8 23 դեկտեմբեր 1989 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(5481) Կիուչի 1990 CH 15 փետրվար 1990 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(5482) Կորանկեյ 1990 DX 27 փետրվար 1990 Տոյոտա Կ. Սուզուկի, Տ. Ուրատա
(5483) Չերկաշին 1990 UQ11 17 հոկտեմբեր 1990 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(5484) Ինոդա 1990 VH1 7 նոյեմբեր 1990 Օոհիրա Տ. Ուրատա
(5485) Կաուլա 1991 RQ21 11 սեպտեմբեր 1991 Պալոմար Հ. Հոլտ
(5486) 1991 UT2 31 հոկտեմբեր 1991 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(5487) 1991 UM4 18 հոկտեմբեր 1991 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(5488) Կիոսատո 1991 VK5 13 նոյեմբեր 1991 Կիյոսատո Ս. Օտոմո
(5489) Օբերկոչեն 1993 BF2 17 հունվար 1993 Յացուգատակե Յ. Կուշիդա, Օ. Մուրամացու
(5490) Բարբրիջ 2019 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(5491) Կաուլբախ 3128 T-1 26 մարտ 1971 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(5492) Թոմա 3227 T-1 26 մարտ 1971 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(5493) Սպիտցվեյգ 1617 T-2 24 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(5494) Ջոնմոր 1933 UM1 19 հոկտեմբեր 1933 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(5495) Ռումյանցև 1972 RY3 6 սեպտեմբեր 1972 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(5496) 1973 NA 4 հուլիս 1973 Պալոմար Է. Հելին
(5497) Սարառասել 1975 SS 30 սեպտեմբեր 1975 Պալոմար Շ. Բաս
(5498) Գուստաֆսոն 1980 FT3 16 մարտ 1980 Լա Սիլյա Կ.-Ի. Լագերկվիստ
(5499) 1981 SU2 29 սեպտեմբեր 1981 Վերին Պրովանս Վերին Պրովանսի աստղադիտարան
(5500) Տվիլլի 1981 WR 24 նոյեմբեր 1981 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
Աստերոիդների ցանկ (5301-5400)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (5501-5600)

Աղբյուր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]