Աստերոիդների ցանկ (2901-3000)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Աստերոիդների ցանկ (2801-2900)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (3001-3100)
Անունը Ժամանակավոր
նշանակումը
Հայտնաբերման
ամսաթիվը
Հայտնաբերման
վայրը
Հայտնաբերող(ներ)ը
(2901) Բադեհոտ 1973 DP 27 փետրվար 1973 Բերգդորֆ Լ. Կոհոուտեկ
(2902) Վեստերլունդ 1980 FN3 16 մարտ 1980 Լա Սիլյա Կ.-Ի. Լագերկվիստ
(2903) Ժուհայ 1981 UV9 23 հոկտեմբեր 1981 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(2904) Միլման 1981 YB 20 դեկտեմբեր 1981 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2905) Պլասկետ 1982 BZ2 24 հունվար 1982 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2906) Կալտեխ 1983 AE2 13 հունվար 1983 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(2907) Նեկրասով 1975 TT2 3 հոկտեմբեր 1975 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(2908) Շիմոյամա 1981 WA 18 նոյեմբեր 1981 Տոկայի Թ. Ֆուրութա
(2909) Հոշի-նո-յե 1983 JA 9 մայիս 1983 Չիրորին Ս. Սեյ
(2910) Յոշկար-Օլա 1980 TK13 11 հոկտեմբեր 1980 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2911) Մյահելենա 1938 GJ 8 ապրիլ 1938 Տուրկու Հ. Ալիկոսկի
(2912) Լապալմա 1942 DM 18 փետրվար 1942 Տուրկու Լ. Օտերմա
(2913) Հորտա 1931 TK 12 հոկտեմբեր 1931 Ուքլ Է. Դելպորտ
(2914) Գլարնիշ 1965 SB 19 սեպտեմբեր 1965 Ցիմերվալդ Պ. Վիլդ
(2915) Մոսկվինա 1977 QY2 22 օգոստոս 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2916) Վորոնվելիյա 1978 PW2 8 օգոստոս 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2917) Սոույեր Հոգ 1980 RR 2 սեպտեմբեր 1980 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2918) Սալասար 1980 TU4 9 հոկտեմբեր 1980 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(2919) Դալի 1981 EX18 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(2920) Աուտոմեդոն 1981 JR 3 մայիս 1981 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2921) Սոֆոկլես 6525 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(2922) Դիկանկա 1976 GY1 1 ապրիլ 1976 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2923) Շույլեր 1977 DA 22 փետրվար 1977 Հարվարդ Հարվարդի աստղադիտարան
(2924) Միտակե-մուրա 1977 DJ2 18 փետրվար 1977 Կիսո Հ. Կոսայ, Կ. Ֆուրուկավա
(2925) Բիտտի 1978 VC5 7 նոյեմբեր 1978 Պալոմար Է. Հելին, Շ. Բաս
(2926) Կալդեիրա 1980 KG 22 մայիս 1980 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(2927) Ալամոսա 1981 TM 5 հոկտեմբեր 1981 Անդերսոն Մեսա Ն. Թոմաս
(2928) Էպշտեյն 1976 GN8 5 ապրիլ 1976 Էլ Լիոնսիտո Ֆելիքս Ագիլարի աստղադիտարան
(2929) Հարրիս 1982 BK1 24 հունվար 1982 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2930) Էվրիպիդես 6554 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(2931) Մայակովսկիյ 1969 UC 16 հոկտեմբեր 1969 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(2932) Կեմպչինսկի 1980 TK4 9 հոկտեմբեր 1980 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(2933) Ամբեր 1983 HN 18 ապրիլ 1983 Անդերսոն Մեսա Ն. Թոմաս
(2934) Արիստոֆան 4006 P-L 25 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(2935) Նաերում 1976 UU 24 հոկտեմբեր 1976 Լա Սիլյա Ռ. Վեստ
(2936) Նեշվիլ 1979 SF 17 սեպտեմբեր 1979 Կլետ Ա. Մրկոս
(2937) Գիբս 1980 LA 14 հունիս 1980 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2938) Հոպի 1980 LB 14 հունիս 1980 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2939) Կոկոնիո 1982 DP 21 փետրվար 1982 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2940) Բեյկոն 3042 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(2941) Ալդեն 1930 YV 24 դեկտեմբեր 1930 Ֆլագստաֆ Ք. Տոմբո
(2942) Կորդի 1932 BG 29 հունվար 1932 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(2943) Հեյնրիխ 1933 QU 25 օգոստոս 1933 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(2944) Պեյո 1935 QF 31 օգոստոս 1935 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(2945) Զանտրա 1935 ST1 28 սեպտեմբեր 1935 Յոհանեսբուրգ Հ. վան Գենտ
(2946) Մուչաչոս 1941 UV 15 հոկտեմբեր 1941 Տուրկու Լ. Օտերմա
(2947) Կիպենհահն 1955 QP1 22 օգոստոս 1955 Հայդելբերգ Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ
(2948) Ամոսով 1969 TD2 8 հոկտեմբեր 1969 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(2949) Կավերզնև 1970 PR 9 օգոստոս 1970 Նաուչնի Ղրիմյան աստղաֆիզիկական աստղադիտարան
(2950) Ռուսո 1974 VQ2 9 նոյեմբեր 1974 Ցիմերվալդ Պ. Վիլդ
(2951) Պերեպադին 1977 RB8 13 սեպտեմբեր 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2952) Լիլիպուտիա 1979 SF2 22 սեպտեմբեր 1979 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2953) Վիշեսլավիա 1979 SV11 24 սեպտեմբեր 1979 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2954) Դելսեմե 1982 BT1 30 հունվար 1982 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2955) Նյուբուրն 1982 BX1 30 հունվար 1982 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2956) Յեոմանս 1982 HN1 28 ապրիլ 1982 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2957) Տատսուո 1934 CB1 5 փետրվար 1934 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(2958) Արպետիտո 1981 DG 28 փետրվար 1981 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն, Ջ. Դե Սանկտիս
(2959) Շոլլ 1983 RE2 4 սեպտեմբեր 1983 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2960) Օհտակի 1977 DK3 18 փետրվար 1977 Կիսո Հ. Կոսայ, Կ. Ֆուրուկավա
(2961) Կացուրահամա 1982 XA 7 դեկտեմբեր 1982 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(2962) Օտտո 1940 YF 28 դեկտեմբեր 1940 Տուրկու Ի. Վյայսյալյա
(2963) Չեն Ջիագենգ 1964 VM1 9 նոյեմբեր 1964 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(2964) Յաշեկ 1974 OA1 16 հուլիս 1974 Էլ Լիոնսիտո Ֆելիքս Ագիլարի աստղադիտարան
(2965) Սուրիկով 1975 BX 18 հունվար 1975 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(2966) Կորշունիա 1977 EB2 13 մարտ 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2967) Վլադիսվյատ 1977 SS1 19 սեպտեմբեր 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2968) Իլիյա 1978 QJ 31 օգոստոս 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2969) Միկուլա 1978 RU1 5 սեպտեմբեր 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2970) Պեստոլոցի 1978 UC 27 հոկտեմբեր 1978 Ցիմերվալդ Պ. Վիլդ
(2971) Մոհր 1980 YL 30 դեկտեմբեր 1980 Կլետ Ա. Մրկոս
(2972) Նիիլո 1939 TB 7 հոկտեմբեր 1939 Տուրկու Ի. Վյայսյալյա
(2973) Պաոլա 1951 AJ 10 հունվար 1951 Ուքլ Ս. Արեն
(2974) Հոլդեն 1955 QK 23 օգոստոս 1955 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(2975) Սպահր 1970 AF1 8 հունվար 1970 Սեռո Էլ Ռոբլե Հ. Պոտեր, Ա. Լոկալով
(2976) Լաուտարո 1974 HR 22 ապրիլ 1974 Սեռո Էլ Ռոբլե Կ. Տոռես
(2977) Չիվիլիխին 1974 SP 19 սեպտեմբեր 1974 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(2978) Ռուդեբուշ 1978 SR 26 սեպտեմբեր 1978 Հարվարդ Հարվարդի աստղադիտարան
(2979) Մուրմանսկ 1978 TB7 2 հոկտեմբեր 1978 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(2980) Քեմերոն 1981 EU17 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(2981) Շագալ 1981 EE20 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(2982) Մուրիել 1981 JA3 6 մայիս 1981 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(2983) Պոլտավա 1981 RW2 2 սեպտեմբեր 1981 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2984) Չաուսեր 1981 YD 30 դեկտեմբեր 1981 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2985) Շեկսպիր 1983 TV1 12 հոկտեմբեր 1983 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2986) Միրինալինա 2525 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(2987) Սարաբհայ 4583 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(2988) Կորհոնեն 1943 EM 1 մարտ 1943 Տուրկու Լ. Օտերմա
(2989) Իմագո 1976 UF1 22 հոկտեմբեր 1976 Ցիմերվալդ Պ. Վիլդ
(2990) Տրիմբերգեր 1981 EN27 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(2991) Բիլբո 1982 HV 21 ապրիլ 1982 Անդերսոն Մեսա Մ. Վատտ
(2992) Վոնդել 2540 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(2993) Վենդի 1970 PA 4 օգոստոս 1970 Բիքլի Պերիթ աստղադիտարան
(2994) Ֆլին 1975 PA 14 օգոստոս 1975 Բիքլի Պերիթ աստղադիտարան
(2995) Տարատուտա 1978 QK 31 օգոստոս 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2996) Բոուման 1954 RJ 5 սեպտեմբեր 1954 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(2997) Կաբրերա 1974 MJ 17 հունիս 1974 Էլ Լիոնսիտո Ֆելիքս Ագիլարի աստղադիտարան
(2998) Բերենդեյա 1975 TR3 3 հոկտեմբեր 1975 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(2999) Դանթե 1981 CY 6 փետրվար 1981 Անդերսոն Մեսա Ն. Թոմաս
(3000) Լեոնարդո 1981 EG19 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
Աստերոիդների ցանկ (2801-2900)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (3001-3100)

Աղբյուր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]