Ոչ քաղցր պուդինգների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից

Սա հայտնի, ոչ քաղցր պուդինգների ցանկն է։ Այս պուդինգները բաղկացած են տարբեր բաղադրիչներից, թխած են, շոգեխաշած կամ խաշած պինդ զանգվածի մեջ։

Անուն Պատկեր Ծագում Նկարագրություն
Սև պուդինգ[1] -2021-07-24 Black pudding sausage, Trimingham, Norfolk.JPG Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա Դասական հավելում լիարժեք նախաճաշին, սա խոզի արյունից պատրաստված երշիկ է։
Բլոդփայդ[2] Շվեդիա Շվեդիա Օգտագործվող պուդինգ՝ պատրաստված մսի մնացորդներից և ալյուրից։
Չիրետա[3] Իսպանիա Իսպանիա Հագիսի իսպանական տարբերակը։
Դոկ պուդինգ[4] Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա Դրա հիմնական բաղադրիչներն են բիստորտի տերևները (երբեմն կոչվում են «նուրբ դոկ» կամ «Passion dock»), վարսակի ալյուր, եղինջ, սոխ և համեմունք՝ ըստ ճաշակի։ Ավանդաբար պուդինգը տապակվում է տապակի մեջ բեկոնի հետ միասին։
Դրիշին[5] Իռլանդիա Իռլանդիա Նման է սև պուդինգին։
Ֆլումադիդլե[6] Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ, սկզբնապես Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա Թխած հիմնական ուտեստի պուդինգ, որը բաղկացած է հնացած հացից, խոզի ճարպից, մելասից և համեմունքներից, այդ թվում՝ դարչինից, բուրավետ պղպեղից և մեխակից
Գոեթտա[7] Goetta at Price Hill Chili - Cincinnati, Ohio.jpg Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ Խոզի աղացած միսը և վարսակը խաշած սոխի և համեմունքների հետ միասին, եփած բոքոնի մեջ, կտրատված և տապակված որպես նախաճաշի կամ սենդվիչի միջուկ։
Ձավարով պուդինգ[8] Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա Պատրաստված է թրջած ձավարով։
Հագգիս[9] HaggisDinner.jpg Շոտլանդիա Շոտլանդիա Երշիկի նմանվող պուդինգ՝ պատրաստված ոչխարի փորից՝ լցված գառան մսով և վարսակով
Հապճեպ պուդինգ[10][11] Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ Պատրաստված է եգիպտացորենից և խոզի ճարպից
Կաչամակ[12][13] Mamaliga Moldova.jpg Հարավային Եվրոպա Ճաշատեսակը պատրաստված է եգիպտացորենի ալյուրից։ Երբեմն ավելացնում են կարտոֆիլ, ֆետա պանիր կամ կայմակ։ Իտալական պոլենտայի և ռումինական մամալիգայի նման, այն պատրաստվում է եռացնելով խառնուրդը, մինչև այն պնդանա, երբեմն նաև ջրիկ լինի՝ կախված նախասիրությունից։
Մոյն մոյն[14] MoinMoin London.jpg Նիգերիա Նիգերիա Այն շոգեխաշած լոբու պուդինգ է, որը պատրաստվում է սև հատիկ լոբուց, սոխից և թարմ սև պղպեղի խառնուրդից։ Այն սպիտակուցներով հարուստ ուտելիք է, որը Նիգերիայում հիմնական սննդամթերք է:։
Ոլոռով պուդինգ[15] Շիլա, որը պատրաստվում է ընդեղենը եռացնելով։
Եգիպտացորենով պուդինգ[16] Pudding Corn.jpg Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ Պատրաստված է եգիպտացորենից և երբեմն փոքր քանակությամբ բանջարեղենից։
Լաթի պուդինգ[17] RagPudding Cooked.jpg Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա Շոգեխաշած պուդինգ՝ լցված աղացած մսով և սոխով։
Կարմիր պուդինգ[18] Wiki red battered.jpg Շոտլանդիա Շոտլանդիա Խաշած նրբերշիկ, որը մատուցվում է ձկան և չիփսի խանութներում։ Այն նման է սեյլոյին։
Սքրափլ[19][20] Plate of scrapple.jpg Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ Նախաճաշի պուդինգ՝ պատրաստվում է խոզից և հացի մնացորդներից, հաճախ սնկով կամ սոխով։
Գդալ հաց[21] Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ Սուֆլեի նման ճաշատեսակ, որը պատրաստվում է ոչ թե ցորենի, այլ եգիպտացորենի ալյուրից, որը մատուցվում է որպես խավարտ։
Սթեյքով և երիկամներով պուդինգ[22] Steak and Kidney Pudding.jpg Միս և թանձրուկ ՝ թխվածքաբլիթի մեջ։
Թավուք գյողսյու[23] Tavuk Göğsü.JPG Նիգերիա Նիգերիա Պատրաստված է հավով և կաթով։
Tiết canh[24][25] Tiet.jpg Վիետնամ Վիետնամ Արյան և եփած մսից պատրաստված ավանդական ուտեստ։
Սպիտակ պուդինգ[26] Irish breakfast.jpg Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա Մատուցվում է սև պուդինգի հետ կամ որպես նրան փոխարինող, սա ևս մեկ նախաճաշի ամբողջական հավելում է։
Յորքշիրյան պուդինգ[27] Traditional.Sunday.Roast-01.jpg Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա Պոպովերի բրիտանական համարժեքը։ Այն որոշ շրջաններում կիրակնօրյա խորովածի հիմնական փոխարինողն է։

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Jaine, T. and Davidson, A. The Oxford companion to food, OUP, 2006, p.104 (անգլ.)
  2. Arnott M.L. (1976)։ Gastronomy: The Anthropology of Food and Food Habits։ World Anthropology։ De Gruyter։ էջ 270։ ISBN 978-3-11-081592-4։ Վերցված է November 5, 2016  (անգլ.)
  3. «R A D I Q U E R O.com - Noticias - Pozán batirá el récord de kilos de chireta»։ web.archive.org։ 2005-03-17։ Արխիվացված է օրիգինալից 2005-03-17-ին։ Վերցված է 2022-06-14  (անգլ.)
  4. Calderdale online [1] Lifes like that (Retrieved 28 February 2015) (անգլ.)
  5. Allen Darina (2009-11-12)։ Forgotten Skills of Cooking (1st ed.)։ London: Kyle Books։ ISBN 0857836935։ Վերցված է 2019-06-01 
  6. Frederic Gomes, Dictionary of American Regional English: Introduction and A-C, Harvard University Press, 1985, page 500. ISBN 978-0-674-20511-6. (անգլ.)
  7. «Seven Innovative Takes on Cincinnati Goetta to Change Your Mind About the Meat»։ City Beat։ 7 Aug 2018։ Վերցված է 27 October 2018  (անգլ.)
  8. Foods of England - Groaty Dick (անգլ.)
  9. Montagné Prosper (2001)։ Larousse Gastronomique։ էջ 592  (անգլ.)
  10. Oxford English Dictionary, s.v. hasty pudding
  11. Hartley, Dorothy. (2009)։ Food in England։ London: Piatkus։ ISBN 9780749942151։ OCLC 319209748  (անգլ.)
  12. «Kacamak With Potatoes and Cheese (Bosnia Herzegovina)»։ Food.com։ Վերցված է 17 December 2015  (անգլ.)
  13. «The Serbian hominy – Mush (Srpski kačamak, kulja, pura)»։ The Serbian Cookbook։ Վերցված է 17 December 2015  (անգլ.)
  14. Osseo-Asare Fran, Baeta Barbara (2015)։ The Ghana Cookbook։ New York: Hippocrene Books։ ISBN 978-0-7818-1343-3։ OCLC 896840053  (անգլ.)
  15. Roundell Mrs Charles (1898)։ Mrs. Roundell's Practical Cookery Book: With Many Family Recipes Hitherto Unpublished։ Bickers։ էջ 226։ «Pease pudding.»  (անգլ.)
    - Jane Grigson (2007)։ Jane Grigson's Vegetable Book։ U of Nebraska Press։ էջեր 375–։ ISBN 978-0-8032-5994-2  (անգլ.)
  16. Albert S.W. (2015)։ The Darling Dahlias and the Eleven O'Clock Lady։ Darling Dahlias։ Penguin Publishing Group։ էջ pt151։ ISBN 978-0-698-18564-7։ Վերցված է November 15, 2018  (անգլ.)
  17. Bourne Dianne (8 February 2019)։ «The Manc foods you must try before you die – and one to avoid»։ ilovemanchester.com։ Վերցված է 11 June 2020  (անգլ.)
  18. "More nights on the batter", Herald Scotland, 05-09-1997, accessed 22-06-18. (անգլ.)
  19. Pennsylvania Folklife 22։ Pennsylvania Dutch Folklore Center։ 1972։ Վերցված է 2014-05-30 
  20. Food in Colonial and Federal America։ Greenwood Publishing Group, 2005։ 2005։ ISBN 9780313329883։ Վերցված է 2014-05-30  (անգլ.)
  21. DiBenedetto David, Rhodes Phillip (2015)։ The Southerner's Cookbook։ Garden & Gun։ էջ 165։ ISBN 978-0-06-224241-9  (անգլ.)
  22. Davidson Alan (1999)։ p. 754 The Oxford Companion to Food։ Oxford: Oxford University Press։ ISBN 0-19-211579-0  (անգլ.)
  23. Basan Ghillie (1997-04-15)։ Classic Turkish Cooking։ Macmillan։ ISBN 978-0-312-15617-6  (անգլ.)
  24. «Swine bacteria kills man in northern Vietnam»։ Thanh Nien Daily։ 2014-02-10։ Վերցված է 2018-01-16  (անգլ.)
  25. «2 die in Vietnam of swine bacteria after eating raw blood pudding»։ Thanh Nien Daily։ 2015-07-07։ Վերցված է 2018-01-16  (անգլ.)
  26. Joyce James (1922)։ A Portrait of the Artist as a Young Man։ B. W. Huebsch։ էջ 168  (անգլ.)
  27. Siciliano-Rosen Laura (22 October 2014)։ «Yorkshire Pudding»։ Encyclopaedia Britannica։ Վերցված է 2 July 2018  (անգլ.)