Աստերոիդների ցանկ (8301-8400)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Աստերոիդների ցանկ (8201-8300)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (8401-8500)
Անունը Ժամանակավոր
նշանակումը
Հայտնաբերման
ամսաթիվը
Հայտնաբերման
վայրը
Հայտնաբերող(ներ)ը
(8301) Հասեյուջի 1995 BG2 30 հունվար 1995 Օիզումի Տ. Կոբայաշի
(8302) Կազուկին 1995 CY 3 փետրվար 1995 Օիզումի Տ. Կոբայաշի
(8303) Միյաջի 1995 CO1 9 փետրվար 1995 Օիզումի Տ. Կոբայաշի
(8304) Ռյոմիչիկո 1995 DJ1 22 փետրվար 1995 Օիզումի Տ. Կոբայաշի
(8305) Տեյկա 1995 DQ1 22 փետրվար 1995 Օիզումի Տ. Կոբայաշի
(8306) Շոկո 1995 DY1 24 փետրվար 1995 Կումա Կոգեն Ա. Նակամուրա
(8307) Պելտան 1995 EN 5 մարտ 1995 Կլետ Յ. Տիխա
(8308) Ջուլի-Մելիսա 1996 HD13 17 ապրիլ 1996 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(8309) 1996 NL1 14 հուլիս 1996 Հալեկալա NEAT ծրագիր
(8310) Սիլոս 1996 PL2 9 օգոստոս 1996 Հալեկալա NEAT ծրագիր
(8311) Ժանգդանինգ 1996 TV1 3 հոկտեմբեր 1996 Քսիլոնգ Պեկինի Շմիդտ-ԼԿՍ աստերոիդների ծրագիր
(8312) 1996 TJ12 15 հոկտեմբեր 1996 Նաչի-Կացուուրա Յ. Սիմիձու, Տ. Ուրատա
(8313) Քրիստիանսեն 1996 YU1 19 դեկտեմբեր 1996 Քսիլոնգ Պեկինի Շմիդտ-ԼԿՍ աստերոիդների ծրագիր
(8314) Ցուջի 1997 US8 25 հոկտեմբեր 1997 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(8315) Բաջին 1997 WA22 25 նոյեմբեր 1997 Քսիլոնգ Պեկինի Շմիդտ-ԼԿՍ աստերոիդների ծրագիր
(8316) Վոլկենշտայն 3002 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(8317) Էուրիսակես 4523 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(8318) Էվերոս 1306 T-2 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(8319) Անտիֆանես 3365 T-2 25 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(8320) վան Զի 1955 RV 13 սեպտեմբեր 1955 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(8321) Ակիմ 1977 EX 13 մարտ 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(8322) Կոնոնովիչ 1978 RL1 5 սեպտեմբեր 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(8323) Կրիմիգիս 1979 UH 17 հոկտեմբեր 1979 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(8324) Ջուլիադելոն 1981 DF2 28 փետրվար 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(8325) Տրիգո-Ռոդրիգես 1981 EM26 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(8326) Պոլկլինգ 1981 JS2 6 մայիս 1981 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յու. Շումեյկեր
(8327) Վեյհենմայեր 1981 JE3 6 մայիս 1981 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յու. Շումեյկեր
(8328) Ույտենհով 1981 QQ2 23 օգոստոս 1981 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(8329) Սպեկման 1982 FP3 22 մարտ 1982 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(8330) Ֆիտցռոյ 1982 FX3 28 մարտ 1982 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(8331) Դաուկինս 1982 KK1 27 մայիս 1982 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Շ. Բաս
(8332) Իվանցվետաև 1982 TL2 14 հոկտեմբեր 1982 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա, Լ. Կարաչկինա
(8333) 1982 VF 7 նոյեմբեր 1982 Կլետ Ա. Մրկոս
(8334) 1984 CF 10 փետրվար 1984 Պալոմար Ջ. Գիբսոն
(8335) Սարտոն 1984 DD1 28 փետրվար 1984 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(8336) Սաֆարիկ 1984 SK1 27 սեպտեմբեր 1984 Կլետ Ա. Մրկոս
(8337) 1984 SF6 22 սեպտեմբեր 1984 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(8338) Ռալհան 1985 FE3 27 մարտ 1985 Բրորֆելդե Կոպենհագենի աստղադիտարան
(8339) Կոսովիչիա 1985 RM6 15 սեպտեմբեր 1985 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(8340) Մամմա 1985 TS1 15 հոկտեմբեր 1985 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(8341) 1986 QQ 26 օգոստոս 1986 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(8342) 1986 QN3 29 օգոստոս 1986 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(8343) Տագենդհատ 1986 TG3 4 հոկտեմբեր 1986 Կլետ Ա. Մրկոս
(8344) Բաբետ 1987 BB 25 հունվար 1987 Օջիմա Ց. Նիջիմա, Տ. Ուրատա
(8345) Ուլմերսպատց 1987 BO1 22 հունվար 1987 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(8346) 1987 DW6 26 փետրվար 1987 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(8347) Լալավարդ 1987 HK 21 ապրիլ 1987 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յու. Շումեյկեր
(8348) Բհատաչարյա 1988 BX 26 հունվար 1988 Կավալուր Ռ. Ռայամոհան
(8349) 1988 DH1 19 փետրվար 1988 Գեկկո Յ. Օշիմա
(8350) 1989 AG 2 հունվար 1989 Օկուտամա Ց. Հիոկի, Ն. Կավասատո
(8351) 1989 EH1 10 մարտ 1989 Տոյոտա Կ. Սուզուկի, Թ. Ֆուրութա
(8352) 1989 GE 6 ապրիլ 1989 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(8353) Մեգռայան 1989 GC4 3 ապրիլ 1989 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(8354) 1989 RF 1 սեպտեմբեր 1989 Վերին Պրովանս Է. Էլստ
(8355) Մասուո 1989 RQ1 5 սեպտեմբեր 1989 Պալոմար Է. Հելին
(8356) Վադհվա 1989 RO2 3 սեպտեմբեր 1989 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յու. Շումեյկեր
(8357) Օ'Քոնոր 1989 SC1 25 սեպտեմբեր 1989 Հարվարդ Օաք Ռիջ աստղադիտարան
(8358) Ռիկբլեքլի 1989 VN5 4 նոյեմբեր 1989 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Դ. Լևի
(8359) 1989 WD 19 նոյեմբեր 1989 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(8360) 1990 FD1 26 մարտ 1990 Դայնիկ Ա. Սուգիե
(8361) 1990 JN1 1 մայիս 1990 Սայդինգ Սփրինգ Ա. Զիտկով, Մ. Իրվին
(8362) 1990 QM1 22 օգոստոս 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(8363) 1990 RV 13 սեպտեմբեր 1990 Պալոմար Մ. Օլմստեդ
(8364) 1990 RE5 15 սեպտեմբեր 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(8365) 1990 RR5 15 սեպտեմբեր 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(8366) 1990 UL1 20 հոկտեմբեր 1990 Դայնիկ Ա. Սուգիե
(8367) Բոկուսուի 1990 UL2 23 հոկտեմբեր 1990 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(8368) 1991 DM 20 փետրվար 1991 Սայդինգ Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(8369) Միյատա 1991 GR 8 ապրիլ 1991 Պալոմար Է. Հելին
(8370) Վանլինդտ 1991 RK11 4 սեպտեմբեր 1991 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(8371) Գովեն 1991 TJ14 2 հոկտեմբեր 1991 Պալոմար Շ. դե Սենտ-Այնան
(8372) 1991 VC2 9 նոյեմբեր 1991 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(8373) Ստեֆենգոլդ 1992 AB 1 հունվար 1992 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յու. Շումեյկեր
(8374) Հորոհատա 1992 AK1 10 հունվար 1992 Կիյոսատո Ս. Օտոմո
(8375) Կենզոկոնո 1992 AP1 12 հունվար 1992 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(8376) 1992 OZ9 30 հուլիս 1992 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն, Ա. Լոպես-Գարսիա
(8377) Էլմերես 1992 SD1 23 սեպտեմբեր 1992 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(8378) Սվինի 1992 SN1 23 սեպտեմբեր 1992 Պալոմար Է. Հելին
(8379) Ստրասինսկի 1992 SW10 27 սեպտեմբեր 1992 Կիթ Պիկ Սփեյսուոչ ծրագիր
(8380) Թուտինգ 1992 SW17 29 սեպտեմբեր 1992 Պալոմար Հ. Հոլտ
(8381) Հաուփտման 1992 SO24 21 սեպտեմբեր 1992 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն
(8382) Մանն 1992 SQ26 23 սեպտեմբեր 1992 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն
(8383) 1992 UA3 25 հոկտեմբեր 1992 Օկուտամա Ց. Հիոկի, Շ. Հայակավա
(8384) 1992 YB 16 դեկտեմբեր 1992 Օոհիրա Տ. Ուրատա
(8385) 1993 AN 13 հունվար 1993 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(8386) Վանվինկենրոյ 1993 BB6 27 հունվար 1993 Կոսոլ Է. Էլստ
(8387) Ֆուջիմորի 1993 DO 19 փետրվար 1993 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(8388) 1993 FO6 17 մարտ 1993 Լա Սիլյա UESAC ծրագիր
(8389) 1993 FT37 19 մարտ 1993 Լա Սիլյա UESAC ծրագիր
(8390) 1993 FE48 19 մարտ 1993 Լա Սիլյա UESAC ծրագիր
(8391) Կրինգ 1993 HH3 20 ապրիլ 1993 Կիթ Պիկ Սփեյսուոչ ծրագիր
(8392) 1993 OP 18 հուլիս 1993 Պալոմար Է. Հելին
(8393) Տեցումասակամոտո 1993 TJ1 15 հոկտեմբեր 1993 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(8394) 1993 TM12 13 հոկտեմբեր 1993 Պալոմար Հ. Հոլտ
(8395) Ռեմբաուտ 1993 TQ23 9 հոկտեմբեր 1993 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(8396) 1993 UR2 19 հոկտեմբեր 1993 Պալոմար Է. Հելին
(8397) Չիակիտանակա 1993 XO 8 դեկտեմբեր 1993 Կիյոսատո Ս. Օտոմո
(8398) Ռուբիա 1993 XY 12 դեկտեմբեր 1993 Ֆարրա դ'Իսոնզո Ֆարրա դ'Իսոնզո աստղադիտարան
(8399) Վակամացու 1994 AD 2 հունվար 1994 Օիզումի Տ. Կոբայաշի
(8400) Տոմիզո 1994 AQ 4 հունվար 1994 Օիզումի Տ. Կոբայաշի
Աստերոիդների ցանկ (8201-8300)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (8401-8500)

Աղբյուր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]