Աստերոիդների ցանկ (1701-1800)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Աստերոիդների ցանկ (1601-1700)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (1801-1900)
Անունը Ժամանակավոր
նշանակումը
Հայտնաբերման
ամսաթիվը
Հայտնաբերման
վայրը
Հայտնաբերող(ներ)ը
(1701) Օկավանգո 1953 NJ 6 հուլիս 1953 Յոհանեսբուրգ Ջ. Չարմս
(1702) Կալահարի A924 NC 7 հուլիս 1924 Յոհանեսբուրգ Է. Հերցշպրունգ
(1703) Բարրի 1930 RB 2 սեպտեմբեր 1930 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(1704) Վոչման A924 EE 7 մարտ 1924 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1705) Տապիո 1941 SL1 26 սեպտեմբեր 1941 Տուրկու Լ. Օտերմա
(1706) Դիքվոսս 1931 TS 5 հոկտեմբեր 1931 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1707) Շանտալ 1932 RL 8 սեպտեմբեր 1932 Ուքլ Է. Դելպորտ
(1708) Պոլիտ 1929 XA 1 դեկտեմբեր 1929 Բարսելոնա Խ. Կոմաս-Սոլա
(1709) Ուկրաինա 1925 QA 16 օգոստոս 1925 Սիմեիզ Գ. Շայն
(1710) Գոդարդ 1941 UF 20 հոկտեմբեր 1941 Կոնկոլի Գ. Կուլին
(1711) Սանդրինե 1935 BB 29 հունվար 1935 Ուքլ Է. Դելպորտ
(1712) Անգոլա 1935 KC 28 մայիս 1935 Յոհանեսբուրգ Ս. Ջեքսոն
(1713) Բանկիլյոն 1951 SC 27 սեպտեմբեր 1951 Ալժիր Լ. Բոյեր
(1714) Սի 1951 OA 25 հուլիս 1951 Ալժիր Լ. Բոյեր
(1715) Սալլի 1938 GK 9 ապրիլ 1938 Տուրկու Հ. Ալիկոսկի
(1716) Պետեր 1934 GF 4 ապրիլ 1934 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1717) Արլոն 1954 AC 8 հունվար 1954 Ուքլ Ս. Արեն
(1718) Նամիբիա 1942 RX 14 սեպտեմբեր 1942 Տուրկու Մ. Վյայսյալյա
(1719) Ջենս 1950 DP 17 փետրվար 1950 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1720) Նիելս 1935 CQ 7 փետրվար 1935 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1721) Ուելս 1953 TD3 3 հոկտեմբեր 1953 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(1722) Գոֆին 1938 EG 23 փետրվար 1938 Ուքլ Է. Դելպորտ
(1723) Կլեմոլա 1936 FX 18 մարտ 1936 Տուրկու Ի. Վյայսյալյա
(1724) Վլադիմիր 1932 DC 28 փետրվար 1932 Ուքլ Է. Դելպորտ
(1725) ԿրԱՕ 1930 SK 20 սեպտեմբեր 1930 Սիմեիզ Գ. Նեույմին
(1726) Հոֆմեյստեր 1933 OE 24 հուլիս 1933 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1727) Մետե 1965 BA 25 հունվար 1965 Բլոմֆոնտեյն Ա. Դ. Էնդրյուս
(1728) Գյոթե Լինկ 1964 TO 12 հոկտեմբեր 1964 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(1729) Բերիլ 1963 SL 19 սեպտեմբեր 1963 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(1730) Մարսելին 1936 UA 17 հոկտեմբեր 1936 Նիցա Մ. Լոժյե
(1731) Սմութս 1948 PH 9 օգոստոս 1948 Յոհանեսբուրգ Է. Ջոնսոն
(1732) Հեյկե 1943 EY 9 մարտ 1943 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1733) Սիլկե 1938 DL1 19 փետրվար 1938 Հայդելբերգ Ա. Բորման
(1734) Ժոնգոլովիչ 1928 TJ 11 հոկտեմբեր 1928 Սիմեիզ Գ. Նեույմին
(1735) ԻՏԱ 1948 RJ1 10 սեպտեմբեր 1948 Սիմեիզ Պ. Շայն
(1736) Ֆլոիրակ 1967 RA 6 սեպտեմբեր 1967 Բորդո Գ. Սուլի
(1737) Սեվերնի 1966 TJ 13 հոկտեմբեր 1966 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(1738) Օոստերհոֆ 1930 SP 16 սեպտեմբեր 1930 Յոհանեսբուրգ Հ. վան Գենտ
(1739) Մայերման 1939 PF 15 օգոստոս 1939 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1740) Պավո Նուրմի 1939 UA 18 հոկտեմբեր 1939 Տուրկու Ի. Վյայսյալյա
(1741) Ջիկլաս 1960 BC 26 հունվար 1960 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(1742) Շայֆերս 1934 RO 7 սեպտեմբեր 1934 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1743) Շմիդտ 4109 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(1744) Հարիետ 6557 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(1745) Ֆերգյուսոն 1941 SY1 17 սեպտեմբեր 1941 Վաշինգտոն Ջ. Վիլլիս
(1746) Բրոուեր 1963 RF 14 սեպտեմբեր 1963 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(1747) Ռայթ 1947 NH 14 հուլիս 1947 Մաունթ Համիլտոն Կ. Վիրտանեն
(1748) Մաուդերլի 1966 RA 7 սեպտեմբեր 1966 Ցիմերվալդ Պ. Վիլդ
(1749) Տելամոն 1949 SB 23 սեպտեմբեր 1949 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1750) Էկերտ 1950 NA1 15 հուլիս 1950 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1751) Հերգետ 1955 OC 27 հուլիս 1955 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(1752) վան Հերկ 1930 OK 22 հուլիս 1930 Յոհանեսբուրգ Հ. վան Գենտ
(1753) Միեկե 1934 JM 10 մայիս 1934 Յոհանեսբուրգ Հ. վան Գենտ
(1754) Կաննինգհեմ 1935 FE 29 մարտ 1935 Ուքլ Է. Դելպորտ
(1755) Լորբախ 1936 VD 8 նոյեմբեր 1936 Նիցա Մ. Լոժյե
(1756) Ջակոբինի 1937 YA 24 դեկտեմբեր 1937 Նիցա Ա. Պատրի
(1757) Պորվոո 1939 FC 17 մարտ 1939 Տուրկու Ի. Վյայսյալյա
(1758) Նանտալի 1942 DK 18 փետրվար 1942 Տուրկու Լ. Օտերմա
(1759) Կիենլ 1942 RF 11 սեպտեմբեր 1942 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1760) Սանդրա 1950 GB 10 ապրիլ 1950 Յոհանեսբուրգ Է. Ջոնսոն
(1761) Էդմոնսոն 1952 FN 30 մարտ 1952 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(1762) Ռասել 1953 TZ 8 հոկտեմբեր 1953 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(1763) Վիլիամս 1953 TN2 13 հոկտեմբեր 1953 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(1764) Քոգշել 1953 VM1 7 նոյեմբեր 1953 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(1765) Վրուբել 1957 XB 15 դեկտեմբեր 1957 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(1766) Սլայֆեր 1962 RF 7 սեպտեմբեր 1962 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(1767) Լամպլանդ 1962 RJ 7 սեպտեմբեր 1962 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(1768) Ապենզելա 1965 SA 23 սեպտեմբեր 1965 Ցիմերվալդ Պ. Վիլդ
(1769) Կառլոստոռես 1966 QP 25 օգոստոս 1966 Կորդովա Ս. Պերեյրա
(1770) Շլեսինգեր 1967 JR 10 մայիս 1967 Էլ Լիոնսիտո Կ. Սեսկո, Ա. Կլեմոլա
(1771) Մակովեր 1968 BD 24 հունվար 1968 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(1772) Գագարին 1968 CB 6 փետրվար 1968 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(1773) Ռումպելշտիլզ 1968 HE 17 ապրիլ 1968 Ցիմերվալդ Պ. Վիլդ
(1774) Կուլիկով 1968 UG1 22 հոկտեմբեր 1968 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(1775) Ցիմերվալդ 1969 JA 13 մայիս 1969 Ցիմերվալդ Պ. Վիլդ
(1776) Կոյպեր 2520 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(1777) Գերելս 4007 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(1778) Ալֆվեն 4506 P-L 26 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(1779) Պարանա 1950 LZ 15 հունիս 1950 Լա Պլատա Մ. Իցիգսոն
(1780) Կիպպերս A906 RA 12 սեպտեմբեր 1906 Հայդելբերգ Ա. Կոպֆ
(1781) Վան Բիսբրուկ A906 UB 17 հոկտեմբեր 1906 Հայդելբերգ Ա. Կոպֆ
(1782) Շնելլեր 1931 TL1 6 հոկտեմբեր 1931 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1783) Ալբիցկի 1935 FJ 24 մարտ 1935 Սիմեիզ Գ. Նեույմին
(1784) Բենգելլա 1935 MG 30 հունիս 1935 Յոհանեսբուրգ Ս. Ջեքսոն
(1785) Վուրմ 1941 CD 15 փետրվար 1941 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1786) Ռահե 1948 TL 9 հոկտեմբեր 1948 Տուրկու Հ. Ալիկոսկի
(1787) Շինի 1950 SK 19 սեպտեմբեր 1950 Ուքլ Ս. Արեն
(1788) Կիեսս 1952 OZ 25 հուլիս 1952 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(1789) Դոբրովոլսկի 1966 QC 19 օգոստոս 1966 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(1790) Վոլկով 1967 ER 9 մարտ 1967 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(1791) Պացայև 1967 RE 4 սեպտեմբեր 1967 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(1792) Ռենի 1968 BG 24 հունվար 1968 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(1793) Զոյա 1968 DW 28 փետրվար 1968 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(1794) Ֆինսեն 1970 GA 7 ապրիլ 1970 Հարթբիսպուրտ Յ. Բրյուեր
(1795) Վոլտեր 4010 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(1796) Ռիգա 1966 KB 16 մայիս 1966 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(1797) Շոմասս 1936 VH 15 նոյեմբեր 1936 Նիցա Ա. Պատրի
(1798) Վոթս 1949 GC 4 ապրիլ 1949 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(1799) Կուսեվիցկի 1950 OE 25 հուլիս 1950 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(1800) Ագուիլար 1950 RJ 12 սեպտեմբեր 1950 Լա Պլատա Մ. Իցիգսոն
Աստերոիդների ցանկ (1601-1700)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (1801-1900)

Աղբյուր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]