Ամենաշատ վաճառված երաժշտական կատարողների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Ցանկը ներառում է իր մեջ երաժշտական կատարողներ, որոնք ամենաքիչը վաճառել են 75 միլիոն ձայնագրում։ Երաժիշտները դասավորված են նվազման կարգով, ինչպես հայտարարված վաճառքներով, այնպես էլ ընդհանուր սերտիֆիկացված միավորներով։ Եթե երկու կամ ավել կատարողներ ունեն նույն թվով վաճառված ձայնագրումներ, ապա նրանք դասակարգվում են սերտիֆիկացված միավորների թվաքանակով։ 2017 թվականի դրությամբ թե՛ հայտարարված վաճառքներով, թե՛ սերտիֆիկացված միավորների վաճառքների թվով ամենաշատ վաճառված խումբը համարվում է The Beatles-ը, Էլվիս Փրեսլին ամենաշատ վաճառված մենակատարն է հայտարարված վաճառքների հիման վրա, իսկ Ռիհաննան՝ սերտիֆիկացված վաճառված միավորների թվով։

Վաճառքներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

250 միլիոն և ավել ձայնագրումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Անվանում Պետություն / Երաժշտական շուկա Ակտիվության տարիներ Առաջին ձայնագրման թողարկված թվականը, որը մտել է հիթ շքերթշ Ժանր Հայտարարված վաճառքներ
The Beatles Մեծ Բրիտանիա 1960–1970[1] 1962[1] ռոք / փոփ[1] 600 մլն[2][3]

500 մլն[4]

Էլվիս Փրեսլի ԱՄՆ 1954–1977[5] 1954[5] ռոքնռոլ / փոփ / քանթրի երաժշտություն[5] 600 մլն[6][7]

500 մլն[8]

Մայքլ Ջեքսոն ԱՄՆ 1964–2009[9] 1971[9] փոփ / ռոք / դենս / սոուլ / R&B[9] 350 մլն[10][11]

300 մլն[12][13]

Մադոննա ԱՄՆ 1979–մ․թ․[14] 1982[14] փոփ / դենս / էլեկտրոնային երաժշտություւն[14] 300 մլն[15][16]

275 մլն[17]

Էլթոն Ջոն Մեծ Բրիտանիա 1964–մ․թ․[18] 1969[18] փոփ / ռոք[18] 300 մլն[19][20]

250 մլն[21][22]

Լեդ Զափելին Մեծ Բրիտանիա 1968–1980[23] 1969[23] հարդ-ռոք / բլյուզ-ռոք / ազգագրական-ռոք[23] 300 մլն[24][25]

200 մլն[26][27]

Փինկ Ֆլոյդ Մեծ Բրիտանիա 1965–1996, 2014[28][29] 1967[28] ռոք[28] 250 մլն[30][31]

200 մլն[32][33]

200 միլիոնից - 249 միլիոն ձայնագրումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Անվանում Պետություն / Երաժշտական շուկա Ակտիվության տարիներ Առաջին ձայնագրման թողարկված թվականը, որը մտել է հիթ շքերթշ Ժանր Հայտարարված վաճառքներ
Ռիհաննա Բարբադոս,
ԱՄՆ
2005–մ․թ․[34] 2005[34] R&B / փոփ / դենս / հիփ հոփ[34] 230 մլն[35][36]
Մրայա Քերի ԱՄՆ 1988–մ․թ․[37] 1990[37] փոփ / սոուլ / հիփ հոփ[37] 200 մլն[38][39]

175 մլն[40][41]

Սելին Դիոն Կանադա 1981–մ․թ․[42] 1981[42] փոփ[42] 200 մլն[43][44]

175 մլն[45][46]

AC/DC Ավստրալիա 1973–մ․թ․[47] 1975[47] Հարդ ռոք / բլյուզ-ռոք / ռոքնրոլ[47] 200 մլն[48][49]

150 մլն[50][51]

Ուիթնի Հյուսթոն ԱՄՆ 1977–2012[52] 1984[52] R&B / սոուլ / փոփ[52] 200 մլն[53][54]

170 մլն[55][56]

Queen Մեծ Բրիտանիա 1971–մ․թ․[57] 1973[57] ռոք[57] 200 մլն[58][59]

150 մլն[60]

The Rolling Stones Մեծ Բրիտանիա 1962–մ․թ․[61] 1963[61] ռոք / բլյուզ-ռոք [61] 200 մլն[62][63]
ABBA Շվեդիա 1972–1982[64] 1972[64] փոփ / դիսկո[64] 200 մլն[65][66]

100 մլն[67][68]

120 միլիոնից - 199 միլիոն ձայնագրում[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Անվանում Պետություն / Երաժշտական շուկա Ակտիվության տարիներ Առաջին ձայնագրման թողարկված թվականը, որը մտել է հիթ շքերթշ Ժանր Հայտարարված վաճառքներ
Թեյլոր Սվիֆթ ԱՄ2006]]–մ․թ․[69] 2006[69] քանթրի / քանթրի-փոփ / փոփ / փոփ-ռոք[69] 170 մլն[70]
Գարթ Բրուքս ԱՄՆ 1989–մ․թ․[71] 1989[71] քանթրի[71] 160 մլն[72]
Էմինեմ ԱՄՆ 1996–մ․թ․[73] 1999[73] հիփ հոփ[73] 155 մլն[74]
Eagles ԱՄՆ 1971–1980, 1994–մ․թ․[75] 1972[75] Rock[75] 150 մլն[76]
U2 Իռլանդիա 1976–մ․թ․[77] 1980[77] ռոք[77] 150 մլն[78]
Բիլի Ջոել ԱՄՆ 1964–մ․թ․[79] 1971[79] փոփ / ռոք[79] 150 մլն[80]
Ֆիլ Քոլինզ Մեծ Բրիտանիա 1980–2011, 2015–մ․թ․[81] 1981[81] ռոք[81] 150 մլն[82]
Aerosmith ԱՄՆ 1970–մ․թ․[83] 1973[83] Հարդ ռոք[83] 150 մլն[84]
Ֆրենկ Սինատրա ԱՄՆ 1935–1995[85] 1939[85] փոփ / սվինգ[85] 150 մլն[86]
Բարբրա Սթրեինսանդ ԱՄՆ 1960–մ․թ․[87] 1963[87] փոփ[87] 145 մլն[88]
Բրունո Մարս ԱՄՆ 2004–մ․թ․[89] 2010[89] փոփ-ռոք / R&B[89] 130 մլն[90]
Քանյե Ուեսթ ԱՄՆ 1996–մ․թ․[91] 2004[91] հիփ հոփ / էլեկտրոնային երաժշտություւն / փոփ-ռոք[91] 121 մլն[92]
Բրյուս Սփրինգսթին ԱՄՆ 1972–մ․թ․[93] 1973[93] ռոք[93] 120 մլն[94]
Բի Գիս Մեծ Բրիտանիա
Ավստրալիա[95][96]
1963–2003
2009–2012[97]
1963[97] փոփ / դիսկո[97] 120 մլն[98]

100 միլիոնից - 119 միլիոն ձայնագրումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Անվանում Պետություն / Երաժշտական շուկա Ակտիվության տարիներ Առաջին ձայնագրման թողարկված թվականը, որը մտել է հիթ շքերթշ Ժանր Հայտարարված վաճառքներ
Լեդի Գագա ԱՄՆ 2005–մ․թ․[99] 2008[99] փոփ / դենս / էլեկտրոնային երաժշտություւն[99] 114 մլն[100]
Metallica ԱՄՆ 1981–մ․թ․[101] 1983[101] Հևի մետալ[101] 110 մլն[102]
Ջասթին Բիբեր Կանադա
ԱՄՆ
2008–մ․թ․[103] 2009[103] փոփ / թին-փոփ, դենս-փոփ[103] 100 մլն[104]
Քեթի Փերի ԱՄՆ 2001–մ․թ․[105] 2008[105] փոփ[105] 100 մլն[106]
Ադել Մեծ Բրիտանիա 2006–մ․թ․[107] 2008[107] փոփ, սոուլ[107] 100 մլն[108]
Jay-Z ԱՄՆ 1996–մ․թ․[109] 1996[109] հիփ հոփ[109] 100 մլն[110]
Բոն Ջովի ԱՄՆ 1983–մ․թ․[111] 1983[111] Հարդ ռոք[111] 100 մլն[112]
Lil Wayne ԱՄՆ 1996–մ․թ․[113] 1999[113] հիփ հոփ[113] 100 մլն[114]
Linkin Park ԱՄՆ 1996–մ․թ․[115] 2000[115] ալտերնատիվ ռոք / նյու մետալ / ռեփ-ռոք[115] 100 մլն[116]
Բրիթնի Սփիրս ԱՄՆ 1998–մ․թ․[117] 1998[117] փոփ / դենս / դենս-փոփ[117] 100 մլն[118]
Բիյոնսե ԱՄՆ 1997–մ․թ․[119] 2002[119][120] R&B / Pop[119] 100 մլն[121]
Rod Stewart Մեծ Բրիտանիա 1964–մ․թ․[122] 1969[122] Rock / Pop[122] 100 մլն[123]
Fleetwood Mac Մեծ Բրիտանիա
ԱՄՆ
1967–մ․թ․[124] 1968[124] ռոք / փոփ[124] 100 մլն[125]
Guns N' Roses ԱՄՆ 1985–մ․թ․[126] 1987[126] Hard rock / Heavy metal[126] 100 մլն[127]
George Strait ԱՄՆ 1981–մ․թ․[128] 1984[128] քանթրի[128] 100 մլն[129]
Backstreet Boys ԱՄՆ 1993–մ․թ․[130] 1995[130] փոփ[130] 100 մլն[131]
Neil Diamond ԱՄՆ 1966–մ․թ․[132] 1966[132] փոփ / ռոք[132] 100 մլն[133]
Prince ԱՄՆ 1976–2016[134] 1978[134] Ֆանկ / R&B / փոփ / սոուլ / ռոք[134] 100 մլն[135]
Փոլ Մկքարթնի Մեծ Բրիտանիա 1960–մ․թ․[136] 1970[136] ռոք[136] 100 մլն[137]
Քենի Ռոջերս ԱՄՆ 1958–մ․թ․[138] 1975[138] քանթրի / փոփ[138] 100 մլն[139]
Ջանեթ Ջեքսոն ԱՄՆ 1982–մ․թ․[140] 1982[140] R&B / փոփ[140] 100 մլն[141]
Հուլիո Իգլեսիաս Իսպանիա 1968–մ․թ․[142] 1968[142] Լատինո[142] 100 մլն[143]
Chicago ԱՄՆ 1967–մ․թ․[144] 1969[144] ռոք / փոփ[144] 100 մլն[145]
The Carpenters ԱՄՆ 1969–1983[146] 1969[146] փոփ[146] 100 [147]
Բոբ Դիլան ԱՄՆ 1959–մ․թ․[148] 1963[148] ազգագրական / ռոք[148] 100 մլն[149]
Dire Straits Մեծ Բրիտանիա 1977–1995[150] 1978[150] ռոք[150] 100 մլն[151]
Բրայան Ադամս Կանադա 1979–մ․թ․[152] 1979[152] ռոք[152] 100 մլն[153]
Def Leppard Մեծ Բրիտանիա 1977–մ․թ․[154] 1979[154] Հարդ ռոք / Հևի մետալ[154] 100 մլն[155]
Շեր ԱՄՆ 1964–մ․թ․[156] 1965[156] փոփ / ռոք / դենս / ազգագրական[156] 100 մլն[157]
Լիոնել Ռիչ ԱՄՆ 1968–մ․թ․[158] 1981[158] փոփ / R&B[158] 100 մլն[159]
Genesis Մեծ Բրիտանիա 1967–1999
2006–մ․թ․[160]
1969[160] փոփ-ռոք[160] 100 մլն[161]
Ջեյմս Թեյլոր ԱՄՆ 1968–մ․թ․[162] 1970[162] ռոք / փոփ[162] 100 մլն[163]
Olivia Newton-John Ավստրալիա 1966–մ․թ․[164] 1966[164] փոփ[164] 100 մլն[165]
Սթիվի Ուոնդեր ԱՄՆ 1961–մ․թ․[166] 1962[166] Ֆանկ / R&B / սոուլ[166] 100 մլն[167]
Թինա Թյորներ ԱՄՆ 1955–մ․թ․[168] 1975[168] ռոք / փոփ[168] 100 մլն[169]
Linda Ronstadt ԱՄՆ 1967–մ․թ․[170] 1968[170] ռոք / ազգագրական / քանթրի[170] 100 մլն[171]
Դոնա Սամեր ԱՄՆ 1968–2012[172] 1974[172] փոփ / դիսկո / R&B[172] 100 մլն[173]
The Beach Boys ԱՄՆ 1961–մ․թ․[174] 1962[174] ռոք / փոփ / ռոք[174] 100 մլն[175]
Դևիս Բաու Մեծ Բրիտանիա 1962–2016[176] 1967[176] ռոք / գլեմ-ռոք / փոփ[176] 100 մլն[177]
The Who Մեծ Բրիտանիա 1964–մ․թ․[178] 1965[178] ռոք / հարդ-ռոք[178] 100 մլն[179]
Բարի Ուայթ ԱՄՆ 1972–2003[180] 1973[180] R&B / սոուլ[180] 100 մլն[181]

80 միլիոնից - 99 միլիոն ձայնագրումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Անվանում Պետություն / Երաժշտական շուկա Ակտիվության տարիներ Առաջին ձայնագրման թողարկված թվականը, որը մտել է հիթ շքերթշ Ժանր Հայտարարված վաճառքներ
Շանյա Թվեյն Կանադա 1993–մ․թ․[182] 1993[182] քանթրի-փոփ[182] 90 մլն[183]
Coldplay Մեծ Բրիտանիա 1996–մ․թ․[184] 1999[184] Ալտերնատիվ ռոք / փոփ-ռոք / փոփ[184] 90 մլն[185]
Սանտանա ԱՄՆ 1966–մ․թ․[186] 1969[186] ռոք[186] 90 մլն[187]
Earth, Wind & Fire ԱՄՆ 1969–մ․թ․[188] 1971[188] ֆանկ/ R&B / սոուլ[188] 90 մլն[189]
Ջոնի Քյաշ ԱՄՆ 1954–2003[190] 1956[190] քանթրի / ռոքնռոլ[190] 90 մլն[191]
B'z Ճապոնիա 1988–մ․թ․[192] 1988[192] ռոք / փոփ-ռոք / հառդ-ռոք[192] 86 մլն[193]
Նիքի Մինաժ ԱՄՆ 2008–մ․թ․[194] 2010[194] հիփ հոփ / փոփ[194] 85 մլն[195]
R.E.M. ԱՄՆ 1980–2011[196] 1983[196] Ալտերնատիվ ռոք[196] 85 մլն[197]
Flo Rida ԱՄՆ 2007–մ․թ․[198] 2007[198] հիփ հոփ, EDM[198] 80 մլն[199]
Ayumi Hamasaki Ճապոնիա 1998–մ․թ․[200] 1998[200] ջեյ-փոփ / փոփ / դենս / էլեկտրոնային երաժշտություւն[200] 80 million[201][202]
Van Halen ԱՄՆ 1978–մ․թ․[203] 1978[203] Հարդ ռոք [203] 80 մլն[204]
Red Hot Chili Peppers ԱՄՆ 1983–մ․թ․[205] 1987[205] ֆանկ-ռոք / ալտերնատիվ ռոք[205] 80 մլն[206]
Foreigner ԱՄՆ
Մեծ Բրիտանիա
1976–մ․թ․[207] 1977[207] ռոք / հարդ-ռոք[207] 80 մլն[208]
The Doors ԱՄՆ 1965–1973[209] 1967[209] ռոք[209] 80 մլն[210]
Ջորջ Մայքլ Մեծ Բրիտանիա 1981–2016[211] 1984[211] փոփ[211] 80 մլն[212]
Reba McEntire ԱՄՆ 1975–մ․թ․[213] 1987[213] քանթրի / քանթրի-փոփ[213] 80 մլն[214]
Meat Loaf ԱՄՆ 1968–մ․թ․[215] 1977[215] ռոք / хард-ռոք[215] 80 մլն[216]
Barry Manilow ԱՄՆ 1973–մ․թ․[217] 1973[217] փոփ / սոֆթ-ռոք[217] 80 մլն[218]
Թոմ Փեթի ԱՄՆ 1976–մ․թ․[219] 1977[219] ռոք[219] 80 մլն[220]
Johnny Hallyday Ֆրանսիա 1957–մ․թ․[221] 1960[221] ռոք / փոփ[221] 80 մլն[222]

75 միլլինից - 79 միլիոն ձայնագրումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Անվանում Պետություն / Երաժշտական շուկա Ակտիվության տարիներ Առաջին ձայնագրման թողարկված թվականը, որը մտել է հիթ շքերթշ Ժանր Հայտարարված վաճառքներ
The Black Eyed Peas ԱՄՆ 1995–մ․թ․[223] 1998[223] հիփ հոփ / R&B / դենս [223] 76 մլն[224]
Journey ԱՄՆ 1973–մ․թ․[225] 1975[225] ռոք / սոֆթ-ռոք[225] 75 մլն[226]
Kenny G ԱՄՆ 1982–մ․թ․[227] 1984[227] Smooth jazz[227] 75 մլն[228]
Usher ԱՄՆ 1991–մ․թ․[229] 1994[229] R&B / փոփ[229] 75 մլն[230]
Թուփաք ԱՄՆ 1991–1996[231] 1991[231] հիփ հոփ[231] 75 մլն[232]
Ռոբի Ուիլյամս Մեծ Բրիտանիա 1990–մ․թ․[233] 1996[233] փոփ-ռոք[233] 75 մլն[234]
Էնյա Իռլանդիա 1982–մ․թ․[235] 1987[235] կելտական երաժշտություն[235] 75 մլն[236]
Ալաբամա ԱՄՆ 1972–մ․թ․[237] 1980[237] քանթրի / փոփ-ռոք[237] 75 մլն[238]
Nirvana ԱՄՆ 1987–1994[239] 1989[239] Գրանժ / ալտերնատիվ ռոք[239] 75 մլն[240]
The Police Մեծ Բրիտանիա 1977–1986

2007–2008[241]

1978[241] փոփ / ռոք[241] 75 մլն[242]
Բոբ Մարլի Ճամայկա 1962–1981[243] 1975[243] Ռեգգի[243] 75 մլն[244]
Kiss ԱՄՆ 1972–մ․թ․[245] 1974[245] հառդ-ռոք / հեվի-մետալ[245] 75 մլն[246]
Aretha Franklin ԱՄՆ 1956–մ․թ․[247] 1961[247] սոուլ/ ջազ/ բլյուզ/ R&B[247] 75 մլն[248]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. 1,0 1,1 1,2 Unterberger Richie։ «Allmusic: The Beatles (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 24, 2013 
  2. Loebenberg Priscilla (February 9, 2014)։ «The Fab Four came to America 50 years ago with the help of a Maryland teenager»։ Carroll County Times։ Վերցված է December 1, 2016 
  3. Hotten Russell (October 4, 2012)։ «The Beatles at 50: From Fab Four to fabulously wealthy»։ BBC News։ Վերցված է January 28, 2013 
  4. Wyman Bill (January 4, 2013)։ «Did 'Thriller' Really Sell a Hundred Million Copies»։ The New Yorker։ Վերցված է June 20, 2016 
  5. 5,0 5,1 5,2 Unterberger Richie։ «Allmusic: Elvis Presley (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 24, 2013 
  6. Bennet Mark (August 15, 2017)։ «Elvis impersonator reviews his career highlights, wardrobe»։ Daily Herald of Arlington Heights։ Վերցված է August 16, 2017 
  7. Shah Sabir (February 11, 2015)։ «Pakistan is not lone target of extortion, gangster crimes»։ The News International of Pakistan։ Վերցված է June 28, 2015 
  8. Salo Jackie (August 15, 2015)։ «Elvis Presley Quotes: 10 Things He Said To Remember The Icon On Anniversary Of His Death»։ International Business Times։ Վերցված է October 20, 2015 
  9. 9,0 9,1 9,2 Huey Steve։ «Allmusic: Michael Jackson (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 24, 2013 
  10. «‘King of Pop’ Michael Jackson was born today»։ Geo News։ August 29, 2016։ Վերցված է September 2, 2017 
  11. «Jackson was star the world could not ignore»։ CNN։ June 26, 2009։ Վերցված է September 2, 2009 
  12. «Michael Jackson: 100 facts about the king of pop»։ The Daily Telegraph։ June 29, 2009։ Վերցված է January 30, 2013 
  13. Agencies China Daily (June 27, 2009)։ «50 facts about Michael Jackson that made him a legend»։ China Daily։ Վերցված է September 11, 2015 
  14. 14,0 14,1 14,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Madonna (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 24, 2013 
  15. Mandle Chris (July 23, 2015)։ «Madonna compares herself to Picasso, saying she’s going to be creative until the day she dies»։ The Independent։ Վերցված է January 8, 2016 
  16. Graff Gary (September 28, 2015)։ «Madonna's Rebel Heart beats strong on latest tour»։ The Macomb Daily։ Վերցված է March 5, 2016 
  17. «Madonna: healthy pop star admits to 'weakness' for sticky toffee pudding»։ The Daily Telegraph։ September 9, 2011։ Վերցված է April 22, 2013 
  18. 18,0 18,1 18,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Elton John (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 24, 2013 
  19. Burnham Emily (May 11, 2017)։ «Elton John to play two concerts in Maine this fall»։ Bangor Daily News։ Վերցված է May 16, 2017 
  20. Hebditch Jon (June 19, 2015)։ «Sir Elton John to play Aberdeen this weekend»։ The Press and Journal of Scotland։ Վերցված է December 22, 2015 
  21. Boyle Jacqui (January 17, 2013)։ «Elton John to play at WSU's Nutter Center»։ Dayton Daily News։ Վերցված է February 16, 2013 
  22. Kennedy Mark (March 17, 2013)։ «Elton John, songtrack to my life»։ Chattanooga Times Free Press։ Վերցված է February 16, 2013 
  23. 23,0 23,1 23,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Led Zeppelin (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 24, 2013 
  24. Morse Steve (October 12, 2012)։ «'Celebration Day' for Led Zeppelin fans»։ Boston Globe։ Վերցված է January 30, 2013 
  25. Cornwell Jane (September 27, 2014)։ «Jimmy Page reflects on Led Zeppelin»։ The Age։ Վերցված է May 16, 2015 
  26. Logue Timothy (March 1, 2013)։ «Weekend: Delco man pens the real story behind Led Zeppelin's rise»։ Delaware County Daily Times։ Վերցված է May 16, 2014 
  27. Barbrick Greg (December 14, 2012)։ «Music DVD/CD Review: Led Zeppelin – Celebration Day»։ Seattle Post-Intelligencer։ Վերցված է May 16, 2014 
  28. 28,0 28,1 28,2 Unterberger Richie։ «Allmusic: Pink Floyd (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 24, 2013 
  29. Michaels Sean (July 7, 2014)։ «Pink Floyd to release a new album in 2014, entitled The Endless River»։ The Guardian։ Վերցված է January 2, 2015 
  30. Peterson Stephen (July 30, 2017)։ «Concert Review: Pink Floyd music lives on with tribute band»։ The Sun Chronicle։ Վերցված է August 13, 2017 
  31. Ahmed Tufayel (May 26, 2016)։ «Royal Mail Marks 50 Years of Pink Floyd With Special Stamps»։ Newsweek։ Վերցված է August 13, 2016 
  32. «Pink Floyd drummer fears for young musicians trying to break through»։ Irish Examiner։ September 6, 2016։ Վերցված է February 20, 2017 
  33. «Iconic Pink Floyd Designer Exhibiting His Work In Ely»։ Ely Standard։ May 4, 2010։ Վերցված է February 20, 2017 
  34. 34,0 34,1 34,2 Birchmeier Jason։ «Allmusic: Rihanna (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 26, 2013 
  35. Sullivan Rebecca (June 29, 2017)։ «Rihanna and the other female stars living the life dating billionaires»։ News.com.au։ Վերցված է August 10, 2017 
  36. Morris Ronnie (March 19, 2015)։ «Barbados' precious stone»։ Barbados Today։ Վերցված է March 10, 2016 
  37. 37,0 37,1 37,2 Ankeny Jason։ «Allmusic: Mariah Carey (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 24, 2013 
  38. Jones Jay (July 25, 2017)։ «Mariah Carey will return to Vegas for a handful of Christmastime concerts»։ Los Angeles Times։ Վերցված է July 26, 2017 
  39. Julie Jackson (August 7, 2014)։ «Mariah Carey to hold solo concert in October»։ The Korea Herald։ Վերցված է May 13, 2015 
  40. Reporter AFP (January 5, 2012)։ «Mariah Carey asks fans to pray for sick husband»։ ABC News։ Վերցված է May 22, 2014 
  41. Wheeler Brad (February 10, 2010)։ «For Mariah Carey, the angel is in the details»։ The Globe and Mail։ Վերցված է February 19, 2013 
  42. 42,0 42,1 42,2 Proefrock Stacia։ «Allmusic: Celine Dion (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 24, 2013 
  43. «Celine Dion to launch fashion line with The Bugatti Group»։ Kingston Whig-Standard։ February 3, 2017։ Վերցված է February 21, 2017 
  44. Ptashnick Victoria (August 22, 2013)։ «Céline Dion joins Twitter»։ Toronto Star։ Վերցված է February 2, 2014 
  45. Sandhu Sukhdev (February 2, 2008)։ «Learning to love Celine Dion»։ The Daily Telegraph։ Վերցված է January 27, 2013 
  46. Barhat Vikram Singh (March 6, 2008)։ «Celine Dion: Taking Chances tour to heights»։ Gulf News։ Վերցված է February 20, 2013 
  47. 47,0 47,1 47,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: AC/DC (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 24, 2013 
  48. Marchand Francois (September 23, 2015)։ «Review: AC/DC thrill Vancouver fans at BC Place»։ The Vancouver Sun։ Արխիվացված է օրիգինալից 2015-10-26-ին։ Վերցված է October 20, 2015 
  49. McGreevy Ronan (July 1, 2015)։ «'AC/DC's music is the best antidepressant there is'»։ The Irish Times։ Վերցված է October 20, 2015 
  50. «Rock Giants AC/DC Accept The Inevitable And Agree To Make Their Music Available On iTunes»։ Canadian Broadcasting Corporation։ November 19, 2012։ Վերցված է January 19, 2013 
  51. Williams Martin (December 20, 2008)։ «MSPs tell AC/DC ... We Salute You»։ The Herald of Glasgow։ Վերցված է January 19, 2013 
  52. 52,0 52,1 52,2 Huey Steve։ «Allmusic: Whitney Houston (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 24, 2013 
  53. Locker Melissa (August 8, 2013)։ «Whitney Houston: 10 Career-Defining Moments»։ Time։ Վերցված է October 15, 2013 
  54. Levine Barry (January 24, 2015)։ «Four more who should be in the Hall of Fame»։ The Albany Herald։ Վերցված է March 19, 2015 
  55. Thurston Michael (February 12, 2012)։ «Music world stunned at Whitney Houston's death»։ The Australian։ Վերցված է February 19, 2013 
  56. France-Presse Agence (February 12, 2012)։ «Music world stunned at death of Whitney Houston, 48»։ Hürriyet Daily News։ Վերցված է February 19, 2013 
  57. 57,0 57,1 57,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Queen (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 24, 2013 
  58. Castle Jill (January 13, 2015)։ «The 20 Queen facts you can share with your mates at the Hydro»։ The Herald of Glasgow։ Վերցված է January 25, 2015 
  59. Tolhurst Alain (May 29, 2012)։ «Queen guitarist reveals Sidmouth inspiration»։ Sidmouth Herald։ Վերցված է February 19, 2013 
  60. Fox Emily (December 31, 2013)։ «Queen rocker Brian May reveals he is undergoing 'urgent tests' for cancer»։ Daily Express։ Վերցված է February 1, 2014 
  61. 61,0 61,1 61,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: The Rolling Stones (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 24, 2013 
  62. Lawless Jill, Dixon Louise (July 13, 2013)։ «Rolling Stones celebrate 50 years on stage»։ The Seattle Times։ Վերցված է November 10, 2015 
  63. McCall Tris (October 16, 2012)։ «Maybe the last time? Rolling Stones set to rock Newark, London»։ The Star-Ledger։ Վերցված է January 9, 2013 
  64. 64,0 64,1 64,2 Ankeny Jason։ «Allmusic: ABBA (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 24, 2013 
  65. Trauth Beti (February 28, 2012)։ «ABBA music enhances 'Mamma Mia!' at the Van Duzer»։ Times-Standard։ Վերցված է April 19, 2013 
  66. Lengel Kerry (January 1, 2014)։ «Review: 'Mamma Mia!' at ASU Gammage»։ The Arizona Republic։ Վերցված է May 14, 2014 
  67. Murray Philip (August 9, 2013)։ «ABBA Gold and the UK Bee Gees tribute acts to perform in Skegness»։ Skegness Standard Newspaper։ Վերցված է May 13, 2014 
  68. «ABBA, Hollies, Genesis enter Rock Hall in NYC bash»։ The Register Citizen Newspaper։ March 16, 2010։ Վերցված է April 16, 2013 
  69. 69,0 69,1 69,2 Leahey Andrew։ «Allmusic: Taylor Swift (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 26, 2013 
  70. Wirt John (July 8, 2015)։ «Superstar Taylor Swift encores in Tiger Stadium»։ The Advocate of Louisiana։ Վերցված է July 8, 2015 
  71. 71,0 71,1 71,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Garth Brooks (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 25, 2013 
  72. Smith Kelly (March 10, 2016)։ «Garth Brooks is back in Raleigh, doing 3 shows at PNC»։ The News & Observer։ Վերցված է September 24, 2016 
  73. 73,0 73,1 73,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Eminem (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 26, 2013 
  74. McAloon Jonathan (July 15, 2015)։ «Letter from Eminem to Tupac’s mother discovered»։ The Daily Telegraph։ Վերցված է September 4, 2015 
  75. 75,0 75,1 75,2 Ruhlmann William։ «Allmusic: Eagles (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 25, 2013 
  76. Michelle Mitchell (March 30, 2017)։ «Eagles tribute band comes to the Wayne»։ The Daily Progress։ Վերցված է June 19, 2017 
  77. 77,0 77,1 77,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: U2 (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 25, 2013 
  78. Marlowe Lara (June 7, 2015)։ «Former U2 manager Paul McGuinness: Cracking crime on the Côte d’Azur»։ The Irish Times։ Վերցված է October 8, 2015 
  79. 79,0 79,1 79,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Billy Joel (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 25, 2013 
  80. Gierer Larry (January 5, 2017)։ «Billy Joel to perform in Atlanta Braves’ new stadium»։ Ledger-Enquirer։ Վերցված է May 15, 2017 
  81. 81,0 81,1 81,2 Ruhlmann William։ «Allmusic: Phil Collins (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 25, 2013 
  82. Payne Ed (October 29, 2015)։ «Phil Collins' fans rejoice: Artist announces end of retirement»։ CNN։ Վերցված է October 30, 2015 
  83. 83,0 83,1 83,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Aerosmith (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 25, 2013 
  84. Leimkuehler Matthew (April 11, 2016)։ «Aerosmith frontman Steven Tyler to perform at Iowa State Fair»։ The Des Moines Register։ Վերցված է October 15, 2016 
  85. 85,0 85,1 85,2 Ruhlmann William։ «Allmusic: Frank Sinatra (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 25, 2013 
  86. Roberts Kathaleen (December 6, 2015)։ «New Mexico musicians weigh in on performing with Frank Sinatra»։ Albuquerque Journal։ Վերցված է June 28, 2016 
  87. 87,0 87,1 87,2 Ruhlmann William։ «Allmusic: Barbra Streisand (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 25, 2013 
  88. Gornall Jonathan (August 25, 2016)։ «Newsmaker: Barbra Streisand»։ The National of Abu Dhabi։ Վերցված է June 24, 2017 
  89. 89,0 89,1 89,2 Jeffries David։ «Allmusic: Bruno Mars (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է January 26, 2015 
  90. VanValkenburgh Nicky (April 11, 2014)։ «Exclusive Preview: 'Rio 2' flies high»։ The Greenville News։ Վերցված է July 30, 2017 
  91. 91,0 91,1 91,2 Birchmeier Jason։ «Allmusic: Kanye West (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է May 27, 2014 
  92. Cobb Chris (July 11, 2015)։ «Bluesfest review: Twenty minutes late, Kanye West still captures massive crowd»։ Ottawa Citizen։ Վերցված է July 25, 2015 
  93. 93,0 93,1 93,2 Ruhlmann William։ «Allmusic: Bruce Springsteen (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 25, 2013 
  94. Kidd James (October 19, 2016)։ «Book review: with Born to Run, Bruce Springsteen charts a true artist's life»։ South China Morning Post։ Վերցված է February 19, 2017 
  95. Colin Larkin (27 May 2011)։ The Encyclopedia of Popular Music։ Omnibus Press։ էջ 448 
  96. Maury Dean (2003)։ Rock 'N' Roll Gold Rush։ Algora Publishing։ էջ 283 
  97. 97,0 97,1 97,2 Eder Bruce։ «Allmusic: Bee Gees (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 25, 2013 
  98. McKay Hollie (June 5, 2014)։ «Barry Gibb honors brothers at sold out show, reveals Bee Gees' best song»։ Fox News։ Վերցված է February 22, 2017 
  99. 99,0 99,1 99,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Lady Gaga (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է September 9, 2013 
  100. Barr Gordon (November 20, 2014)։ «Lady Gaga: We chart her career as she prepares for Metro Radio Arena concert»։ Evening Chronicle։ Վերցված է October 12, 2015 
  101. 101,0 101,1 101,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Metallica (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 26, 2013 
  102. Pashelka Curtis (January 20, 2015)։ «Shark Hosting 'Metallica Night' at SAP Center»։ The Mercury News։ Վերցված է May 13, 2016 
  103. 103,0 103,1 103,2 Collar Matt։ «Allmusic: Justin Bieber (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է March 24, 2016 
  104. Vincent Alice (August 21, 2016)։ «Justin Bieber disappoints with 'hungover' performance at V Festival»։ The Daily Telegraph։ Վերցված է January 13, 2017 
  105. 105,0 105,1 105,2 Leahey Andrew։ «Allmusic: Katy Perry (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է March 5, 2014 
  106. M. Andrews Travis (May 17, 2017)։ «Katy Perry is the first judge named for new 'American Idol'»։ The Washington Post։ Վերցված է June 15, 2017 
  107. 107,0 107,1 107,2 Jeffries Davis։ «Allmusic: Adele (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է December 4, 2015 
  108. Caldwell Felicity (November 15, 2016)։ «Adele Australian tour 2017: Grammy winner to sing at Brisbane's Gabba in March»։ The Sydney Morning Herald։ Վերցված է July 11, 2017 
  109. 109,0 109,1 109,2 Birchmeier Jason։ «Allmusic: Jay-Z (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է February 20, 2014 
  110. Pagliery Jose (January 30, 2015)։ «Jay-Z to buy music streaming Aspiro for $56 million»։ CNN։ Վերցված է February 3, 2015 
  111. 111,0 111,1 111,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Bon Jovi (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 26, 2013 
  112. Scott Mathew (September 9, 2015)։ «Jon Bon Jovi recalls the early days and how Livin' on a Prayer changed everything»։ South China Morning Post։ Վերցված է November 13, 2015 
  113. 113,0 113,1 113,2 Jeffries David։ «Allmusic: Lil Wayne (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է December 8, 2015 
  114. Levy Piet (April 27, 2016)։ «Lil Wayne, Jeezy coming to UW-Milwaukee Panther Arena June 12»։ Milwaukee Journal Sentinel։ Վերցված է June 10, 2016 
  115. 115,0 115,1 115,2 Leahey Andrew։ «Allmusic: Linkin Park (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 8, 2017 
  116. Shaw Phil (July 25, 2017)։ «Chester Bennington: Lead singer of Linkin Park remembered»։ The Independent։ Վերցված է August 8, 2017 
  117. 117,0 117,1 117,2 Huey Steve։ «Allmusic: Britney Spears (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 26, 2013 
  118. Schwarz Hunter (November 6, 2014)։ «Finally, our elected officials are giving Britney Spears the respect she deserves»։ The Washington Post։ Վերցված է February 2, 2015 
  119. 119,0 119,1 119,2 Leahey Andrew։ «Allmusic: Beyonce (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 31, 2013 
  120. «Official Charts Company: Beyoncé»։ Official Charts Company։ Վերցված է April 17, 2014 
  121. Schroats Stephen (August 1, 2017)։ «Beyoncé considers investing in a rising NBA team, report says»։ Fort Worth Star-Telegram։ Վերցված է August 8, 2017 
  122. 122,0 122,1 122,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Rod Stewart (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 26, 2013 
  123. Richardson Andy (April 16, 2017)։ «Rod Stewart speaks exclusively ahead of Shrewsbury show»։ Shropshire Star։ Վերցված է April 25, 2017 
  124. 124,0 124,1 124,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Fleetwood Mac (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 26, 2013 
  125. Urban Kelly (August 16, 2017)։ «Fleetwood Mac tribute band TUSK to rock Arcadia»։ The Tribune-Democrat։ Վերցված է August 16, 2017 
  126. 126,0 126,1 126,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Guns N' Roses (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է December 15, 2011 
  127. P. Mayor Jeffrey (April 1, 2016)։ «Guns N’ Roses announces August concert in Seattle»։ The News Tribune։ Վերցված է June 24, 2016 
  128. 128,0 128,1 128,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: George Strait (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է June 8, 2014 
  129. Hammontree John (July 18, 2016)։ «Who won the Ultimate Southern Music Bracket?»։ The Birmingham News։ Վերցված է October 11, 2016 
  130. 130,0 130,1 130,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Backstreet Boys (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 26, 2013 
  131. Remling Amanda (April 30, 2012)։ «Backstreet?s Back: Kevin Re-Joins The Backstreet Boys Permanently, Eighth Album In The Future»։ International Business Times։ Վերցված է January 21, 2014 
  132. 132,0 132,1 132,2 Ruhlmann William։ «Allmusic: Neil Diamond (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 25, 2013 
  133. Martin Michael (March 24, 2016)։ «Heider show will mine Neil Diamond hits»։ La Crosse Tribune։ Վերցված է April 24, 2016 
  134. 134,0 134,1 134,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Prince (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 26, 2013 
  135. Fong Michelle (April 21, 2016)։ «Prince’s memorable performances in Dayton»։ Dayton Daily News։ Վերցված է May 19, 2016 
  136. 136,0 136,1 136,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Paul McCartney (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 26, 2013 
  137. Strauss Chirs (December 17, 2013)։ «Paul McCartney wanted a free Brooklyn Nets T-shirt more than anything»։ USA Today։ Վերցված է May 16, 2014 
  138. 138,0 138,1 138,2 Vinopal & Erlewine David & Stephen։ «Allmusic: Kenny Rogers (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 26, 2013 
  139. Valcourt Keith (December 14, 2015)։ «Kenny Rogers: 'Christmas Once Again'»։ The Washington Times։ Վերցված է December 24, 2015 
  140. 140,0 140,1 140,2 Huey Steve։ «Allmusic: Janet Jackson (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 26, 2013 
  141. Lindquist David (May 2, 2017)։ «Janet Jackson will make good on postponed Indy date»։ The Indianapolis Star։ Վերցված է May 8, 2017 
  142. 142,0 142,1 142,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Julio Iglesias (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 25, 2013 
  143. Report Staff (March 6, 2016)։ «Julio Iglesias to perform in Sharjah»։ Gulf News։ Վերցված է March 17, 2016 
  144. 144,0 144,1 144,2 Ruhlmann William։ «Allmusic: Chicago (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 26, 2013 
  145. Flans Robyn (April 5, 2016)։ «Newbury Park drummer will rejoin Chicago for one big night»։ Ventura County Star։ Վերցված է July 25, 2017 
  146. 146,0 146,1 146,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Carpenters (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 26, 2013 
  147. Nice Bill (July 28, 2016)։ «Sugar High Theatricals presents 'An Evening with The Carpenters'»։ The Register-Mail։ Վերցված է November 28, 2016 
  148. 148,0 148,1 148,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Bob Dylan (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 26, 2013 
  149. «Is Bob Dylan's painting taken from a photo of Blackpool's North Pier?»։ Blackpool Gazette։ January 19, 2017։ Վերցված է July 28, 2017 
  150. 150,0 150,1 150,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Dire Straits (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 25, 2013 
  151. Greaves Amanda (March 11, 2016)։ «Dire Straits tribute turns back the clock»։ The Ilkley Gazette։ Վերցված է September 13, 2016 
  152. 152,0 152,1 152,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Bryan Adams (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 26, 2013 
  153. Szaroleta Tom (September 5, 2017)։ «Saturday’s Bryan Adams concert postponed by Irma»։ The Florida Times-Union։ Վերցված է September 5, 2017 
  154. 154,0 154,1 154,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Def Leppard (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 26, 2013 
  155. Mulson Jen (May 24, 2017)։ «Trifecta of rock — Def Leppard, Poison, Tesla — to play Colorado Springs»։ The Gazette of Colorado Springs։ Վերցված է May 28, 2017 
  156. 156,0 156,1 156,2 Eder Bruce։ «Allmusic: Cher (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 26, 2013 
  157. Chareunsy Don (October 18, 2016)։ «Fabulous and incomparable Cher to headline at The Park Theater at Monte Carlo»։ Las Vegas Review-Journal։ Վերցված է May 9, 2017 
  158. 158,0 158,1 158,2 Huey Steve։ «Allmusic: Lionel Richie (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 26, 2013 
  159. Gibson Travis (July 20, 2017)։ «'All the hits ... all night long!': Lionel Richie kicks off Mid-State Fair»։ The Tribune of San Luis Obispo։ Վերցված է July 20, 2017 
  160. 160,0 160,1 160,2 Eder Bruce։ «Allmusic: Genesis (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 25, 2013 
  161. «Book excerpt: Phil Collins' "Not Dead Yet"»։ CBS News։ October 22, 2016։ Վերցված է June 24, 2017 
  162. 162,0 162,1 162,2 Ruhlmann William։ «Allmusic: James Taylor (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է November 7, 2015 
  163. Patinkin Mark (July 5, 2017)։ «James Taylor's quiet perseverance is pitch perfect»։ The Providence Journal։ Վերցված է July 24, 2017 
  164. 164,0 164,1 164,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Olivia Newton-John (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 26, 2013 
  165. «Newton-John's new battle with cancer 25 years after initial diagnosis»։ The Australian։ June 1, 2017։ Վերցված է June 18, 2017 
  166. 166,0 166,1 166,2 Huey Steve։ «Allmusic: Stevie Wonder (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 26, 2013 
  167. Kinney Michael (November 12, 2015)։ «Never-ending wonder: Stevie Wonder confirms suspicions that he's still amazing»։ The Norman Transcript։ Վերցված է November 12, 2015 
  168. 168,0 168,1 168,2 Bush John։ «Allmusic: Tina Turner (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 26, 2013 
  169. Ben Cosgrove (November 10, 2014)։ «Tina Turner: Unpublished Photos of the Queen of Rock 'n' Roll»։ Time։ Վերցված է May 9, 2015 
  170. 170,0 170,1 170,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Linda Ronstadt (Overview)»։ AllMusic։ Վերցված է August 26, 2013 
  171. Millican Jim (November 23, 2013)։ «Rock 'n' roll memories»։ Winnipeg Free Press։ Վերցված է February 14, 2015 
  172. 172,0 172,1 172,2 Huey Steve։ «Allmusic: Donna Summer (Overview)»։ AllMusic։ Վերցված է August 25, 2013 
  173. Graff Gary (July 23, 2008)։ «Disco Queen Donna Summer re-Embraces the Spotlight»։ Reading Eagle։ Վերցված է February 25, 2014 
  174. 174,0 174,1 174,2 Bush John։ «Allmusic: The Beach Boys (Overview)»։ AllMusic։ Վերցված է August 26, 2013 
  175. Tierney Chris (February 6, 2016)։ «Remember when - The Beach Boys played Cawley Stadium»։ The Sun of Lowell։ Վերցված է May 16, 2016 
  176. 176,0 176,1 176,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: David Bowie (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է January 11, 2016 
  177. Gill Andy (January 2, 2016)։ «Rebel, rebel: We profile singing legend David Bowie»։ Belfast Telegraph։ Վերցված է January 11, 2016 
  178. 178,0 178,1 178,2 Eder & Erlewine Bruce & Stephen։ «Allmusic: The Who (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 26, 2013 
  179. Huba Nicholas (March 21, 2017)։ «The Who to play Boardwalk Hall July 22»։ The Press of Atlantic City։ Վերցված է March 22, 2017 
  180. 180,0 180,1 180,2 Hogen Ed։ «Allmusic: Barry White (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 26, 2013 
  181. Connor Tracy (September 11, 2015)։ «Barry White dies at 58 while waiting for kidney transplant in 2003»։ New York Daily News։ Վերցված է October 26, 2015 
  182. 182,0 182,1 182,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Shania Twain (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 28, 2013 
  183. Lesnick Gavin (August 17, 2017)։ «Shania Twain sets North Little Rock concert»։ Arkansas Democrat-Gazette։ Վերցված է August 18, 2017 
  184. 184,0 184,1 184,2 Leahey Andrew։ «Allmusic: Coldplay (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է December 18, 2015 
  185. Alpad Christina (April 3, 2017)։ «The 'adventure of a lifetime' for Coldplay fans»։ The Manila Times։ Վերցված է April 18, 2017 
  186. 186,0 186,1 186,2 Ruhlmann William։ «Allmusic: Santana (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 28, 2013 
  187. Wolgamott L. Kent (February 26, 2014)։ «Santana coming to Lincoln»։ Lincoln Journal Star։ Վերցված է July 19, 2015 
  188. 188,0 188,1 188,2 Huey Steve։ «Allmusic: Earth, Wind & Fire (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է October 3, 2014 
  189. Kot Greg (February 4, 2016)։ «Earth, Wind & Fire founder Maurice White dead at 74»։ Chicago Tribune։ Վերցված է October 3, 2016 
  190. 190,0 190,1 190,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Johnny Cash (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է February 13, 2016 
  191. Belanger Joe (May 4, 2016)։ «Tribute artist walks the line as legendary Johnny Cash»։ The London Free Press։ Վերցված է September 13, 2016 
  192. 192,0 192,1 192,2 Eremenko Alexey։ «Allmusic: B'z (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 28, 2013 
  193. Yang Jeff (September 8, 2005)։ «ASIAN POP Hello Kitty! Rock! Rock!»։ San Francisco Chronicle։ Վերցված է April 23, 2014 
  194. 194,0 194,1 194,2 Jeffries David։ «Allmusic: Nicki Minaj (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է September 9, 2017 
  195. Ofole-Prince Samantha (June 7, 2013)։ «Nicki Minaj signs up as spokesperson and investor for Moscato wine»։ CaribPress։ Վերցված է September 9, 2017 
  196. 196,0 196,1 196,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: R.E.M. (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 28, 2013 
  197. Tierney Mike (April 20, 2013)։ «Mike Mills: A Rock Star of Fantasy Sports»։ The New York Times։ Վերցված է May 18, 2013 
  198. 198,0 198,1 198,2 Kellman Andy։ «Allmusic: Flo Rida (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է March 14, 2016 
  199. Bennett Chuck (February 19, 2016)։ «Society Confidential: Flo Rida hits Sabrage»։ The Detroit News։ Վերցված է March 14, 2016 
  200. 200,0 200,1 200,2 Eremenko Alexey։ «Allmusic: Ayumi Hamasaki (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է January 28, 2017 
  201. «【オリコン】浜崎あゆみ、ソロ初の総売上5000万枚超え「ファンのみんなの記録」 [First solo artist with over 50 million in sales]»։ Oricon։ August 8, 2012։ Վերցված է January 28, 2017 
  202. «15年間ありがとう!「ケータイランキング」発表!アーティスト1位はEXILE、楽曲はGReeeeN「キセキ」~レコチョクのケータイ向け「着うた(R)」「着うたフル(R)」サービス12/15終了»։ Oricon։ December 13, 2016։ Վերցված է January 28, 2017 
  203. 203,0 203,1 203,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Van Halen (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 28, 2013 
  204. Anderson Stacey (February 7, 2015)։ «Van Halen to Release First Concert Album With David Lee Roth»։ Billboard։ Վերցված է February 11, 2015 
  205. 205,0 205,1 205,2 Prato Greg։ «Allmusic: Red Hot Chili Peppers (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 28, 2013 
  206. Jimmy Blake (August 29, 2016)։ «Red Hot Chili Peppers make a triumphant return to Reading and Leeds festival»։ BBC News։ Վերցված է April 3, 2017 
  207. 207,0 207,1 207,2 Prato Greg։ «Allmusic: Foreigner (Overview)»։ AllMusic։ Վերցված է August 28, 2013 
  208. Kridlin Jay (August 3, 2017)։ «Foreigner still shines at 40 at Tampa's MidFlorida Credit Union Amphitheatre»։ Tampa Bay Times։ Արխիվացված է օրիգինալից 2017-08-22-ին։ Վերցված է August 13, 2017 
  209. 209,0 209,1 209,2 Unterberger Richie։ «Allmusic: The Doors (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 28, 2013 
  210. Stuever Hank (May 12, 2010)։ «'When You're Strange' looks at Doors, Morrison with fresh sensibility, footage»։ The Washington Post։ Վերցված է October 7, 2014 
  211. 211,0 211,1 211,2 Deming Mark։ «Allmusic: George Michael (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 26, 2013 
  212. «Singer George Michael dies at age 53»։ The New Zealand Herald։ December 26, 2016։ Վերցված է December 25, 2016 
  213. 213,0 213,1 213,2 Ruhlmann William։ «Allmusic: Reba McEntire (Overview)»։ AllMusic։ Վերցված է August 28, 2013 
  214. Boesveld Sarah (April 13, 2015)։ «Three decades after her first hit, Reba McEntire — now 60 — is poised for a comeback»։ National Post։ Վերցված է July 25, 2015 
  215. 215,0 215,1 215,2 Ankeny Jason։ «Allmusic: Meat Loaf (Overview)»։ AllMusic։ Վերցված է August 28, 2013 
  216. Wyatt Matt (June 17, 2016)։ «Meat Loaf collapses onstage in Canada»։ Houston Chronicle։ Վերցված է June 19, 2017 
  217. 217,0 217,1 217,2 Huey Steve։ «Allmusic: Barry Manilow (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 28, 2013 
  218. Tuccio-Koonz Linda (May 26, 2017)։ «Barry Manilow to perform at Foxwoods»։ Connecticut Post։ Վերցված է August 4, 2017 
  219. 219,0 219,1 219,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Tom Petty (Overview)»։ AllMusic։ Վերցված է August 28, 2013 
  220. Wetjen Andre (November 26, 2015)։ «Tom Petty tribute band to play in Kelowna on Friday, Nov. 27»։ The Daily Courier of Kelowna։ Վերցված է October 3, 2016 
  221. 221,0 221,1 221,2 Huey Steve։ «Allmusic: Johnny Hallyday (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 26, 2013 
  222. Brandle Lars (March 8, 2017)։ «Legendary French Singer Johnny Hallyday Is Being Treated for Cancer»։ Billboard։ Վերցված է March 18, 2017 
  223. 223,0 223,1 223,2 Kellman Andy։ «Allmusic: The Black Eyed Peas (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 31, 2013 
  224. «Apl.De.Ap completes roster of artists at ‘MTV Music Evolution 2015’»։ The Manila Times։ May 7, 2015։ Վերցված է June 20, 2015 
  225. 225,0 225,1 225,2 Ruhlmann William։ «Allmusic: Journey (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 31, 2013 
  226. Daniels Neil (January 5, 2011)։ «Neil's glee for the journey»։ St Helens Reporter։ Վերցված է May 8, 2013 
  227. 227,0 227,1 227,2 Yanow Scott։ «Allmusic: Kenny G (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 31, 2013 
  228. Shields Mel (March 23, 2017)։ «How would you define his music? Kenny G simply says it’s jazz.»։ The Sacramento Bee։ Վերցված է July 25, 2017 
  229. 229,0 229,1 229,2 Lane Lynda։ «Allmusic: Usher (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է January 6, 2016 
  230. de Souza Alison (August 24, 2016)։ «R&B star Usher toughens up to play boxer Sugar Ray Leonard in Hands Of Stone»։ The Straits Times։ Վերցված է August 25, 2016 
  231. 231,0 231,1 231,2 Erlewine Stephan։ «Allmusic: 2 Pac (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է July 9, 2017 
  232. Lowman Rob (June 13, 2017)։ «Seeing rapper Tupac Shakur's life, death and music through 'All Eyez' biopic»։ Los Angeles Daily News։ Վերցված է July 9, 2017 
  233. 233,0 233,1 233,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Robbie Williams (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է January 27, 2015 
  234. «Staffordshire Day: The county's most famous homegrown talent»։ Express & Star։ May 1, 2016։ Վերցված է August 22, 2016 
  235. 235,0 235,1 235,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Enya (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 31, 2013 
  236. Roper Kerri-Ann (April 21, 2016)։ «Enya on rich list despite lack of hits»։ Irish Examiner։ Վերցված է October 27, 2016 
  237. 237,0 237,1 237,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Alabama (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 31, 2013 
  238. O'Connell Max B (July 5, 2016)։ «Alabama brings 'southern pride' to Deadwood»։ Rapid City Journal։ Վերցված է December 17, 2016 
  239. 239,0 239,1 239,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Nirvana (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 31, 2013 
  240. Gillespie Brian (April 1, 2015)։ «Nirvana tribute night in castlebar venue»։ The Connaught Telegraph։ Վերցված է July 30, 2017 
  241. 241,0 241,1 241,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: The Police (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է September 10, 2014 
  242. Graff Gary (August 4, 2014)։ «Andy Summers finds new magic in Rock 'n' Roll»։ Qatar Tribune։ Վերցված է September 10, 2015 
  243. 243,0 243,1 243,2 Ankeny Jason։ «Allmusic: Bob Marley (Overview)»։ AllMusic։ Վերցված է August 31, 2013 
  244. Meschino Patricia (May 11, 2015)։ «The Music and Marketing Genius of Bob Marley, 34 Years After His Passing»։ Billboard։ Վերցված է June 18, 2015 
  245. 245,0 245,1 245,2 Erlewine Stephen։ «Allmusic: Kiss (Biography)»։ AllMusic։ Վերցված է August 26, 2013 
  246. Beck John (August 28, 2008)։ «KISS Alive at 35»։ The Press Democrat։ Վերցված է May 11, 2013 
  247. 247,0 247,1 247,2 Unterberger Richie։ «Allmusic: Aretha Franklin (Overview)»։ AllMusic։ Վերցված է August 31, 2013 
  248. Association Press (February 9, 2017)։ «Aretha Franklin to retire after recording album with Stevie Wonder»։ Irish Independent։ Վերցված է June 7, 2017