Աստերոիդների ցանկ (7401-7500)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Աստերոիդների ցանկ (7301-7400)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (7501-7600)
Անունը Ժամանակավոր
նշանակումը
Հայտնաբերման
ամսաթիվը
Հայտնաբերման
վայրը
Հայտնաբերող(ներ)ը
(7401) Տոյնբի 1987 QW7 21 օգոստոս 1987 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(7402) 1987 YH 25 դեկտեմբեր 1987 Չիյոդա Տ. Կոջիմա
(7403) Չուստնիկ 1988 AV1 14 հունվար 1988 Կլետ Ա. Մրկոս
(7404) 1988 AA5 13 հունվար 1988 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(7405) 1988 FF 16 մարտ 1988 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(7406) 1988 TD 3 հոկտեմբեր 1988 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(7407) 1988 TL 3 հոկտեմբեր 1988 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(7408) Յոշիհիդե 1989 SB 23 սեպտեմբեր 1989 Կանի Յ. Միզունո, Թ. Ֆուրութա
(7409) 1990 BS 21 հունվար 1990 Յորի Մ. Արաի, Հ. Մորի
(7410) Կավազոե 1990 QG 20 օգոստոս 1990 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(7411) 1990 QQ1 22 օգոստոս 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(7412) Լինաեուս 1990 SL9 22 սեպտեմբեր 1990 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(7413) Գալիբինա 1990 SH28 24 սեպտեմբեր 1990 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա, Գ. Կաստել
(7414) Բոշ 1990 TD8 13 հոկտեմբեր 1990 Տաուտենբուրգ Լ. Շմադել, Ֆ. Բորնգեն
(7415) Սուսումուիմոտո 1990 VL8 14 նոյեմբեր 1990 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(7416) Լինանկոսկի 1990 WV4 16 նոյեմբեր 1990 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(7417) 1990 YE 19 դեկտեմբեր 1990 Յորի Մ. Արաի, Հ. Մորի
(7418) Ակասեգավա 1991 EJ1 11 մարտ 1991 Կիտամի Տ. Ֆուջի, Կ. Վատանաբե
(7419) 1991 PN13 5 օգոստոս 1991 Պալոմար Հ. Հոլտ
(7420) Բուֆոն 1991 RP11 4 սեպտեմբեր 1991 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(7421) Կուսակա 1992 HL 30 ապրիլ 1992 Յացուգատակե Յ. Կուշիդա, Օ. Մուրամացու
(7422) 1992 LP 3 հունիս 1992 Պալոմար Գ. Լեոնարդ
(7423) 1992 PT2 2 օգոստոս 1992 Պալոմար Հ. Հոլտ
(7424) 1992 PS6 6 օգոստոս 1992 Պալոմար Հ. Հոլտ
(7425) Լեսսինգ 1992 RO5 2 սեպտեմբեր 1992 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(7426) 1992 US4 27 հոկտեմբեր 1992 Դայնիկ Ա. Սուգիե
(7427) 1992 VD 2 նոյեմբեր 1992 Ուենոհարա Ն. Կավասատո
(7428) Աբեկունիոմի 1992 YM 24 դեկտեմբեր 1992 Օոհիրա Տ. Ուրատա
(7429) Հոշիկավա 1992 YB1 24 դեկտեմբեր 1992 Օկուտամա Ց. Հիոկի, Շ. Հայակավա
(7430) Կոգուրե 1993 BV2 23 հունվար 1993 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(7431) 1993 FN41 19 մարտ 1993 Լա Սիլյա UESAC ծրագիր
(7432) 1993 HL5 23 ապրիլ 1993 Լեյք Տեկապո Ա. Գիլմոր, Պ. Կիլմարտին
(7433) Պելեգրինի 1993 KD 21 մայիս 1993 Ֆարրա դ'Իսոնզո Ֆարրա դ'Իսոնզո աստղադիտարան
(7434) Օսակա 1994 AB3 14 հունվար 1994 Օիզումի Տ. Կոբայաշի
(7435) Սագամիհարա 1994 CZ1 8 փետրվար 1994 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(7436) Կուրոյվա 1994 CB2 8 փետրվար 1994 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(7437) Տորիչելի 1994 EF3 12 մարտ 1994 Սիմա Էկար Վ. Գորետի, Ա. Բոատինի
(7438) Միսակատուգ 1994 JE1 12 մայիս 1994 Կումա Կոգեն Ա. Նակամուրա
(7439) Տեցուֆուսե 1994 XG1 6 դեկտեմբեր 1994 Օիզումի Տ. Կոբայաշի
(7440) Զավիստ 1995 EA 1 մարտ 1995 Կլետ Մ. Տիխի
(7441) Լասկա 1995 OZ 30 հուլիս 1995 Կլետ Յ. Տիխա, Մ. Տիխի
(7442) Ինուեհիդեո 1995 SC5 20 սեպտեմբեր 1995 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(7443) Ցումուրա 1996 BR2 26 հունվար 1996 Օիզումի Տ. Կոբայաշի
(7444) 1996 TM10 9 հոկտեմբեր 1996 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(7445) Տրաջանուս 4116 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(7446) Հադրիանուս 2249 T-2 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(7447) Մարկուսաուրելիուս 1142 T-3 17 հոկտեմբեր 1977 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(7448) Պոլլաթ 1948 AA 14 հունվար 1948 Մաունթ Վիլսոն Վ. Բաադե
(7449) Դոլեն 1949 QL 21 օգոստոս 1949 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(7450) Շիլլինգ 1968 OZ 24 հուլիս 1968 Սեռո Էլ Ռոբլե Գ. Ա. Պլյուգին, Յ. Բելյաև
(7451) Վերբիցկայա 1978 PU2 8 օգոստոս 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(7452) Իզաբելյուրիա 1978 QU2 31 օգոստոս 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(7453) Սլովցով 1978 RV1 5 սեպտեմբեր 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(7454) Կևինռիխտեր 1981 EW20 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(7455) Պոդոսեկ 1981 EQ26 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(7456) Դորեսսունդիրամ 1982 OD 17 հուլիս 1982 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(7457) Վեսյոլով 1982 SL6 16 սեպտեմբեր 1982 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(7458) 1984 DE1 28 փետրվար 1984 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(7459) Ջիլբերտոֆրանկո 1984 HR1 28 ապրիլ 1984 Լա Սիլյա Վ. Զապալա
(7460) Ջուլիենիկոլես 1984 JN 9 մայիս 1984 Պալոմար Ջ. Գիբսոն
(7461) Կաչմոկայմ 1984 TD 3 հոկտեմբեր 1984 Հարվարդ Օաք Ռիջ աստղադիտարան
(7462) Գրենոբլ 1984 WM1 20 նոյեմբեր 1984 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(7463) Օուկավամին 1985 SB 20 սեպտեմբեր 1985 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(7464) Վայպերա 1987 VB1 15 նոյեմբեր 1987 Կլետ Ա. Մրկոս
(7465) Մանկանբեր 1989 UA3 31 հոկտեմբեր 1989 Ստեկենբրիջ Բ. Մենինգ
(7466) 1989 VC2 2 նոյեմբեր 1989 Օկուտամա Ց. Հիոկի, Ն. Կավասատո
(7467) 1989 WQ1 25 նոյեմբեր 1989 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(7468) Անֆիմով 1990 UP11 17 հոկտեմբեր 1990 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(7469) Կրիկալյով 1990 VU14 15 նոյեմբեր 1990 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(7470) Ջաբերվոկ 1991 JA 2 մայիս 1991 Օոհիրա Տ. Ուրատա
(7471) 1991 YD 28 դեկտեմբեր 1991 Ուենոհարա Ն. Կավասատո
(7472) Կումակիրի 1992 CU 13 փետրվար 1992 Սուսոնո Մ. Ակիյամա, Թ. Ֆուրութա
(7473) 1992 EC4 1 մարտ 1992 Լա Սիլյա UESAC ծրագիր
(7474) 1992 TC 1 հոկտեմբեր 1992 Սայդինգ Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(7475) Կայզուկա 1992 UX5 28 հոկտեմբեր 1992 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(7476) Օջիլսբի 1993 GE 14 ապրիլ 1993 Կատալինա կայան Թ. Սպար
(7477) 1993 LC 13 հունիս 1993 Պալոմար Հ. Հոլտ
(7478) Հեյսե 1993 OA4 20 հուլիս 1993 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(7479) 1994 EC1 4 մարտ 1994 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(7480) Նորվան 1994 PC 1 օգոստոս 1994 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յու. Շումեյկեր
(7481) Սան Մարցելո 1994 PA1 11 օգոստոս 1994 Սան Մարսելո Ա. Բոատինի, Մ. Տոմբելի
(7482) 1994 PC1 9 օգոստոս 1994 Սայդինգ Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(7483) Սեկիտակակազու 1994 VO2 1 նոյեմբեր 1994 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(7484) Դոգո Օնսեն 1994 WF4 30 նոյեմբեր 1994 Կումա Կոգեն Ա. Նակամուրա
(7485) Չանգչուն 1994 XO 4 դեկտեմբեր 1994 Այաշի կայան Մ. Կոիշիկավա
(7486) Հեմաբե 1994 XJ1 6 դեկտեմբեր 1994 Օիզումի Տ. Կոբայաշի
(7487) Տոշիտանակա 1994 YM 28 դեկտեմբեր 1994 Օիզումի Տ. Կոբայաշի
(7488) Ռոբերտպաուլ 1995 KB1 27 մայիս 1995 Կատալինա կայան Կ. Հերջենրոտեր
(7489) Օրիբե 1995 MX 26 հունիս 1995 Կատալինա կայան Կ. Հերջենրոտեր
(7490) Բաբիցկա 1995 OF1 31 հուլիս 1995 Օնդրեյով Պ. Պրավեց
(7491) Լինզերագ 1995 SD2 23 սեպտեմբեր 1995 Բոլոնիա Սան Վիտորե աստղադիտարան
(7492) Կացենկա 1995 UX 21 հոկտեմբեր 1995 Օնդրեյով Պ. Պրավեց
(7493) Հիրզո 1995 US2 24 հոկտեմբեր 1995 Կլետ Յ. Տիխա
(7494) Քսիվանգգոնգչենգ 1995 UV48 28 հոկտեմբեր 1995 Քսիլոնգ Պեկինի Շմիդտ-ԼԿՍ աստերոիդների ծրագիր
(7495) Ֆեյնման 1995 WS4 22 նոյեմբեր 1995 Կլետ Մ. Տիխի, Զ. Մորավեց
(7496) Միրոսլավգոլուբ 1995 WN6 27 նոյեմբեր 1995 Կլետ Մ. Տիխի
(7497) Գուանգչայշի 1995 YY21 17 դեկտեմբեր 1995 Քսիլոնգ Պեկինի Շմիդտ-ԼԿՍ աստերոիդների ծրագիր
(7498) Բլանիկ 1996 BF 16 հունվար 1996 Կլետ Զ. Մորավեց
(7499) Լ'Ակուիլա 1996 OO2 24 հուլիս 1996 Կամպո Իմպերատորե Ա. Բոատինի, Ա. Դի Պաոլա
(7500) Սասսի 1996 TN 3 հոկտեմբեր 1996 Ֆարրա դ'Իսոնզո Ֆարրա դ'Իսոնզո աստղադիտարան
Աստերոիդների ցանկ (7301-7400)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (7501-7600)

Աղբյուր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]