Աստերոիդների ցանկ (4901-5000)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Աստերոիդների ցանկ (4801-4900)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (5001-5100)
Անունը Ժամանակավոր
նշանակումը
Հայտնաբերման
ամսաթիվը
Հայտնաբերման
վայրը
Հայտնաբերող(ներ)ը
(4901) Օ Բրիայն 1988 VJ 3 նոյեմբեր 1988 Յորի Մ. Արաի, Հ. Մորի
(4902) Թեսանդրուս 1989 AN2 9 հունվար 1989 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(4903) Իչիկավա 1989 UD 20 հոկտեմբեր 1989 Կանի Յ. Միզունո, Թ. Ֆուրութա
(4904) Մակիո 1989 WZ 21 նոյեմբեր 1989 Կանի Յ. Միզունո, Թ. Ֆուրութա
(4905) Հիրոմի 1991 JM1 15 մայիս 1991 Կիտամի Ա. Տակահաշի, Կ. Վատանաբե
(4906) Սենեֆերու 2533 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(4907) Զոսեր 7618 P-L 17 հոկտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(4908) Վարդ 1933 SD 17 սեպտեմբեր 1933 Ուքլ Ֆ. Ռիգո
(4909) Կոնտիու 1949 SA1 28 սեպտեմբեր 1949 Նիցա Մ. Լոժյե
(4910) Կավասատո 1953 PR 11 օգոստոս 1953 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(4911) Ռոզենցվեյգ 1953 UD 16 հոկտեմբեր 1953 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(4912) Էմիլհաուրի 1953 VX1 11 նոյեմբեր 1953 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(4913) Վանգքսուան 1965 SO 20 սեպտեմբեր 1965 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(4914) Պարդինա 1969 GD 9 ապրիլ 1969 Էլ Լիոնսիտո Ֆելիքս Ագիլարի աստղադիտարան
(4915) Սոլժենիցին 1969 TJ2 8 հոկտեմբեր 1969 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(4916) Բրումբերգ 1970 PS 10 օգոստոս 1970 Նաուչնի Ղրիմյան աստղաֆիզիկական աստղադիտարան
(4917) Յուրիլվովիա 1973 SC6 28 սեպտեմբեր 1973 Նաուչնի Ղրիմյան աստղաֆիզիկական աստղադիտարան
(4918) Ռոստրապովիչ 1974 QU1 24 օգոստոս 1974 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(4919) Վիշնեվսկայա 1974 SR1 19 սեպտեմբեր 1974 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(4920) Գրոմով 1978 PY2 8 օգոստոս 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4921) Վոլոնտե 1980 SJ 29 սեպտեմբեր 1980 Կլետ Զ. Վավրովա
(4922) Լեշին 1981 EH4 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(4923) Կլարկ 1981 EO27 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(4924) Հիլտներ 1981 EQ40 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(4925) Ժուշան 1981 XH2 3 դեկտեմբեր 1981 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(4926) Սմոկտունովսկի 1982 ST6 16 սեպտեմբեր 1982 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(4927) ՕՔոնել 1982 UP2 21 հոկտեմբեր 1982 Կլետ Զ. Վավրովա
(4928) Վերմեր 1982 UG7 21 հոկտեմբեր 1982 Նաուչնի Լ. Կարաչկինա
(4929) Յամատաի 1982 XV 13 դեկտեմբեր 1982 Կիսո Հ. Կոսայ, Կ. Ֆուրուկավա
(4930) Ռեֆիլտիմ 1983 AO2 10 հունվար 1983 Պալոմար Ս. Լ. Սալիարդս
(4931) Տոմսկ 1983 CN3 11 փետրվար 1983 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն, Ջ. Դե Սանկտիս
(4932) Տեքստապա 1984 EA1 9 մարտ 1984 Անդերսոն Մեսա Բ. Սկիֆ
(4933) Թայլերլինդեր 1984 EN1 2 մարտ 1984 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(4934) Ռոնռենջեր 1985 JJ 15 մայիս 1985 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(4935) Մասլաչկովա 1985 PD2 13 օգոստոս 1985 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4936) Բուտակով 1985 UY4 22 հոկտեմբեր 1985 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(4937) Լինտոտ 1986 CL1 1 փետրվար 1986 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(4938) Պապադոպուլոս 1986 CQ1 5 փետրվար 1986 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(4939) Սկովիլ 1986 QL1 27 օգոստոս 1986 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(4940) Պոլենով 1986 QY4 18 օգոստոս 1986 Նաուչնի Լ. Կարաչկինա
(4941) Յահագի 1986 UA 25 հոկտեմբեր 1986 Տոյոտա Կ. Սուզուկի, Տ. Ուրատա
(4942) Մանրո 1987 DU6 24 փետրվար 1987 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(4943) Լաք դ'Օրիենտ 1987 OQ 27 հուլիս 1987 Վերին Պրովանս Է. Էլստ
(4944) Կոզլովսկի 1987 RP3 2 սեպտեմբեր 1987 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(4945) Իկենոզենի 1987 SJ 18 սեպտեմբեր 1987 Տոյոտա Կ. Սուզուկի, Տ. Ուրատա
(4946) Ասկալափուս 1988 BW1 21 հունվար 1988 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յու. Շումեյկեր
(4947) Նինկասի 1988 TJ1 12 հոկտեմբեր 1988 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(4948) Հայդեոնիշիմուրա 1988 VF1 3 նոյեմբեր 1988 Օոհիրա Վ. Կակեի, Մ. Կիձավա, Տ. Ուրատա
(4949) Ակասոֆու 1988 WE 29 նոյեմբեր 1988 Չիյոդա Տ. Կոջիմա
(4950) Հաուզ 1988 XO1 7 դեկտեմբեր 1988 Պալոմար Է. Հելին
(4951) Իվամոտո 1990 BM 21 հունվար 1990 Կանի Յ. Միզունո, Թ. Ֆուրութա
(4952) Կիբեշիգեմարո 1990 FC1 26 մարտ 1990 Դայնիկ Ա. Սուգիե
(4953) 1990 MU 23 հունիս 1990 Սայդինգ Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(4954) Էրիկ 1990 SQ 23 սեպտեմբեր 1990 Պալոմար Բ. Ռոմանո
(4955) Գոլդ 1990 SF2 17 սեպտեմբեր 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(4956) Նոյմեր 1990 VG1 12 նոյեմբեր 1990 Սայդինգ Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(4957) Բրյուսմյուրեյ 1990 XJ 15 դեկտեմբեր 1990 Պալոմար Է. Հելին
(4958) Վելնից 1991 NT1 13 հուլիս 1991 Պալոմար Հ. Հոլտ
(4959) Նիինոամա 1991 PA1 15 օգոստոս 1991 Յակիիմո Ա. Նատորի, Տ. Ուրատա
(4960) Մայո 4657 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(4961) Թիմհերդեր 1958 TH1 8 հոկտեմբեր 1958 Ֆլագստաֆ Լովելի աստղադիտարան
(4962) Վեչերկա 1973 TP 1 հոկտեմբեր 1973 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(4963) Կանրոկու 1977 DR1 18 փետրվար 1977 Կիսո Հ. Կոսայ, Կ. Ֆուրուկավա
(4964) Կուրովկա 1979 OD15 21 հուլիս 1979 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4965) Տակեդա 1981 EP28 6 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(4966) Էդոլսեն 1981 EO34 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(4967) Գլիա 1983 CF1 11 փետրվար 1983 Անդերսոն Մեսա Ն. Թոմաս
(4968) Սուզամուր 1986 PQ 1 օգոստոս 1986 Պալոմար Է. Հելին
(4969) Լոուրենս 1986 TU 4 հոկտեմբեր 1986 Պալոմար Է. Հելին
(4970) Դրույան 1988 VO2 12 նոյեմբեր 1988 Պալոմար Է. Հելին
(4971) Հոշինոհիրոբա 1989 BY 30 հունվար 1989 Կիտամի Տ. Ֆուջի, Կ. Վատանաբե
(4972) Պաչելբել 1989 UE7 23 հոկտեմբեր 1989 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն
(4973) Շովա 1990 FT 18 մարտ 1990 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(4974) Էլֆորդ 1990 LA 14 հունիս 1990 Սայդինգ Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(4975) Դոհմոտո 1990 SZ1 16 սեպտեմբեր 1990 Կիտամի Տ. Ֆուջի, Կ. Վատանաբե
(4976) Չուկյոնգչոլ 1991 PM 9 օգոստոս 1991 Սապորո Կ. Վատանաբե
(4977) Ռաութգունդիս 2018 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(4978) Սեյց 4069 T-2 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(4979) Օտավարա 1949 PQ 2 օգոստոս 1949 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(4980) Մագոմաև 1974 SP1 19 սեպտեմբեր 1974 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(4981) Սինյավսկայա 1974 VS 12 նոյեմբեր 1974 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(4982) Բարտինի 1977 PE1 14 օգոստոս 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4983) Շրոետերիա 1977 RD7 11 սեպտեմբեր 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4984) Պատրիկմիլլեր 1978 VU10 7 նոյեմբեր 1978 Պալոմար Է. Հելին, Շ. Բաս
(4985) Ֆիտցսիմոնս 1979 QK4 23 օգոստոս 1979 Լա Սիլյա Կ.-Ի. Լագերկվիստ
(4986) Օսիպովա 1979 SL7 23 սեպտեմբեր 1979 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4987) Ֆլամստեդ 1980 FH12 20 մարտ 1980 Բիքլի Պերիթ աստղադիտարան
(4988) Չուշուհո 1980 VU1 6 նոյեմբեր 1980 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(4989) Ջոգոլդշտեյն 1981 DX1 28 փետրվար 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(4990) Տրոմբկա 1981 ET26 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(4991) Հանսուես 1981 EU29 1 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(4992) Կալման 1982 UX10 25 հոկտեմբեր 1982 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(4993) Կասարդ 1983 GR 11 ապրիլ 1983 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն, Ջ. Դե Սանկտիս
(4994) Կիսալա 1983 RK3 1 սեպտեմբեր 1983 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(4995) Գրիֆին 1984 QR 28 օգոստոս 1984 Պալոմար Ս. Սվենսոն
(4996) Վիզբերգ 1986 PX5 11 օգոստոս 1986 Նաուչնի Լ. Կարաչկինա
(4997) Կսանա 1986 TM 6 հոկտեմբեր 1986 Նաուչնի Լ. Կարաչկինա
(4998) Կաբաշիմա 1986 VG 5 նոյեմբեր 1986 Տոյոտա Կ. Սուզուկի, Տ. Ուրատա
(4999) MPC 1987 CJ 2 փետրվար 1987 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(5000) IAU 1987 QN7 23 օգոստոս 1987 Պալոմար Է. Հելին
Աստերոիդների ցանկ (4801-4900)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (5001-5100)

Աղբյուր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]