Նոր ժամանակաշրջանների թարգմանությունների ցանկ հայերեն

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Այս ցանկի մեջ ընդգրկված են Խորհրդային տարիներին մինչև 1985 թվականը Հայաստանի Գրողների միության կողմից գրանցված արտասահմանյան գրականությունից թարգմանությունների մեծ մասը[փա՞ստ]։

Բովանդակություն
Ա Բ Գ Դ Ե Զ Է Ը Թ Ժ Ի Լ Խ Ծ Կ Հ Ձ Ղ Ճ Մ Յ Ն Շ Ո Չ Պ Ջ Ռ Ս Վ Տ Ր Ց Ու Փ Ք Օ Ֆ
Տես նաևԱրտաքին հղումներ


Ա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Անտիկ գրականության քրիստոմատիա - թարգմ. Արեյան Գրիգոր
    Անդրեև, Կիրիլ
    • Արկած որոնողները - թարգմ. Արեյան Գրիգոր
    Անդերսեն, Հանս Քրիստիան
    Աբե, Կոբո
    • Ավազուտների կինը, Ուրիշի դեմքը, Այրված քարտեզը - թարգմ. Սիմոնյան Կարեն
    Ակուտագավա Ռյունոսկե
    • Թավուտում, պատմվածքներ - թարգմ. Ադալյան Նորայր
    Ազնավուր, Շառլ
    • Սեր սրտի չափով - թարգմ. Ալիքյան Աբրահամ
    Ապոլիներ Գիյոմ
    • Բլուրներ, բանաստեղծություններ - թարգմ. Ալիքյան Աբրահամ

Բ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Բազեն, Հերվե
    • Վեր կաց և գնա - թարգմ. Ալիքյան Աբրահամ
    Բալզակ, Օնորե դը
    • Հովտաշուշանը - թարգմ. Ալիքյան Աբրահամ
    • Խորտակված պատրանքներ - թարգմ. Մարության Լեմվել
    • Շագրենի կաշին, գյուղական բժիշկը - թարգմ. Տայան Արբուն
    • Տասներեքի պատմությունը, Լքված կինը, Երեսնամյա կինը, Զարմուհի Բեթը - թարգմ. Մարության Լեմվել
    • պատմվածքներ - թարգմ. Միքայելյան Վահե
    • Հայր գորիո - թարգմ. Վիվան
    Բախ, Ռիչարդ
    • Ջոնաթան Լիվինգստոն ճայը - թարգմ. Նաիրա Հարությունյան
    Բայրոն, Ջորջ
    Բեդյե, Ժոզեֆ
    • Տրիստանի և Իզոլդայի սիրավեպը - թարգմ. Նալբանդյան Վարուժան
    Բուսենար, Լուի
    • Ադամանդ որոնողները - թարգմ. Նալբանդյան Վարուժան
    • Կապիտան թոկից փախածը - թարգմ. Արեյան Գրիգոր
    Բունին, Իվան
    • Երկեր
    Բիչեր, Սթոու Հարիեթ
    • Քեռի Թոմասի խրճիթը - թարգմ. Բուջիկանյան Հրաչ
    Բոկաչո, Ջիովաննի
    • Մասունքներ, Դեկամերոն - թարգմ. Միքայելյան Վահե
    Բորխերտ, Վոլֆգանգ
    • Բիլբրուկ - թարգմ. Վարդանյան Վահան
    Բյոլ, Հեյնրիխ
    • Իմ թանկ ոտքը - թարգմ. Վարդանյան Վահան
    Բրեդբերի, Ռեյ
    • Տիեզերագնացը - թարգմ. Սիմոնյան Կարեն
    Բրեդ, Հարդ Ֆրենսիս
    • Կալիֆորնիական պատմվածքներ - թարգմ. Միքայելյան Վահե
    Բրունե, Ջորդանո
    • Անվերջականության, տիեզերքի և աշխարհների մասին - թարգմ. Աթայան Ռաֆայել
    Բիսեթ, Դոնալդ
    • Մոռացված ծննդյան օրը - թարգմ. Սիմոնյան Կարեն
    Բյորնս, Ռոբերտ
    • Իմ սիրտը լեռներում է, բանաստեղծությունների ժողովածու - թարգմ. Վահագն Դավթյան
    Բլոկ, Ալեքսանդր
    • Իմ սիրտը լեռներում է, բանաստեղծությունների ժողովածու - թարգմ. Վահագն Դավթյան

Գ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • դյու Գար, Մարտեն
    • Թիբոները - թարգմ. Ալիքյան Աբրահամ, Քեշիշյան Գրիգոր
    Գոլդինգ, Սըր Վիլյամ
    • Ճանճերի տերը - թարգմ. Արտաշես Էմին
    Գոլսուորսի, Ջոն
    • Պայքար - թարգմ. Խոնդկարյան Արշավիր
    Գորկի, Մաքսիմ
    • Երկեր - թարգմ. Խոնդկարյան Արշավիր
    Գոգոլ, Նիկոլայ
    Գյոթե
    • Տոկվատո Տասո - թարգմ. Հակոբ Հակոբյան
    • Վայմարյան քնար - թարգմ. Մուշեղյան Ալբերտ
    • Ֆաուստ
    Գրին, Գրեհեմ
    Գրին, Ալեքսանդր
    • Ալիքների վրայով վազողը - թարգմ. Դանիելյան Վլադիմիր
    • Շողշողուն աշխարհ - թարգմ. Դանիելյան Վլադիմիր
    Գրին, Էլմար
    • Կարմիր առագաստը - թարգմ. Մազմանյան Համբարձում
    Գրիբոեդով, Ալեքսանդր
    • Խելքից պատուհասը

Դ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Դանտե, Ալիգյերի
    • Աստվածային կատակերգություն - թարգմ. Տայան Արբուն
    Դեֆո, Դանիել
    • Ռոբինզոն Կրուզո - թարգմ. Հարությունյան Հարություն
    Դոդե, Ալֆոնս
    • Լրտես տղան - թարգմ. Միքայելյան Վահե
    • Պստիկը - թարգմ. Միքայելյան Վահե
    • Ջեք - թարգմ. Դանիելյան Վլադիմիր
    Դոստոևսկի, Ֆյոդոր
    • Ոճիր և պատիժ
    Դրայզեր, Թեոդոր
    • Ջենի Հերխարդ - թարգմ. Հարությունյան Հարություն
    • Պատվար - թարգմ. Ալիքյան Աբրահամ
    • Ֆինանսիստը - թարգմ. Միքայելյան Վահե
    Դրույոն, Մորիս
    • Այս աշխարհի հզորները - թարգմ. Նալբանդյան Վարուժան
    Դիդրո, Դենի
    • Փիլիսոփայական դիտողություններ գեղեցիկի ծագման ու բնույթի մասին - թարգմ. Նալբանդյան Վարուժան
    Դիդրո, Մորիս
    • Րամոյի եղբորորդին - թարգմ. Ալիքյան Աբրահամ
    Դիքքենս, Չարլզ
    • Օլիվեր
    • Դավիդ Քոպերֆիլդ
    Դյումա, Ալեքսանդր
    • Կոմս Մոնտե Քրիստո - թարգմ. Հայրապետյան Աիդա
    • Ասկանիո - թարգմ. Հայրապետյան Աիդա
    • Վիքոնտ դը Բրաժելոն կամ տասը տարի անց - թարգմ. Հայրապետյան Աիդա
    • Երեք հրացանակիրները - թարգմ. Հարությունյան Հարություն
    Դյուրենմաթ. Ֆրիդրիխ
    • Վթար և այլ վիպակներ - թարգմ.Հրաչյան Խաչիկ

Ե[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Զ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Զոլա, Էմիլ
    • Ջրաղացի առումը - թարգմ. Միքայելյան Վահե
    Զվյագինցևա, Վերա
    • Պատմվածքներ

Է[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Էքքերման
    Էրենբուրգ, Իլյա
    • Իններորդ ալիք - թարգմ. Հախումյան Տիգրան

Թ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Թագոր, Ռաբինդրանաթ
    • Բանաստեղծություններ - թարգմ. Դավթյան Գագիկ
    Թեքերեյ, Ուիլյամ
    • Երկեր
    Թրուայա, Անրի
    • Սգավոր ձյունը - թարգմ. Ավագյան Սոֆի
    • Էգլեթյերների ընտանիքը - թարգմ. Ավագյան Սոֆի

Ի[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Իննես, Ալան
    • Ճանապարհորդությունը երկարատև կլինի - թարգմ. Սիմոնյան Կարեն
    Իբսեն, Հենրիկ
    • Պեր Գյունտ - թարգմ. Վիրապյան Գևորգ
    Իլֆ և Պետրով
    • Տասներկու աթոռ, Ոսկե ցլիկը

Լ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Լագեր, Ֆրանտիշեկ
    • Սպիտակ բանալու եղբայրությունը - թարգմ. Ավագյան Էդուարդ
    դը Լակլո, Շոդեռլո
    Լաո, Շե
    • Հիշողություններ կատվաքաղաքից - թարգմ. Ավետիսյան Ժիրայր
    Լեսինգ, Գոթհոլդ
    Լեմմ, Ստանիսլավ
    • Գոյություն ունեք արդոյք Միստր Ջոնս - թարգմ. Սիմոնյան Կարեն
    Լերմոնտով, Միխայիլ
    • Բանաստեղծություններ
    Լիքոք, Սթիվեն
    • Պատմվածքներ - թարգմ. Հրաչյան Խաչիկ
    Լոնգֆելո, Հենրի
    Լոնդոն, Ջեք
    • Ճանապարհորդություն շլացուցիչ նավով - թարգմ. Ավագյան Էդուարդ
    • Դեմքը կորցրած մարդը, Բոցավառ արշալույսը - թարգմ. Ավագյան Էդուարդ
    • Ձկնորսական պարեկի պատմությունները, Տեղական կոլորիտ, Սիրողների երեկույթ - թարգմ. Հարությունյան Հարություն
    • Գարեհատիկ Ջոնը - թարգմ. Ավագյան Էդուարդ
    • Մնաս բարով Ջեք, Չուն ա Չուն, Ուժեղների ուժը, Ամբողջ աշխարհի թշնամին, Ծովային ֆերմերը, Սեմյուել - թարգմ. Վարսենիկ Եսայան
    • Գայլը - թարգմ. Հայրապետյան Հայարպետ
    • Սպիտակ ժանիքը
    • Ոսկե կիրճը - թարգմ. Հանրի Զարյանի
    • Ձյուների դուստրը, Խրամատից այն կողմ, Զսպաշապիկ, Մեծ տան փոքրիկ տիրուհին - թարգմ. Սիմոնյան Կարեն
    • Գայլի որդին, նախնիների աստվածը Տզամարդկային հավատարմություն, Երկաթե կռունկը - թարգմ. Վարդանյան Վահան
    • Թուխ գայլը, Մեկ օրվա կանգառ, Սպիտակ մարդու սովորությը Ասք Քիշի մասին, Անսպասելին, Կեղծ արևների արահետով - թարգմ. Ալեքսանդր Թոփչյան
    դը Լարոշֆուկո, Ֆրանսուա
    Լուկրեցիոս
    • Իրերի բնության մասին - թարգմ. Արեյան Գրիգոր
    Լը Սաժ Ալեն Ռենե
    • Կաղ սատանա - թարգմ. Արեյան Գրիգոր

Խ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Խայամ, Օմար
    • Քառյակներ - թարգմ. Աթայան Արշակ
    Խեսուս, Լարա
    • Յանակունա - թարգմ. Ղուկասյան Ամալյա

Կ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Կամյու
    • Սերը ժանտախտի ժամանակ
    Կարսակ, Ֆրանսիս
    • Տիեզերքի ռոբինզոնները - թարգմ. Արեյան Գրիգոր
    Կիպլինգ, Ռադյարդ - Մաուգլի, թարգմ. Գեղամ Սարյան
    Կոլոդի, Կ.
    • Պինոկկիոյի արկածները - թարգմ. Վիրապյան Գևորգ
    Կռայլ Ջ. և Բ.
    • Ընդծովյան գանձերի հետքերով - թարգմ. Վիվան
    Կռիլով, Իվան
    • Առակներ
    Կորտասար, Խուլիո
    • Վիճակախաղ - թարգմ. Գրիգորյան Հովհաննես
    Կոնան Դոյլ, Արթուր
    • Նոթեր Շերլոկ Հոլմսի մասին - թարգմ. Հրաչյան Խաչիկ
    Կուպեր, Ֆենիմոր
    • Վերջին մոհիկանը - թարգմ. Հայրապետյան Հայարպետ
    Կուն, Ն.
    • Հին հունաստանի լեգենդներն ու առասպելները - թարգմ. Հախվերդյան Լևոն
    Կնուրե, Ֆեոդոր
    • Նավապետ Կրոգոս - թարգմ. Դանիելյան Վլադիմիր

Հ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Հայնե, Հայնրիխ
    Հեմինգուեյ, Էռնեստ
    Հյուգո, Վիկտոր
    • Թշվառներ - թարգմ. Միքայելյան Վահե
    Հեյլ, Էդուարդ Էվերեթ
    • Անհայրենիք մարդը - թարգմ. Միքայելյան Վահե
    Հեյմ, Ստոֆան
    • Խաչակիրներ - թարգմ. Խոնդկարյան Արշավիր
    Հոմերոս
    • Ոդիսական - թարգմ. Կրկյաշարյան Սիմոն

Մ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Մայն, Րիդ
    • Անգլուխ ձիավորը - թարգմ. Հարությունյան Հարություն
    • Օվկիանոսում կորածները - թարգմ. Վարդանյան Վահան
    • Փոքրիկ ծովագայլը կամ ուղևորություն նավամբարի խորքում - թարգմ. Ամարյան Վազգեն
    Մայակովսկի, Վլադիմիր
    Մանն, Թոմաս
    • Բուդենբրոքներ - թարգմ. Մովսես Հակոբ
    Մանֆրեդ, Գրեգ
    • Կամուրջը - թարգմ. Սիմոնյան Կարեն
    Մարք, Տվեն
    Մարքես, Գաբրեիլ Գարսիա
    • Հարյուր տարվա մենությունը - թարգմ. Հովսեփյան Ռուբեն
    • Մի հայտարարված սպանության խրոնիկա - թարգմ. Հհենրիկ Սահակյան
    Մոպասան, Գի դե
    • Ընտիր երկեր - թարգմ. Դերենիկ Դեմիրճյան
    • Սատանա - թարգմ. Ստեփան Զորյան
    • Ձիթենու պուրկաը - թարգմ. Ավագյան Սոֆի
    • Վալտեր Շնաֆսի արկածը, Սպասում - թարգմ. Միքայելյան Վահե
    • Կյանք - թարգմ. Տայան Արբուն
    • Մահվան պես հզոր - թարգմ. Տայան Արբուն
    • Ընտիր երկեր - թարգմ. Կոթիկյան Արման
    • Սիրելի բարեկամ - թարգմ. Կոթիկյան Արման
    Մորավիա, Ալբերտո
    • Չոչառա - թարգմ. Վիրապյան Գևորգ
    • Արհամարհանքը - թարգմ. Վիրապյան Գևորգ
    Մորուա, Անդրե
    • Դուն Ժուան կամ Բայրոնի կյանքը - թարգմ. Ալիքյան Աբրահամ
    • Պրոմեթևս կամ Բալզակի կյանքը - թարգմ
    • Երեք Դյումա - թարգմ. Ղուկասյան Ամալյա
    Մեժելայտիս, Էդուարդաս
    Մերիմե, Պրոսպեր
    • Կառմեն - թարգմ. Միքայելյան Վահե
    • Ընտիր նովելներ - թարգմ. Տայան Արբուն
    Մերլ, Ռոբեր
    • Կղզին - թարգմ. Կարապետյան Տիգրան
    Մելվիլ, Հերման
    • Մոբի Դիք - թարգմ. Սիմոնյան Կարեն
    Մորիակ, Ֆրանսուա
    • Իժերի կծիկը - թարգմ. Տայան Արբուն

Յ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ն[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Նարսեժակ, Բուալո
    • Վիպակներ - թարգմ. Ղուկասյան Ամալյա
    Նեկրասով, Նիկոլայ
    • Երկեր
    Նիբել, Ֆլետչեր
    • Անհետացածը - թարգմ. Ղուկասյան Ամալյա

Շ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Չ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Չապեկ, Կառլ
    • ԻՆչպես այդ ար
    Չարլզ, Չապլին
    • Իմ կենսագրությունը - թարգմ. Դանիելյան Վլադիմիր
    Չեխով, Անտոն

Պ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • 'Պրաուն, Ֆիլիփ Մարշալ

-թարգմ. Չէքիճեան Յարութ

  • Պաուստովսկի, Կոնստանտին
    • Սպիտակ ծիածան - թարգմ. Կարապետյան Տիգրան
    Պուշկին, Ալեքսանդր
    Պիգաֆետա, Անտոնիո
    • Մագելան ի ճանապարհորդությունը - թարգմ. Վիվան
    Պիրանդելո, Լուիջի
    • Մեռել է հյուրանոցում - թարգմ. Վարդանյան Վահան
    Պետեֆի, Շանդոր
    • Բանաստեղծություններ - թարգմ. Արեյան Գրիգոր
    Պետրարկա, Ֆրանչեսկո
    • Սոնետներ և կանցոններ - թարգմ. Ավագյան Էդուարդ
    Պենֆիլդ, Ուլդեր
    • Ջահը - թարգմ.Ղուկասյան Ամալյա
    Պյեռ, Ժակ
    Պյեռո, Շառլ
    • Հեքիաթներ - թարգմ. Միքայելյան Վահե
    Պրուս, Բոլիսլավ
    • Փարավոնը - թարգմ. Հարությունյան Հարություն

Ջ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Ջեյմս, Ջոյս
    • Դուբլինցիները - թարգմ. Հարությունյան Արտեմ

Ռ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Ռայնիս, Յան
    • Երկեր - թարգմ. Կարենց Վահագն
    Ռասպե, Ռուդոլֆ Էրիխ
    • Մյունխաուզենի արկարծները - թարգմ. Հայրապետյան Հայրապետ
    Ռեմարկ, Էրիխ Մարիա
    • Հաղթական կամար - թարգմ. Վիրապյան Գևորգ
    • Ապրելու ժամանակը և մեռնելու ժամանակը - թարգմ. Գևորք Էմին
    Ռիդ, Վիկտոր
    • Ընձայռուծը - թարգմ. Սիմոնյան Կարեն
    Ռոլան, Ռոմեն
    • Ժան Քրիստոֆ - թարգմ. Մարության Լեմվել
    • Հմայված ոգին - թարգմ. Վիրապյան Գևորգ
    Ռոստան, Քդմոն
    • Սիրանո դը Բերժերակ - թարգմ. Կոթիկյան Արման
    Ռոտերդացի Էռազմ
    • Գովք հիմարությանը - թարգմ. Միքայելյան Վահե
    Ռուբինշտեյն, Լև
    • Սամուրայների շավիղը - թարգմ. Աթայան Արշակ
    Ռուսթավելի, Շոթա
    • Վագրենավորը - թարգմ. Աստուր Գևորգ
    • Ընձենավորը - թարգմ. Աստուր Գևորգ

Ս[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Սաբատինի, Ռաֆայել
    • Նավապետի Բլադի Ոդիսականը - թարգմ. Մաքսապետյան Մերի
    Սարոյան, Վիլյամ
    • Իմ սիրտը լեռներում է - թարգմ. Դաշտենց Խաչիկ
    • Քարանձավի բնակիչները - թարգմ. Դաշտենց Խաչիկ
    • Խաղողի այգին - թարգմ. Դաշտենց Խաչիկ
    • Էյ, ով կա այդտեղ - թարգմ. Դաշտենց Խաչիկ
    • Ձեր կյանքի ժամանակը - թարգմ. Ալաձանյան Ստեփան
    • Ժամում վաթսուն մղոն, Ամենացուրտ ձմեռը 1854 թվականից հետո, Որտեղ ես ծնվել եմ այնտեղ մարդիկ բարեկիրթ են, Ճամփորդություն դեպի Հանգֆորդ, Նռնենիների պուրակը - թարգմ. Հարությունյան Հարություն
    • Պատերազմ է հայտարարվել, պատմվածքներ - թարգմ. Կարպիս Սուրենյան
    • Մարդկային կատակերգություն, Սպիտակ ձիու ամառը - թարգմ. Քեշիշյան Գրիգոր
    Սարտր, Ժան Պոլ
    • Սատանան և տեր Աստվածը - թարգմ. Նալբանդյան Վարուժան
    Սելինջեր, Ջերոմ
    • Պատմվածքներ - թարգմ. Ղուկասյան Ամալյա
    Սետոն, Թոմպսոն
    • Հերոս կենդանիներ - թարգմ. Մազմանյան Համբարձում
    Սերվանտես
    • Դոն Քիխոտ Լամանչեցին Հնարամիտ Հիդալգո Դոն Քիխոտ Լամանչեցին - թարգմ. Մակինցյան Պողոս
    Սենկևիչ, Հենրիկ
    • Երաժիշտ Յանկոն - թարգմ. Ստեփան Զորյան
    • Ամերիկյան նովելներ - թարգմ. Հարությունյան Հարություն
    • Բարթեք հաղթողը - թարգմ. Միքայելյան Վահե
    • Յո երթաս - թարգմ. Լիսիցյան Ստեփան
    Սենտ Էքզյուպերի, Անտուան
    • Փոքրիկ իշխանը - թարգմ. Ավագյան Սոֆի
    Սիմենոն Ժորժ
    Սվիֆթ, Ջոնաթան
    • Գուլիվերի Ճանապարհորդությունները - թարգմ. Մարության Լեմվել
    Ստենդալ
    • Պարմի մենաստանը - թարգմ. Միքայելյան Վահե
    Սթեյնբեք, Ջոն
    • Մարգարիտա - թարգմ. Ալիքյան Աբրահամ
    • Արջ Ջոնի արկածները - թարգմ. Սիմոնյան Կարեն
    • Մեր հոգսերի ձմեռը, Մկների և մարդկանց մասին - թարգմ. Սիմոնյան Կարեն
    Ստիլ, Անդրե
    • Առաջին հարվածը - թարգմ. Ալիքյան Աբրահամ
    • Առաջին հարվածը - թարգմ. Վիվան
    Սթիվենսոն, Ռոբերտ
    • Քատրիոնը, Առեվանգվածը - թարգմ. Հայրապետյան Աիդա
    • Գանձերի կղզին - թարգմ. Հայրապետյան Հայարպետ
    • Սև նետը - թարգմ. Վիրապյան Գևորգ
    Սիորան, Էմիլ
    • Ծնված լինելու անհարմարության մասին - թարգ. Աբրահամյան Նունե
    Սուսյակու, Էնդո
    • Ծով և թույն - թարգմ. Դանիելյան Վլադիմիր
    Սքոթ, Վալտեր
    • Այվենհո - թարգմ. Ղուկասյան Ամալյա

Վ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Վալան, Ռոժե
    • Ինչ տեսա Եգիպտոսում - թարգմ. Վիվան
    Վառնալիս, Կոստաս
    • Սոկրատեսի ճշմարիտ պաշտպանականը - թարգմ. Կրկյաշարյան Սիմոն
    Վեռն, Ժյուլ
    • Աշխարհի տիրակալը, Բլեֆ - թարգմ. Վարդանյան Վահան
    • Նավապետ Գրանդի որդիները - թարգմ. Թումանյան Նիկողայոս
    • Սև Հնդկաստան - թարգմ. Ղուկասյան Ամալյա
    • 80 մղոն ջրի տակ - թարգմ. Մազմանյան Հարություն
    Վիալար, Պոլ - Մեռնելու ժամանակ էլ չկա - թարգմ. Ղուկասյան Ամալյա
    • Սատանայի հունձը - թարգմ. Ղուկասյան Ամալյա
    Վիգերյուստ, Վեգարդ
    • Սոմգդյոլայի հերոսը - թարգմ. Հրաչյան Խաչիկ
    Վիշինսկի, Բորիս
    • Ստվերներ և ծարավ - թարգմ. Ավագյան Սոֆի
    Վոյնի, չ Է.
    • Բոռը - թարգմ. Կոմունի Ղևոնդ
    Վուլֆ, Թոմաս
    • Երկրի ոստայնը - թարգմ. Ալվարդ Ջիվանյան

Տ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Տառլե, Ե.
    • Նապոլեոն - թարգմ. Հարություննա Հարություն
    Տրիոլե, Էլզա
    • Ավինյոնի սիրահարները - թարգմ. Միքայելյան Վահե
    Տոլստոյ, Լև
    • Երկերի ժողովածու
    Տոլստոյ, Ալեքսեյ
    • Երկեր - թարգմ. Խոնդակրյան Արշավիր
    Տուրգենև, Իվան
    • Երկեր

Ց[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Ցվեյգ, Ստեֆան
    • Ընտիր նովելներից Լեպորելլա, Անտեսանելի կոլեկցիա - թարգմ. Ստեփան Զորյան
    • Ընտիր նովելներ - թարգմ. Խոնդակրյան Արշավիր
    Ցվետաևա, Մարինա
    • Բանաստեղծություններ - թարգմ. Կարճիկյան Համլետ

Ու[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Ուպիտ, Անդրեյ
    • Կատակերգություն երեք գործողությամբ, Պատճառներ և հետևանքներ, Յեհովայի կերպարանափոխությունները - թարգմ. Վարդանյան Վահան
    Ուայլդ, Օսկար
    • Եսասեր հսկան, Երջանիկ պրինցը, Անձնվեր բարեկամը, Նշանավոր Ռոքետը, Սոխակն ու վարդը, Հեքիաթներ, Պատանի արքան - թարգմ. Մարության Լեմվել
    Ուելս, Հերբերտ
    • Պատերազմ օդում - թարգմ. Ալիքյան Աբրահամ
    • Անտեսանելի մարդը - թարգմ. Ալիքյան Աբրահամ
    • Ռուսաստանը մշուշի մեջ - թարգմ. Հարությունյան Հարություն

Ք[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Քամյու, Ալբեռ
    • Անկում - թարգմ. Գրիգոր Քեշիշյան
    Քելերման
    • Մահվան պարը - թարգմ. Վիրապյան Գևորգ
    Քոլդուել, Էրսքին
    Քսենոփոն
    • Անաբասիս - թարգմ. Կրկյաշարյան Սիմոն
    Քոլինզ, Ուիլքի
    • Լուսնաքարը - թարգմ. Վարդանյան Վահան

Օ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ֆ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Ֆաստ, Հովարդ
    • Ազատության ճանապարհ - թարգմ. Բուջիկանյան Հրաչ
    Ֆեյխտվանգեր, Լիոն
    • Գոյա կամ իմացության դժվարին ուղին - թարգմ. Հարությունյան Հարություն
    Ֆիրդուսի
    • Ռուստամ և Սոհրան “Շահ Նամե”-ից - թարգմ. Ասատուր Գևորգ
    Ֆլոբեր, Գյուստավ
    • Զգացական դաստիարակություն - թարգմ. Ալիքյան Աբրահամ
    • Տիկին Բովարի - թարգմ. Միքայելյան Վահե
    Ֆրանս, Անատոլ
    • Սպիտակ քարի վրա։ Աստվածները ծարավի են - թարգմ. Արեյան Գրիգոր
    • Սիլվեստր Բոննարի ոճիրը - թարգմ. Արեյան Գրիգոր
    Ֆրիդ, Նորբերտ
    • Կայսորւհին - թարգմ. Կարապետյան Տիգրան
    Ֆրիշ, Մաքս
    • Homo faber - թարգմ. Ղուկասյան Ամալյա
    Ֆուենտես, Կառլոս
    • Արտեմիո Կրուսի մահը - թարգմ. Գրիգորյան Հովհաննես
    Ֆուրնիե, Ալեն
    • Երկար Մոլնը - թարգմ. Ավագյան Սոֆի

Այստեղ ընդգրկված են մոտավորապես 280 անուն թարգմանված գրքեր։

Կան նաև բազմաթիվ այլ թարգմանություններ՝ արված ռուսերենից, բուլղարերենից, էստոներենից, վրացերենից, ադրբեջաներենից, քրդերենից, չեխերենից, հունարենից, որոնք չեն ընդգրկվել այս ցանկի մեջ։