Մեծ Բրիտանիայի վարչապետների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
# Անուն Դիմանկար Լիազորությունների սկիզբը Լիազորությունների ավարտը Քաղաքական կուսակցությունը
1 Ռոբերտ Ուոլփոլ
(1742 թ-ից Օքսֆորդի դուքս)
Robertwalpole.jpg 1721 թ, ապրիլի 4 1742 թ, փետրվարի 11 Վիգեր
2 Սփենսեր Քոմփթոն, կոմս Ուիլմինգթոն Earl of wilmington.png 1742 թ, փետրվարի 16 1743 թ, հուլիսի 2 Վիգեր
3 Հենրի Պելհեմ Henry Pelham.jpg 1743 թ. օգոստոսի 27 1754 թ. մարտի 6 Վիգեր
4 Թոմաս Փելհեմ-Հոլլս, Նյուքսլի դուքս
(առաջին անգամ)
ThomasPelham-Holles.jpg 1754 թ. մարտի 16 1756 թ. նոյեմբերի 16 Վիգեր
5 Ուիլյամ Քավենդիշ, Դևոնշիրի դուքս William Cavendish, 4th Duke of Devonshire.JPG 1756 թ. նոյեմբերի 16 1757 թ. հունիսի 25 Վիգեր
6 Թոմաս Պելհեմ-Հոլլս, Նյուքասլի դուքս
(երկրորդ անգամ)
ThomasPelham-Holles.jpg 1757 թ. հուլիսի 2 1762 թ. մայիսի 26 Վիգեր
7 Ջոն Ստյուարտ, կոմս Բյութ JohnStuartBute.jpg 1762 թ. մայիսի 26 1763 թ. ապրիլի 16 Տորիներ
8 Ջորջ Գրենվիլ George Grenville.png 1763 թ. ապրիլի 16 1765 թ. հուլիսի 13 Վիգեր
9 Չարլզ Վաթսոն-Վենվորթ, մարկիզ Ռոքինգեմ
(առաջին անգամ)
Rockingham2.JPG 1765 թ. հուլիսի 13 1766 թ. հուլիսի 30 Վիգեր
10 Ուիլյամ Փիթ ավագ, կոմս Չեթեմ Elderpitt.jpg 1766 թ. հուլիսի 30 1768 թ. հոկտեմբերի 14 Վիգեր
11 Օգաստաս Ֆիցռոյ, դուքս Գրաֆթոն Grafton3.JPG 1768 թ. հոկտեմբերի 14 1770 թ. հունվարի 28 Վիգեր
12 Լորդ Ֆրեդերիկ Նորթ Nathaniel Dance Lord North.jpg 1770 թ. հունվարի 28 1782 թ. մարտի 22 Տորիներ
13 Չարլզ Վաթսոն-Վենվորթ, մարկիզ Ռոքինգեմ
(երկրորդ անգամ)
Rockingham2.JPG 1782 թ. մարտի 27 1782 թ. հուլիսի 1 Վիգեր
14 Ուիլյամ Փետի, կոմս Շելբերն Shelburne.jpg 1782 թ. հուլիսի 4 1783 թ. ապրիլի 2 Վիգեր
15 Ուիլյամ Քավենդիշ-Բենտինկ, Պորտլենդի դուքս
(առաջին անգամ)
W h cavendish-bentinck.jpg 1783 թ. ապրիլի 2 1783 թ. դեկտեմբերի 19 Վիգեր
16 Ուիլյամ Փիթ կրտսեր
(առաջին անգամ)
Pitt the Younger.jpg 1783 թ. դեկտեմբերի 19 1801 թ. մարտի 14 Տորիներ
17 Հենրի Էդինգթոն Henry Addington.jpg 1801 թ. մարտի 17 1804 թ. մայիսի 10 Տորիներ
18 Ուիլյամ Փիթ կրտսեր
(երկրորդ անգամ)
Pitt the Younger.jpg 1804 թ. մայիսի 10 1806 թ. հունվարի 23 Տորիներ
19 Լորդ Ուիլյամ Գրենվիլ Epmis05Wyndham.jpg 1806 թ. փետրվարի 11 1807 թ. մարտի 31 Վիգեր
20 Ուիլյամ Քավենդիշ-Բենտինկ, Պորտլենդի դուքս
(երկրորդ անգամ)
W h cavendish-bentinck.jpg 1807 թ. մարտի 31 1809 թ. հոկտեմբերի 4 Տորիներ
21 Սփենսեր Պերսևալ Spencer Perceval.JPG 1809 թ. հոկտեմբերի 4 1812 թ. մայիսի 11 Տորիներ
22 Ռոբերտ Ջենքինսոն, Լիվերպուլի կոմս Earl jenkinson.jpg 1812 թ. հունիսի 8 1827 թ. ապրիլի 9 Տորիներ
23 Ջորջ Քաննինգ Canning.jpg 1827 թ. ապրիլի 10 1827 թ. օգոստոսի 8 Տորիներ
24 Ֆրեդերիկ Ջոն Ռոբինսոն, դերկոմս Հոդրիկ FrederickJohnRobinson.jpg 1827 թ. օգոստոսի 31 1828 թ. հունվարի 21 Տորիներ
25 Արթուր Ուեսլի Վելինգտոն, դուքս Վելինգտոն
(առաջին անգամ)
Arthur Wellesley, 1st Duke of Wellington by Robert Home cropped.jpg 1828 թ. հունվարի 22 1830 թ. նոյեմբերի 16 Տորիներ
26 կոմս Չարլզ Գրեյ Charlesgrey2.jpg 1830 թ. նոյեմբերի 22 1834 թ. հուլիսի 9 Վիգեր
27 Ուիլյամ Լեմ, դերկոմս Մելբուրն
(առաջին անգամ)
2nd V Melbourne.jpg 1834 թ. հուլիսի 16 1834 թ. նոյեմբերի 14 Վիգեր
28 Արթուր Ուեսլի Վելինգտոն, դուքս Վելինգտոն
(երկրորդ անգամ)
Arthur Wellesley, 1st Duke of Wellington by Robert Home cropped.jpg 1834 թ. նոյեմբերի 14 1834 թ. դեկտեմբերի 10 Տորիներ
29 Ռոբերտ Պիլ
(առաջին անգամ)
Robert Peel.jpg 1834 թ. դեկտեմբերի 10 1835 թ. ապրիլի 8 Պահպանողականներ
30 Ուիլյամ Լեմ, դերկոմս Մելբուրն
(երկրորդ անգամ)
2nd V Melbourne.jpg 1835 թ. ապրիլի 18 1841 թ. օգոստոսի 30 Վիգեր
31 Ռոբերտ Պիլ
(երկրորդ անգամ)
Robert Peel.jpg 1841 թ. օգոստոսի 30 1846 թ. հունիսի 29 Պահպանողականներ
32 Ջոն Ռասել
(առաջին անգամ)
Lord john russell.jpg 1846 թ. հունիսի 30 1852 թ. փետրվարի 21 Վիգեր
33 Էդվարդ Սմիթ-Սթենլի, կոմս Դերբի
(առաջին անգամ)
14th Earl of Derby.jpg 1852 թ. փետրվարի 23 1852 թ. դեկտեմբերի 17 Պահպանողականներ
34 Ջորջ Համիլթոն-Գորդոն, կոմս Աբերդին George Hamilton Gordon, 4th Earl of Aberdeen by John Partridge.jpg 1852 թ. դեկտեմբերի 19 1855 թ. հունվարի 30 Փիլիտներ
35 Հենրի Թեմփլ, դերկոմս Փալմերսթոն
(առաջին անգամ)
Palmerston.jpg 1855 թ. փետրվարի 6 1858 թ. փետրվարի 19 Վիգեր
36 Էդվարդ Սմիթ-Սթենլի, կոմս Դերբի
(երկրորդ անգամ)
14th Earl of Derby.jpg 1858 թ. փետրվարի 20 1859 թ. հունիսի 11 Պահպանողականներ
37 Հենրի Թեմփլ, դերկոմս Փալմերսթոն
(երկրորդ անգամ)
Palmerston.jpg 1859 թ. հունիսի 12 1865 թ. հոկտեմբերի 18 Լիբերալներ
38 Ջոն Ռասել
(երկրոդ անգամ)
Lord john russell.jpg 1865 թ. հոկտեմբերի 29 1866 թ. հունիսի 26 Լիբերալներ
39 Էդվարդ Սմիթ-Սթենլի, կոմս Դերբի
(երրորդ անգամ)
14th Earl of Derby.jpg 1866 թ. հունիսի 28 1868 թ. փետրվարի 25 Պահպանողականներ
40 Բենջամին Դիզրայելի
(առաջին անգամ)
Disraeli.jpg 1868 թ. փետրվարի 27 1868 թ. դեկտեմբերի 1 Պահպանողականներ
41 Ուիլյամ Գլադստոն
(առաջին անգամ)
Gladstone.jpg 1868 թ. դեկտեմբերի 3 1874 թ. փետրվարի 17 Լիբերալներ
42 Բենջամին Դիզրայելի
(երկրորդ անգամ)
Disraeli.jpg 1874 թ. փետրվարի 20 1880 թ. ապրիլի 21 Պահպանողականներ
43 Ուիլյամ Գլադստոն
(երկրոդ անգամ)
Gladstone.jpg 1880 թ. ապրիլի 23 1885 թ. հունիսի 9 Լիբերալներ
44 Ռոբերտ Սեսիլ, մարկիզ Սոլսբերի
(առաջին անգամ)
3rd Marquess of Salisbury.jpg 1885 թ. հունիսի 23 1886 թ. հունվարի 28 Պահպանողականներ
45 Ուիլյամ Գլադստոն
(երրորդ անգամ)
Gladstone.jpg 1886 թ. փետրվարի 1 1886 թ. հուլիսի 20 Լիբեռալներ
46 Ռոբերտ Սեսիլ, մարկիզ Սոլսբերի
(երկրորդ անգամ)
3rd Marquess of Salisbury.jpg 1886 թ. հուլիսի 25 1892 թ. օգոստոսի 11 Պահպանողականներ
47 Ուիլյամ Գլադստոն
(չորրորդ անգամ)
Gladstone.jpg 1892 թ. օգոստոսի 15 1894 թ. մարտի 2 Լիբերալներ
48 Արչիբալդ Պրիմռոուզ, կոմս Ռոսբերի Archibaldprimrose1847.jpg 1894 թ. մարտի 5 1895 թ. հունիսի 22 Լիբերալներ
49 Ռոբերտ Սեսիլ, մարկիզ Սոլսբերի
(երրորդ անգամ)
3rd Marquess of Salisbury.jpg 1895 թ. հունիսի 25 1902 թ. հուլիսի 11 Պահպանողականներ
50 Արթուր Բալֆուր Arthur Balfour, photo portrait facing left.jpg 1902 թ. հուլիսի 11 1905 թ. դեկտեմբերի 5 Պահպանողականներ
51 Հենրի Քեմփբել-Բաներման Campbell-bannerman.jpg 1905 թ. դեկտեմբերի 5 1908 թ. ապրիլի 3 Լիբերալներ
52 Հերբերտ Հենրի Ասքվիթ Herbert Henry Asquith.jpg 1908 թ. ապրիլի 5 1916 թ. դեկտեմբերի 5 Լիբերալներ
53 Դեյվիդ Լլոյդ Ջորջ David Lloyd George.jpg 1916 թ. դեկտեմբերի 6 1922 թ. հոկտեմբերի 19 Լիբերալներ
54 Էնդրյու Բոնար Լոու Bonar law.jpg 1922 թ. հոկտեմբերի 23 1923 թ. մայիսի 20 Պահպանողականներ
55 Սթենլի Բոլդուին
(առաջին անգամ)
Stanley Baldwin ggbain.35233.jpg 1923 թ. մայիսի 23 1924 թ. հունվարի 16 Պահպանողականներ
56 Ռեմսի Մաքդոնալդ
(առաջին անգամ)
Ramsay MacDonald ggbain.29588.jpg 1924 թ. հունվարի 22 1924 թ. նոյմեբերի 4 Լեյբորիստներ
57 Սթենլի Բոլդուին
(երկրորդ անգամ)
Stanley Baldwin ggbain.35233.jpg 1924 թ. նոյեմբերի 4 1929 թ. հունիսի 5 Պահպանողականներ
58 Ռեմսի Մաքդոնալդ
(երկրորդ անգամ)
Ramsay MacDonald ggbain.29588.jpg 1929 թ. հունիսի 5 1935 թ. հունիսի 7 Լեյբորիստներ
59 Սթենլի Բոլդուին
(երրորդ անգամ)
Stanley Baldwin ggbain.35233.jpg 1935 թ. հունիսի 7 1937 թ. մայիսի 28 Պահպանողականներ
60 Նևիլ Չեմբերլեն 1937 թ. մայիսի 28 1940 թ. մայիսի 10 Պահպանողականներ
61 Ուինսթոն Չերչիլ
(առաջին անգամ)
Churchill V sign HU 55521.jpg 1940 թ. մայիսի 10 1945 թ. հուլիսի 27 Պահպանողականներ (կոալիցիա)
62 Կլեմենթ Էթլի Clement Attlee.PNG 1945 թ. հուլիսի 27 1951 թ. հոկտեմբերի 26 Լեյբորիստներ
63 Ուինսթոն Չերչիլ
(երկրորդ անգամ)
Churchill V sign HU 55521.jpg 1951 թ. հոկտեմբերի 26 1955 թ. ապրիլի 7 Պահպանողականներ
64 Էնտոնի Իդեն Anthony Eden visiting Canada 1954 cropped.jpg 1955 թ. ապրիլի 7 1957 թ. հունվարի 9 Պահպանողականներ
65 Հարոլդ Մակմիլան 1957 թ. հունվարի 11 1963 թ. հոկտեմբերի 19 Պահպանողականներ
66 Ալեքսանդր Դուգլաս-Հյում Alec Douglas-Home Allan Warren.jpg 1963 թ. հոկտեմբերի 19 1964 թ. հոկտեմբերի 16 Պահպանողականներ
67 Հարոլդ Վիլսոն
(առաջին անգամ)
Dodwilson.JPG 1964 թ. հոկտեմբերի 16 1970 թ. հունիսի 19 Լեյբորիստներ
68 Էդվարդ Հիթ Heathdod.JPG 1970 թ. հունիսի 19 1974 թ. մարտի 4 Պահպանողականներ
69 Հարոլդ Վիլսոն
(երկրոդ անգամ)
Dodwilson.JPG 1974 թ. մարտի 4 1976 թ. ապրիլի 5 Լեյբորիստներ
70 Ջեյմս Քալագան James Callaghan.JPG 1976 թ. ապրիլի 5 1979 թ. մայիսի 4 Լեյբորիստներ
71 Մարգարետ Թետչեր Thatcher-loc.jpg 1979 թ. մայիսի 4 1990 թ. նոյմբերի 28 Պահպանողականներ
72 Ջոն Մեյջոր John Major 1996.jpg 1990 թ. նոյեմբերի 28 1997 թ. մայիսի 2 Պահպանողականներ
73 Տոնի Բլեեր Tony Blair.jpg 1997 թ. մայիսի 2 2007 թ. հունիսի 27 Լեյբորիստներ
74 Գորդոն Բրաուն Gordon Brown smiles.jpg 2007 թ. հունիսի 27 2010 թ. մայիսի 11 Լեյբորիստներ
75 Դևիդ Քեմերոն Davidcameron.jpg 2010 թ. մայիսի 11 2016 թ. հուլիսի 13 Պահպանողականներ
76 Թերեզա Մեյ Theresa May UK Home Office.jpg 2016 թ. հուլիսի 13 առ այսօր Պահպանողականներ