Հայկական ֆիլմերի ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Հայկական
Կինո
Armeniafilm.svg
Sos Sargsyan.jpgMher Mkrtchyan 2006 post card cropped.jpg
1920 - ականնների ֆիլմերը
1930 - ականնների ֆիլմերը
1940 - ականնների ֆիլմերը
1950 - ականնների ֆիլմերը
1960 - ականնների ֆիլմերը
1970 - ականնների ֆիլմերը
1980 - ականնների ֆիլմերը
1990 - ականնների ֆիլմերը
2000 - ականնների ֆիլմերը

1920-ական թվականներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

տարեթիվ անվանում
1925 Նամուս
1926 Զարե
Շոր և Շորշոր
1927 Խասփուշ
Ղուլը
Չար ոգի (ֆիլմ)
1928 Զամալլու (Շահալիի կամուրջը)
Հաշիմ
Հինգն էլ խնձորին (Քայլ առ քայլ)
Տասնվեցերորդը
Տունը հրաբխի վրա
1929 Գողը (Գյուտ հափշտակողը)
Կոլխոզային գարուն
Ո՞վ է մեղավոր (Կոմերիտական ճշմարտություն)

1930-ական թվականներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

տարեթիվ անվանում
1930 Անուշ
Առաջին ճառագայթները (Ա՜յ քեզ տղաներ)
Կիմը հերթապահ
Սև թևի տակ (Ազդանշան ջրվեժի մոտ)
Ուշադրությո՛ւն
1931 Կիկոս
Մեքսիկական դիպլոմատներ
1932 Անբանը
Երկու գիշեր
Խորտակված վիշապներ
Մի դեպք Սեն Լուի քաղաքում (Գործադուլ)
Քրդեր-Եզդիներ
1933 Արևի զավակը (Պոեմ բամբակի մասին)
Լույս և ստվերներ (Ճակատում)
Հարութ (Քսան օր), (Երեք տոկոս)
1934 Գիքոր
Երբ ծաղկում են այգիները
1935 Պեպո
1936
1937 Կարո
Վեց համազարկ
1938 Զանգեզուր
Սևանի ձկնորսները
1939 Լեռնային արշավ
Լեռնային հեղեղ (Անխախտ բարեկամություն)
Մեր կոլխոզի մարդիկ

1940-ական թվականներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

տարեթիվ անվանում
1940 Քաջ Նազար
1941 Արյան դեմ արյուն
Հրդեհն անտառում
Հայկական կինոհամերգ
Հայրենասերների ընտանիքը
Սովետական լեզվի դասը
1942 Դուստրը
1943 Դավիթ Բեկ
Գվարդիականի կինը
1944 Մի անգամ գիշերով (Հարսնացուն)
1945
1946 Հայկական երկրորդ կինոհամերգ
1947 Անահիտ
1948
1949 Արարատյան դաշտի աղջիկը

1950-ական թվականներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

տարեթիվ անվանում
1950 Երկրորդ քարավան
1951
1952
1953
1954 Լեռնային լճի գաղտնիքը
Հայկական կինոհամերգ (Սովետական Հայաստանի արվեստի վարպետների համերգը)
Մանրուք
Փեսատես
1955 Երկրորդ քարավան
Հասցեատիրոջ որոնումները
Ոսկե ցլիկ
Ուրվականները հեռանում են լեռներից
1956 Ամպրոպի արահետով
Երբ քեզ հետ են ընկերներդ
Հովազաձորի գերիները
Պատվի համար
Սիրտն է երգում
1957 Անձամբ ճանաչում եմ
Մոր սիրտը
Ում է ժպտում կյանքը
1958 Առաջին սիրո երգը
Իմ ընկերոջ մասին
Ինչու է աղմկում գետը
1959 01-99
Թռիչք անդունդի վրայով
Նրա երևակայությունը (Սթափ գինի)
Փլուզում
Օտար հետք

1960-ական թվականներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

տարեթիվ անվանում
1960 Դեպի բարձունքները
Կոչված են ապրելու
Հյուսիսային ծիածան
Մեր թաղի ձայները
Նվագախմբի տղաները
Սայաթ-Նովա
1961 Լուսաբացից առաջ
Ճանապարհ
Տասներկու ուղեկիցներ
Տժվժիկ
1962 Ջրերը բարձրանում են
Տերն ու ծառան
Փառքի օղակներ
Քայլեր
1963 Երգում է Գոհար Գասպարյանը (ֆիլմ, 1963)
Կրակ
Ճանապարհ դեպի կրկես
Չորսը նույն մորթու մեջ (Գիշեր՝բաժանված չորսի)
1964 Դժվար անցում
Մսյո Ժակը և ուրիշները
Շրթներկ համար 4
Մոռացված նախնիների ստվերները
1965 Արտակարգ հանձնարարություն
Բարև, ես եմ
1966 Լալվարի որսկանը
Մեր քաղաքի մարդիկ
Սովի տարիներից
Վերջին նետումը
Ավդոյի մեքենան
1967 Եռանկյունի
Կարինե
1968 Ապրում էր մի մարդ
Բարեկենդանը
Հանդիպում ցուցահանդեսում
Սարոյան եղբայրներ
Տապը
Փախստականները
1969 Գարուն ա, ձուն ա արել (Կոմիտաս)
Ծաղրածուն
Կամուրջներ մոռացության վրայով
Ձախորդ Փանոսը
Մենք ենք, մեր սարերը
Նռան գույնը
Չախ-Չախ թագավորը
Պայթյուն կեսգիշերից հետո
Սուտլիկ որսկանը

1970-ական թվականներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

տարեթիվ անվանում
1970 Անցյալի արձագանքները
2-Լեոնիդ-2
Լենինն ու Ալին
Լուսանկար
Կրակոց սահմանի վրա
Հեղնար աղբյուր
Մորգանի խնամին
Ջրհորի մոտ
1971 Խաթաբալա
Հաց
Հույսի խրճիթներ
1972 Երևանյան օրերի խրոնիկա
Հայկական որմնանկարներ
Հայրիկ
Հուշարձան
Վերադարձ
Տղամարդիկ
1973 Արշակ
Ժայռը
Լուսաբացից մեկ ժամ առաջ
Կամոյի վերջին սխրանքը
Հնձան
Մհերի արձակուրդային արկածները
Տխուր պատահար լավ վախճանով
Քաոս
1974 Այստեղ, այս խաչմերուկում
Դեղին թոնիր
Կարծր ապար
Համագյուղացիներ
Մարդն «Օլիմպոսից»
Լքված հեքիաթների կիրճը
1975 Այս կանաչ, կարմիր աշխարհը
Իմ սիրտը լեռներում է
Հարսնացու հյուսիսից
Ներշնչանք (Համերգ Ոսկան պապի համար)
Նորից ամառ եկավ...
Շեկ ինքնաթիռ
Սպիտակ ափեր (Ջուրը մեր հանապազօրյա)
Տեղ արևի տակ
1976 Բաղդասարը բաժանվում է կնոջից
Եվ այնժամ դու կվերադառնաս
Երկունք
Ճանապարհին
Նվագախումբն անցավ փողոցով
Օգոստոս
1977 Աշնան արև
Զինվորն ու փիղը
Խոհարարները եկել են մրցույթի
Խոնարհվիր գալիք օրվան
Հեղկոմի նախագահը
Նահապետ
Քարե հովիտ
1978 Աստղային ամառ
Արևիկ
Եվս հինգ օր
011 աքսորականը
Խաղի վերջը
Հուսո աստղ
Չեզոք իրավիճակ
Սգավոր ձյունը
Սերոբի ծառը
1979 Ամենալավ մարդը
Ապրեցեք երկար
Երկնագույն առյուծ
Թթենի
Լեգենդ ծաղրածուի մասին
Կյանքի լավագույն կեսը
Հեյ՜, ո՞վ կա այդտեղ
Ձորի Միրոն
Մահկանացուդ կնքիր թամբին
Օ՜, Գևորգ

1980-ական թվականներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

տարեթիվ անվանում
1980 Արարման ութերորդ օրը
Բոլոր տարիքներն են սիրուն ենթակա
Թռիչքն սկսվում է երկրից
Խոշոր շահում
Կտոր մը երկինք
Համր վկան
Մեր պապերի քայլերգը
Յոթ սարից այն կողմ
«Տատիկ» օթելը
1981 Ատամնաբույժն արևելյան
Գործուղում առողջարան
Լիրիկական երթ (Կովկասյան բնապատկեր)
Ծերունին և արևը
Համեստ մարդը
Հրաժեշտ սահմանագծից անդին
Ձնծաղիկներ և Էդելվեյսներ
1982 Ամենատաք երկիրը
Գիքոր
Գոտեմարտ
Երջանկության մեխանիկան
Ինչպե՞ս դա պատահեց
Կորիոլան
Հին օրերի երգը
Մի կաթիլ մեղրը
Պատահար հուլիսին
Սիրամարգի ճիչը
1983 Անուշ
Անուշ մայրիկը
Գիշերվա մեջ առկայծող կրակը
Միքայել Նալբանդյան
Կիսակայարան
Հրդեհ
Մասնավոր դեպք
Վառած լամպեր
Վարսավիրը
Վերադարձի գինը
Տերը
Քոչարի
1984 Արահետ դեպի երկինք
Հեծյալը, որին սպասում էին
Հող և ոսկի
Ճերմակ անուրջներ
Մենք դեռ կհանդիպենք
Մեր մանկության տանգոն
Պատահար
Սուրամի ամրոցի լեգենդը
1985 Ալմաստ
Ապրիլ
Բարի լույս
Թե ինչպես կատուն արհեստ սովորեց
Խնձորի այգին
Կապիտան Առաքել
Վերջին կիրակին
Ո՞ւր ես գնում զինվոր
1986 Երեք ոսկե կանոն
Ծովափնյա արձակուրդ
Մենավոր ընկուզենի
Քանի դեռ ապրում ենք…
Օդապարուկի օրը
Օտար խաղեր
1987 Դժբախտ պատահար
Խաչմերուկի դեղատունը
Կվարտետ
Հատակում
Հրաժեշտի հինգ նամակ
Ճանապարհ դեպի Սասունցի Դավիթ
Մեզանից երեքը
Տասներեքերորդ առաքյալը
1988 Արշակ Երկրորդ
Գաղտնի խորհրդականը
Կոլե
Ամենացուրտ ձմեռը 1854 թվականից ի վեր
Հարվածին ընդառաջ
Շնչառություն
Սպիտակ ոսկոր
Աշուղ ղարիբը
1989 Աճպարար
Այնտեղ, ուր երկինքը պառկած է գետնին
Դեմքով դեպի պատը
Եվ կրկնվելու է ամեն ինչ
Սովորական հերթապահություն
Սպիտակ գիշեր կույր սուրհանդակի համար
Սևերի քայլը (Աստված, ինչի՞ համար)
Քամին ունայնության

1990-ական թվականներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

տարեթիվ անվանում
1990 Արյուն
Երջանկություն
Խաղեր
Կարոտ
Պահապան հրեշտակ
Այնտեղ, ուր երկինքը պառկած է գետնին
1991 Ամռան սկիզբը (Սլաքավարուհին)
Բոբո
Երեք նավազներ տոթ անապատում
Թիրախ
Ժամկետը՝ յոթ օր
Կորսված դրախտ
Ձայն բարբառոյ...
Միջանցք
Պատանդներ
Անիծվածները
Վերադարձ ավետյաց երկիր
1992 Ավլոս
Անդրաձայնություն
Դաս
Ընկեր Փանջունի
Որտե՞ղ էիր, մարդ Աստծո
Ռադիո-Երևան
Օրվա քմահաճույքները
1993 Աղետ
Ես համարձակվում եմ մտաբերել
Կիսանդրի
Հին աստվածներ
Հորսիա
Հպում
Նոյը
Վերջնագիծ
1994 Վերջին կայարան
Տեսուչը
Ցնորք
Քույրիկը Լոս Անջելեսից
1995 Գողը
Ես մեղավոր եմ
Լաբիրինթոս
Կշեռք
Ղարաբաղյան անավարտ օրագիր
1996 Սև-սպիտակ
1997 Տէր, ողորմեա
Թույն գնեցեք
Հոսք (Սև պատը)
1998 Մահվան հույսեր
1999 Գնա խաղաղությամբ
Ուրվանկար (Անուրջներ)

2000-ական թվականներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

տարեթիվ անվանում
2000
2001 Ուրախ ավտոբուս
Հին հռոմեական ճանապարհին
2002 Երևան ջան
2003
2004
2005
2006 Լռության նախերգանք
Աշնան արև (ֆիլմ, 2006)
2007 Քրմուհին
2008 Տխուր փողոցի լուսաբացը
Սիրով և երախտագիտությամբ
2009 Տաքսի «Էլի լավ ա»

2010-ական թվականներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

տարեթիվ անվանում
2010 Ձեր գրկի մեջ եմ... (ֆիլմ)
2011
2012
2013 Այդ ես չեմ
Ձայն լռության
Թափառում Ստեղծագործելու բանաձև
Անթեղ
2014 Շքամուտք
Խնդրում եմ, բնական եղիր
Ռոմանտիկները
Աստղ
Թևանիկ
Փուշը
2015

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]