Բարսելոնա ֆուտբոլային ակումբի գլխավոր մարզիչների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Ցուցակում ներկայացված են Բարսելոնա Իսպանական ֆուտբոլային ակումբի գլխավոր մարզիչներ ցանկը: Հիմնադրվել է 1899 թվականին, մի խումբ շվեյցարիական, բրիտանական, իսպանական և կատալոնական խմբից, որը գլխավորում էր Ժոան Գամպերը:

Բարսելոնայի ամենահաջողակ մարզիչն եղել է Յոհան Կրոյֆը, որը ութ տարի ղեկավարության ընթացքում նվաճել է 11 տարբեր մրցանակներ: Հինգ տարի պահանջվեց Խոսեպ Գվարդիոլային, որպեսզի հաղթեր Յոհան Կրոյֆի ռեկորդը, տանելով ակումբի հետ 14 հաղթանակ ազգային, եվրոպական և միջազգային մրցաշարերում:

Մարզիչների ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Մարզիչ Երկիր Նշանակման տարեթիվ Պաշտոնը լքել է Ձեռքբերումները Ծանցանկ
Թիմի ավագ 01902 1902 1917 3 անգամ նվաճել է Իսպանիայի գավաթը
Ջեկ Բերոյ Իսպանիա Իսպանիա 01917 1917 1917
Ջեկ Գրինուել Flag of England.svg Անգլիա 01917 1917 1924 2 անգամ նվաճել է Իսպանիայի գավաթը, 4 անգամ հաղթել է Կատալոնիայի առաջնությունում [1]
Յեսա Պոսոն Հունգարիա Հունգարիա 01924 1924 Դեկտեմբեր 1924 1 անգամ նվաճել է Իսպանիայի գավաթը, 1 անգամ հաղթել է Կատալոնիայի առաջնությունում
Ռալֆ Կիրբի Flag of England.svg Անգլիա 01924-12 Դեկտեմբերի 1924 Փետրվար 1926 1 անգամ նվաճել է Իսպանիայի գավաթը, 1 անգամ հաղթել է Կատալոնիայի առաջնությունում [2]
Ջեկ Դոմբի {{{2}}} Ավստրիա 01926-02 Փետրվարի 1926 Դեկտեմբեր 1926 1 անգամ հաղթել է Կատալոնիայի առաջնությունում [3]
Ռոմա Ֆորնս Իսպանիա Իսպանիա 01926-12 Դեկտեմբերի 1926 Մարտ 1929 1 անգամ հաղթել է Կատալոնիայի առաջնությունում, 1 անգամ նվաճել է Իսպանիայի գավաթը [4]
Ջեյմս Բելամի Flag of England.svg Անգլիա 01929-03 Մարտի 1929 Հունիս 1931 2 անգամ հաղթել է Կատալոնիայի առաջնությունում [5]
Ջեկ Գրինուել Flag of England.svg Անգլիա 01931-06 Հունիսի 1931 Հունիս 1933 1 անգամ հաղթել է Կատալոնիայի առաջնությունում [6]
Ջեկ Դոմբի {{{2}}} Ավստրիա 01933-06 Հունիսի 1933 Հունիս 1934 [7]
Ֆրանց Պլատկո Հունգարիա Հունգարիա 01934-06 Հունիսի 1934 Հունիս 1935 1 անգամ հաղթել է Կատալոնիայի առաջնությունում [8]
Պատրիկ Օ Կոննել {{{2}}} Իռլանդիա 01935-06 Հունիսի 1935 Մարտ 1940 2 անգամ հաղթել է Կատալոնիայի առաջնությունում [9]
Ժոզեպ Պլանաս Իսպանիա Իսպանիա 01940-03 Մարտի 1940 Հունիս 1941 [10]
Ռամոն Գուսման Իսպանիա Իսպանիա 01941-06 Հունիսի 1941 Հունվար 1942 [11]
Խուան Խոսե Նոգես Իսպանիա Իսպանիա 01942-01 Հունվարի 1942 Հուլիս 1944 1 անգամ նվաճել է Իսպանիայի գավաթը [12]
Խոսեպ (Ժոզեպ) Սամիտեռ Իսպանիա Իսպանիա 01944-07 Հուլիսի 1944 Հունիս 1947 1 անգամ նվաճել է Իսպանիայի գավաթը [13]
Վիոլա Էնրիկե Flag of Uruguay.svg Ուրուգվայ 01947-06 Հունիսի 1947 Մայիս 1950 2 անգամ նվաճել է Իսպանիայի գավաթը,1 անգամ նվաճել է Լատինական առաջնությունը [14]
Ռամոն Լորենս Իսպանիա Իսպանիա 01950-05 Մայիսի 1950 Հուլիս 1950 [15]
Ֆերդինանդ Դաուչիկ Չեխոսլովակիա Չեխոսլովակիա 01950-07 Հուլիսի 1950 Հունիս 1954 5 անգամ նվաճել է Իսպանիայի գավաթը, 1 անգամ նվաճել է Լատինական առաջնությունը [16]
Սանդրո Պուպո {{{2}}} Իտալիա 01954-06 Հունիսի 1954 Հուլիս 1955 [17]
Ֆրանց Պլատկա Հունգարիա Հունգարիա 01955-07 Հուլիսի 1955 Հուլիս 1956 [18]
Դոմենեկ Բալմանյա Իսպանիա Իսպանիա 01956-07 Հուլիսի 1956 Ապրիլ 1958 1 անգամ նվաճել է Իսպանիայի գավաթը [19]
Էլենիո Էռերա Իսպանիա Իսպանիա 01958-04 Ապրիլի 1958 Մայիս 1960 2 անգամ նվաճել է Իսպանիայի գավաթը, որոշ ժամանակ անց ևս 1 անգամ նվաճել է Իսպանիայի գավաթը [20]
Հենրիկ Ռաբասսա Իսպանիա Իսպանիա 01960-05 Մայիսի 1960 Հուլիս 1960 [21]
Լյուբիշա Բրոչիչ {{{2}}} Հարավսլավիա 01960-07 Հուլիսի 1960 Հունվար 1961 [22]
Հենրիկ Օրիսաոլա Իսպանիա Իսպանիա 01961-01 Հունվարի 1961 Հուլիս 1961 [23]
Լուիս Միրո Իսպանիա Իսպանիա 01961-07 Հուլիսի 1961 Նոյեմբեր 1961 [24]
Լադիսլավ Կուբալա Հունգարիա Հունգարիա 01961-11 Նոյեմբերի 1961 Հունվար 1963 [25]
Ժոզեպ Գոնսալվո Իսպանիա Իսպանիա 01963-01 Հունվարի 1963 Հունիս 1963 1 անգամ նվաճել է Իսպանիայի գավաթը [26]
Սեսապ Ռոդրիգես Իսպանիա Իսպանիա 01963-06 Հունիսի 1963 Հոկտեմբեր 1964 [11]
Վիսենս Սասսոտ Իսպանիա Իսպանիա 01964-10 Հոկտեմբերի 1964 Հուլիս 1965 [27]
Ռոկե Օլսեն Արգենտինա Արգենտինա 01965-07 Հուլիսի 1965 Հուլիս 1967 [28]
Սալվադոր Արտիգաս Իսպանիա Իսպանիա 01967-07 Հուլիսի 1967 Հոկտեմբեր 1969 1 անգամ նվաճել է Իսպանիայի գավաթը [29]
Ժոզեպ Սեգեր Իսպանիա Իսպանիա 01969-10 Հոկտեմբերի 1969 Դեկտեմբեր 1969 [30]
Վիկ Բուկինգեմ Flag of England.svg Անգլիա 01969-12 Դեկտեմբերի 1969 Հունիս 1971 1 անգամ նվաճել է Իսպանիայի գավաթը [31]
Ռինուս Միխելս Flag of the Netherlands.svg Նիդերլանդներ 01971-06 Հունիսի 1971 Մայիս 1975 1 անգամ նվաճել է Իսպանիայի գավաթը [32]
Խեննես Վեյսվայլեր Գերմանիայի Ֆեդերատիվ Հանրապետություն Գերմանիայի Ֆեդերատիվ Հանրապետություն 01975-05 Մայիսի 1975 Ապրիլ 1976 [33]
Լաուրեանո Ռուիս Իսպանիա Իսպանիա 01976-04 Ապրիլի 1976 Մայիս 1976 [34]
Ռինուս Միխելս Flag of the Netherlands.svg Նիդերլանդներ 01976-05 Մայիսի 1976 Մայիս 1978 1 անգամ նվաճել է Իսպանիայի գավաթը [35]
Լյուսեն Մյուլլեր {{{2}}} Ֆրանսիա 01978-05 Մայիսի 1978 Ապրիլ 1979 [36]
Խոակիմ Ռիֆե Իսպանիա Իսպանիա 01979-04 Ապրիլի 1979 Մարտ 1980 1 Кубок обладателей кубков УЕФА [37]
Էլենիո Էռերա Իսպանիա Իսպանիա 01980-03 Մարտի 1980 Մայիս 1980 [38]
Լադիսլավ Կուբալա Հունգարիա Հունգարիա 01980-05 Մայիսի 1980 Նոյեմբեր 1980 [39]
Էլենիո Էռերա Իսպանիա Իսպանիա 01980-11 Նոյեմբերի 1980 Հուլիս 1981 1 անգամ նվաճել է Իսպանիայի գավաթը [40]
Ուդո Լատտեկ Գերմանիայի Ֆեդերատիվ Հանրապետություն Գերմանիայի Ֆեդերատիվ Հանրապետություն 01981-07 Հուլիսի 1981 Մարտ 1983 1 անգամ նվաճել է Իսպանիայի գավաթը [41]
Խոսե Լուիս {{{2}}} Իսպանիա 01983-03 Մարտի 1983 Մարտ 1983 [42]
Սեսար Մեննոտի Արգենտինա Արգենտինա 01983-03 Մարտի 1983 Հուլիս 1984 1 անգամ նվախել է Իսպանիաի Սուպերգավաթ [43]
Տերրի Վենեյբլս Flag of England.svg Անգլիա 01984-07 Հուլիսի 1984 Սեպտեմբեր 1987 1 անգամ նվաճել է Իսպանիայի գավաթը [44]
Լուիս Արագոնես {{{2}}} Իսպանիա 01987-09 Սեպտեմբերի 1987 Մայիս 1988 1 անգամ նվաճել է Իսպանիայի գավաթը [45]
Կարլես Ռեշեկ {{{2}}} Իսպանիա 01988-05 Մայիսի 1988 Մայիս 1988 [46]
Յոհան Քրայֆ Flag of the Netherlands.svg Նիդերլանդներ 01988-05 Մայիսի 1988 Մայիս 1996 4 անգամ նվաճել է Իսպանիայի գավաթը [47][48]
Կարլես Ռեշակ {{{2}}} Իսպանիա 01996-05 Մայիսի 1996 Մայիս 1996 [49]
Բոբբի Ռոբսոն Flag of England.svg Անգլիա 01996-05 Մայիսի 1996 Հուլիս 1997 1 անգամ նվաճել է Իսպանիայի գավաթը [50]
Լուի վան Գալ Flag of the Netherlands.svg Նիդերլանդներ 01997-07 Հուլիսի 1997 Մայիս 2000 2 անգամ նվաճել է Իսպանիայի գավաթը, 1 անգամ նվաճել է Իսպանիայի գավաթը [51]
Լորենսո Սերրա Ֆերրեր {{{2}}} Իսպանիա 02000-05 Մայիսի 2000 Ապրիլ 2001 [52]
Կարլես Ռեշակ {{{2}}} Իսպանիա 2001 2002
Լուի վան Գալ Flag of the Netherlands.svg Նիդերլանդներ 02002-05 Մայիսի 2002 Հունվար 2003 [53]
Անտոնիո դե լա Կրուս {{{2}}} Իսպանիա Փետրվար 2003 Փետրվար 2003 [54]
Ռադոմիր Անտիչ Սերբիա և Չեռնոգորիա Սերբիա և Չեռնոգորիա Հունվար 2003 Հուլիս 2003 [55]
Ֆրանկ Ռեյկարդ Flag of the Netherlands.svg Նիդերլանդներ Հուլիս 2003 Հուլիս 2008 2 անգամ նվաճել է Իսպանիայի գավաթը [56]
Խոսեպ Գվարդիալա {{{2}}} Իսպանիա Հուլիս 2008 Հուլիս 2012 3 անգամ նվաճել է Իսպանիայի գավաթը, 2 անգամ նվաճել է Իսպանիայի գավաթը [57]
Տիտո Վիլանովա {{{2}}} Իսպանիա Հուլիս 2012 Հունիս 2013 1 անգամ նվաճել է Իսպանիայի գավաթը
Խերարդո Մարտինո {{{2}}} Արգենտինա Հունիս 2013 Մայիս 2014
Լուիս Հենրիկե {{{2}}} Իսպանիա Մայիս 2014 Մայիս 2017

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. «Edición del martes, 22 Մայիսo 1917, página 3»։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 22 Մայիս 1917։ էջ 3։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-15-ին։ Վերցված է 22 Սեպտեմբեր 2010 
  2. «Edición del viernes, 05 diciembre 1924, página 2»։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 5 Դեկտեմբեր 1924։ էջ 2։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-15-ին։ Վերցված է 22 Սեպտեմբեր 2010 
  3. «Edición del miércoles, 10 febrero 1926, página 13» (PDF)։ La Vanguardia (Spanish)։ 10 Փետրվար 1926։ էջ 13։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  4. «Edición del miércoles, 17 diciembre 1926, página 1» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 17 Դեկտեմբեր 1926։ էջ 1։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  5. «Edición del miércoles, 27 marzo 1929, página 1» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 27 Մարտ 1929։ էջ 1։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  6. «Edición del sábado, 15 agosto 1931, página 12» (PDF)։ La Vanguardia (Spanish)։ 15 August 1931։ էջ 12։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  7. «Edición del domingo, 20 agosto 1933, página 10» (PDF)։ La Vanguardia (Spanish)։ 20 August 1933։ էջ 10։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  8. «Edición del domingo, 02 septiembre 1934, página 2» (PDF)։ La Vanguardia (Spanish)։ 2 Սեպտեմբեր 1934։ էջ 2։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  9. «Edición del miércoles, 07 agosto 1935, página 3» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 7 August 1935։ էջ 3։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  10. «Edición del sábado, 23 marzo 1940, página 7» (PDF)։ La Vanguardia (Spanish)։ 23 Մարտ 1940։ էջ 7։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  11. 11,0 11,1 «Edición del viernes, 25 julio 1941, página 1» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 25 Հունիս 1941։ էջ 1։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  12. «Edición del domingo, 18 enero 1942, página 1» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 18 Հունվար 1942։ էջ 1։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  13. «Edición del domingo, 23 julio 1944, página 1» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 23 Հունիս 1944։ էջ 1։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  14. «Edición del miércoles, 20 agosto 1947, página 2» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 20 August 1947։ էջ 2։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  15. «Edición del jueves, 26 enero 1950, página 1» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 26 Հունվար 1950։ էջ 1։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  16. «Edición del domingo, 18 junio 1950, página 4» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 18 Հուլիս 1950։ էջ 4։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  17. «Edición del miércoles, 07 julio 1954, página 3» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 7 Հունիս 1954։ էջ 3։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  18. «Edición del domingo, 03 julio 1955, página 1» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 3 Հունիս 1955։ էջ 1։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  19. «Edición del miércoles, 27 junio 1956, página 1» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 27 Հուլիս 1956։ էջ 1։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  20. «Edición del sábado, 12 abril 1958, página 1» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 12 Ապրիլ 1958։ էջ 1։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  21. «Edición del domingo, 01 Մայիսo 1960, página 3» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 1 Մայիս 1960։ էջ 3։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  22. «Edición del miércoles, 01 junio 1960, página 3» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 1 Հուլիս 1960։ էջ 3։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  23. «Edición del sábado, 14 enero 1961, página 3» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 14 Հունվար 1961։ էջ 3։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  24. «Edición del domingo, 11 junio 1961, página 1» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 11 Հուլիս 1961։ էջ 1։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  25. «Edición del jueves, 23 noviembre 1961, página 3» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 23 Նոյեմբեր 1961։ էջ 3։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  26. «Edición del miércoles, 09 enero 1963, página 1» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 9 Հունվար 1963։ էջ 1։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  27. «Edición del jueves, 15 octubre 1964, página 3» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 15 Հոկտեմբեր 1964։ էջ 3։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  28. «Edición del domingo, 27 junio 1965, página 3» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 27 Հուլիս 1965։ էջ 3։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  29. «Edición del domingo, 04 junio 1967, página 3» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 4 Հուլիս 1967։ էջ 3։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  30. «Edición del miércoles, 15 octubre 1969, página 1» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 15 Հոկտեմբեր 1969։ էջ 1։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  31. «Edición del miércoles, 24 diciembre 1969, página 2» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 24 Դեկտեմբեր 1969։ էջ 2։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  32. «Edición del lunes, 12 julio 1971, página 3» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 12 Հունիս 1971։ էջ 3։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  33. «Edición del jueves, 22 Մայիսo 1975, página 1» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 22 Մայիս 1975։ էջ 1։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  34. «Edición del viernes, 02 abril 1976, página 1» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 2 Ապրիլ 1976։ էջ 1։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  35. «Edición del domingo, 09 Մայիսo 1976, página 19» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 9 Մայիս 1976։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  36. «Edición del miércoles, 17 Մայիսo 1978, página 2» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 17 Մայիս 1978։ էջ 2։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  37. «Edición del viernes, 20 abril 1979, página 3» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 20 Ապրիլ 1979։ էջ 3։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  38. «Edición del sábado, 08 marzo 1980, página 2» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 8 Մարտ 1980։ էջ 2։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  39. «Edición del sábado, 05 julio 1980, página 1» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 5 Հունիս 1980։ էջ 1։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  40. «Edición del sábado, 08 noviembre 1980, página 1» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 8 Նոյեմբեր 1980։ էջ 1։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  41. «Edición del lunes, 11 Մայիսo 1981, página 1» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 11 Մայիս 1980։ էջ 1։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  42. «Edición del viernes, 04 marzo 1983, página 1» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 4 Մարտ 1983։ էջ 1։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  43. «Edición del lunes, 07 marzo 1983, página 1» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 7 Մարտ 1983։ էջ 1։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  44. «Edición del sábado, 26 Մայիսo 1984, página 1» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 26 Մայիս 1984։ էջ 1։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  45. «Edición del jueves, 24 septiembre 1987, página 6» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 24 Սեպտեմբեր 1987։ էջ 6։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  46. «Edición del domingo, 29 noviembre 2009, página 43» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 29 Nov 2009։ էջ 43։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 29 November 2011 
  47. «Edición del lunes, 23 Մայիսo 1988, página 7» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 23 Մայիս 1988։ էջ 7։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  48. «Edición del jueves, 05 Մայիսo 1988, página 12» (PDF)։ El Mundo Deportivo (Spanish)։ 5 Մայիս 1988։ էջ 12։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  49. «La cantera del Barça cerró un ciclo en Riazor»։ SPORT.es (Spanish)։ 4 Դեկտեմբեր 2009։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  50. AFP (19 Մայիս 1996)։ «Robson bound for Spanish giants»։ New Straits Times։ Վերցված է 15 Սեպտեմբեր 2010 
  51. AFP (1 Հունիս 1997)։ «Van Gall set to take over from Robson»։ The Nation։ Վերցված է 15 Սեպտեմբեր 2010 
  52. «Overmars warms to Barcelona overtures – Premier League, Football»։ The Independent։ 27 Հունիս 2000։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  53. «Van Gaal takes Barcelona reins again, stressing need for unity»։ Associated Press։ 17 Մայիս 2002։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  54. «Antic named as new Barcelona coach»։ ABC։ 1 Փետրվար 2003։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  55. «Soccer-Spain: Barcelona post handed to Antic.»։ The Sports Network։ 31 Հունվար 2003։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  56. «Rijkaard given job of making Barcelona great again»։ ABC։ 24 Հունիս 2003։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010 
  57. «Barcelona replaces Rijkaard with Guardiola»։ TSN։ 5 August 2008։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-16-ին։ Վերցված է 17 Սեպտեմբեր 2010