Աստերոիդների ցանկ (9501-9600)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Աստերոիդների ցանկ (9401-9500)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (9601-9700)
Անունը Ժամանակավոր
նշանակումը
Հայտնաբերման
ամսաթիվը
Հայտնաբերման
վայրը
Հայտնաբերող(ներ)ը
(9501) Յվայն 2071 T-2 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(9502) Գայմար 2075 T-2 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(9503) Ագրավեյն 2180 T-2 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(9504) Լիոնել 2224 T-2 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(9505) Լոենգրին 4131 T-2 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(9506) Տելրամուդ 5200 T-2 25 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(9507) Գոտֆրիդ 5447 T-2 30 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(9508) Տիտուրել 3395 T-3 16 հոկտեմբեր 1977 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(9509) Ամֆորտաս 3453 T-3 16 հոկտեմբեր 1977 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(9510) Գուրնեմանզ 5022 T-3 16 հոկտեմբեր 1977 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(9511) Կլինգսոր 5051 T-3 16 հոկտեմբեր 1977 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(9512) Ֆիյջունլոնգ 1966 CM 13 փետրվար 1966 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(9513) 1971 UN 26 հոկտեմբեր 1971 Բերգդորֆ Լ. Կոհոուտեկ
(9514) Դեյնեկա 1973 SG5 27 սեպտեմբեր 1973 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(9515) Դանբեր 1975 RA2 5 սեպտեմբեր 1975 Էլ Լիոնսիտո Մ. Սեսկո
(9516) Ինասան 1976 YL3 16 դեկտեմբեր 1976 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(9517) Նիեհայշենգ 1977 VL1 3 նոյեմբեր 1977 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(9518) Ռոբինեյշ 1978 GA 7 ապրիլ 1978 Հարվարդ Հարվարդի աստղադիտարան
(9519) 1978 VK3 6 նոյեմբեր 1978 Պալոմար Է. Հելին, Շ. Բաս
(9520) 1978 VV6 7 նոյեմբեր 1978 Պալոմար Է. Հելին, Շ. Բաս
(9521) Մարթինհոֆման 1980 FS1 16 մարտ 1980 Լա Սիլյա Կ.-Ի. Լագերկվիստ
(9522) Շլիխտինգ 1981 DS 28 փետրվար 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(9523) Թուրին 1981 EE1 5 մարտ 1981 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն, Ջ. Դե Սանկտիս
(9524) Օ'Ռուրկ 1981 EJ5 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(9525) Ամանդասիկաֆուս 1981 EF11 1 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(9526) Բիլլմաքկինոն 1981 EC13 1 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(9527) 1981 EH23 3 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(9528) Կյուպերս 1981 EH24 7 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(9529) Պրոտոպապա 1981 EF25 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(9530) Քելլիմայքլ 1981 EO26 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(9531) Ժան-Լյուկ 1981 QK 30 օգոստոս 1981 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(9532) Աբրամենկո 1981 RQ2 7 սեպտեմբեր 1981 Նաուչնի Լ. Կարաչկինա
(9533) Ալեքսեյլեոնով 1981 SA7 28 սեպտեմբեր 1981 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(9534) 1981 TP 4 հոկտեմբեր 1981 Անդերսոն Մեսա Ն. Թոմաս
(9535) Պլիտչենկո 1981 UO11 22 հոկտեմբեր 1981 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(9536) Ստատլեր 1981 UR27 24 հոկտեմբեր 1981 Պալոմար Շ. Բաս
(9537) Նոլան 1982 BM 18 հունվար 1982 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(9538) 1982 UM2 20 հոկտեմբեր 1982 Կլետ Ա. Մրկոս
(9539) Պրիշվին 1982 UE7 21 հոկտեմբեր 1982 Նաուչնի Լ. Կարաչկինա
(9540) Միխալկով 1982 UJ7 21 հոկտեմբեր 1982 Նաուչնի Լ. Կարաչկինա
(9541) Մագրի 1983 CH 11 փետրվար 1983 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(9542) Էրիան 1983 TU1 12 հոկտեմբեր 1983 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(9543) Նիտրա 1983 XN1 4 դեկտեմբեր 1983 Պիսկեշտետո Մ. Անտալ
(9544) Սքոթբիրնի 1984 EL 1 մարտ 1984 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(9545) Պետրովեդոմոստի 1984 MQ 25 հունիս 1984 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(9546) 1984 SD6 22 սեպտեմբեր 1984 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(9547) 1985 AE 15 հունվար 1985 Տոյոտա Կ. Սուզուկի, Տ. Ուրատա
(9548) Ֆորտրան 1985 CN 13 փետրվար 1985 Կիթ Պիկ Սփեյսուոչ ծրագիր
(9549) Ակպլատոնով 1985 SM2 19 սեպտեմբեր 1985 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ, Լ. Չեռնիխ
(9550) Վիկտորբլանկո 1985 TY1 15 հոկտեմբեր 1985 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(9551) Կազի 1985 UJ 20 հոկտեմբեր 1985 Կլետ Ա. Մրկոս
(9552) 1985 UY 24 հոկտեմբեր 1985 Կլետ Ա. Մրկոս
(9553) Կոլաս 1985 UG2 17 հոկտեմբեր 1985 Կոսոլ CERGA հետազոտական կենտրոն
(9554) Դյումոնտ 1985 XA 13 դեկտեմբեր 1985 Կոսոլ Ռ. Չեմին
(9555) Ֆրեյակոչա 1986 GC 2 ապրիլ 1986 Բրորֆելդե Կոպենհագենի աստղադիտարան
(9556) Գեյվրեյ 1986 GF 8 ապրիլ 1986 Պալոմար INAS ծրագիր
(9557) 1986 QL2 28 օգոստոս 1986 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(9558) 1986 QB3 29 օգոստոս 1986 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(9559) 1987 DH6 23 փետրվար 1987 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(9560) Անգուիտա 1987 EQ 3 մարտ 1987 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(9561) վան Էյկ 1987 QT1 19 օգոստոս 1987 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(9562) Միմլինգ 1987 RG 1 սեպտեմբեր 1987 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(9563) Կիտի 1987 SJ1 21 սեպտեմբեր 1987 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(9564) Ջեֆվին 1987 SG3 26 սեպտեմբեր 1987 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յու. Շումեյկեր
(9565) Տիխոնով 1987 SU17 18 սեպտեմբեր 1987 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(9566) Ռիխլովա 1987 SX17 18 սեպտեմբեր 1987 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(9567) Սուրգուտ 1987 US4 22 հոկտեմբեր 1987 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(9568) 1988 AX4 13 հունվար 1988 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(9569) Քուինտենմացիյ 1988 CL2 11 փետրվար 1988 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(9570) 1988 RQ5 2 սեպտեմբեր 1988 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(9571) 1988 RR5 2 սեպտեմբեր 1988 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(9572) 1988 RS6 8 սեպտեմբեր 1988 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(9573) Մացումոտոմաս 1988 UC 16 հոկտեմբեր 1988 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(9574) Տակու 1988 XB5 5 դեկտեմբեր 1988 Կիսո Ց. Նակամուրա
(9575) 1989 BW1 29 հունվար 1989 Կլետ Ա. Մրկոս
(9576) վան դեր Վեյդեն 1989 CX2 4 փետրվար 1989 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(9577) Գրոպիուս 1989 CE5 2 փետրվար 1989 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն
(9578) Կլյազմա 1989 GA3 3 ապրիլ 1989 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(9579) Պաշենդեյլ 1989 GO4 3 ապրիլ 1989 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(9580) Տարունի 1989 TB11 4 հոկտեմբեր 1989 Միամի-Օդա Տ. Նոմուրա, Կ. Կավանիշի
(9581) 1990 DM3 24 փետրվար 1990 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(9582) 1990 EL7 3 մարտ 1990 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(9583) 1990 HL1 28 ապրիլ 1990 Սայդինգ Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(9584) Լուչհեյմ 1990 OL4 25 հուլիս 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(9585) 1990 QY2 28 օգոստոս 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(9586) 1990 SG11 16 սեպտեմբեր 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(9587) Բոնպլանդ 1990 UG4 16 հոկտեմբեր 1990 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(9588) Քեսնեյ 1990 WE2 18 նոյեմբեր 1990 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(9589) Դերիդեր 1990 WU5 21 նոյեմբեր 1990 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(9590) 1991 DK1 21 փետրվար 1991 Կիթ Պիկ Սփեյսուոչ ծրագիր
(9591) 1991 FH2 20 մարտ 1991 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(9592) Կլարիուտ 1991 GK4 8 ապրիլ 1991 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(9593) 1991 PZ17 7 օգոստոս 1991 Պալոմար Հ. Հոլտ
(9594) Գերստանգ 1991 RG 4 սեպտեմբեր 1991 Սայդինգ Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(9595) 1991 RE11 13 սեպտեմբեր 1991 Պալոմար Հ. Հոլտ
(9596) 1991 RC22 15 սեպտեմբեր 1991 Պալոմար Հ. Հոլտ
(9597) 1991 UF 18 հոկտեմբեր 1991 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(9598) 1991 UQ 18 հոկտեմբեր 1991 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(9599) Օնոտոմոկո 1991 UP2 29 հոկտեմբեր 1991 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(9600) 1991 UB3 31 հոկտեմբեր 1991 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
Աստերոիդների ցանկ (9401-9500)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (9601-9700)

Աղբյուր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]