Աստերոիդների ցանկ (12201-12300)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Աստերոիդների ցանկ (12101-12200)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (12301-12400)
Անունը Ժամանակավոր
նշանակումը
Հայտնաբերման
ամսաթիվը
Հայտնաբերման
վայրը
Հայտնաբերող(ներ)ը
(12201) 1981 ED12 1 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(12202) 1981 EM13 1 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(12203) 1981 EO19 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(12204) 1981 EK26 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(12205) 1981 EZ26 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(12206) 1981 EG27 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(12207) 1981 EU28 1 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(12208) 1981 EF35 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(12209) 1981 EF37 11 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(12210) 1981 EA42 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(12211) Առնոշմիդտ 1981 KJ 28 մայիս 1981 Լա Սիլյա Հ.-Է. Շուստեր
(12212) 1981 QR2 23 օգոստոս 1981 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(12213) 1981 QN3 26 օգոստոս 1981 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(12214) Միրոշնիկով 1981 RF2 7 սեպտեմբեր 1981 Նաուչնի Լ. Կարաչկինա
(12215) 1981 US22 24 հոկտեմբեր 1981 Պալոմար Շ. Բաս
(12216) 1981 WF9 16 նոյեմբեր 1981 Բիքլի Պերիթ աստղադիտարան
(12217) 1982 JD2 15 մայիս 1982 Պալոմար INAS ծրագիր
(12218) Ֆլեյշեր 1982 RK 15 սեպտեմբեր 1982 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(12219) Գրիգորև 1982 SC8 19 սեպտեմբեր 1982 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(12220) Սեմյոնչուր 1982 UD6 20 հոկտեմբեր 1982 Նաուչնի Լ. Կարաչկինա
(12221) Օգատակոան 1982 VS2 14 նոյեմբեր 1982 Կիսո Հ. Կոսայ, Կ. Ֆուրուկավա
(12222) Պրետտո 1982 WA 19 նոյեմբեր 1982 Բոլոնիա Սան Վիտորե աստղադիտարան
(12223) Հոսկին 1983 TX 8 հոկտեմբեր 1983 Հարվարդ Օաք Ռիջ աստղադիտարան
(12224) Ջիմկորնել 1984 UN2 19 հոկտեմբեր 1984 Հարվարդ Օաք Ռիջ աստղադիտարան
(12225) Յանֆերնանդեզ 1985 PQ 14 օգոստոս 1985 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(12226) Կեյսիլիսս 1985 TN 15 հոկտեմբեր 1985 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(12227) Պեննի 1985 TO3 11 հոկտեմբեր 1985 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յ. Շումեյկեր
(12228) 1985 TZ3 11 հոկտեմբեր 1985 Պալոմար Ս. Գեյզեր, Ջ. Լիչ
(12229) Պաուլսոն 1985 UK3 17 հոկտեմբեր 1985 Կվիստաբերգ Կ.-Ի. Լագերկվիստ
(12230) 1986 QN 25 օգոստոս 1986 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(12231) 1986 QQ1 27 օգոստոս 1986 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(12232) 1986 QZ2 28 օգոստոս 1986 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(12233) 1986 QF3 29 օգոստոս 1986 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(12234) Շկուրատով 1986 RP2 6 սեպտեմբեր 1986 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(12235) Իրմանակպերով 1986 RB12 9 սեպտեմբեր 1986 Նաուչնի Լ. Կարաչկինա
(12236) 1987 DD6 22 փետրվար 1987 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(12237) Քաֆլին 1987 HE 23 ապրիլ 1987 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յ. Շումեյկեր
(12238) Աքտոր 1987 YU1 17 դեկտեմբեր 1987 Լա Սիլյա Է. Էլստ, Գ. Պիսառո
(12239) Կարոլինակու 1988 CN4 13 փետրվար 1988 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(12240) Դրոստե-Հալշոֆ 1988 PG2 13 օգոստոս 1988 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն
(12241) Լեֆորտ 1988 PQ2 13 օգոստոս 1988 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն
(12242) Կուն 1988 QY 18 օգոստոս 1988 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յ. Շումեյկեր
(12243) 1988 RD1 9 սեպտեմբեր 1988 Բրորֆելդե Պ. Յենսեն
(12244) Վերֆել 1988 RY2 8 սեպտեմբեր 1988 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն
(12245) 1988 RM7 9 սեպտեմբեր 1988 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(12246) Պլիսկա 1988 RJ8 11 սեպտեմբեր 1988 Սմոլյան Վ. Իվանովա
(12247) 1988 RO11 14 սեպտեմբեր 1988 Սերո Տոլոլո Շ. Բաս
(12248) 1988 RX12 14 սեպտեմբեր 1988 Սերո Տոլոլո Շ. Բաս
(12249) 1988 SH2 16 սեպտեմբեր 1988 Սերո Տոլոլո Շ. Բաս
(12250) 1988 TT 13 հոկտեմբեր 1988 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(12251) 1988 TO1 9 հոկտեմբեր 1988 Գեկկո Յ. Օշիմա
(12252) Գվանգջու 1988 VT1 8 նոյեմբեր 1988 Այաշի կայան Մ. Կոիշիկավա
(12253) 1988 VG4 3 նոյեմբեր 1988 Բրորֆելդե Պ. Յենսեն
(12254) 1988 XJ1 7 դեկտեմբեր 1988 Օկուտամա Ց. Հիոկի, Ն. Կավասատո
(12255) 1988 XR1 7 դեկտեմբեր 1988 Յորի Մ. Արաի, Հ. Մորի
(12256) 1989 CJ8 8 փետրվար 1989 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(12257) Լասսին 1989 GL4 3 ապրիլ 1989 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(12258) Օսկարուայլդ 1989 GN4 3 ապրիլ 1989 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(12259) Սուկալսկի 1989 SZ1 26 սեպտեմբեր 1989 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(12260) 1989 SP11 30 սեպտեմբեր 1989 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(12261) Լեդուանիե 1989 TY4 7 հոկտեմբեր 1989 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(12262) Նիշինո 1989 UL 21 հոկտեմբեր 1989 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(12263) 1989 YA4 30 դեկտեմբեր 1989 Սայդինգ Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(12264) 1990 CD 1 փետրվար 1990 Դայնիկ Ա. Սուգիե
(12265) 1990 FG 23 մարտ 1990 Պալոմար Է. Հելին
(12266) 1990 FL 23 մարտ 1990 Պալոմար Է. Հելին
(12267) Դինեու 1990 KN1 31 մայիս 1990 Կիթ Պիկ Սփեյսուոչ ծրագիր
(12268) 1990 OY1 29 հուլիս 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(12269) 1990 QR 19 օգոստոս 1990 Պալոմար Է. Հելին
(12270) Բոզար 1990 QR9 16 օգոստոս 1990 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(12271) 1990 RC2 14 սեպտեմբեր 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(12272) Գեդիլի 1990 SZ3 22 սեպտեմբեր 1990 Պալոմար Բ. Ռոմանո
(12273) 1990 TS4 9 հոկտեմբեր 1990 Սայդինգ Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(12274) 1990 UJ1 19 հոկտեմբեր 1990 Օկուտամա Ց. Հիոկի, Շ. Հայակավա
(12275) Մարսելգոֆին 1990 VS5 15 նոյեմբեր 1990 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(12276) 1990 WW1 18 նոյեմբեր 1990 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(12277) 1990 WN2 17 նոյեմբեր 1990 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(12278) Կիսոհինոկի 1990 WQ2 21 նոյեմբեր 1990 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(12279) Լաոն 1990 WP4 16 նոյեմբեր 1990 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(12280) Ռեյմս 1990 WS4 16 նոյեմբեր 1990 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(12281) Շաումոն 1990 WA5 16 նոյեմբեր 1990 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(12282) Կրոմբերգ 1991 BV1 21 հունվար 1991 Վերին Պրովանս Է. Էլստ
(12283) 1991 EC 9 մարտ 1991 Դայնիկ Ա. Սուգիե
(12284) Պոհլ 1991 FP 17 մարտ 1991 Պալոմար Է. Հելին
(12285) 1991 FN2 20 մարտ 1991 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(12286) Պոյսուիլ 1991 GY4 8 ապրիլ 1991 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(12287) Լանգրե 1991 GH5 8 ապրիլ 1991 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(12288) Վերդուն 1991 GC6 8 ապրիլ 1991 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(12289) Կարնոտ 1991 GP7 8 ապրիլ 1991 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(12290) 1991 LZ 14 հունիս 1991 Պալոմար Է. Հելին
(12291) Գոհնաուման 1991 LJ2 6 հունիս 1991 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(12292) Դալտոն 1991 LK2 6 հունիս 1991 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(12293) 1991 NV1 13 հուլիս 1991 Պալոմար Հ. Հոլտ
(12294) Ավոգադրո 1991 PQ2 2 օգոստոս 1991 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(12295) Տասսո 1991 PE3 2 օգոստոս 1991 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(12296) 1991 PL13 5 օգոստոս 1991 Պալոմար Հ. Հոլտ
(12297) 1991 PT14 6 օգոստոս 1991 Պալոմար Հ. Հոլտ
(12298) Բրեխտ 1991 PL17 6 օգոստոս 1991 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն
(12299) 1991 PV17 7 օգոստոս 1991 Պալոմար Հ. Հոլտ
(12300) 1991 RX10 10 սեպտեմբեր 1991 Պալոմար Հ. Հոլտ
Աստերոիդների ցանկ (12101-12200)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (12301-12400)

Աղբյուր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]