Աստերոիդների ցանկ (12101-12200)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Աստերոիդների ցանկ (12001-12100)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (12201-12300)
Անունը Ժամանակավոր
նշանակումը
Հայտնաբերման
ամսաթիվը
Հայտնաբերման
վայրը
Հայտնաբերող(ներ)ը
(12101) Տրուխիլիո 1998 JX2 1 մայիս 1998 Անդերսոն Մեսա LONEOS ծրագիր
(12102) 1998 JB4 5 մայիս 1998 Վումերա Ֆ. Զոլտովսկի
(12103) 1998 KL 19 մայիս 1998 Վումերա Ֆ. Զոլտովսկի
(12104) Չեսլի 1998 KO6 22 մայիս 1998 Անդերսոն Մեսա LONEOS ծրագիր
(12105) 1998 KA10 25 մայիս 1998 Քսիլոնգ Պեկինի Շմիդտ-ԼԿՍ աստերոիդների ծրագիր
(12106) Մենղուան 1998 KQ31 22 մայիս 1998 Սոկոռո ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր
(12107) 1998 KU46 22 մայիս 1998 Սոկոռո ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր
(12108) 1998 KJ48 22 մայիս 1998 Սոկոռո ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր
(12109) 1998 KD51 23 մայիս 1998 Սոկոռո ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր
(12110) 1998 KL56 22 մայիս 1998 Լա Պալմա Մ. Բուրլեյգ, Ն. Բանիստեր
(12111) Ալմ 1998 LU 1 հունիս 1998 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(12112) Սպրագ 1998 MK4 23 հունիս 1998 Կատալինա CSS ծրագիր
(12113) Հոլոուզ 1998 OH12 29 հուլիս 1998 Ռիդի Քրիկ Ջ. Բրոուտոն
(12114) 1998 QJ8 17 օգոստոս 1998 Սոկոռո ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր
(12115) Ռոբերտգրիմ 1998 SD2 16 սեպտեմբեր 1998 Կատալինա CSS ծրագիր
(12116) 1999 JA34 10 մայիս 1999 Սոկոռո ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր
(12117) Մաեգմեսինա 1999 JT60 10 մայիս 1999 Սոկոռո ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր
(12118) Միրոցին 1999 NC9 13 հուլիս 1999 Սոկոռո ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր
(12119) Մեմամիս 1999 NG9 13 հուլիս 1999 Սոկոռո ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր
(12120) 1999 NQ41 14 հուլիս 1999 Սոկոռո ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր
(12121) 1999 NX48 13 հուլիս 1999 Սոկոռո ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր
(12122) 1999 NV55 12 հուլիս 1999 Սոկոռո ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր
(12123) Պազին 1999 OS 18 հուլիս 1999 Վիշնյան Վիշնյանի աստղադիտարան
(12124) Հվար 1999 RG3 6 սեպտեմբեր 1999 Վիշնյան Կ. Կորոլևիչ
(12125) Ջեյմսջոնս 1999 RS4 3 սեպտեմբեր 1999 Կիթ Պիկ Սփեյսուոչ ծրագիր
(12126) 1999 RM11 7 սեպտեմբեր 1999 Սոկոռո ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր
(12127) Մամիյա 1999 RD37 9 սեպտեմբեր 1999 Սապորո Կ. Վատանաբե
(12128) Պալերմիտի 1999 RP43 13 սեպտեմբեր 1999 Ֆոնտայն Հիլլզ Չ. Ջուելզ
(12129) 1999 RB138 9 սեպտեմբեր 1999 Սոկոռո ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր
(12130) Մուզա 1999 RD146 9 սեպտեմբեր 1999 Սոկոռո ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր
(12131) Էխտերնախ 2085 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12132) Վիմֆրոգեր 2103 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12133) Տիտելար 2558 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12134) Հանսֆրիդման 2574 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12135) Տերլինգեն 3021 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12136) Մարտինրիլ 3045 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12137) Ուլլիֆոուլեր 4004 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12138) Օլինուիլսոն 4053 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12139) Թոմքոուլինգ 4055 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12140) Ջոնբոլտոն 4087 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12141) Չուշայաշի 4112 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12142) Ֆրանկլոու 4624 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12143) Հարվիտ 4631 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12144) Էյնհարտ 4661 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12145) Բիհեյմ 4730 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12146) Օստրիկեր 6035 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12147) Բրամանտե 6082 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12148) Կարավաջիո 6636 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12149) Բիգա 9099 P-L 17 հոկտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12150) Դե Ռայտեր 1051 T-1 25 մարտ 1971 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12151) Օրանջ-Նասսաու 1220 T-1 25 մարտ 1971 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12152) Արատուս 1287 T-1 25 մարտ 1971 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12153) Կոնոն 3219 T-1 26 մարտ 1971 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12154) Կալիմաքուս 3329 T-1 26 մարտ 1971 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12155) Հիգինուս 4193 T-1 26 մարտ 1971 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12156) Յուբելս 1042 T-2 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12157) Կոննեն 1070 T-2 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12158) Թեյփ 1101 T-2 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12159) Բեթիբիգել 1142 T-2 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12160) Կարելվոկեր 1152 T-2 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12161) Ավիենիուս 1158 T-2 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12162) Բիլդերդիյկ 2145 T-2 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12163) Մանիլուս 3013 T-2 30 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12164) Լաուելգրին 3067 T-2 30 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12165) Ռինգլեբ 3289 T-2 30 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12166) Օլիվերհերման 3372 T-2 25 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12167) Օլիվերմյուլլեր 4306 T-2 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12168) Պոլկո 5141 T-2 25 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12169) Մանստերման 2031 T-3 16 հոկտեմբեր 1977 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12170) Վանվոլենհոֆեն 2372 T-3 16 հոկտեմբեր 1977 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12171) Ջոհաննինկ 2382 T-3 16 հոկտեմբեր 1977 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12172) Նիեկդեկորտ 2390 T-3 16 հոկտեմբեր 1977 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12173) Լանսբերգեն 3135 T-3 16 հոկտեմբեր 1977 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12174) վան հետ Ռիվ 3164 T-3 16 հոկտեմբեր 1977 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12175) Վիմհերմանս 3197 T-3 16 հոկտեմբեր 1977 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12176) Հիդայատ 3468 T-3 16 հոկտեմբեր 1977 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12177) Ռահարտո 4074 T-3 16 հոկտեմբեր 1977 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12178) Դհանի 4304 T-3 16 հոկտեմբեր 1977 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12179) Տաուֆիգ 5030 T-3 16 հոկտեմբեր 1977 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12180) Կիստեմեյկեր 5167 T-3 16 հոկտեմբեր 1977 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(12181) 1964 VL1 9 նոյեմբեր 1964 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(12182) Ստորմ 1973 UQ5 27 հոկտեմբեր 1973 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն
(12183) 1975 SU1 30 սեպտեմբեր 1975 Պալոմար Շ. Բաս
(12184) 1975 SB2 30 սեպտեմբեր 1975 Պալոմար Շ. Բաս
(12185) Գասպինսկիյ 1976 SL5 24 սեպտեմբեր 1976 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(12186) Միտուկուրիգեն 1977 ER5 12 մարտ 1977 Կիսո Հ. Կոսայ, Կ. Ֆուրուկավա
(12187) Լենագորյունովա 1977 RL7 11 սեպտեմբեր 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(12188) 1978 PE 9 օգոստոս 1978 Լա Սիլյա Ռ. Վեստ
(12189) Դովգիյ 1978 RQ1 5 սեպտեմբեր 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(12190) Սարկիսով 1978 SE5 27 սեպտեմբեր 1978 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(12191) Վորոնցովա 1978 TT8 9 հոկտեմբեր 1978 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(12192) 1978 VD5 7 նոյեմբեր 1978 Պալոմար Է. Հելին, Շ. Բաս
(12193) 1979 EL 4 մարտ 1979 Անդերսոն Մեսա Ն. Թոմաս
(12194) 1979 KO1 24 մայիս 1979 Բիքլի Պերիթ աստղադիտարան
(12195) 1979 MM4 25 հունիս 1979 Սայդինգ Սփրինգ Է. Հելին, Շ. Բաս
(12196) 1979 MM8 25 հունիս 1979 Սայդինգ Սփրինգ Է. Հելին, Շ. Բաս
(12197) Ժան-Օտտո 1980 FR2 16 մարտ 1980 Լա Սիլյա Կ.-Ի. Լագերկվիստ
(12198) 1980 PJ1 6 օգոստոս 1980 Լա Սիլյա Ռ. Վեստ
(12199) Սոհլման 1980 TK6 8 հոկտեմբեր 1980 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(12200) 1981 EM7 1 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
Աստերոիդների ցանկ (12001-12100)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (12201-12300)

Աղբյուր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]