Սուրբ Վարդան Մամիկոնյանի շքանշանի ասպետների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Ստորև ներկայացված է Սուրբ Վարդան Մամիկոնյանի շքանշանի ասպետների ցանկը։ Ներկայացված են միայն Հայաստանի Նախագահ Սերժ Սարգսյանի կողմից պարգևատրված անձինք (2008 թ. ապրիլի 9-ից առ այսօր), ինչպես նաև մինչ այդ պարգևատրված 4 անձ։ Մինչ այդ պարգևատրվածների ցանկը կտեղադրվի տվյալների ձեռքբերումից հետո։

Հ/Հ
Ազգանուն, Անուն, Հայրանուն
Լուսանկարը
Շքանշանով պարգևատրման ամսաթիվը
Պաշտոնը պարգևատրման օրվա դրությամբ
Կոչումը պարգևատրման օրվա դրությամբ
Կյանքի տարիները, ծննդյան և մահվան վայրերը
Պարգևատրման հիմքը
1
Մանվել Սեկտորի ԳՐԻԳՈՐՅԱՆ
17 սեպտեմբերի 2006
ՀՀ պաշտպանության նախարարի տեղակալ
գեներալ-լեյտենանտ
Հայաստանի Հանրապետության անկախության հռչակման 15-րդ տարեդարձի առթիվ, բանակաշինության գործում ունեցած նշանակալի ավանդի, հայրենիքի սահմանները պաշտպանելու ժամանակ ցուցաբերած արիության և խիզախության համար
2
Գուրգեն Խաչիկի ՄԵԼՔՈՆՅԱՆ
17 սեպտեմբերի 2006
ՀՀ պաշտպանության նախարարի տեղակալ-ՀՀ ԶՈՒ թիկունքի պետ
գեներալ-լեյտենանտ
Հայաստանի Հանրապետության անկախության հռչակման 15-րդ տարեդարձի առթիվ, բանակաշինության գործում ունեցած նշանակալի ավանդի, հայրենիքի սահմանները պաշտպանելու ժամանակ ցուցաբերած արիության և խիզախության համար
3
Լյովա Հենրիխի ՄՆԱՑԱԿԱՆՅԱՆ
17 սեպտեմբերի 2006
ԼՂՀ պաշտպանության բանակի հրամանատարի տեղակալ
գեներալ-մայոր
14 սեպտեմբերի 1965 թ. Ասկերան
Հայաստանի Հանրապետության անկախության հռչակման 15-րդ տարեդարձի առթիվ, բանակաշինության գործում ունեցած նշանակալի ավանդի, հայրենիքի սահմանները պաշտպանելու ժամանակ ցուցաբերած արիության և խիզախության համար
4
Լևոն Խաչիկի ԵՐԱՆՈՍՅԱՆ
25 հունվարի 2008
37082 զորամասի հրամանատար
գեներալ-մայոր
Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաեւ ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
5
Էնրիկո Ալեքսանդրի ԱՊՐԻԱՄՈՎ
17 սեպտեմբերի 2008
ՀՀ ԶՈՒ գլխավոր շտաբի պետի առաջին տեղակալ
գեներալ-լեյտենանտ
14 մարտի 1954 թ., Թբիլիսի
ՀՀ անկախության հռչակման 17-րդ տարեդարձի կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
6
Հմայակ Վարազդատի ՀԱՐՈՅԱՆ
24 հունվարի 2009[1]
պահեստազորի գեներալ-մայոր
Բանակի օրվա կապակցությամբ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ծառայության ընթացքում ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
7
Վլադիմիր Սերգեյի ԳԱՍՊԱՐՅԱՆ
17 սեպտեմբերի 2009[2]
թիվ 10724 զորամասի հրամանատար
գեներալ-մայոր
9 սեպտեմբերի 1958 թ., ք. Տալլին, Էստոնական ԽՍՀ
Հայաստանի Հանրապետության անկախության հռչակման 18-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
8
Դանիել Կիմի ԲԱԼԱՅԱՆ
15 սեպտեմբերի 2010[3]
ՀՀ ՊՆ Ա. Խանփերյանցի անվան ռազմական ավիացիոն ինստիտուտի պետ
գնդապետ
Հայաստանի Հանրապետության անկախության հռչակման 19-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
9
Հայկազ Պապիկի ԲԱՂՄԱՆՅԱՆ
5 սեպտեմբերի 2011[4]
ՀՀ ԶՈՒ ԳՇ պետի տեղակալ
գեներալ-լեյտենանտ
Հայաստանի Հանրապետության անկախության հռչակման 20-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև հայրենիքի սահմանները պաշտպանելիս ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
10
Արշալույս Զավենի ՓԱՅՏՅԱՆ
5 սեպտեմբերի 2011[4]
ՀՀ ԶՈՒ ԳՇ պետի տեղակալ
գեներալ-լեյտենանտ
2 սեպտեմբերի 1959 թ., Շամշադինի շրջան, գ. Նորաշեն
Հայաստանի Հանրապետության անկախության հռչակման 20-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև հայրենիքի սահմանները պաշտպանելիս ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
11
Արտակ Մաթևոսի ԴԱՎԹՅԱՆ
5 սեպտեմբերի 2011[4]
ՀՀ ԶՈՒ ԳՇ օպերատիվ վարչության պետ, թիվ 11556 զորամասի հրամանատար
գեներալ-մայոր
Հայաստանի Հանրապետության անկախության հռչակման 20-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև հայրենիքի սահմանները պաշտպանելիս ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
12
Վարդան Մարտունի ԱՎԵՏԻՍՅԱՆ
23 հունվարի 2012[5]
թիվ 66828 զորամասի հրամանատար
24 ապրիլի 1967 թ., գ. Տեղ
Հայաստանի Հանրապետության զինված ուժերի ստեղծման 20-րդ տարեդարձի կապակցությամբ, բանակաշինության գործում մատուցած նշանակալի ծառայությունների, ինչպես նաև հայրենիքի սահմանները պաշտպանելիս ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
13
Միխայիլ Գուրգենի ԳՐԻԳՈՐՅԱՆ
23 հունվարի 2012[5]
միացյալ զորքերի հրամանատար
գեներալ-լեյտենանտ
Հայաստանի Հանրապետության զինված ուժերի ստեղծման 20-րդ տարեդարձի կապակցությամբ, բանակաշինության գործում մատուցած նշանակալի ծառայությունների, ինչպես նաև հայրենիքի սահմանները պաշտպանելիս ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
14
Լեոնիդ Արմենակի ՄԱՐՏԻՐՈՍՈՎ
23 հունվարի 2012[5]
ՀՀ Նախագահի գլխավոր ռազմական տեսչի առաջին տեղակալ
գեներալ-լեյտենանտ
Հայաստանի Հանրապետության զինված ուժերի ստեղծման 20-րդ տարեդարձի կապակցությամբ, բանակաշինության գործում մատուցած նշանակալի ծառայությունների, ինչպես նաև հայրենիքի սահմանները պաշտպանելիս ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
15
Սերգեյ Ռուբենի ՉԱԼՅԱՆ
23 հունվարի 2012[5]
ՀՀ զինվորական կոմիսար
գեներալ-մայոր
Հայաստանի Հանրապետության զինված ուժերի ստեղծման 20-րդ տարեդարձի կապակցությամբ, բանակաշինության գործում մատուցած նշանակալի ծառայությունների, ինչպես նաև հայրենիքի սահմանները պաշտպանելիս ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
16
Պողոս Լյովայի ՊՈՂՈՍՅԱՆ
23 հունվարի 2012[5]
թիվ 27527 զորամասի հրամանատար
գեներալ-մայոր
Հայաստանի Հանրապետության զինված ուժերի ստեղծման 20-րդ տարեդարձի կապակցությամբ, բանակաշինության գործում մատուցած նշանակալի ծառայությունների, ինչպես նաև հայրենիքի սահմանները պաշտպանելիս ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
17
Կամո Գրիգորի ՔՈՉՈՒՆՑ
23 հունվարի 2012[5]
թիվ 28920 զորամասի հրամանատար
գեներալ-մայոր
Հայաստանի Հանրապետության զինված ուժերի ստեղծման 20-րդ տարեդարձի կապակցությամբ, բանակաշինության գործում մատուցած նշանակալի ծառայությունների, ինչպես նաև հայրենիքի սահմանները պաշտպանելիս ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
18
Վալերի Նարիմանի ԳՐԻԳՈՐՅԱՆ
7 սեպտեմբերի 2012[6]
գեներալ-լեյտենանտ
ծնվ. 2 հունվարի1952 թ., ք. Ստեփանակերտ
Հայաստանի Հանրապետության անկախության հռչակման 21-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ցուցաբերած արիության և խիզախության համար
19
Արմեն Բախշիի ՂԱՀՐԱՄԱՆՅԱՆ
21 հունվարի 2013[7]
թիվ 19916 զորամասի հրամանատարի առաջին տեղակալ
գեներալ-մայոր
Բանակի օրվա առթիվ, Հայրենիքի պաշտպանության գործում ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի համար
20
Ալեքսան Ջոնիկի ԱԼԵՔՍԱՆՅԱՆ
21 հունվարի 2015[8]
թիվ 41783 զորամասի հրամանատար, ՀՀ զինված ուժերի գլխավոր շտաբի անձնակազմի հետ տարվող աշխատանքների վարչության պետ
գեներալ-մայոր
Բանակի օրվա առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստության ապահովման գործում ներդրած ավանդի համար
21
Անդրանիկ Արտավազդի ՄԱԿԱՐՅԱՆ
21 հունվարի 2015[9]
թիվ 27527 զորամասի հրամանատար, ՀՀ ԶՈՒ 4-րդ բանակային կորպուսի հրամանատար
գեներալ-մայոր
Հայաստանի Հանրապետության Անկախության տոնի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստության ապահովման գործում մատուցած ակնառու ծառայությունների համար
22
Գորիկ Գուրգենի ՀԱԿՈԲՅԱՆ
10 փետրվարի 2016[10]
Հայաստանի Հանրապետության կառավարությանն առընթեր ազգային անվտանգության ծառայության տնօրեն
գեներալ-գնդապետ
Հայաստանի Հանրապետության ազգային անվտանգության ապահովման գործում ունեցած անձնական մեծ ավանդի, բազմամյա նվիրումի և անխոնջ գործունեության համար

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]