Սան Մարինոյի կաթնասունների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Սան Մարինոյի կաթնասունների ցանկ, Սան Մարինոյում տարածված է 28 տեսակի կաթնասուն, որոնք ներառում են ցանկում նշված կարգերն ու ընտանիքները։ Այդ 28 տեսակից ոչ մի տեսակ անհետ կորած չի համարվում, 1 տեսակը վտանգման եզրին է, 1 տեսակ էլ մոտ է վտանգավոր կարգավիճակին[1]: Այս ցանկում նշված կենդանիներից որոշները ներառված են կարմիր գրքում:

Ստորև տրված է տառային ցանկը ըստ բնության պահպանության միջազգային միության:

EX Extinct Անհետացած
CR Critically Endangered Ծայրահեղ վտանգված
EN Endangered Վտանգված
VU Vulnerable Կրճատվող
NT Near Threatened Վտանգվածին մոտ
LC Least Concern Նվազագույն վտանգ
DD Data Deficient Անբավարար տվյալներ
NE Not Evaluated Տեսակներ չուսումնասիրված կարգավիճակով

Սան Մարինոյում տարածված կաթնասուն կենդանիների ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Անվանում Լատիներեն անվանում Տաքսոնի հեղինակ ԲՊՄՄ Պատկեր
Կարգ։ Carnivora
Ընտանիք։ Canidae
Սովորական աղվես[2] Vulpes vulpes Linnaeus, 1758 LC Kanadai róka.jpg
Պատկանելիություն։ Mustelidae
Ջրասամույր Lutra lutra Linnaeus, 1758 NT Fischotter, Lutra Lutra.JPG
Աքիս[3] Mustela nivalis Linnaeus, 1766 LC Mustela nivalis -British Wildlife Centre-4.jpg
Ընտանիք։ Ursidae
Գորշ արջ[4] Ursus arctos Linnaeus, 1758 LC Lightmatter Alaskan brownbear.jpg
Կարգ։ Cetartiodactyla
Պատկանելիություն։ Cervidae
Այծյամ Capreolus capreolus Linnaeus, 1758 LC Capreolus capreolus 2 Jojo.jpg
Ընտանիք։ Suidae
Վարազ[5] Sus scrofa Linnaeus, 1758 LC Wild Boar Habitat quadrat.jpg
Կարգ։ Chiroptera
Ընտանիք։ Molossidae
Լայնականջ ծալքաշուրթ չղջիկ[6] Tadarida teniotis Rafinesque, 1814 LC Tadarida Teniotis263.JPG
Պատկանելիություն։ Rhinolophidae
Հարավային պայտաքիթ Rhinolophus euryale Blasius, 1853 NT Rhinolophus euryale-cropped.jpg
Մեծ պայտաքիթ[7] Rhinolophus ferrumequinum Schreber, 1774 LC Grand Rhinolophe 2.jpg
Փոքր պայտաքիթ Rhinolophus hipposideros Bechstein, 1800 LC Bat(20070605).jpg
Պատկանելիություն։ Vespertilionidae
Եվրոպական լայնականջ չղջիկ Barbastella barbastellus Schreber, 1774 NT Mopsfledermaus-drawing.jpg
Սովորական երկարաթև չղջիկ[8] Miniopterus schreibersii Kuhl, 1817 NT Miniopterus schreibersii dasythrix.jpg
Բեխշտեյնի գիշերաչղջիկ Myotis bechsteinii Kuhl, 1817 NT Vespertilion bechstein.jpg
Սրականջ գիշերաչղջիկ Myotis blythii Tomes, 1857 LC Lesser Mouse-Eared Bat.jpg
Ջրային գիշերաչղջիկ Myotis daubentonii Kuhl, 1817 LC Myotis-P1040975.jpg
Եռագույն գիշերաչղջիկ Myotis emarginatus É. Geoffroy, 1806 LC Myotis emarginatus.jpg
Մեծ գիշերաչղջիկ Myotis myotis Borkhausen, 1797 LC Myotis.jpg
Նատերերի գիշերաչղջիկ Myotis nattereri Kuhl, 1817 LC Chiroptera1.jpg
Շիկակարմիր իրիկնաչղջիկ Nyctalus noctula Schreber, 1780 LC Nyctalus noctula.jpg
Կուլի փոքրաչղջիկ Pipistrellus kuhlii Khul, 1817 LC Pipistrellus kuhlii.jpg
Անտառային փոքրաչղջիկ Pipistrellus nathusii Keyserling & Blasius, 1839 LC Pipistrellus nathusii.jpg
Թզուկ փոքրաչղջիկ Pipistrellus pipistrellus Schreber, 1774 LC Pipistrellus pipistrellus lateral.jpg
Գորշ լոշտակ Plecotus auritus Linnaeus, 1758 LC Plecotus auritus 01.jpg
Մոխրագույն լոշտակ Plecotus austriacus Fischer, 1829 LC Plecotus auritus.jpg
Կարգ։ Eulipotyphla
Ընտանիք։ Talpidae
Կույր խլուրդ Talpa caeca Savi, 1822 LC Head drawings of Talpa caeca.png
Կարգ։ Rodentia
Ընտանիք։ Muridae
Մոխրագույն առնետ Rattus norvegicus Berkenhout, 1769 LC Rattus norvegicus 1.jpg

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. This list is derived from the IUCN Red List which lists species of mammals and includes those mammals that have recently been classified as extinct (since 1500 AD). The taxonomy and naming of the individual species is based on those used in existing Wikipedia articles as of 21 May 2007 and supplemented by the common names and taxonomy from the IUCN, Smithsonian Institution, or University of Michigan where no Wikipedia article was available.
  2. «Vulpes vulpes (Cross Fox, Red Fox, Silver Fox)»։ www.iucnredlist.org։ Վերցված է 2015-12-03 
  3. «Mustela nivalis (Least Weasel, Weasel)»։ www.iucnredlist.org։ Վերցված է 2015-12-03 
  4. «Ursus arctos (Brown Bear, Grizzly Bear, Mexican Grizzly Bear)»։ www.iucnredlist.org։ Վերցված է 2015-12-03 
  5. «Sus scrofa (Eurasian Wild Pig, Ryukyu Islands Wild Pig, Wild Boar)»։ www.iucnredlist.org։ Վերցված է 2015-12-03 
  6. «Tadarida teniotis (European Free-tailed Bat)»։ www.iucnredlist.org։ Վերցված է 2015-12-03 
  7. «Rhinolophus ferrumequinum (Greater Horseshoe Bat)»։ www.iucnredlist.org։ Վերցված է 2015-12-03 
  8. «Miniopterus schreibersii (Common Bentwing Bat, Schreiber's Bent-winged Bat, Schreiber's Long-fingered Bat)»։ www.iucnredlist.org։ Վերցված է 2015-12-03