Ըստ բնակչության թվաքանակի ԵՄ անդամ պետությունների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Ստորև ներկայացված է ըստ բնակչության թվաքանակի ԵՄ անդամ պետությունների ցանկը, որը ներկայացված է 2017 թվականի տվյալներով՝ ԵՄ Եվրոստատ վիճակագրական ծառայության կողմից[1]:

Ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Հերթականություն Պետություն Բնակչությունը
2017 թվականին[ծնթ. 1]
Բնակչ.
%
Ծնելիության
միջին
տարեկան
ցուցանիշ
(%)[ծնթ. 2]
Ծնելիության
տարեկան
առավելագույն
ցուցանիշ
[ծնթ. 3]
Պաշտոնական
մարդահամար
(որտեղ
հնարավոր է)
Վերջին
մարդահամարի թվական
Աղբյուր
1 {{{2}}} Գերմանիա 82,800,000 16.18 0.76 628,876 82,576,900 Մարտի 31, 2017 Official estimate
2 {{{2}}} Ֆրանսիա 67,210,459 13.10 0.40 265,557 67,174,000 Հունվարի 1, 2018 Monthly official estimate
3 Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա[ծնթ. 4] 65,808,573 12.86 0.65 428,793 65,648,100 Հունիսի 30, 2017 Official estimate
4 {{{2}}} Իտալիա 60,589,445 11.84 -0.13 -76,001 60,494,000 Հունվարի 1, 2018 Monthly official estimate
5 {{{2}}} Իսպանիա 46,528,966 9.09 0.19 89,037 46,549,045 Հուլիսի 1, 2017 Official estimate
6 Flag of Poland.svg Լեհաստան 37,972,964 7.42 0.02 5,756 38,426,000 Հուլիսի 31, 2017 Official estimate
7 {{{2}}} Ռումինիա 19,638,309 3.84 -0.62 -121,252 19,638,309 Հունվարի 1, 2017 Official estimate
8 Flag of the Netherlands.svg Նիդերլանդներ 17,081,507 3.34 0.60 103,004 17,184,010 Դեկտեմբերի 31, 2017 Monthly official estimate
9 Բելգիա Բելգիա 11,365,834 2.22 0.48 54,982 11,399,335 Դեկտեմբերի 1, 2017 Monthly official estimate
10 {{{2}}} Հունաստան 10,757,293 2.10 -0.25 -26,390 10,768,193 Հունվարի 1, 2017 Official estimate
11 Flag of the Czech Republic.svg Չեխիա 10,610,055 2.07 0.53 31,235 10,610,055 Դեկտեմբերի 31, 2017 Official estimate
12 {{{2}}} Պորտուգալիա 10,309,573 2.01 -0.31 -31,659 10,309,573 Դեկտեմբերի 31, 2016 Official estimate
13 {{{2}}} Շվեդիա 9,995,153 1.95 1.46 146,245 10,112,669 Նոյեմբերի 30, 2017 Monthly official estimate
14 {{{2}}} Հունգարիա 9,797,561 1.91 -0.33 -32,814 9,797,561 Հունվարի 1, 2017 Official estimate
15 {{{2}}} Ավստրիա 8,772,865 1.71 0.95 83,578 8,823,054 Հունվարի 1, 2018 Official estimate
16 Flag of Bulgaria.svg Բուլղարիա 7,101,859 1.39 -0.73 -51,548 7,101,859 Դեկտեմբերի 31, 2016 Official estimate
17 {{{2}}} Դանիա 5,748,769 1.12 0.73 41,820 5,781,190 Հունվարի 1, 2018 Official estimate
18 Flag of Finland.svg Ֆինլանդիա 5,503,297 1.08 0.29 16,036 5,516,224 Դեկտեմբերի 31, 2017 Monthly official estimate
19 Flag of Slovakia.svg Սլովակիա 5,435,343 1.06 0.17 9,106 5,441,899 Սեպտեմբերի 30, 2017 Official estimate
20 {{{2}}} Իռլանդիա 4,774,833 0.93 1.06 50,645 4,792,650 Ապրիլի 1, 2017 Official estimate
21 {{{2}}} Խորվաթիա 4,154,213 0.81 -0.87 -36,139 4,154,213 Դեկտեմբերի 31, 2016 Official estimate
22 Լիտվա Լիտվա 2,847,904 0.56 -1.41 -40,082 2,807,495 Փետրվարի 1, 2018 Monthly official estimate
23 Flag of Slovenia.svg Սլովենիա 2,065,895 0.40 0.08 1,708 2,065,890 Հոկտեմբերի 1, 2017 Official estimate
24 {{{2}}} Լատվիա 1,950,116 0.38 -0.96 -18,661 1,929,900 Հունվարի 1, 2018 Monthly official estimate
25 {{{2}}} Էստոնիա 1,315,635 0.26 -0.02 -309 1,318,705 Հունվարի 1, 2018 Official estimate
26 Flag of Cyprus.svg Կիպրոս 854,802 0.17 0.76 6,533 845,800 Դեկտեմբերի 31, 2016 Official estimate
27 {{{2}}} Լյուքսեմբուրգ 590,667 0.12 2.50 14,779 590,667 Հունվարի 1, 2017 Official estimate
28 Flag of Malta.svg Մալթա 440,433 0.09 1.39 6,114 460,297 Դեկտեմբերի 31, 2016 Official estimate
Ընդհանուր 511,805,088 100.00 0.30 1,542,740 512,305,031

Նոթեր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Նշումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Population on 1 January 2017 as provided by Eurostat
  2. It corresponds to the following formula: projection201/projection2016x100-100.
  3. It corresponds to the calculation: projection2017*annual_growth/100.
  4. The United Kingdom voted to leave the EU in a referendum on 23 June 2016 and is due to leave the EU on 30 March 2019