Քոլատակի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Մարտակերտի շրջան)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Այս հոդվածը ներկայացնում է ԼՂՀ Մարտակերտի շրջանի Քոլատակ գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 118 հուշարձան։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր
Վանական համալիր «Մեծառանից վանք» (Սբ. Հակոբավանք) 7-13 դդ. գյուղից 1կմ հս 40°00′57″ հս․. լ. 46°36′07″ ավ. ե. / 40.01575° հս․. լ. 46.6018056° ավ. ե. / 40.01575; 46.6018056 NK1/431 Metsaranits vanq 19.jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար «Սբ. Սարգիս» 1223 թ. վանքի տարածքում NK1/431.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար 1614 թ. -//- NK1/431.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/431.3 բեռնել պատկեր

Խաչքար 1225 թ. -//- NK1/431.4 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. -//- NK1/431.5 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/431.6 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/431.7 բեռնել պատկեր

Արձանագրություն 13 դ. -//- NK1/431.8 բեռնել պատկեր

Արձանագրություն 13 դ. -//- NK1/431.9 բեռնել պատկեր

Արձանագրություն 13 դ. -//- NK1/431.10 բեռնել պատկեր

Արձանագրություն 13 դ. -//- NK1/431.11 բեռնել պատկեր

Արձանագրություն 13 դ. -//- NK1/431.12 բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 9-13 դդ. գյուղից 2.2 կմ հս NK1/432 Հակոբավանքից հր-ամ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. գյուղից 2 կմ ար NK1/433 Քոլատակ և Թբղլու տանող ճանապարհի եզրին բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի «Անապատ» միջնադար գյուղից 7 կմ ամ NK1/434 բեռնել պատկեր

Վանական համալիր «Կոշիկ անապատ» 12-13 դդ. գյուղից 8 կմ ամ NK1/435 բեռնել պատկեր

Գավիթ 13 դ. -//- NK1/435.1 բեռնել պատկեր

Հոգևոր շինություն /Սեղանատուն/ 12-13 դդ. -//- NK1/435.2 բեռնել պատկեր

Բաղնիք 12-13 դդ. -//- NK1/435.3 բեռնել պատկեր

Մուտք 12-13 դդ. -//- NK1/435.4 բեռնել պատկեր

Կամուրջ /ջրատարային/ 12-13 դդ. -//- NK1/435.5 բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց «Անապատ» 7-13 դդ. գյուղից 8 կմ ամ NK1/435.6 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 13 դ. -//- NK1/435.6.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 1216 թ. -//- NK1/435.6.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 1203 թ. -//- NK1/435.6.3 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 12 դ. -//- NK1/435.6.4 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 1185 թ. -//- NK1/435.6.5 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 13 դ. -//- NK1/435.6.6 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 1179 թ. -//- NK1/435.6.7 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 1199 թ. -//- NK1/435.6.8 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 12-13 դդ. -//- NK1/435.6.9 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 13 դ. -//- NK1/435.6.10 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 9 դ. -//- NK1/435.6.11 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 13 դ. -//- NK1/435.6.12 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 12 դ. -//- NK1/435.6.13 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 13 դ. -//- NK1/435.6.14 բեռնել պատկեր

Արձանագրություն 13 դ. -//- NK1/435.6.15 բեռնել պատկեր

Արձանագրություն 1265 թ. -//- NK1/435.6.16 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 1191 թ. -//- NK1/435.6.17 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 12 դ. -//- NK1/435.6.18 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 8-9 դդ. -//- NK1/435.6.19 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 1181 թ. -//- NK1/435.6.20 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 1273 թ. -//- NK1/435.6.21 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 12 դ. -//- NK1/435.6.22 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 1215 թ. -//- NK1/435.6.23 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 12 դ. -//- NK1/435.6.24 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 12 դ. -//- NK1/435.6.25 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 12 դ. -//- NK1/435.6.26 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 12 դ. -//- NK1/435.6.27 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 11-12 դդ. -//- NK1/435.6.28 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 12 դ. -//- NK1/435.6.29 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 7-8 դդ. -//- NK1/435.6.30 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 1191 թ. -//- NK1/435.6.31 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 12 դ. -//- NK1/435.6.32 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 12-13 դդ. -//- NK1/435.6.33 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 12 դ. -//- NK1/435.6.34 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 8 դդ. -//- NK1/435.6.35 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 12 դ. -//- NK1/435.6.36 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 7-8 դ. -//- NK1/435.6.37 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անապատ» 1191 թ. -//- NK1/435.6.38 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ընըպատեն խաչ» 1214 թ. -//- NK1/435.6.39 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ընըպատեն խաչ» 1216 թ. -//- NK1/435.6.40 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ընըպատեն խաչ» 9-11 դդ. -//- NK1/435.6.41 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ընըպատեն խաչ» 9-10 դդ. -//- NK1/435.6.42 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ընըպատեն խաչ» 9 դ. -//- NK1/435.6.43 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ընըպատեն խաչ» 9 դ. -//- NK1/435.6.44 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ընըպատեն խաչ» 8-9 դդ. -//- NK1/435.6.45 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ընըպատեն խաչ» 8-9 դդ. -//- NK1/435.6.46 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ընըպատեն խաչ» 7-8 դդ. -//- NK1/435.6.47 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ընըպատեն խաչ» 8 դ. -//- NK1/435.6.48 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ընըպատեն խաչ» 1214 թ. -//- NK1/435.6.49 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ընըպատեն խաչ» 1216 թ. -//- NK1/435.6.50 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ընըպատեն խաչ» 9-11 դդ. -//- NK1/435.6.51 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ընըպատեն խաչ» 9-10 դդ. -//- NK1/435.6.52 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ընըպատեն խաչ» 9 դ. -//- NK1/435.6.53 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ընըպատեն խաչ» 9 դ. -//- NK1/435.6.54 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ընըպատեն խաչ» 8-9 դդ. -//- NK1/435.6.55 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ընըպատեն խաչ» 8-9 դդ. -//- NK1/435.6.56 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ընըպատեն խաչ» 7-8 դդ. -//- NK1/435.6.57 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ընըպատեն խաչ» 12 դ. -//- NK1/435.6.58 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ընըպատեն խաչ» 8 դ. -//- NK1/435.6.59 բեռնել պատկեր

Ամրոց-բնակատեղի «Իսարանցոց» 8-13 դդ. գյուղից 1.5 կմ հր-ամ 39°59′26″ հս․. լ. 46°35′31″ ավ. ե. / 39.9904167° հս․. լ. 46.5920833° ավ. ե. / 39.9904167; 46.5920833 NK1/436 բեռնել պատկեր

Մատուռ-եկեղեցի «Իսարանցոց» 12-13 դդ. -//- NK1/436.1 բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց «Իսարանցոց» 8-13 դդ. -//- NK1/436.1.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Իսարանցոց թումբ» 9-11 դդ. -//- NK1/436.1.1.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Իսարանցոց թումբ» 7-9 դդ. -//- NK1/436.1.1.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Իսարանցոց թումբ» 12-13 դդ. -//- NK1/436.1.1.3 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Իսարանցոց թումբ» 12-13 դդ. -//- NK1/436.1.1.4 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Իսարանցոց թումբ» 12-13 դդ. -//- NK1/436.1.1.5 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Իսարանցոց թումբ» 12 դ. -//- NK1/436.1.1.6 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Իսարանցոց թումբ» 11-12 դդ. -//- NK1/436.1.1.7 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Իսարանցոց թումբ» 9-11 դդ. -//- NK1/436.1.1.8 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Իսարանցոց թումբ» 12 դ. -//- NK1/436.1.1.9 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Իսարանցոց թումբ» 13 դ. -//- NK1/436.1.1.10 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Իսարանցոց թումբ» 12-13 դդ. -//- NK1/436.1.1.11 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Իսարանցոց թումբ» 11-12 դդ. -//- NK1/436.1.1.12 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Իսարանցոց թումբ» 11-12 դդ. -//- NK1/436.1.1.13 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Իսարանցոց թումբ» 12-13 դդ. -//- NK1/436.1.1.14 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Իսարանցոց թումբ» 12-13 դդ. -//- NK1/436.1.1.15 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Իսարանցոց թումբ» 12-13 դդ. -//- NK1/436.1.1.16 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Իսարանցոց թումբ» 12 դ. -//- NK1/436.1.1.17 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Իսարանցոց թումբ» 11-12 դդ. -//- NK1/436.1.1.18 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Իսարանցոց թումբ» 9-11 դդ. -//- NK1/436.1.1.19 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Իսարանցոց թումբ» 12 դ. -//- NK1/436.1.1.20 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Իսարանցոց թումբ» 13 դ. -//- NK1/436.1.1.21 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Իսարանցոց թումբ» 12-13 դդ. -//- NK1/436.1.1.22 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Իսարանցոց թումբ» 11-12 դդ. -//- NK1/436.1.1.23 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Իսարանցոց թումբ» 11-12 դդ. -//- NK1/436.1.1.24 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Իսարանցոց թումբ» 11-12 դդ. -//- NK1/436.1.1.25 բեռնել պատկեր

Սրբատեղի «Իսարանցոց» մ.թ.ա. 2-1 հզ - միջնադար -//- NK1/436.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կլուբեն տոռնը» 13 դ. գյուղի մեջ NK1/437 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կլուբեն տոռնը» 1230 թ. -//- NK1/438 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կլուբեն տոռնը» 1233 թ. -//- NK1/439 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կլուբեն տոռնը» 13 դ. -//- NK1/440 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կալին թումբ» 12-13 դդ. -//- NK1/441 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կեռ տեղ» 13 դ. գյուղից 300 մ հր- ար NK1/442 բեռնել պատկեր

Սրբատեղի «Վննըհետեր» մ.թ.ա. 2-1 հզ - 12 դ. գյուղից 200 մ ամ NK1/443 բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Ցանկը կազմվել է Արցախի կառավարությանն առընթեր զբոսաշրջության և պատմական միջավայրի պահպանության վարչությունը