Ծմակահողի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Մարտակերտի շրջան)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Այս հոդվածը ներկայացնում է ԼՂՀ Մարտակերտի շրջանի Ծմակահող գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 83 հուշարձան։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր
Եկեղեցի «Սբ. Ստեփանոս» 1229 թ. գյուղից 0.3 կմ ար 40°03′28″ հս․. լ. 46°35′29″ ավ. ե. / 40.0577778° հս․. լ. 46.5914722° ավ. ե. / 40.0577778; 46.5914722 NK1/66 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Եղցուն խաչ» 13 դ. -//- NK1/66.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Եղցուն խաչ» 13 դ. -//- NK1/66.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Եղցուն խաչ» 13 դ. -//- NK1/66.3 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Եղցուն խաչ» 13 դ. -//- NK1/66.4 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Եղցուն խաչ» 13 դ. -//- NK1/66.5 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Եղցուն խաչ» 13 դ. -//- NK1/66.6 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Եղցուն խաչ» 13 դ. -//- NK1/66.7 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Եղցուն խաչ» 13 դ. -//- NK1/66.8 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Եղցուն խաչ» 13 դ. -//- NK1/66.9 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Եղցուն խաչ» 13 դ. -//- NK1/66.10 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Եղցուն խաչ» 13 դ. -//- NK1/66.11 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Եղցուն խաչ» 13 դ. -//- NK1/66.12 բեռնել պատկեր

Եկեղեցի «Մամքան» 12-13 դդ. գյուղից 0.2 կմ հս 40°03′45″ հս․. լ. 46°35′02″ ավ. ե. / 40.0626111° հս․. լ. 46.5839444° ավ. ե. / 40.0626111; 46.5839444 NK1/67 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Մամքան» 13 դ. -//- NK1/67.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Մամքան» 13 դ. -//- NK1/67.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Մամքան» 13 դ. -//- NK1/67.3 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Մամքան» 13 դ. -//- NK1/67.4 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Մամքան» 13 դ. -//- NK1/67.5 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Մամքան» 12-13 դդ. գյուղից 300 մ հս-ամ 40°03′42″ հս․. լ. 46°34′55″ ավ. ե. / 40.0615833° հս․. լ. 46.5819444° ավ. ե. / 40.0615833; 46.5819444 NK1/67.6 բեռնել պատկեր

Տապանաքար 12-13 դդ. -//- NK1/67.7 բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց «Կալին խութ » 12-13 դդ. գյուղից 0.4 կմ հս-ամ 40°03′42″ հս․. լ. 46°34′37″ ավ. ե. / 40.0616111° հս․. լ. 46.5768333° ավ. ե. / 40.0616111; 46.5768333 NK1/68 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կալին խութ» 12-13 դդ. -//- NK1/68.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կալին խութ» 12-13 դդ. -//- NK1/68.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կալին խութ» 12 դ. -//- NK1/68.3 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կալին խութ» 12-13 դդ. -//- NK1/68.4 բեռնել պատկեր

Աղբյուր «Հոռուն տակ» (Գագոն աղբյուր) 11-13 դդ. գյուղից 0.3 կմ հս-ար 40°03′48″ հս․. լ. 46°35′16″ ավ. ե. / 40.0633056° հս․. լ. 46.5876667° ավ. ե. / 40.0633056; 46.5876667 NK1/69 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հոռուն տակ» 13 դ. -//- NK1/69.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հոռուն տակ» 13 դ. -//- NK1/69.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հոռուն տակ» 13 դ. գյուղից հս-ամ NK1/69.3 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հոռուն տակ» 13 դ. -//- NK1/69.4 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հոռուն տակ» 13 դ. -//- NK1/69.5 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հոռուն տակ» 13 դ. -//- NK1/69.6 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հոռուն տակ» 13 դ. -//- NK1/69.7 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հոռուն տակ» 13 դ. -//- NK1/69. 8 8&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հոռուն տակ» 13 դ. -//- NK1/69.9 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հոռուն տակ» 13 դ. -//- NK1/69.10 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հոռուն տակ» 13 դ. -//- NK1/69.11 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հոռուն տակ» 13 դ. -//- NK1/69.12 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հոռուն տակ» 13 դ. -//- NK1/69.13 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հոռուն տակ» 13 դ. -//- NK1/69.14 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հոռուն տակ» 13 դ. -//- NK1/69.15 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հոռուն տակ» 13 դ. -//- NK1/69.16 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հոռուն տակ» 13 դ. -//- NK1/69.17 բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց «Խաչերին խութ» 11-13 դդ. գյուղից 500 մ հր-ամ 40°02′58″ հս․. լ. 46°34′57″ ավ. ե. / 40.0493333° հս․. լ. 46.5826111° ավ. ե. / 40.0493333; 46.5826111 NK1/70 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերեն խութ» 13 դ. -//- NK1/70.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերեն խութ» 13 դ. -//- NK1/70.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերեն խութ» 13 դ. -//- NK1/70.3 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերեն խութ» 13 դ. -//- NK1/70.4 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերեն խութ» 13 դ. -//- NK1/70.5 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերեն խութ» 13 դ. -//- NK1/70.6 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերեն խութ» 13 դ. -//- NK1/70.7 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերեն խութ» 13 դ. -//- NK1/70.8 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերեն խութ» 13 դ. -//- NK1/70.9 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերեն խութ» 13 դ. -//- NK1/70.10 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերեն խութ» 13 դ. -//- NK1/70.11 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերեն խութ» 13 դ. -//- NK1/70.12 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերեն խութ» 13 դ. -//- NK1/70.13 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերեն խութ» 13 դ. -//- NK1/70.14 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերեն խութ» 13 դ. -//- NK1/70.15 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերեն խութ» 13 դ. -//- NK1/70.16 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերեն խութ» 13 դ. -//- NK1/70.17 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերեն խութ» 13 դ. -//- NK1/70.18 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերեն խութ» 13 դ. -//- NK1/70.19 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Քչախոռ» 13 դ. գյուղից 700 մ հր-ամ NK1/71 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Բաբեն բոստան» 13 դ. գյուղից հր-ամ NK1/72 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Բաբեն բոստան» 13 դ. -//- NK1/73 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Բաբեն բոստան» 13 դ. -//- NK1/74 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Բաբեն բոստան» 13 դ. -//- NK1/75 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Բաբեն բոստան» 13 դ. -//- NK1/76 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հուշաղբյուր» 13 դ. գյուղի մեջ NK1/77 տեղադրված է Արթուր և Արկադի Ավանեսյանների կողմից կառուցված հուշաղբյուրին բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հուշաղբյուր» 13 դ. -//- NK1/78 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Շվաքեն ձոր» 13 դ. գյուղի ամ եզրամաս NK1/79 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Շվաքեն ձոր» 13 դ. -//- NK1/80 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Շվաքեն ձոր» 1236 թ. -//- NK1/81 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կրավեր» 13 դ. գյուղից հս-ամ NK1/82 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կրավեր» 13 դ. -//- NK1/83 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կրավեր» 13 դ. -//- NK1/84 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կրավեր» 13 դ. -//- NK1/85 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Շենին խաչ» 13 դ. գյուղի մեջ NK1/86 Է. Դանիլյանին տնամերձ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/87 Գ. Գասպարյանի տնամերձ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/88 Գ. Գասպարյանի տնամերձ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կեռ հղե» 13 դ. գյուղից հս-ամ NK1/89 բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Ցանկը կազմվել է Արցախի կառավարությանն առընթեր զբոսաշրջության և պատմական միջավայրի պահպանության վարչությունը