Jump to content

Տոնաշենի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Մարտակերտի շրջան)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից

Այս հոդվածը ներկայացնում է Արցախի Հանրապետության Մարտակերտի շրջանի Տոնաշեն գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 62 հուշարձան։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր
Գյուղատեղի «Կոտրած եղցի» 13-17 դդ. գյուղից 6 կմ հս-ար 40°20′29″ հս․. լ. 46°39′57″ ավ. ե.HGЯO NK1/419 Լուսանկար վերբեռնել


Եկեղեցի «Կոտրած եղցի» 15-16 դդ. -//- NK1/419.1 Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար «Կոտրած եղցի» 15-16 դդ. -//- NK1/419.2 Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար «Կոտրած եղցի» 14-15 դդ. -//- NK1/419.3 Լուսանկար վերբեռնել


Սրբատեղի «Գետին գոմեր» 20 դ. գյուղից 1 կմ հր 40°16′41″ հս․. լ. 46°41′55″ ավ. ե.HGЯO NK1/420 Լուսանկար վերբեռնել


Արձանագիր քար «Գետին գոմեր» 13 դ. -//- NK1/420.1 Լուսանկար վերբեռնել


Արձանագիր քար «Գետին գոմեր» 13 դ. -//- NK1/420.2 Լուսանկար վերբեռնել


Արձանագիր քար «Գետին գոմեր» 13 դ. -//- NK1/420.3 Լուսանկար վերբեռնել


Արձանագիր քար «Գետին գոմեր» 13 դ. -//- NK1/420.4 Լուսանկար վերբեռնել


Արձանագիր քար «Գետին գոմեր» 12-13 դդ. -//- NK1/420.5 Լուսանկար վերբեռնել


Արձանագիր քար «Գետին գոմեր» 12-13 դդ. -//- NK1/420.6 Լուսանկար վերբեռնել


Արձանագիր քար «Գետին գոմեր» 1210 թ. -//- NK1/420.7 Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար «Գետին գոմեր» 13 դ. -//- NK1/420.8 Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար «Գետին գոմեր» 13 դ. -//- NK1/420.9 Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար «Գետին գոմեր» 16-17 դդ. -//- NK1/420.10 Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար «Գետին գոմեր» 16-17 դդ. -//- NK1/420.11 Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար «Գետին գոմեր» 12-13 դդ. -//- NK1/420.12 Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար «Գետին գոմեր» 12-13 դդ. -//- NK1/420.13 Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար «Գետին գոմեր» 12-13 դդ. -//- NK1/420.14 Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար «Գետին գոմեր» 13 դ. -//- NK1/420.15 Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար «Գետին գոմեր» 13 դ. -//- NK1/420.16 Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար «Գետին գոմեր» 13 դ. -//- NK1/420.17 Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար «Գետին գոմեր» 12-13 դդ. -//- NK1/420.18 Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար «Գետին գոմեր» 13 դ. -//- NK1/420.19 Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար «Գետին գոմեր» 12-13 դդ. -//- NK1/420.20 Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար «Գետին գոմեր» 13 դ. -//- NK1/420.21 Լուսանկար վերբեռնել


Եկեղեցի 12-13 դդ. գյուղից 1 կմ հր 40°16′47″ հս․. լ. 46°41′01″ ավ. ե.HGЯO NK1/420.22 Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK1/420.22.1 Լուսանկար վերբեռնել


Ջրաղաց «Գետին գոմեր» 19-20 դդ. գյուղից 2.5 կմ հր 40°16′34″ հս․. լ. 46°41′54″ ավ. ե.HGЯO NK1/420.22 Լուսանկար վերբեռնել


Գյուղատեղի «Բալախան» 12-18 դդ. գյուղից 1 կմ հր-ամ 40°18′10″ հս․. լ. 46°40′50″ ավ. ե.HGЯO NK1/421 Լուսանկար վերբեռնել


Ապարանք «Բալախան» 17 դ. վերջ - 18 դ. սկիզբ -//- NK1/421.1 Լուսանկար վերբեռնել


Ապարանք «Բալախան» 17 դ. վերջ - 18 դ. սկիզբ -//- NK1/421.2 Լուսանկար վերբեռնել


Ապարանք «Բալախան» 17 դ. վերջ - 18 դ. սկիզբ -//- NK1/421.3 Լուսանկար վերբեռնել


Գյուղատեղի «Սնգրատեղ» 9-17 դդ. գյուղից 2.1 կմ հր-ամ 40°17′09″ հս․. լ. 46°40′59″ ավ. ե.HGЯO NK1/422 Լուսանկար վերբեռնել


Մատուռ-եկեղեցի «Սնգրատեղ» 12-13 դդ. -//- NK1/422.1 Լուսանկար վերբեռնել


Գերեզմանոց «Սնգրատեղ» 12-13 դդ. -//- NK1/422.2 Լուսանկար վերբեռնել


Գերեզմանոց 19-20 դդ. գյուղի մեջ 40°13′02″ հս․. լ. 46°41′48″ ավ. ե.HGЯO NK1/423 Լուսանկար վերբեռնել


Տապանաքար 1895 թ. -//- NK1/423.1 Լուսանկար վերբեռնել


Տապանաքար 1896 թ. -//- NK1/423.2 Լուսանկար վերբեռնել


Տապանաքար 1897 թ. -//- NK1/423.3 Լուսանկար վերբեռնել


Գյուղատեղի «Դաստագիր» 19-20 դդ. գյուղից 2.2 կմ հս-ար 40°19′21″ հս․. լ. 46°41′20″ ավ. ե.HGЯO NK1/424 Լուսանկար վերբեռնել


Գերեզմանոց «Դաստագիր» 19-20 դդ. գյուղից 2.2 կմ հս-ար 40°19′22″ հս․. լ. 46°41′24″ ավ. ե.HGЯO NK1/424.1 Լուսանկար վերբեռնել


Գյուղատեղի «Եղակեր» 13-20 դդ. գյուղից 12 կմ հս-ամ 40°21′44″ հս․. լ. 46°39′05″ ավ. ե.HGЯO NK1/425 Լուսանկար վերբեռնել


Գերեզմանոց 19 դ. -//- NK1/425.1 Լուսանկար վերբեռնել


Եկեղեցի «Սբ. Աստվածածին» 19 դ. -//- NK1/425.1.1 Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK1/425.1.1.1 Լուսանկար վերբեռնել


Գյուղատեղի «Ղուզե շինատեղ» 9-13 դդ. գյուղից 1.3 կմ հր-ար 40°18′00″ հս․. լ. 46°40′45″ ավ. ե.HGЯO NK1/426 Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար «Լճիկ տեղեր» 13 դ. գյուղից 1 կմ հր-ար 40°17′51″ հս․. լ. 46°41′07″ ավ. ե.HGЯO NK1/427 Լուսանկար վերբեռնել


Գերեզմանոց «Տոնաշեն» 19-20 դդ. գյուղի մեջ 40°18′02″ հս․. լ. 46°41′56″ ավ. ե.HGЯO NK1/428 Լուսանկար վերբեռնել


Երից մանկանց վանք 1691 թ. գյուղից 18 կմ հր-ամ 40°15′08″ հս․. լ. 46°38′25″ ավ. ե.HGЯO NK1/429 Լուսանկար վերբեռնել


Սեղանատուն 17 դ. -//- NK1/429.1 Լուսանկար վերբեռնել


Բնակատեղ և բաղնիք 17 դ. -//- NK1/429.2 Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար - «Երից մանկանց» 13 դ. -//- NK1/429.3 Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար - «Երից մանկանց» 12-13 դդ. -//- NK1/429.4 Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար - «Երից մանկանց» 17 դ. -//- NK1/429.5 Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար - «Երից մանկանց» 14-15 դդ. -//- NK1/429.6 Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար - «Երից մանկանց» 14-15 դդ. -//- NK1/429.7 Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար - «Երից մանկանց» 14-15 դդ. -//- NK1/429.8 Լուսանկար վերբեռնել


Տապանաքար «Երից մանկանց» 18 դ. -//- NK1/429.9 Լուսանկար վերբեռնել


Զարդաքանդակ 17 դ. -//- NK1/429.10 Լուսանկար վերբեռնել


Արձանագիր քար 17 դ. -//- NK1/429.11 Լուսանկար վերբեռնել


Ամրոց «Ջրաբերդ» 7-18 դդ. գյուղից 10 կմ ար 40°14′20″ հս․. լ. 46°40′05″ ավ. ե.HGЯO NK1/430 Լուսանկար վերբեռնել


Ծանոթագրություններ

[խմբագրել | խմբագրել կոդը]
  1. Ցանկը կազմվել է Արցախի կառավարությանն առընթեր զբոսաշրջության և պատմական միջավայրի պահպանության վարչությունը