Վանքի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Մարտակերտի շրջան)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
HS Disambig.svg Անվան այլ կիրառումների համար տես՝ Վանքի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (այլ կիրառումներ)

Այս հոդվածը ներկայացնում է ԼՂՀ Մարտակերտի շրջանի Վանք գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 208 հուշարձան։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր
Վանական համալիր «Գանձասար» 1216-1238 թթ. գյուղից 1 կմ ամ 40°03′27″ հս․. լ. 46°31′56″ ավ. ե. / 40.0574167° հս․. լ. 46.5321111° ավ. ե. / 40.0574167; 46.5321111 NK1/336 Gandzasar Monastery1.jpg բեռնել պատկեր

Գավիթ 13 դ. -//- NK1/336.1 Գանձասար, գավիթ.JPG բեռնել պատկեր

Արձանագրություն (վանքի աղբրի արձանագրություն) 1886 թ վանքի մոտ NK1/336.2 գյուղից 1կմ ամ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1181 թ. վանքի հս պատի տակ NK1/336.3 գյուղից 1 կմ ամ Cross in Kantsasar Church Artsakh.jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. վանքի տարածք NK1/336.4 գյուղից 1 կմ ամ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. -//- NK1/336.5 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/336.6 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/336.7 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. -//- NK1/336.8 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. -//- NK1/336.9 բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. -//- NK1/336.10 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. -//- NK1/336.11 բեռնել պատկեր

Խաչքար 1249 թ. -//- NK1/336.12 բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. -//- NK1/336.13 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. -//- NK1/336.14 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/336.15 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/336.16 բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. -//- NK1/336.17 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/336.18 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/336.19 բեռնել պատկեր

Խաչքար 1224 թ. -//- NK1/336.20 բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. -//- NK1/336.21 բեռնել պատկեր

Խաչքար (Վախթանգի) 1202 թ. -//- NK1/336.22 Khachkar-Gandzasar1.jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար (Ամադի) 13 դ. -//- NK1/336.23 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. -//- NK1/336.24 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/336.25 բեռնել պատկեր

Խաչքար 14 դ. -//- NK1/336.26 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. -//- NK1/336.27 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/336.28 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/336.29 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/336.30 բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. -//- NK1/336.31 բեռնել պատկեր

Խաչքար 1151 թ. -//- NK1/336.32 բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1886-1911 թթ. Գանձասարի վանք հս պատի տակ NK1/336.33 գյուղից 1 կմ ամ Գանձասարի տապաններ.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 1194 թ. Գանձասարի վանքի հրապարակամերձ տարածք NK1/336.34 գյուղից 1 կմ ամ Խաչքարեր.jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. -//- NK1/336.35 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. -//- NK1/336.36 բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. -//- NK1/336.37 բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց «Գանձասար» 18-20 դդ. գյուղից 1 կմ ամ 40°03′27″ հս․. լ. 46°31′56″ ավ. ե. / 40.0574167° հս․. լ. 46.5321111° ավ. ե. / 40.0574167; 46.5321111 NK1/336.38 բեռնել պատկեր

Խաչքար 1563 թ. -//- NK1/336.38.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/336.38.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/336.38.3 բեռնել պատկեր

Խաչքար 1507 թ. -//- NK1/336.38.4 բեռնել պատկեր

Խաչքար 1217 թ. -//- NK1/336.38.5 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK1/336.38.6 բեռնել պատկեր

Խաչքար 1202 թ. -//- NK1/336.38.7 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/336.38.8 բեռնել պատկեր

Ամրոց-բնակատեղի «Խոխանաբերդ» 7-17 դդ. գյուղից 4 կմ հր-ամ 40°01′28″ հս․. լ. 46°32′00″ ավ. ե. / 40.0244722° հս․. լ. 46.5333056° ավ. ե. / 40.0244722; 46.5333056 NK1/337 Княжеский дворец Хачена7.jpg բեռնել պատկեր

Վանական համալիր «Հավապտուկ» 1163 թ. գյուղից 1.6 կմ հր 40°02′04″ հս․. լ. 46°33′00″ ավ. ե. / 40.0345° հս․. լ. 46.5500833° ավ. ե. / 40.0345; 46.5500833 NK1/338 «Ռուզանի բերդ» տեղավայր բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց խաչքարերով «Հավապտուկ» 12-13 դդ. գյուղից 2 կմ հս-ամ 40°02′04″ հս․. լ. 46°32′56″ ավ. ե. / 40.0343056° հս․. լ. 46.5487778° ավ. ե. / 40.0343056; 46.5487778 NK1/338.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 13 դ. -//- NK1/338.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 13 դ. -//- NK1/338.3 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 13 դ. -//- NK1/338.4 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 13 դ. -//- NK1/338.5 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 13 դ. -//- NK1/338.6 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 13 դ. -//- NK1/338.7 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 13 դ. -//- NK1/338.8 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 13 դ. -//- NK1/338.9 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.10 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.11 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.12 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.13 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.14 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.15 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.16 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.17 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.18 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.19 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.20 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.21 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.22 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.23 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.24 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.25 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.26 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.27 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.28 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.29 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.30 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.31 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.32 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.33 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.34 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.35 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.36 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.37 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 1181 թ. -//- NK1/338.38 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.39 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.40 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.41 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 1194 թ. -//- NK1/338.42 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.43 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.44 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.45 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.46 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.47 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.48 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.49 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.50 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.51 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.52 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.53 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.54 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 12-13 դդ. -//- NK1/338.55 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 1202 թ. -//- NK1/338.56 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հավապտուկ» 1181 թ. -//- NK1/338.57 բեռնել պատկեր

Ապարանք «Դարպասներ» 13 դ. գյուղից 3 կմ հր-ամ 40°02′05″ հս․. լ. 46°32′10″ ավ. ե. / 40.0348333° հս․. լ. 46.5360556° ավ. ե. / 40.0348333; 46.5360556 NK1/339 «Դարպասներ» կոչվող վայրում բեռնել պատկեր

Շինություն «Դարպասներ» 13 դ. գյուղից 3 կմ հր-ամ 40°02′04″ հս․. լ. 46°32′08″ ավ. ե. / 40.0343056° հս․. լ. 46.5356111° ավ. ե. / 40.0343056; 46.5356111 NK1/340 բեռնել պատկեր

Մատուռ «Դարպասներ» 13 դ. -//- NK1/341 բեռնել պատկեր

Խաչքար 1151 թ. գյուղի մեջ NK1/342 Ռոբերտ Հարությունյանի տնամերձ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. -//- NK1/343 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/344 Գագիկ Ավանեսյանի տնամերձ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/345 տեղադրված է վետերան ազատամարտիկների հիշատակին կառուցված հուշաղբյուրի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/346 տեղադրված է վետերան ազատամարտիկների հիշատակին կառուցված հուշաղբյուրի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/347 Դադիկ Քարդումյանի տնամերձ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/348 Գագիկ Ջալալյանի տնամերձ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. գյուղից 2.5 կմ հր-ամ 40°02′14″ հս․. լ. 46°31′50″ ավ. ե. / 40.0373611° հս․. լ. 46.5306667° ավ. ե. / 40.0373611; 46.5306667 NK1/349 «Հացոտ խութին» կոչվող վայրում բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 12-19 դդ. գյուղի մեջ NK1/350 էլեկտրական կայանի մոտ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1773 թ. գյուղի մեջ գերեզմանոցում NK1/350.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. -//- NK1/350.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/350.3 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. -//- NK1/350.4 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/350.5 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. գյուղի մեջ NK1/351 Ջալալ Ջալալյանի տնամերձ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/352 ագուցված է զոհվածների հուշարձանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. -//- NK1/353 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. -//- NK1/354 Ժորիկ Թևոսյանի տնամերձ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/355 մանրահատակի կոմբինատի տարածք բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/356 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/357 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/358 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/359 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/360 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/361 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/362 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/363 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/364 բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի 9-13 դդ. գյուղից 1.5-2 կմ հս-ամ 40°04′01″ հս․. լ. 46°32′08″ ավ. ե. / 40.0669167° հս․. լ. 46.5355833° ավ. ե. / 40.0669167; 46.5355833 NK1/365 «Քոլատակեն բաղեն կլոխ» տեղամաս բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց «Քոլատակեն բաղեն կլոխ » 11-12 դդ. գյուղից 1.5 կմ հս-ամ 40°04′04″ հս․. լ. 46°32′18″ ավ. ե. / 40.0678056° հս․. լ. 46.5383056° ավ. ե. / 40.0678056; 46.5383056 NK1/365.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար – տապանաքար «Քոլատակեն բաղեն կլոխ» 12-13 դդ. -//- NK1/365.1.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Քոլատակեն բաղեն կլոխ» 12-13 դդ. -//- NK1/365.1.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Քոլատակեն բաղեն կլոխ» 12-13 դդ. -//- NK1/365.1.3 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Քոլատակեն բաղեն կլոխ» 12-13 դդ. -//- NK1/365.1.4 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Քոլատակեն բաղեն կլոխ» 13 դ. գյուղից 1.5 կմ հս-ամ 40°04′03″ հս․. լ. 46°32′19″ ավ. ե. / 40.0673889° հս․. լ. 46.5385833° ավ. ե. / 40.0673889; 46.5385833 NK1/365.1.5 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Քոլատակեն բաղեն կլոխ» 13 դ. -//- NK1/365.1.6 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Քոլատակեն բաղեն կլոխ» 12-13 դդ. գյուղից 1.5 կմ հս-ամ 40°04′03″ հս․. լ. 46°32′18″ ավ. ե. / 40.0675° հս․. լ. 46.5382222° ավ. ե. / 40.0675; 46.5382222 NK1/365.1.7 բեռնել պատկեր

Խաչքարի մաս 12-13 դդ. -//- NK1/365.1.8 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. գյուղի մեջ 40°03′23″ հս․. լ. 46°32′45″ ավ. ե. / 40.0564444° հս․. լ. 46.5458056° ավ. ե. / 40.0564444; 46.5458056 NK1/366 բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. գյուղի մեջ 40°03′33″ հս․. լ. 46°32′46″ ավ. ե. / 40.05925° հս․. լ. 46.5460556° ավ. ե. / 40.05925; 46.5460556 NK1/367 բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց «Գերեզմանոտեն յալ» 11-13 դդ. գյուղից 3.5 կմ հր-ար 40°02′07″ հս․. լ. 46°31′44″ ավ. ե. / 40.03525° հս․. լ. 46.5288611° ավ. ե. / 40.03525; 46.5288611 NK1/368 «Գերեզմանոտեն յալ» կոչվող վայրում բեռնել պատկեր

Խաչքար 1229 թ. -//- NK1/368.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. -//- NK1/368.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. -//- NK1/368.3 բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. -//- NK1/368.4 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/368.5 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/368.6 բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի «Պառավաձոր» 9-13 դդ. գյուղից 3.6 կմ հր-ամ 40°02′58″ հս․. լ. 46°30′28″ ավ. ե. / 40.0495° հս․. լ. 46.5076389° ավ. ե. / 40.0495; 46.5076389 NK1/369 «Քեարխանի հարթ» տեղավայրում բեռնել պատկեր

Վանական համալիր «Պառավաձորի-վանք» 12-13 դդ գյուղից 3 կմ հր-ամ 40°02′48″ հս․. լ. 46°30′18″ ավ. ե. / 40.0466667° հս․. լ. 46.5048889° ավ. ե. / 40.0466667; 46.5048889 NK1/369.1 բեռնել պատկեր

Կոթող «Պառավաձոր» 12 դ. գյուղից 3 կմ հր-ար 40°02′47″ հս․. լ. 46°30′13″ ավ. ե. / 40.0464722° հս․. լ. 46.5035833° ավ. ե. / 40.0464722; 46.5035833 NK1/369.1.1 բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց «Պառավաձոր» 12-13 դդ. գյուղից 3 կմ հր-ար 40°02′47″ հս․. լ. 46°30′15″ ավ. ե. / 40.0464722° հս․. լ. 46.5040556° ավ. ե. / 40.0464722; 46.5040556 NK1/369.1.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 12 դ. -//- NK1/369.1.2.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 12-13 դդ. -//- NK1/369.1.2.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 11-12 դդ. -//- NK1/369.1.2.3 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 12-13 դդ. -//- NK1/369.1.2.4 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 12-13 դդ. -//- NK1/369.1.2.5 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 12-13 դդ. -//- NK1/369.1.2.6 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 12-13 դդ. -//- NK1/369.1.2.7 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 12-13 դդ. -//- NK1/369.1.2.8 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 12-13 դդ. -//- NK1/369.1.2.9 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 12-13 դդ. -//- NK1/369.1.2.10 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 13 դ. -//- NK1/369.1.2.11 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 12 դ. -//- NK1/369.1.2.12 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 1210 թ. -//- NK1/369.1.2.13 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 1214 թ. -//- NK1/369.1.2.14 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 13 դ. -//- NK1/369.1.2.15 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 13 դ. -//- NK1/369.1.2.16 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 12-13 դդ. -//- NK1/369.1.2.17 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 12-13 դդ. -//- NK1/369.1.2.18 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 1211 թ. -//- NK1/369.1.2.19 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 12-13 դդ. -//- NK1/369.1.2.20 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 12-13 դդ. -//- NK1/369.1.2.21 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 12-13 դդ. -//- NK1/369.1.2.22 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 12-13 դդ. -//- NK1/369.1.2.23 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 1209 թ. -//- NK1/369.1.2.24 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 1178 թ. -//- NK1/369.1.2.25 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 1195 թ. -//- NK1/369.1.2.26 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 13 դ. -//- NK1/369.1.2.27 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 13 դ. -//- NK1/369.1.2.28 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 13 դ. -//- NK1/369.1.2.29 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 11 դ. -//- NK1/369.1.2.30 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 12-13 դդ. -//- NK1/369.1.2.31 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 1214 թ. -//- NK1/369.1.2.32 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 13 դ. -//- NK1/369.1.2.33 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 13 դ. -//- NK1/369.1.2.34 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 12-13 դդ. -//- NK1/369.1.2.35 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 12-13 դդ. -//- NK1/369.1.2.36 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 13 դ. -//- NK1/369.1.2.37 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 1180 թ. -//- NK1/369.1.2.38 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 9-11 դդ. -//- NK1/369.1.2.39 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 13 դ. -//- NK1/369.1.2.40 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 13 դ. -//- NK1/369.1.2.41 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 13 դ. -//- NK1/369.1.2.42 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 12 դ. -//- NK1/369.1.2.43 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 12-13 դդ. -//- NK1/369.1.2.44 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 12-13 դդ. -//- NK1/369.1.2.45 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 12-13 դդ. -//- NK1/369.1.2.46 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Պառավաձոր» 1290 թ. -//- NK1/369.1.2.47 բեռնել պատկեր

Հուշարձան Երկրորդ աշխարհամարտում և Արցախի պատերազմում զոհվածների հուշարձան 1960-ական թ. և Արցախյան պատերազմից հետո ընկած ժամանակաշրջան գյուղի հր-ար կողմ 40°02′48″ հս․. լ. 46°32′57″ ավ. ե. / 40.0465278° հս․. լ. 46.54925° ավ. ե. / 40.0465278; 46.54925 NK1/370 Հուշարձան Երկրորդ աշխարհամարտում և Արցախի պատերազմում զոհվածների (1).jpg բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Ցանկը կազմվել է Արցախի կառավարությանն առընթեր զբոսաշրջության և պատմական միջավայրի պահպանության վարչությունը