Կոճողոտի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Մարտակերտի շրջան)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Այս հոդվածը ներկայացնում է ԼՂՀ Մարտակերտի շրջանի Կոճողոտ գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 59 հուշարձան։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր
Գյուղատեղի «Խորաստան» 9-13 դդ . գյուղից 1.4 կմ հր-ար 40°06′36″ հս․. լ. 46°35′24″ ավ. ե. / 40.1099444° հս․. լ. 46.5898889° ավ. ե. / 40.1099444; 46.5898889 NK1/104 «Խորաստանե տեղավայր բեռնել պատկեր

Մատուռ «Խորաստան» 11-13 դդ. -//- NK1/104.1 բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց «Խորաստան» 9-13 դդ. -//- NK1/104.2 բեռնել պատկեր

Արձանագիր քար 1160 թ. -//- NK1/104.2.1 բեռնել պատկեր

Խաչաբեկորներ 11-13 դդ. -//- NK1/104.2.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խորաստան» 12 դ. -//- NK1/104.2.3 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խորաստան» 11-12 դդ. -//- NK1/104.2.4 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խորաստան» 11 դ. -//- NK1/104.2.5 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խորաստան» 12-13 դդ. -//- NK1/104.2.6 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խորաստան» 11 դ. -//- NK1/104.2.7 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խորաստան» 11-12 դդ. -//- NK1/104.2.8 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խորաստան» 12 դ. -//- NK1/104.2.9 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խորաստան» 11-12 դդ. -//- NK1/104.2.10 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խորաստան» 12 դ. -//- NK1/104.2.11 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խորաստան» 11-12 դդ. -//- NK1/104.2.12 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խորաստան» 11 դ. -//- NK1/104.2.13 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խորաստան» 12 դ. -//- NK1/104.2.14 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խորաստան» 11-12 դդ. -//- NK1/104.2.15 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խորաստան» 11-12 դդ. -//- NK1/104.2.16 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խորաստան» 12 դ. -//- NK1/104.2.17 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խորաստան» 11-12 դդ. -//- NK1/104.2.18 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խորաստան» 11 դ. -//- NK1/104.2.19 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խորաստան» 12 դ. -//- NK1/104.2.20 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խորաստան» 11-12 դդ. -//- NK1/104.2.21 բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի «Խաչերին սեռ» 10-17 դդ. գյուղից 0.5 կմ ամ 40°06′45″ հս․. լ. 46°34′39″ ավ. ե. / 40.1125833° հս․. լ. 46.5775° ավ. ե. / 40.1125833; 46.5775 NK1/105 «Խաչերին սեռ» տեղավայր բեռնել պատկեր

Եկեղեցի «Խաչերին սեռ» 11-13 դդ. -//- NK1/105.1 բեռնել պատկեր

Մատուռ «Խաչերին սեռ» 11-13 դդ. -//- NK1/105.2 բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց «Խաչերին սեռ» 11-13 դդ. -//- NK1/105.3 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերին սեռ» 12-13 դդ. -//- NK1/105.3.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերին սեռ» 12-13 դդ. -//- NK1/105.3.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերին սեռ» 12-13 դդ. -//- NK1/105.3.3 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերին սեռ» 12-13 դդ. -//- NK1/105.3.4 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերին սեռ» 12-13 դդ. -//- NK1/105.3.5 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերին սեռ» 11-13 դդ. -//- NK1/105.3.6 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերին սեռ» 11-13 դդ. -//- NK1/105.3.7 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերին սեռ» 11-12 դդ. -//- NK1/105.3.8 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերին սեռ» 11-12 դդ. -//- NK1/105.3.9 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերին սեռ» 12-13 դդ. -//- NK1/105.3.10 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերին սեռ» 12-13 դդ. -//- NK1/105.3.11 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերին սեռ» 12-13 դդ. -//- NK1/105.3.12 բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց «Կիժին տեղ» գյուղից 0.5 կմ հր-ամ 40°06′58″ հս․. լ. 46°34′45″ ավ. ե. / 40.1161667° հս․. լ. 46.5792222° ավ. ե. / 40.1161667; 46.5792222 NK1/106 «Կիժին տեղ» տեղավայր բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կիժին տեղ» 11-12 դդ. -//- NK1/106.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կիժին տեղ» 11-12 դդ. -//- NK1/106.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կիժին տեղ» 12-13 դդ. -//- NK1/106.3 բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 11-20 դդ. գյուղի մեջ 40°07′25″ հս․. լ. 46°34′42″ ավ. ե. / 40.1235833° հս․. լ. 46.5783611° ավ. ե. / 40.1235833; 46.5783611 NK1/107 գյուղամիջյան գերեզմանոց բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. -//- NK1/107.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. -//- NK1/107.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. -//- NK1/107.3 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. -//- NK1/107.4 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Թոփ քոլ» 12 դ. գյուղից հր-ամ եզրամաս 40°07′08″ հս․. լ. 46°34′47″ ավ. ե. / 40.1189722° հս․. լ. 46.5798056° ավ. ե. / 40.1189722; 46.5798056 NK1/108 «Թոփ քոլե տեղավայր բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. գյուղի մեջ 40°07′51″ հս․. լ. 46°34′32″ ավ. ե. / 40.1309167° հս․. լ. 46.5755278° ավ. ե. / 40.1309167; 46.5755278 NK1/109 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. գյուղի մեջ 40°07′45″ հս․. լ. 46°34′39″ ավ. ե. / 40.12925° հս․. լ. 46.5775° ավ. ե. / 40.12925; 46.5775 NK1/110 բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. գյուղի մեջ 40°07′46″ հս․. լ. 46°34′36″ ավ. ե. / 40.1293333° հս․. լ. 46.5766944° ավ. ե. / 40.1293333; 46.5766944 NK1/111 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. գյուղի մեջ 40°07′22″ հս․. լ. 46°34′31″ ավ. ե. / 40.1228889° հս․. լ. 46.5751389° ավ. ե. / 40.1228889; 46.5751389 NK1/112 Հովհաննես Գրիգորյանի տնամերձ բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. 2 հզ գյուղից 2 կմ ամ NK1/113 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. 2 հզ -//- NK1/114 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. 2 հզ -//- NK1/115 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. 2 հզ -//- NK1/116 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. 2 հզ -//- NK1/117 բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Ցանկը կազմվել է Արցախի կառավարությանն առընթեր զբոսաշրջության և պատմական միջավայրի պահպանության վարչությունը