Հաթերքի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Մարտակերտի շրջան)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Այս հոդվածը ներկայացնում է ԼՂՀ Մարտակերտի շրջանի Հաթերք գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 35 հուշարձան։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր
Եկեղեցի «Սբ. Աստվածածին» 19 դ. գյուղի մեջ 40°09′43″ հս․. լ. 46°30′56″ ավ. ե. / 40.1618056° հս․. լ. 46.5155278° ավ. ե. / 40.1618056; 46.5155278 NK1/121 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. գյուղի մեջ NK1/121.1 բեռնել պատկեր

Վանք «Մեսիս» 14-17 դդ. գյուղից 6 կմ հս 40°12′51″ հս․. լ. 46°31′32″ ավ. ե. / 40.2141389° հս․. լ. 46.5255556° ավ. ե. / 40.2141389; 46.5255556 NK1/122 բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. -//- NK1/122.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. -//- NK1/122.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. -//- NK1/122.3 բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. -//- NK1/122.4 բեռնել պատկեր

Եկեղեցի «Մանդուռ» 12-13 դդ. գյուղից 2 կմ հս-ար 40°10′56″ հս․. լ. 46°32′35″ ավ. ե. / 40.1822222° հս․. լ. 46.5430833° ավ. ե. / 40.1822222; 46.5430833 NK1/123 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK1/123.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK1/123.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK1/123.3 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK1/123.4 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK1/123.5 բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ «Մուղդուսի» մ.թ.ա. 2-1 հզ գյուղի հր եզրին 40°09′31″ հս․. լ. 46°31′32″ ավ. ե. / 40.1585556° հս․. լ. 46.5256389° ավ. ե. / 40.1585556; 46.5256389 NK1/124 բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց «Մուղդուսի» 12-17 դդ. գյուղի հր եզրին 40°09′29″ հս․. լ. 46°31′26″ ավ. ե. / 40.1579444° հս․. լ. 46.52375° ավ. ե. / 40.1579444; 46.52375 NK1/125 բեռնել պատկեր

Տապանաքար «Մուղդուսի» 17 դ. -//- NK1/125.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Մուղդուսի» 16-17 դդ. -//- NK1/125.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Մուղդուսի» 16-17 դդ. -//- NK1/125.3 բեռնել պատկեր

Տապանաքար «Մուղդուսի» 17 դ. -//- NK1/125.4 բեռնել պատկեր

Տապանաքար «Մուղդուսի» 17-րդ դ. -//- NK1/125.5 բեռնել պատկեր

Տապանաքար «Մուղդուսի» 17-րդ դ. -//- NK1/125.6 բեռնել պատկեր

Սրբատեղի «Աստղաբլուր» մ.թ.ա. 2-1 հզ - մ.թ. 9 դ. գյուղից 3 կմ ար 40°09′47″ հս․. լ. 46°43′30″ ավ. ե. / 40.1631111° հս․. լ. 46.7251111° ավ. ե. / 40.1631111; 46.7251111 NK1/126 Աստղաբլուր տեղավայր բեռնել պատկեր

Խաչքար «Աստղաբլուր» 7-9 դդ. -//- NK1/126.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար 8-9 դդ. -//- NK1/127 բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 18-19 դդ. գյուղից ամ NK1/128 «Հաթերք» ամրոցի տարածք բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/128.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/128.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար 21 դ. -//- NK1/128.3 բեռնել պատկեր

Խաչքար 1984 թ. -//- NK1/128.4 բեռնել պատկեր

Տապանաքար 19-20 դդ. -//- NK1/128.5 բեռնել պատկեր

Տապանաքար 19-20 դդ. սկիզբ -//- NK1/128.6 բեռնել պատկեր

Ձիթհանի քար 18-19 դդ. գյուղի մեջ NK1/129 բեռնել պատկեր

Խաչքար 1255 թ. -//- NK1/130 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK1/131 բեռնել պատկեր

Հուշարձան Երկրորդ աշխարհամարտում զոհվածների 20 դ. 2-րդ կես -//- NK1/132 բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Ցանկը կազմվել է Արցախի կառավարությանն առընթեր զբոսաշրջության և պատմական միջավայրի պահպանության վարչությունը