Վերին Հոռաթաղի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Մարտակերտի շրջան)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Այս հոդվածը ներկայացնում է ԼՂՀ Մարտակերտի շրջանի Վերին Հոռաթաղ գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 45 հուշարձան։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր
Դամբարանադաշտ «Վիտին սեռ» մ.թ.ա. 2-1 հզ գյուղից 3.5 կմ ար NK1/371 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր «Վիտին սեռ» 11 դ. գյուղից 2 կմ ար NK1/372 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր «Վիտին սեռ» մ.թ.ա. 2-1 հզ գյուղից 3 կմ ար NK1/373 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր «Վիտին սեռ» մ.թ.ա. 2-1 հզ -//- NK1/374 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր «Վիտին սեռ» մ.թ.ա. 2-1 հզ գյուղից 3.5 կմ ար NK1/375 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր «Վիտին սեռ» մ.թ.ա. 2-1 հզ -//- NK1/376 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր «Վիտին սեռ» մ.թ.ա. 2-1 հզ -//- NK1/377 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր «Վիտին սեռ» մ.թ.ա. 2-1 հզ -//- NK1/378 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր «Վիտին սեռ» մ.թ.ա. 2-1 հզ -//- NK1/379 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր «Վիտին սեռ» մ.թ.ա. 2-1 հզ -//- NK1/380 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր «Վիտին սեռ» մ.թ.ա. 2-1 հզ -//- NK1/381 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր «Վիտին սեռ» մ.թ.ա. 2-1 հզ -//- NK1/382 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր «Վիտին սեռ» մ.թ.ա. 2-1 հզ գյուղից 4 կմ ար NK1/383 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր «Վիտին սեռ» մ.թ.ա. 2-1 հզ գյուղից 4.5 կմ ար NK1/384 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր «Վիտին սեռ» մ.թ.ա. 2-1 հզ գյուղից 5 կմ ար NK1/385 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր «Վիտին սեռ» մ.թ.ա. 2-1 հզ -//- NK1/386 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր «Վիտին սեռ» մ.թ.ա. 2-1 հզ գյուղից 5.5 կմ ար NK1/387 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր «Վիտին սեռ» մ.թ.ա. 2-1 հզ -//- NK1/388 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Վիտին սեռ» մ.թ.ա. 2-1 հզ գյուղից 3.5 կմ ար NK1/389 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Վիտին սեռ» 12 դ. գյուղից 5.5 կմ հր NK1/390 բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց «Ղամշոտ ծով» 12-13 դդ. գյուղից 8 կմ հր NK1/391 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ղամշոտ ծով» մ.թ.ա. 2-1 հզ գյուղից 5 կմ հր NK1/391.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ղամշոտ ծով» 13 դ. -//- NK1/391.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ղամշոտ ծով» 12 դ. -//- NK1/391.3 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ղամշոտ ծով» 13 դ. -//- NK1/391.4 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ղամշոտ ծով» 13 դ. -//- NK1/391.5 բեռնել պատկեր

Բնակատեղի «Ղամշոտ ծով» 11-12 դդ. գյուղից 6.5 կմ հր NK1/392 բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ «Ղամշոտ ծով» մ.թ.ա. 2-1 հզ գյուղից 5.5 կմ հր NK1/393 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր «Ղամշոտ ծով» մ.թ.ա. 2-1 հզ գյուղից 6.5 կմ հր NK1/394 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր «Ղամշոտ ծով» մ.թ.ա. 2-1 հզ գյուղից 4 կմ հր NK1/395 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր «Ղամշոտ ծով» մ.թ.ա. 2-1 հզ գյուղից 4.5 կմ հր NK1/396 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր «Ղամշոտ ծով» մ.թ.ա. 2-1 հզ գյուղից 5 կմ հր NK1/397 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր «Ղամշոտ ծով» մ.թ.ա. 2-1 հզ գյուղից 4.5 կմ հր NK1/398 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր «Ղամշոտ ծով» մ.թ.ա. 2-1 հզ գյուղից 3 կմ հր-ար NK1/399 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր «Ղամշոտ ծով» 13 դ. գյուղից 2.5 կմ հր NK1/400 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր «Ղամշոտ ծով» մ.թ.ա. 2-1 հզ գյուղից 3.5 կմ հր NK1/401 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ղամշոտ ծով» մ.թ.ա. 2-1 հզ գյուղից 8 կմ հր NK1/402 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ղամշոտ ծով» մ.թ.ա. 2-1 հզ գյուղից 3 կմ հր NK1/403 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. գյուղի գերեզմանոց NK1/404 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/405 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Աթանեսի տափ» 12 դ. գյուղից 4.5 կմ հր NK1/406 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Փոշնեն տակ» 12 դ. գյուղից 1.5 կմ հր NK1/407 բեռնել պատկեր

Խաչքար մ.թ.ա. 2-1 հզ գյուղամիջի գերեզմանոց NK1/408 բեռնել պատկեր

Խաչքար մ.թ.ա. 2-1 հզ -//- NK1/409 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Արցախ աղբյուր» 12 դ. գյուղից 1.5 կմ հր NK1/410 բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Ցանկը կազմվել է Արցախի կառավարությանն առընթեր զբոսաշրջության և պատմական միջավայրի պահպանության վարչությունը