Կիչանի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Մարտակերտի շրջան)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Այս հոդվածը ներկայացնում է ԼՂՀ Մարտակերտի շրջանի Կիչան գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 78 հուշարձան։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր
Գյուղատեղի «Կիչան» 12-17 դդ. գյուղից 1.5 կմ հր-ամ NK1/90 բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց «Կիչան» 12-17 դդ. -//- NK1/90.1 բեռնել պատկեր

Եկեղեցի «Կիչան» 12-13 դդ. -//- NK1/90.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/90.2.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK1/90.2.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. -//- NK1/90.2.3 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. -//- NK1/90.2.4 բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. -//- NK1/90.2.5 բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. -//- NK1/90.2.6 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. -//- NK1/90.2.7 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. -//- NK1/90.2.8 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. -//- NK1/90.2.9 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. -//- NK1/90.2.10 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK1/90.2.11 բեռնել պատկեր

Կիչանի «Անապատ» (Խութավանք) 18 դ. գյուղից 2 կմ հս-ամ NK1/91 բեռնել պատկեր

Եկեղեցի 18 դ. -//- NK1/91.1 բեռնել պատկեր

Ձիթհան 13 դ. -//- NK1/91.2 բեռնել պատկեր

Գավիթ 18 դ. -//- NK1/91.3 բեռնել պատկեր

Մատուռ 13 դ. -//- NK1/91.4 բեռնել պատկեր

Հոգևոր շինություն 13 դ. -//- NK1/91.5 բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1781 թ. -//- NK1/91.5.1 բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1752 թ. -//- NK1/91.5.2 բեռնել պատկեր

Արձանագիր քար 15-16 դդ. -//- NK1/91.5.3 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. -//- NK1/91.5.5 բեռնել պատկեր

Խաչքար 17 դ. -//- NK1/91.5.6 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. -//- NK1/91.5.7 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/91.5.8 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/91.5.9 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/91.5.10 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK1/91.5.11 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK1/91.5.12 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK1/91.5.13 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK1/91.5.14 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/91.5.15 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK1/91.5.16 բեռնել պատկեր

Մատուռ-Եկեղեցի «Անապատ» 18 դ. -//- NK1/92 բեռնել պատկեր

Հոգևոր շինություն 13 դ. գյուղից 2.2 կմ հս-ամ NK1/93 բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց «Նապատ» 12-13 դդ. -//- NK1/94 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK1/94.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK1/94.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/94.3 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK1/94.4 բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 17-18 դդ. գյուղից հս-ար 40°03′57″ հս․. լ. 46°40′19″ ավ. ե. / 40.0659167° հս․. լ. 46.6720556° ավ. ե. / 40.0659167; 46.6720556 NK1/95 ճանապարհի եզրամաս բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց խաչքարերով «Կիչան» 9-18 դդ. գյուղից հր-ամ 40°03′28″ հս․. լ. 46°40′23″ ավ. ե. / 40.0577778° հս․. լ. 46.6731111° ավ. ե. / 40.0577778; 46.6731111 NK1/96 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կիչան» 12-13 դդ. -//- NK1/96.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կիչան» 11-12 դդ. -//- NK1/96.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կիչան» 1199 թ. -//- NK1/96.3 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կիչան» 9 դ. -//- NK1/96.4 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կիչան» 11-12 դդ. -//- NK1/96.5 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կիչան» 11-12 դդ. -//- NK1/96.6 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կիչան» 11-12 դդ. -//- NK1/96.7 բեռնել պատկեր

Խաչքա «Կիչան» 11-12 դդ. -//- NK1/96.8 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կիչան» 10-11 դդ. -//- NK1/96.9 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կիչան» 10-11 դդ. -//- NK1/96.10 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կիչան» 12 դ. -//- NK1/96.11 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կիչան» 11-12 դդ. -//- NK1/96.12 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կիչան» 11-12 դդ. -//- NK1/96.13 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կիչան» 10-11 դդ. -//- NK1/96.14 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կիչան» 11-12 դդ. -//- NK1/96.15 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կիչան» 12 դ. -//- NK1/96.16 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կիչան» 12 դ. -//- NK1/96.17 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կիչան» 11-12 դդ. գյուղից հր-ամ 40°03′29″ հս․. լ. 46°40′23″ ավ. ե. / 40.0580833° հս․. լ. 46.673° ավ. ե. / 40.0580833; 46.673 NK1/96.18 բեռնել պատկեր

Պատվանդան 12-13 դդ. գյուղից հր-ամ NK1/96.19 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/96.20 բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. -//- NK1/96.21 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/96.22 բեռնել պատկեր

Խաչքար 8-9 դդ. -//- NK1/96.23 բեռնել պատկեր

Խաչքար 8-9 դդ. -//- NK1/96.24 բեռնել պատկեր

Եկեղեցի «Ս.Աստվածածին» 19 դ. գյուղի մեջ 40°03′44″ հս․. լ. 46°40′37″ ավ. ե. / 40.0621667° հս․. լ. 46.6768056° ավ. ե. / 40.0621667; 46.6768056 NK1/97 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK1/97.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/97.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/97.3 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Բզլղան» 1224 թ. գյուղից 1.2 կմ հր-ամ NK1/98 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Բզլղան» 13 դ. -//- NK1/99 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Բզլղան» 13 դ. -//- NK1/100 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Բզլղան» 13 դ. -//- NK1/101 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Մագալատեղ» 13 դ. գյուղից 1.5 կմ հր-ամ NK1/102 բեռնել պատկեր

Քարայր «Ճգնավոր» միջնադար գյուղից 1 կմ հս-ամ NK1/103 բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Ցանկը կազմվել է Արցախի կառավարությանն առընթեր զբոսաշրջության և պատմական միջավայրի պահպանության վարչությունը