Մեհմանայի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Մարտակերտի շրջան)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Այս հոդվածը ներկայացնում է ԼՂՀ Մարտակերտի շրջանի Մեհմանա գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 29 հուշարձան։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր
Մկրտության ավազան 17 դ. գյուղի մեջ 40°08′54″ հս․. լ. 46°44′43″ ավ. ե. / 40.1483333° հս․. լ. 46.7453056° ավ. ե. / 40.1483333; 46.7453056 NK1/166 բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 9-13 դդ. գյուղից 600 մ ար 40°08′30″ հս․. լ. 46°40′54″ ավ. ե. / 40.1416111° հս․. լ. 46.6816389° ավ. ե. / 40.1416111; 46.6816389 NK1/167 բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. -//- NK1/167.1 բեռնել պատկեր

Եկեղեցի «Սբ. Աստվածածին» 1229 թ. գյուղից 1 կմ հս-ար 40°09′32″ հս․. լ. 46°41′02″ ավ. ե. / 40.1588333° հս․. լ. 46.6838333° ավ. ե. / 40.1588333; 46.6838333 NK1/168 բեռնել պատկեր

Տապանաքար 13 դ. -//- NK1/168.1 բեռնել պատկեր

Կոթող 1250 թ. -//- NK1/168.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Մեհմանա» 11-12 դդ. -//- NK1/168.3 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Մեհմանա» 13 դ. -//- NK1/168.4 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Մեհմանա» 11-12 դդ. -//- NK1/168.5 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Մեհմանա» 9-12 դդ. -//- NK1/168.6 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Մեհմանա» 13 դ. -//- NK1/168.7 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Մեհմանա» 11-12 դդ. -//- NK1/168.8 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Մեհմանա» 11-12 դդ. -//- NK1/168.9 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Մեհմանա» 12 դ. -//- NK1/168.10 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Մեհմանա» 11-12 դդ. -//- NK1/168.11 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Մեհմանա» 12-13 դդ. -//- NK1/168.12 բեռնել պատկեր

Սրբատեղի «Ալեքսի խաչ» միջնադար գյուղից 1 կմ հս 40°09′09″ հս․. լ. 46°40′34″ ավ. ե. / 40.1525556° հս․. լ. 46.6761944° ավ. ե. / 40.1525556; 46.6761944 NK1/169 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ալեքսի խաչ» 12 դ. -//- NK1/169.1 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. 2-1 հզ գյուղից 2 կմ հս-ամ 40°09′19″ հս․. լ. 46°40′33″ ավ. ե. / 40.1553056° հս․. լ. 46.6759444° ավ. ե. / 40.1553056; 46.6759444 NK1/170 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. 2-1 հզ գյուղից 2.5 կմ հս 40°09′10″ հս․. լ. 46°40′56″ ավ. ե. / 40.15275° հս․. լ. 46.6821389° ավ. ե. / 40.15275; 46.6821389 NK1/171 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. 2-1 հզ -//- NK1/172 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. 2-1 հզ գյուղից 3 կմ հս-ար 40°09′10″ հս․. լ. 46°41′04″ ավ. ե. / 40.15275° հս․. լ. 46.6844444° ավ. ե. / 40.15275; 46.6844444 NK1/173 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. 2-1 հզ -//- NK1/174 բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր մ.թ.ա. 2-1 հզ գյուղից 2 կմ հս-ար 40°09′19″ հս․. լ. 46°40′33″ ավ. ե. / 40.1553056° հս․. լ. 46.6759444° ավ. ե. / 40.1553056; 46.6759444 NK1/175 բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց «Մեհմանա» 19-20 դդ. գյուղի ար եզրամաս 40°08′58″ հս․. լ. 46°40′18″ ավ. ե. / 40.1493056° հս․. լ. 46.6717778° ավ. ե. / 40.1493056; 46.6717778 NK1/176 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Մեհմանա» 12-13 դդ. -//- NK1/176.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Մեհմանա» 11-12 դդ. -//- NK1/176.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Մեհմանա» 12-13 դդ. -//- NK1/176.3 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Մեհմանա» 12 դ. -//- NK1/176.4 բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Ցանկը կազմվել է Արցախի կառավարությանն առընթեր զբոսաշրջության և պատմական միջավայրի պահպանության վարչությունը