Վարդաձորի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Մարտակերտի շրջան)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
HS Disambig.svg Անվան այլ կիրառումների համար տես՝ Վարդաձորի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (այլ կիրառումներ)

Այս հոդվածը ներկայացնում է ԼՂՀ Մարտակերտի շրջանի Վարդաձոր գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 28 հուշարձան։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր
Եկեղեցի «Սբ. Հովսեփ» 12-13 դդ. գյուղից 4 կմ հս-ար NK1/411 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Չոքմա» 11-12 դդ. -//- NK1/411.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Չոքմա» 11-12 դդ. -//- NK1/411.2 բեռնել պատկեր

Մելիք Ալավերդյանների ապարանք 1799 թ. գյուղի մեջ 40°08′54″ հս․. լ. 46°44′40″ ավ. ե. / 40.1484167° հս․. լ. 46.7445556° ավ. ե. / 40.1484167; 46.7445556 NK1/412 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Սոնեն բոստան» 12-13 դդ. գյուղի մեջ 40°09′05″ հս․. լ. 46°43′33″ ավ. ե. / 40.1514167° հս․. լ. 46.7258056° ավ. ե. / 40.1514167; 46.7258056 NK1/413 բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16-րդ դդ. գյուղի մեջ 40°08′54″ հս․. լ. 46°44′43″ ավ. ե. / 40.1483333° հս․. լ. 46.7453056° ավ. ե. / 40.1483333; 46.7453056 NK1/414 գյուղամիջյան եկեղեցի բեռնել պատկեր

Խաչքար 17-րդ դ. -//- NK1/415 բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 18-20 դ. գյուղի ար եզրամաս 40°09′03″ հս․. լ. 46°44′28″ ավ. ե. / 40.1508333° հս․. լ. 46.7410278° ավ. ե. / 40.1508333; 46.7410278 NK1/416 բեռնել պատկեր

Սրբատեղի 19-20 դ. -//- NK1/416.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/416.2 բեռնել պատկեր

Տապանաքար 18 դ. -//- NK1/416.3 բեռնել պատկեր

Եկեղեցի «Հարությունագոմերատեղ» 12-13 դդ. 1128 մ գյուղից մոտ 3 կմ ամ 40°08′50″ հս․. լ. 46°42′40″ ավ. ե. / 40.14725° հս․. լ. 46.7112222° ավ. ե. / 40.14725; 46.7112222 NK1/417 բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց «Հարությունագոմերատեղ» 9-13 դդ. -//- NK1/417.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հարությունագոմերատեղ» 11-12 դդ. -//- NK1/417.1.1 բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 11-20 դդ. գյուղից 1 կմ հր-ամ 40°08′40″ հս․. լ. 46°44′51″ ավ. ե. / 40.1444444° հս․. լ. 46.7475833° ավ. ե. / 40.1444444; 46.7475833 NK1/418 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK1/418.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK1/418.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK1/418.3 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK1/418.4 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK1/418.5 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK1/418.6 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK1/418.7 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK1/418.8 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK1/418.9 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. -//- NK1/418.10 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/418.11 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/418.12 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. -//- NK1/418.13 բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Ցանկը կազմվել է Արցախի կառավարությանն առընթեր զբոսաշրջության և պատմական միջավայրի պահպանության վարչությունը