Գառնաքարի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Մարտակերտի շրջան)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Այս հոդվածը ներկայացնում է ԼՂՀ Մարտակերտի շրջանի Գառնաքար գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 49 հուշարձան։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր
Եկեղեցի «Սբ. Հովհաննես» 12-13 դդ. գյուղի եզրամաս 40°01′50″ հս․. լ. 46°34′17″ ավ. ե. / 40.0306111° հս․. լ. 46.5712778° ավ. ե. / 40.0306111; 46.5712778 NK1/11 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Գառնաքար» 13 դ. -//- NK1/11.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Գառնաքար» 13 դ. -//- NK1/11.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Գառնաքար» 13 դ. -//- NK1/11.3 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Գառնաքար» 13 դ. -//- NK1/11.4 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Գառնաքար» 13 դ. -//- NK1/11.5 բեռնել պատկեր

Եկեղեցի 11-13 դդ. գյուղից 3 կմ հս-ամ NK1/12 բեռնել պատկեր

Եկեղեցի «Սբ. Աստվածածին» 9-11 դդ. -//- NK1/13 բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի «Համամի ձոր» 11-13 դդ. գյուղից 3 կմ հր-ամ NK1/14 բեռնել պատկեր

Համամի եկեղեցի 9 դդ. գյուղից 4 կմ ամ NK1/14.1 բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի 11-13 դդ. գյուղից 3 կմ հս-ամ NK1/15 բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի 9-13 դդ. գյուղից 1.5 կմ ամ NK1/16 բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի «Ջուխտ ջուր» 11-13 դդ. գյուղից 3 կմ ամ 40°00′55″ հս․. լ. 46°33′06″ ավ. ե. / 40.0152778° հս․. լ. 46.5516667° ավ. ե. / 40.0152778; 46.5516667 NK1/17 բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի 9-13 դդ. գյուղից 3.5 կմ ամ NK1/18 բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի «Դազգահատեղ» 9-13 դդ. գյուղից 1.5 կմ ամ NK1/19 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Դասգահատեղ» 13 դ. գյուղից 1.5 կմ ամ NK1/19.1 բեռնել պատկեր

Տապանաքար 9-13 դդ. գյուղից 4 կմ ամ NK1/20 բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի «Յաթաղատեղ» 13 դ. գյուղից 3 կմ ամ NK1/21 բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի 9-13 դդ. գյուղից 4 կմ ամ NK1/22 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/23 բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-13 դդ. գյուղից 3 կմ հս-ամ NK1/24 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. գյուղից 100 մ հր NK1/25 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. գյուղից 3 կմ հս-ամ NK1/26 բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի 9-13 դդ. գյուղից 3.8 կմ ամ NK1/27 բեռնել պատկեր

Ջրամբար կամ հացահատիկի տաղավար 13 դ. գյուղից 3 կմ հս-ամ NK1/28 բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 9-13 դդ. «Հաչալըղ» տեղամաս NK1/29 բեռնել պատկեր

Բնակատեղի 13 դ. գյուղից 3 կմ հս-ամ NK1/30 բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց «Խաչերին խութ» 11-13 դդ. գյուղից 3 կմ հր-ամ 40°01′22″ հս․. լ. 46°34′20″ ավ. ե. / 40.02275° հս․. լ. 46.57225° ավ. ե. / 40.02275; 46.57225 NK1/31 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերին խութ» 11 դ. -//- NK1/31.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերին խութ» 12-13 դդ. -//- NK1/31.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերին խութ» 12-13 դդ. -//- NK1/31.3 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերին խութ» 11 դ. -//- NK1/31.4 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերին խութ» 13 դ. -//- NK1/31.5 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Խաչերին խութ» 11 դ. -//- NK1/31.6 բեռնել պատկեր

Բնակատեղի «Սռնոցեն պատ» 11-13 դդ. գյուղից 3 կմ հր-ամ 40°01′08″ հս․. լ. 46°34′11″ ավ. ե. / 40.0188056° հս․. լ. 46.5698611° ավ. ե. / 40.0188056; 46.5698611 NK1/32 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Սռնոցեն պատ» 13 դ. -//- NK1/32.1 բեռնել պատկեր

Բնակատեղի 11-13 դդ. գյուղից 3 կմ հր-ամ 40°01′14″ հս․. լ. 46°34′14″ ավ. ե. / 40.0204167° հս․. լ. 46.5706111° ավ. ե. / 40.0204167; 46.5706111 NK1/33 բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի «Խտրհող» 13-17 դդ. գյուղից 3 կմ հր-ամ 40°01′20″ հս․. լ. 46°33′56″ ավ. ե. / 40.0223611° հս․. լ. 46.5654444° ավ. ե. / 40.0223611; 46.5654444 NK1/34 բեռնել պատկեր

Ապարանք «Խտրհող» 13-17 դդ. -//- NK1/34.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-17 դդ. գյուղի մեջ 40°01′50″ հս․. լ. 46°34′17″ ավ. ե. / 40.0306111° հս․. լ. 46.5712778° ավ. ե. / 40.0306111; 46.5712778 NK1/35 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/36 բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց «Սարգիս ամուն ձոր» 9-13 դդ. գյուղից 2.1 կմ հր-ամ 40°01′18″ հս․. լ. 46°33′14″ ավ. ե. / 40.02175° հս․. լ. 46.5537778° ավ. ե. / 40.02175; 46.5537778 NK1/37 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Սարգիս ամուն ձոր» 9-11 դդ. -//- NK1/37.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Սարգիս ամուն ձոր» 9-11 դդ. -//- NK1/37.2 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Սարգիս ամուն ձոր» 11-12 դդ. -//- NK1/37.3 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Սարգիս ամուն ձոր» 12 դ. -//- NK1/37.4 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Սարգիս ամուն ձոր» 12 դ. -//- NK1/37.5 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Սարգիս ամուն ձոր» 12 դ. -//- NK1/37.6 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Սարգիս ամուն ձոր» 12-13 դդ. -//- NK1/37.7 բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Ցանկը կազմվել է Արցախի կառավարությանն առընթեր զբոսաշրջության և պատմական միջավայրի պահպանության վարչությունը