Մադաղիսի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Մարտակերտի շրջան)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Այս հոդվածը ներկայացնում է ԼՂՀ Մարտակերտի շրջանի Մադաղիս գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 30 հուշարձան։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր
Կամուրջ «Պառավի կամուրջ» 19 դ. գյուղի մեջ NK1/159 բեռնել պատկեր

Մատուռ 13 դ. գյուղից 1 կմ հր-ամ 40°19′24″ հս․. լ. 46°43′50″ ավ. ե. / 40.3233889° հս․. լ. 46.7306944° ավ. ե. / 40.3233889; 46.7306944 NK1/160 բեռնել պատկեր

Եկեղեցի «Սբ. Եղիշե» 1892-1898 թթ. գյուղի հս-ամ եզրամաս 40°19′36″ հս․. լ. 46°44′16″ ավ. ե. / 40.3265278° հս․. լ. 46.7378333° ավ. ե. / 40.3265278; 46.7378333 NK1/161 բեռնել պատկեր

Եղիշե առաքյալի վանք 12-13 դդ. գյուղից 7 կմ հս- ամ NK1/162 Yeghishe Arakyal107.jpg բեռնել պատկեր

Մատուռ տապանատուն 1286 թ. -//- NK1/162.1 բեռնել պատկեր

Սեղանատուն 13 դ. -//- NK1/162.2 բեռնել պատկեր

Գավիթ ժամատուն 1264 թ. -//- NK1/162.3 բեռնել պատկեր

Մատուռ 13-17 դդ. -//- NK1/162.4 բեռնել պատկեր

Դարպաս 13 դ. -//- NK1/162.5 բեռնել պատկեր

Դարպաս 13 դ. -//- NK1/162.6 բեռնել պատկեր

Ապարանք 11-17 դդ. -//- NK1/162.7 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/162.8 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. -//- NK1/162.9 բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK1/162.10 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. -//- NK1/162.11 բեռնել պատկեր

Խաչքար 1257 թ. -//- NK1/162.12 բեռնել պատկեր

Խաչքար 1642 թ. -//- NK1/162.13 բեռնել պատկեր

Տապանաքար 13 դ. -//- NK1/162.14 բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1491 թ. -//- NK1/162.15 բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1298 թ. -//- NK1/162.16 բեռնել պատկեր

Տապանաքար 17-18 դդ. -//- NK1/162.17 բեռնել պատկեր

Արձանագիր քար 13 դ. -//- NK1/162.18 բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի «Էրկան լենջ» 9-13 դդ. գյուղից 6 կմ հս-ամ NK1/163 բեռնել պատկեր

Գերեղմանոց «Էրկան լենջ» 9-13 դդ. -//- NK1/163.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար «Էրկան լենջ» 12 դ. -//- NK1/163.2 բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 13-20 դդ. գյուղից 600-700 մ հր-ամ 40°19′24″ հս․. լ. 46°43′50″ ավ. ե. / 40.3233889° հս․. լ. 46.7306944° ավ. ե. / 40.3233889; 46.7306944 NK1/164 բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1898 թ. -//- NK1/164.1 բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1901 թ. -//- NK1/164.2 բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1911 թ. -//- NK1/164.3 բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ մ.թ.ա. 2-1 հզ գյուղից 8 կմ հր 40°15′17″ հս․. լ. 46°46′14″ ավ. ե. / 40.2546389° հս․. լ. 46.7705556° ավ. ե. / 40.2546389; 46.7705556 NK1/165 բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Ցանկը կազմվել է Արցախի կառավարությանն առընթեր զբոսաշրջության և պատմական միջավայրի պահպանության վարչությունը