Աստերոիդների ցանկ (1301-1400)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Աստերոիդների ցանկ (1201-1300)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (1401-1500)
Անունը Ժամանակավոր
նշանակումը
Հայտնաբերման
ամսաթիվը
Հայտնաբերման
վայրը
Հայտնաբերող(ներ)ը
(1301) Իվոն 1934 EA 7 մարտ 1934 Ալժիր Լ. Բոյեր
(1302) Վերրա 1924 SV 28 սեպտեմբեր 1924 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1303) Լյութերա 1928 FP 16 մարտ 1928 Բերգդորֆ Ա. Շվասման
(1304) Արոզա 1928 KC 21 մայիս 1928 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1305) Պոնգոլա 1928 OC 19 հուլիս 1928 Յոհանեսբուրգ Հ. Վուդ
(1306) Սկիֆիա 1930 OB 22 հուլիս 1930 Սիմեիզ Գ. Նեույմին
(1307) Կիմերիա 1930 UF 17 հոկտեմբեր 1930 Սիմեիզ Գ. Նեույմին
(1308) Հալլերիա 1931 EB 12 մարտ 1931 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1309) Հիպերբորեա 1931 TO 11 հոկտեմբեր 1931 Սիմեիզ Գ. Նեույմին
(1310) Վիլիգերա 1932 DB 28 փետրվար 1932 Բերգդորֆ Ա. Շվասման
(1311) Կնոպֆիա 1933 FF1 24 մարտ 1933 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1312) Վասսար 1933 OT 27 հուլիս 1933 Ուիլիամս Բեյ Ջ. վան Բիսբրուկ
(1313) Բերնա 1933 QG 24 օգոստոս 1933 Ուքլ Ս. Արեն
(1314) Պաուլա 1933 SC 16 սեպտեմբեր 1933 Ուքլ Ս. Արեն
(1315) Բրոնիսլավա 1933 SF1 16 սեպտեմբեր 1933 Ուքլ Ս. Արեն
(1316) Կազան 1933 WC 17 նոյեմբեր 1933 Սիմեիզ Գ. Նեույմին
(1317) Սիլվրետա 1935 RC 1 սեպտեմբեր 1935 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1318) Ներինա 1934 FG 24 մարտ 1934 Յոհանեսբուրգ Ս. Ջեքսոն
(1319) Դիսա 1934 FO 19 մարտ 1934 Յոհանեսբուրգ Ս. Ջեքսոն
(1320) Իմպալա 1934 JG 13 մայիս 1934 Յոհանեսբուրգ Ս. Ջեքսոն
(1321) Մայուբա 1934 JH 7 մայիս 1934 Յոհանեսբուրգ Ս. Ջեքսոն
(1322) Կոպեռնիկոս 1934 LA 15 հունիս 1934 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1323) Տուգելա 1934 LD 19 մայիս 1934 Յոհանեսբուրգ Ս. Ջեքսոն
(1324) Կնիսնա 1934 LL 15 հունիս 1934 Յոհանեսբուրգ Ս. Ջեքսոն
(1325) Ինանդա 1934 NR 14 հուլիս 1934 Յոհանեսբուրգ Ս. Ջեքսոն
(1326) Լոսակա 1934 NS 14 հուլիս 1934 Յոհանեսբուրգ Ս. Ջեքսոն
(1327) Նամաքուա 1934 RT 7 սեպտեմբեր 1934 Յոհանեսբուրգ Ս. Ջեքսոն
(1328) Դեվոտա 1925 UA 21 հոկտեմբեր 1925 Ալժիր Վ. Ժեխովսկի
(1329) Էլիանե 1933 FL 23 մարտ 1933 Ուքլ Է. Դելպորտ
(1330) Սպիրիդոնիա 1925 DB 17 փետրվար 1925 Սիմեիզ Վ. Ալբիցկի
(1331) Սոլվեյգ 1933 QS 25 օգոստոս 1933 Սիմեիզ Գ. Նեույմին
(1332) Մարկոնիա 1934 AA 9 հունվար 1934 Պինո Թուրինեզե Լ. Վոլտա
(1333) Կավենոլա 1934 DA 20 փետրվար 1934 Ալժիր Օ. Բանկիլյոն
(1334) Լունդմարկա 1934 OB 16 հուլիս 1934 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1335) Դեմուլինա 1934 RE 7 սեպտեմբեր 1934 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1336) Զելանդիա 1934 RW 9 սեպտեմբեր 1934 Յոհանեսբուրգ Հ. վան Գենտ
(1337) Գերարդա 1934 RA1 9 սեպտեմբեր 1934 Յոհանեսբուրգ Հ. վան Գենտ
(1338) Դյուպոնտա 1934 XA 4 դեկտեմբեր 1934 Ալժիր Լ. Բոյեր
(1339) Դեզանյո 1934 XB 4 դեկտեմբեր 1934 Ալժիր Լ. Բոյեր
(1340) Իվետե 1934 YA 27 դեկտեմբեր 1934 Ալժիր Լ. Բոյեր
(1341) Էդմե 1935 BA 27 հունվար 1935 Ուքլ Է. Դելպորտ
(1342) Բրաբանտիա 1935 CV 13 փետրվար 1935 Յոհանեսբուրգ Հ. վան Գենտ
(1343) Նիկոլ 1935 FC 29 մարտ 1935 Ալժիր Լ. Բոյեր
(1344) Կաուբետա 1935 GA 1 ապրիլ 1935 Ալժիր Լ. Բոյեր
(1345) Պոտոմակ 1908 CG 4 փետրվար 1908 Թաունտոն Ջ. Մետկալֆ
(1346) Գոթա 1929 CY 5 փետրվար 1929 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1347) Պատրիա 1931 VW 6 նոյեմբեր 1931 Սիմեիզ Գ. Նեույմին
(1348) Միշել 1933 FD 23 մարտ 1933 Ուքլ Ս. Արեն
(1349) Բեչուանա 1934 LJ 13 հունիս 1934 Յոհանեսբուրգ Ս. Ջեքսոն
(1350) Ռոզելիա 1934 TA 3 հոկտեմբեր 1934 Ուքլ Է. Դելպորտ
(1351) Ուզբեկիստանիա 1934 TF 5 հոկտեմբեր 1934 Սիմեիզ Գ. Նեույմին
(1352) Վավել 1935 CE 3 փետրվար 1935 Ուքլ Ս. Արեն
(1353) Մաարտյե 1935 CU 13 փետրվար 1935 Յոհանեսբուրգ Հ. վան Գենտ
(1354) Բոթա 1935 GK 3 ապրիլ 1935 Յոհանեսբուրգ Ս. Ջեքսոն
(1355) Մագեբա 1935 HE 30 ապրիլ 1935 Յոհանեսբուրգ Ս. Ջեքսոն
(1356) Նիանզա 1935 JH 3 մայիս 1935 Յոհանեսբուրգ Ս. Ջեքսոն
(1357) Խամա 1935 ND 2 հուլիս 1935 Յոհանեսբուրգ Ս. Ջեքսոն
(1358) Գայկա 1935 OB 21 հուլիս 1935 Յոհանեսբուրգ Ս. Ջեքսոն
(1359) Պրիեսկա 1935 OC 22 հուլիս 1935 Յոհանեսբուրգ Ս. Ջեքսոն
(1360) Տարկա 1935 OD 22 հուլիս 1935 Յոհանեսբուրգ Ս. Ջեքսոն
(1361) Լեյշներիա 1935 QA 30 օգոստոս 1935 Ուքլ Է. Դելպորտ
(1362) Գրիքուա 1935 QG1 31 հուլիս 1935 Յոհանեսբուրգ Ս. Ջեքսոն
(1363) Հերբերտա 1935 RA 30 օգոստոս 1935 Ուքլ Է. Դելպորտ
(1364) Սաֆարա 1935 VB 18 նոյեմբեր 1935 Ալժիր Լ. Բոյեր
(1365) Հենյիյ 1928 RK 9 սեպտեմբեր 1928 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(1366) Պիկոլո 1932 WA 29 նոյեմբեր 1932 Ուքլ Է. Դելպորտ
(1367) Նոնգոմա 1934 NA 3 հուլիս 1934 Յոհանեսբուրգ Ս. Ջեքսոն
(1368) Նումիդիա 1935 HD 30 ապրիլ 1935 Յոհանեսբուրգ Ս. Ջեքսոն
(1369) Օստանինա 1935 QB 27 օգոստոս 1935 Սիմեիզ Պ. Շայն
(1370) Հելլա 1935 QG 31 օգոստոս 1935 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1371) Ռեսի 1935 QJ 31 օգոստոս 1935 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1372) Հարեմարի 1935 QK 31 օգոստոս 1935 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1373) Ցինցինատի 1935 QN 30 օգոստոս 1935 Մաունթ Վիլսոն Է. Հաբլ
(1374) Իզորա 1935 UA 21 հոկտեմբեր 1935 Ուքլ Է. Դելպորտ
(1375) Ալֆրեդա 1935 UB 22 հոկտեմբեր 1935 Ուքլ Է. Դելպորտ
(1376) Միշելե 1935 UH 29 հոկտեմբեր 1935 Ալժիր Գ. Ռեյս
(1377) Ռոբերբո 1936 CD 14 փետրվար 1936 Ալժիր Լ. Բոյեր
(1378) Լեոնսե 1936 DB 21 փետրվար 1936 Ուքլ Ֆ. Ռիգո
(1379) Լոմոնոսովա 1936 FC 19 մարտ 1936 Սիմեիզ Գ. Նեույմին
(1380) Վոլոդիա 1936 FM 16 մարտ 1936 Ալժիր Լ. Բոյեր
(1381) Դանուբիա 1930 QJ 20 օգոստոս 1930 Սիմեիզ Ե. Սկվորցով
(1382) Գերտի 1925 BB 21 հունվար 1925 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1383) Լիմբուրգիա 1934 RV 9 սեպտեմբեր 1934 Յոհանեսբուրգ Հ. վան Գենտ
(1384) Կնիերտյե 1934 RX 9 սեպտեմբեր 1934 Յոհանեսբուրգ Հ. վան Գենտ
(1385) Գելրիա 1935 MJ 24 մայիս 1935 Յոհանեսբուրգ Հ. վան Գենտ
(1386) Ստորերիա 1935 PA 28 հուլիս 1935 Սիմեիզ Գ. Նեույմին
(1387) Կամա 1935 QD 27 օգոստոս 1935 Սիմեիզ Պ. Շայն
(1388) Աֆրոդիտե 1935 SS 24 սեպտեմբեր 1935 Ուքլ Է. Դելպորտ
(1389) Օնիե 1935 SS1 28 սեպտեմբեր 1935 Յոհանեսբուրգ Հ. վան Գենտ
(1390) Աբաստումանի 1935 TA 3 հոկտեմբեր 1935 Սիմեիզ Պ. Շայն
(1391) Կարելիա 1936 DA 16 փետրվար 1936 Տուրկու Ի. Վյայսյալյա
(1392) Պիեր 1936 FO 16 մարտ 1936 Ալժիր Լ. Բոյեր
(1393) Սոֆալիա 1936 KD 25 մայիս 1936 Յոհանեսբուրգ Ս. Ջեքսոն
(1394) Ալգոա 1936 LK 12 հունիս 1936 Յոհանեսբուրգ Ս. Ջեքսոն
(1395) Արիբեդա 1936 OB 16 հուլիս 1936 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1396) Աուտենիքուա 1936 PF 9 օգոստոս 1936 Յոհանեսբուրգ Ս. Ջեքսոն
(1397) Ումտատա 1936 PG 9 օգոստոս 1936 Յոհանեսբուրգ Ս. Ջեքսոն
(1398) Դոներա 1936 QL 26 օգոստոս 1936 Տուրկու Ի. Վյայսյալյա
(1399) Տեներիֆե 1936 QY 23 օգոստոս 1936 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1400) Տիրելա 1936 WA 17 նոյեմբեր 1936 Ալժիր Լ. Բոյեր
Աստերոիդների ցանկ (1201-1300)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (1401-1500)

Աղբյուր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]