Բոսնիա և Հերցեգովինայի քաղաքների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Սարաևո, խոշորագույն քաղաքը Բոսնիա և Հերցեգովինայի
Բանյա Լուկա, երկրորդ խոշոր քաղաքը
Տուզլա, երրորդ մեծ քաղաքը
Զենիցա, չորրորդ մեծ քաղաքը
Մոստար, հինգերորդ մեծ քաղաքը

Սա ցանկ է Բոսնիա և Հերցեգովինայի տարածքում գտնվող քաղաքների մասին[1]` ըստ տարածքի և բնակչության թվի։ Երկրի ամենամեծ քաղաքը և մայրաքաղաքը Սարաևոն է։ Մեծ քաղաքներ են նաև Բանյա Լուկան, Մոստարը և այլն։

քաղաք գավառ մունիցիպալ քաղաքի ճիշտ մունիցիպալ
2013 բնակչություն աստիճան 2013 բնակչություն աստիճան 1991 բնակչություն աստիճան
Սարաևո Սարաևոյի երկրամաս 438 443
1
369 534
1
510 694
Բանյա Լուկա Սրպսկա 199 191
2
150 997
2
195 692
Տուզլա Տուզլայի գավառ 120 441
3
80 570
3
131 618
Զենիցա Զենիցա-Դոբոյի գավառ 115 134
4
73 751
4
145 517
Բիյելյինա Սրպսկա 114 663
5
45 291
6
96 988
Մոստար Հերցեգովինայի երկրամաս 113 169
6
65 286
5
126 628
Պրիյեդոր Սրպսկա 97 588
7
32 342
9
112 543
Բրցկո Բրցսկոյի շրջան 93 028
8
43 859
7
87 627
Ցազին Ունա-Զանա երկրամաս 69 411
9
14 387
17
63 409
Դոբոյ Սրպսկա 69 358
10
26 987
10
102 549
Զվորնիկ Սրպսկա 63 386
11
12 674
22
81 295
Զիվինիցե Տուզլա երկրամաս 61 201
12
17 495
13
54 783
Բիհաց Ունա-Սոնա գավառ 61 186
13
43 007
8
70 732
Տրավնիկ Կենտրոնական Բոսնիա 57 543
14
16 543
15
70 747
Գրադիսկա Սրպսկա 56 727
15
16 106
16
59 974
Գրացանիցա Տուզլա երկրամաս 48 395
16
13 400
20
59 134
Սանսկի Մոստ Ունա-Սոնա գավառ 47 359
17
19 475
12
60 307
Լուկավաց Տուզլա երկրամաս 46 731
18
12 490
23
57 070
Տեսանյ Զենիցա-Դոբոյ երկրամաս 46 135
19
5531
48 480
Վելիկա Կլադուսա Ունա-Սոնա գավառ 44 770
20
5009
52 908
Սրեբրենիկ Տուզլա երկրամաս 42 762
21
7163
40 896
Տեսլից Սրպսկա 41 904
22
7518
59 584
Գրադացաց Տուզլա երկրամաս 41 836
23
13 474
19
56 581
Վիսոկո Զենիցա-Դոբոյ երկրամաս 41 352
24
11 552
29
46 160
Զավիդովիցի Զենիցա-Դոբոյ երկրամաս 40 272
25
9217
36
57 164
Կականյ Զենիցա-Դոբոյ երկրամաս 38 937
26
12 256
25
55 950
Պրինյավոր Սրպսկա 38 399
27
8484
47 055
Լիվնո տասներորդ գավառ 37 487
28
9045
40 600
Լակտասի Սրպսկա 36 848
29
5879
29 832
Կալեսիյա Տուզլա երկրամաս 36 748
30
2220
41 809
Բուգոյնո Կենտրոնական Բոսնիա 34 559
31
17 202
14
46 889
Տոմիսլավգրադ տասներորդ գավառ 33 032
32
5760
30 009
Զեպցե Զենիցա-Դոբոյ երկրամաս 31 582
33
5804
22 966
Տրեբինյե Սրպսկա 31 433
34
25 589
11
30 966
Յայցե Կենտրոնական Բոսնիա 30 758
35
8067
45 007
Դերվենտա Սրպսկա 30 177
36
12 680
21
56 489
Սիրոկի Դրիյեգ Արևմտյան Բոսնիա 29 809
37
6426
26 437
Բոսանսկա Կրոպա Ունա-Սանո 29 659
11 514
30
58 320
Նովի Գրադ Սրպսկա 28 799
11 063
33
41 665
Վոդոսցա Սարաևոյի շրջան 27 816
11 216
31
24 647
Մոդրիցա Սրպսկա 27 799
10 137
34
35 613
Կոյից Ներետվայի շրջան 26 381
11 165
32
43 878
Նովի Տրավնիկ Կենտրոնական Բոսնիա 25 107
9533
35
30 713
Կոզարյան Դուբիցա Սրպսկա 23 074
11 566
28
31 606
Պալե Սրպսկա 22 282
13 883
18
16 355
Գորազդե Պոդրինյեյի շրջան 22 080
12 251
26
37 573
Ֆոցա Սրպսկա 19 811
12 334
24
40 513

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Major cities in Bosnia and Herzegovina Local cities and towns in Bosnia and Herzegovina

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]