Աստերոիդների ցանկ (201-300)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Աստերոիդների ցանկ (101-200)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (301-400)
Անունը Ժամանակավոր
նշանակումը
Հայտնաբերման
ամսաթիվը
Հայտնաբերման
վայրը
Հայտնաբերող(ներ)ը
(201) Պենելոպե - 7 օգոստոս 1879 Պուլա Յո. Պալիսա
(202) Քրիսեիս - 11 սեպտեմբեր 1879 Քլինտոն Ք. Պետերս
(203) Պոմպեյա - 25 սեպտեմբեր 1879 Քլինտոն Ք. Պետերս
(204) Կալիստո - 8 հոկտեմբեր 1879 Պուլա Յո. Պալիսա
(205) Մարթա - 13 հոկտեմբեր 1879 Պուլա Յո. Պալիսա
(206) Հերսիլիա - 13 հոկտեմբեր 1879 Քլինտոն Ք. Պետերս
(207) Հեդդա - 17 հոկտեմբեր 1879 Պուլա Յո. Պալիսա
(208) Լակրիմոզա - 21 հոկտեմբեր 1879 Պուլա Յո. Պալիսա
(209) Դիդո - 22 հոկտեմբեր 1879 Քլինտոն Ք. Պետերս
(210) Իզաբելլա - 12 նոյեմբեր 1879 Պուլա Յո. Պալիսա
(211) Իզոլդա - 10 դեկտեմբեր 1879 Պուլա Յո. Պալիսա
(212) Մեդեա - 6 փետրվար 1880 Պուլա Յո. Պալիսա
(213) Լիլեա - 16 փետրվար 1880 Քլինտոն Ք. Պետերս
(214) Աշերա - 29 փետրվար 1880 Պուլա Յո. Պալիսա
(215) Էնոնե - 7 ապրիլ 1880 Բեռլին Վ. Կնորրե
(216) Կլեոպատրա - 10 ապրիլ 1880 Պուլա Յո. Պալիսա
(217) Էվդորա - 30 օգոստոս 1880 Մարսել Ժ. Կոջիա
(218) Բիանկա - 4 սեպտեմբեր 1880 Պուլա Յո. Պալիսա
(219) Թուսնելդա - 30 սեպտեմբեր 1880 Պուլա Յո. Պալիսա
(220) Ստեֆանիա - 19 մայիս 1881 Վիեննա Յո. Պալիսա
(221) Էոս - 18 հունվար 1882 Վիեննա Յո. Պալիսա
(222) Լյուցիա - 9 փետրվար 1882 Վիեննա Յո. Պալիսա
(223) Ռոզա - 9 մարտ 1882 Վիեննա Յո. Պալիսա
(224) Օկեանա - 30 մարտ 1882 Վիեննա Յո. Պալիսա
(225) Հենրիետա - 19 ապրիլ 1882 Վիեննա Յո. Պալիսա
(226) Վերինգիա - 19 հուլիս 1882 Վիեննա Յո. Պալիսա
(227) Ֆիլոսոֆիա - 12 օգոստոս 1882 Փարիզ Պ. Անրի և Պ. Անրի
(228) Ագաթե - 19 օգոստոս 1882 Վիեննա Յո. Պալիսա
(229) Ադելինդա - 22 օգոստոս 1882 Վիեննա Յո. Պալիսա
(230) Աֆեմանտիս - 3 սեպտեմբեր 1882 Բոթկամպ Կ․ դե Բալ
(231) Վինդոբոնա - 10 սեպտեմբեր 1882 Վիեննա Յո. Պալիսա
(232) Ռուսիա - 31 հունվար 1883 Վիեննա Յո. Պալիսա
(233) Աստերոպե - 11 մայիս 1883 Մարսել Ա. Բորելի
(234) Բարբարա - 12 օգոստոս 1883 Քլինտոն Ք. Պետերս
(235) Կարոլինա - 28 նոյեմբեր 1883 Վիեննա Յո. Պալիսա
(236) Հոնորիա - 26 ապրիլ 1884 Վիեննա Յո. Պալիսա
(237) Սելեստինա - 27 հունիս 1884 Վիեննա Յո. Պալիսա
(238) Հիպատիա - 1 հուլիս 1884 Բեռլին Վ. Կնորրե
(239) Ադրաստեա - 18 օգոստոս 1884 Վիեննա Յո. Պալիսա
(240) Վանադիս - 27 օգոստոս 1884 Մարսել Ա. Բորելի
(241) Գերմանիա - 12 սեպտեմբեր 1884 Դյուսելդորֆ Ռ. Լյութեր
(242) Կրիմհիլդ - 22 սեպտեմբեր 1884 Վիեննա Յո. Պալիսա
(243) Իդա - 29 սեպտեմբեր 1884 Վիեննա Յո. Պալիսա
(244) Սիտա - 14 հոկտեմբեր 1884 Վիեննա Յո. Պալիսա
(245) Վերա - 6 փետրվար 1885 Մադրաս Ն. Պոգսոն
(246) Ասպորինա - 6 մարտ 1885 Մարսել Ա. Բորելի
(247) Էվկարտե - 14 մարտ 1885 Դյուսելդորֆ Ռ. Լյութեր
(248) Լամիա - 5 հունիս 1885 Վիեննա Յո. Պալիսա
(249) Իլզե - 16 օգոստոս 1885 Քլինտոն Ք. Պետերս
(250) Բետինա - 3 սեպտեմբեր 1885 Վիեննա Յո. Պալիսա
(251) Սոֆիա - 4 հոկտեմբեր 1885 Վիեննա Յո. Պալիսա
(252) Կլեմենտինա - 11 հոկտեմբեր 1885 Նիցա Ժ. Պերոտեն
(253) Մատիլդե - 12 նոյեմբեր 1885 Վիեննա Յո. Պալիսա
(254) Աուգուստա - 31 մարտ 1886 Վիեննա Յո. Պալիսա
(255) Օպավիա - 31 մարտ 1886 Վիեննա Յո. Պալիսա
(256) Վալպուրգա - 3 ապրիլ 1886 Վիեննա Յո. Պալիսա
(257) Սիլեզիա - 5 ապրիլ 1886 Վիեննա Յո. Պալիսա
(258) Տիխե - 4 մայիս 1886 Դյուսելդորֆ Ռ. Լյութեր
(259) Ալետեյա - 28 հունիս 1886 Քլինտոն Ք. Պետերս
(260) Հուբերտա - 3 հոկտեմբեր 1886 Վիեննա Յո. Պալիսա
(261) Պրիմնո - 31 հոկտեմբեր 1886 Քլինտոն Ք. Պետերս
(262) Վալդա - 3 նոյեմբեր 1886 Վիեննա Յո. Պալիսա
(263) Դրեզդա - 3 նոյեմբեր 1886 Վիեննա Յո. Պալիսա
(264) Լիբուսսա - 22 դեկտեմբեր 1886 Քլինտոն Ք. Պետերս
(265) Աննա - 25 փետրվար 1887 Վիեննա Յո. Պալիսա
(266) Ալինե - 17 մայիս 1887 Վիեննա Յո. Պալիսա
(267) Տիրզա - 27 մայիս 1887 Նիցա Օ. Շարլուա
(268) Ադորեա - 8 հունիս 1887 Մարսել Ա. Բորելի
(269) Յուստիցիա - 21 սեպտեմբեր 1887 Վիեննա Յո. Պալիսա
(270) Անահիտ - 8 հոկտեմբեր 1887 Քլինտոն Ք. Պետերս
(271) Պենթեսիա - 13 հոկտեմբեր 1887 Բեռլին Վ. Կնորրե
(272) Անտոնիա - 4 փետրվար 1888 Նիցա Օ. Շարլուա
(273) Ատրոպոս - 8 մարտ 1888 Վիեննա Յո. Պալիսա
(274) Ֆիլագորիա - 3 ապրիլ 1888 Վիեննա Յո. Պալիսա
(275) Սապիենցիա - 15 ապրիլ 1888 Վիեննա Յո. Պալիսա
(276) Ադելաիդա - 17 ապրիլ 1888 Վիեննա Յո. Պալիսա
(277) Էլվիրա - 3 մայիս 1888 Նիցա Օ. Շարլուա
(278) Պաուլինա - 16 մայիս 1888 Վիեննա Յո. Պալիսա
(279) Թուլե - 25 հոկտեմբեր 1888 Վիեննա Յո. Պալիսա
(280) Ֆիլիա - 29 հոկտեմբեր 1888 Վիեննա Յո. Պալիսա
(281) Լուկրեցիա - 31 հոկտեմբեր 1888 Վիեննա Յո. Պալիսա
(282) Կլորինդե - 28 հունվար 1889 Նիցա Օ. Շարլուա
(283) Էմմա - 8 փետրվար 1889 Նիցա Օ. Շարլուա
(284) Ամալիա - 29 մայիս 1889 Նիցա Օ. Շարլուա
(285) Ռեգինա - 3 օգոստոս 1889 Նիցա Օ. Շարլուա
(286) Իկլեա - 3 օգոստոս 1889 Վիեննա Յո. Պալիսա
(287) Նեֆթիս - 25 օգոստոս 1889 Քլինտոն Ք. Պետերս
(288) Գլավկե - 20 փետրվար 1890 Դյուսելդորֆ Ռ. Լյութեր
(289) Նենետա - 10 մարտ 1890 Նիցա Օ. Շարլուա
(290) Բրունա - 20 մարտ 1890 Վիեննա Յո. Պալիսա
(291) Ալիս - 25 ապրիլ 1890 Վիեննա Յո. Պալիսա
(292) Լյուդովիկա - 25 ապրիլ 1890 Վիեննա Յո. Պալիսա
(293) Բրազիլիա - 20 մայիս 1890 Նիցա Օ. Շարլուա
(294) Ֆելիցիա - 15 հուլիս 1890 Նիցա Օ. Շարլուա
(295) Թերեզիա - 17 օգոստոս 1890 Վիեննա Յո. Պալիսա
(296) Ֆաեթուսա - 19 օգոստոս 1890 Նիցա Օ. Շարլուա
(297) Սաեսիլիա - 9 սեպտեմբեր 1890 Նիցա Օ. Շարլուա
(298) Բապտիստինա - 9 սեպտեմբեր 1890 Նիցա Օ. Շարլուա
(299) Թորա - 6 հոկտեմբեր 1890 Վիեննա Յո. Պալիսա
(300) Ջերալդինա - 3 հոկտեմբեր 1890 Նիցա Օ. Շարլուա
Աստերոիդների ցանկ (101-200)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (301-400)

Աղբյուրներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]