Աստերոիդների ցանկ (101-200)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Աստերոիդների ցանկ (1-100)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (201-300)
Անունը Ժամանակավոր
նշանակումը
Հայտնաբերման
ամսաթիվը
Հայտնաբերման
վայրը
Հայտնաբերող(ներ)ը
(101) Հելենա - 15 օգոստոս 1868 Դետրոյտ Ջ. Վոթսոն
(102) Միրիամ - 22 օգոստոս 1868 Քլինտոն Ք. Պետերս
(103) Հերա - 7 սեպտեմբեր 1868 Դետրոյտ Ջ. Վոթսոն
(104) Կլիմենե - 13 սեպտեմբեր 1868 Դետրոյտ Ջ. Վոթսոն
(105) Արտեմիս - 16 սեպտեմբեր 1868 Դետրոյտ Ջ. Վոթսոն
(106) Դիոնե - 10 հոկտեմբեր 1868 Դետրոյտ Ջ. Վոթսոն
(107) Կամիլա - 17 նոյեմբեր 1868 Մադրաս Ն. Պոգսոն
(108) Հեկուբա - 2 ապրիլ 1869 Դյուսելդորֆ Ռ. Լյութեր
(109) Ֆելիսիտաս - 9 հոկտեմբեր 1869 Քլինտոն Ք. Պետերս
(110) Լիդիա - 19 ապրիլ 1870 Մարսել Ա. Բորելի
(111) Ատե - 14 օգոստոս 1870 Քլինտոն Ք. Պետերս
(112) Իֆիգենիա - 19 սեպտեմբեր 1870 Քլինտոն Ք. Պետերս
(113) Ամալթեա - 12 մարտ 1871 Դյուսելդորֆ Ռ. Լյութեր
(114) Կասանդրա - 23 հուլիս 1871 Քլինտոն Ք. Պետերս
(115) Թիրա - 6 օգոստոս 1871 Դետրոյտ Ջ. Վոթսոն
(116) Սիրոնա - 8 սեպտեմբեր 1871 Քլինտոն Ք. Պետերս
(117) Լոմիա - 12 սեպտեմբեր 1871 Մարսել Ա. Բորելի
(118) Պեյթո - 15 մարտ 1872 Դյուսելդորֆ Ռ. Լյութեր
(119) Ալթեա - 3 ապրիլ 1872 Դետրոյտ Ջ. Վոթսոն
(120) Լախեզիս - 10 ապրիլ 1872 Մարսել Ա. Բորելի
(121) Հերմիոնե - 12 մայիս 1872 Դետրոյտ Ջ. Վոթսոն
(122) Գերդա - 31 հուլիս 1872 Քլինտոն Ք. Պետերս
(123) Բրունխիլդ - 31 հուլիս 1872 Քլինտոն Ք. Պետերս
(124) Ալկեստե - 23 օգոստոս 1872 Քլինտոն Ք. Պետերս
(125) Լիբերատրիքս - 11 սեպտեմբեր 1872 Փարիզ Պ. Անրի և Պ. Անրի
(126) Վելեդա - 5 նոյեմբեր 1872 Փարիզ Պ. Անրի և Պ. Անրի
(127) Ջոաննա - 5 նոյեմբեր 1872 Փարիզ Պ. Անրի և Պ. Անրի
(128) Նեմեզիս - 25 նոյեմբեր 1872 Դետրոյտ Ջ. Վոթսոն
(129) Անտիգոնե - 5 փետրվար 1873 Քլինտոն Ք. Պետերս
(130) Էլեկտրա - 17 փետրվար 1873 Քլինտոն Ք. Պետերս
(131) Վալա - 24 մայիս 1873 Քլինտոն Ք. Պետերս
(132) Էթրա - 13 հունիս 1873 Դետրոյտ Ջ. Վոթսոն
(133) Սիրենե - 16 օգոստոս 1873 Դետրոյտ Ջ. Վոթսոն
(134) Սոֆրոսինե - 27 սեպտեմբեր 1873 Դյուսելդորֆ Ռ. Լյութեր
(135) Հերթա - 18 փետրվար 1874 Քլինտոն Ք. Պետերս
(136) Ավստրիա - 18 մարտ 1874 Պուլա Յո. Պալիսա
(137) Մելիբեա - 21 ապրիլ 1874 Պուլա Յո. Պալիսա
(138) Տուլուզա - 19 մայիս 1874 Թուլուզ Ջ. Պերոտին
(139) Ժույխուա - 10 հոկտեմբեր 1874 Պեկին Ջ. Վոթսոն
(140) Ժիվա - 13 հոկտեմբեր 1874 Պուլա Յո. Պալիսա
(141) Լյումեն - 13 հունվար 1875 Փարիզ Պ. Անրի և Պ. Անրի
(142) Պոլանա - 28 հունվար 1875 Պուլա Յո. Պալիսա
(143) Ադրիա - 23 փետրվար 1875 Պուլա Յո. Պալիսա
(144) Վիբիլիա - 3 հունիս 1875 Քլինտոն Ք. Պետերս
(145) Ադեոնա - 3 հունիս 1875 Քլինտոն Ք. Պետերս
(146) Լուցինա - 8 հունիս 1875 Մարսել Ա. Բորելի
(147) Պրոտոգենեիա - 10 հուլիս 1875 Վիեննա Լ. Շուլհոֆ
(148) Գալիա - 7 օգոստոս 1875 Փարիզ Պ. Անրի և Պ. Անրի
(149) Մեդուզա - 21 սեպտեմբեր 1875 Թուլուզ Ջ. Պերոտին
(150) Նյույվա - 18 հոկտեմբեր 1875 Դետրոյտ Ջ. Վոթսոն
(151) Աբունդանիցիա - 1 նոյեմբեր 1875 Պուլա Յո. Պալիսա
(152) Ատալա - 2 նոյեմբեր 1875 Փարիզ Պ. Անրի և Պ. Անրի
(153) Հիլդա - 2 նոյեմբեր 1875 Պուլա Յո. Պալիսա
(154) Բերտա - 4 նոյեմբեր 1875 Փարիզ Պ. Անրի և Պ. Անրի
(155) Սցիլլա - 8 նոյեմբեր 1875 Պուլա Յո. Պալիսա
(156) Քսանտիպե - 22 նոյեմբեր 1875 Պուլա Յո. Պալիսա
(157) Դեյանիրա - 1 դեկտեմբեր 1875 Մարսել Ա. Բորելի
(158) Կորոնիս - 4 հունվար 1876 Բեռլին Վ. Կնորրե
(159) Էմիլիա - 26 հունվար 1876 Փարիզ Պ. Անրի և Պ. Անրի
(160) Ունա - 20 փետրվար 1876 Քլինտոն Ք. Պետերս
(161) Աթոր - 19 ապրիլ 1876 Դետրոյտ Ջ. Վոթսոն
(162) Լաուրենտիա - 21 ապրիլ 1876 Փարիզ Պ. Անրի և Պ. Անրի
(163) Էրիգոնե - 26 ապրիլ 1876 Թուլուզ Ջ. Պերոտին
(164) Եվա - 12 հուլիս 1876 Փարիզ Պ. Անրի և Պ. Անրի
(165) Լորելեյ - 9 օգոստոս 1876 Քլինտոն Ք. Պետերս
(166) Ռոդոպե - 15 օգոստոս 1876 Քլինտոն Ք. Պետերս
(167) Ուրդա - 28 օգոստոս 1876 Քլինտոն Ք. Պետերս
(168) Սիբիլլա - 28 սեպտեմբեր 1876 Դետրոյտ Ջ. Վոթսոն
(169) Զելիա - 28 սեպտեմբեր 1876 Փարիզ Պ. Անրի և Պ. Անրի
(170) Մարիա - 10 հունվար 1877 Թուլուզ Ջ. Պերոտին
(171) Օֆելիա - 13 հունվար 1877 Մարսել Ա. Բորելի
(172) Բավկիս - 5 փետրվար 1877 Մարսել Ա. Բորելի
(173) Ինո - 1 օգոստոս 1877 Մարսել Ա. Բորելի
(174) Ֆեդրա - 2 սեպտեմբեր 1877 Դետրոյտ Ջ. Վոթսոն
(175) Անդրոմաքե - 1 հոկտեմբեր 1877 Դետրոյտ Ջ. Վոթսոն
(176) Իդունա - 14 հոկտեմբեր 1877 Քլինտոն Ք. Պետերս
(177) Իրմա - 5 նոյեմբեր 1877 Փարիզ Պ. Անրի և Պ. Անրի
(178) Բելիսանա - 6 նոյեմբեր 1877 Պուլա Յո. Պալիսա
(179) Կլիտեմնեստրա - 11 նոյեմբեր 1877 Դետրոյտ Ջ. Վոթսոն
(180) Գարումնա - 29 հունվար 1878 Թուլուզ Ջ. Պերոտին
(181) Էվքարիդե - 2 փետրվար 1878 Մարսել Պ. Կոտենո
(182) Էլզա - 7 փետրվար 1878 Պուլա Յո. Պալիսա
(183) Իստրիա - 8 փետրվար 1878 Պուլա Յո. Պալիսա
(184) Դեյոպեա - 28 փետրվար 1878 Պուլա Յո. Պալիսա
(185) Էվնիկե - 1 մարտ 1878 Քլինտոն Ք. Պետերս
(186) Կելուտա - 6 ապրիլ 1878 Փարիզ Պ. Անրի և Պ. Անրի
(187) Լամբերտա - 11 ապրիլ 1878 Մարսել Ժ. Կոջիա
(188) Մենիպե - 18 հունիս 1878 Քլինտոն Ք. Պետերս
(189) Ֆթիա - 9 սեպտեմբեր 1878 Քլինտոն Ք. Պետերս
(190) Իսմենա - 22 սեպտեմբեր 1878 Քլինտոն Ք. Պետերս
(191) Կոլգա - 30 սեպտեմբեր 1878 Քլինտոն Ք. Պետերս
(192) Նավսիկայա - 17 փետրվար 1879 Պուլա Յո. Պալիսա
(193) Ամբրոսիա - 28 փետրվար 1879 Մարսել Ժ. Կոջիա
(194) Պրոկնե - 21 մարտ 1879 Քլինտոն Ք. Պետերս
(195) Էվրիկլեա - 19 ապրիլ 1879 Պուլա Յո. Պալիսա
(196) Ֆիլոմելա - 14 մայիս 1879 Քլինտոն Ք. Պետերս
(197) Արետե - 21 մայիս 1879 Պուլա Յո. Պալիսա
(198) Ամպելա - 13 հունիս 1879 Մարսել Ա. Բորելի
(199) Բիբլիս - 9 հուլիս 1879 Քլինտոն Ք. Պետերս
(200) Դինամենե - 27 հուլիս 1879 Քլինտոն Ք. Պետերս
Աստերոիդների ցանկ (1-100)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (201-300)

Աղբյուրներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]