Չելսիի գլխավոր մարզիչների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Ստորև բերված է Չելսիի գլխավոր մարզիչների ցանկը: Ողջ պատմության ընթացքում ակումբը ունեցել է 24 գլխավոր մարզիչ, չհաշված ժամանակավոր մարզիչները: Ակումբի պատմության մեջ առավել հաջող է եղել Ժոզե Մոուրինյոն։

Մարզիչների ցուցակ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

     նշանակում է, որ մարզիչը միաժամանակ եղել է նաև ակումբի խաղացող      Նշանակում է, որ մարզիչը ժամանակավոր պաշտոնակատար է

Մարզիչ Քաղաքացիություն Սկիզբ Ավարտ Խ Հ Հ Պ ԳՔ ԳՔ Հ%[1] Ծանցանկ
Ռոբերտսոն, ՋոնՋոն Ռոբերտսոն Շոտլանդիա Շոտլանդիա 01905-04-01 1 ապրիլի 1905 01906-10-01 1 հոկտեմբերի 1906 50 30 10 10 121 54 60,00 [2]
Լյուիզ, ՈւիլյամՈւիլյամ Լյուիզ Անգլիա Անգլիա 01906-10-01 1 հոկտեմբերի 1906 01907-04-28 28 ապրիլի 1907 31 20 5 6 59 28 64,52 [3]
Կոլդերհեդ, ԴավիթԴավիթ Կոլդերհեդ Շոտլանդիա Շոտլանդիա 01907-07-01 1 հուլիսի 1907 01933-06-01 1 հունիսի 1933 966 384 239 343 1376 1305 39,75 [4]
Նայտոն, ԼեսլիԼեսլի Նայտոն Անգլիա Անգլիա 01933-08-01 1 օգոստոսի 1933 01939-04-30 30 ապրիլի 1939 274 93 72 109 419 446 33,94 [5]
Բիրելլ, ԲիլլիԲիլլի Բիրելլ Շոտլանդիա Շոտլանդիա 01939-05-01 1 մայիսի 1939 01952-05-31 31 մայիսի 1952 289 95 74 120 410 462 32,87 [6]
Դրեյկ, ԹեդԹեդ Դրեյկ Անգլիա Անգլիա 01952-06-01 1 հունիսի 1952 01961-09-30 30 սեպտեմբերի 1961 424 156 103 165 771 772 36,79 [7]
Դոխերտի, ԹոմմիԹոմմի Դոխերտի Շոտլանդիա Շոտլանդիա 01961-10-01 1 հոկտեմբերի 1961 01967-10-01 1 հոկտեմբերի 1967 302 143 64 95 526 422 47,35 [8]
Սեկստոն, ԴեյվԴեյվ Սեկստոն Անգլիա Անգլիա 01967-10-01 1 հոկտեմբերի 1967 01974-10-03 3 հոկտեմբերի 1974 373 165 108 100 570 438 44,24 [9]
Սուարտ, ՌոնՌոն Սուարտ Անգլիա Անգլիա 01974-10-03 3 հոկտեմբերի 1974 01975-04-16 16 ապրիլի 1975 31 8 11 12 38 58 25,80 [10]
Մակարիդի, ԷդդիԷդդի Մակարիդի Շոտլանդիա Շոտլանդիա 01975-04-16 16 ապրիլի 1975 01977-07-01 1 հուլիսի 1977 99 37 32 30 141 128 37,37 [11]
Շելիտո, ԿենԿեն Շելիտո Անգլիա Անգլիա 01977-07-07 7 հուլիսի 1977 01978-12-13 13 դեկտեմբերի 1978 66 16 18 32 77 114 24,24 [12]
Բլանչֆլաուեր, ԴեննիԴեննի Բլանչֆլաուեր Հյուսիսային Իռլանդիա Հյուսիսային Իռլանդիա 01978-12-14 14 դեկտեմբերի 1978 01979-09-11 11 սեպտեմբերի 1979 32 5 8 19 34 68 15,63 [13]
Հերստ, ՋեֆրիՋեֆրի Հերստ Անգլիա Անգլիա 01979-09-13 13 սեպտեմբերի 1979 01981-04-20 20 ապրիլի 1981 83 35 19 29 108 94 42,17 [14]
Գուլդ, ԲոբբիԲոբբի Գուլդ Անգլիա Անգլիա 01981-04-20 20 ապրիլի 1981 01981-05-01 1 մայիսի 1981 2 0 0 2 0 5 0 [15]
Նիլ, ՋոնՋոն Նիլ Անգլիա Անգլիա 01981-05-01 1 մայիսի 1981 01985-06-11 11 հունիսի 1985 204 84 62 58 326 253 41,18 [16]
Հոլինս, ՋոնՋոն Հոլինս Անգլիա Անգլիա 01985-06-11 11 հունիսի 1985 01988-05-06 6 մայիսի 1988 144 56 37 51 196 214 38,89 [17]
Կեմպբելլ, ԲոբբիԲոբբի Կեմպբելլ Անգլիա Անգլիա 01988-05-06 6 մայիսի 1988 01991-05-07 7 մայիսի 1991 161 74 47 40 280 230 45,96 [18]
Պորտերֆիլդ, ՅանՅան Պորտերֆիլդ Շոտլանդիա Շոտլանդիա 01991-06-11 11 հունիսի 1991 01993-02-15 15 փետրվարի 1993 89 32 28 29 106 115 35,95 [19]
Ուեբ, ԴեվիդԴեվիդ Ուեբ Անգլիա Անգլիա 01993-02-15 15 փետրվարի 1993 01993-05-11 11 մայիսի 1993 13 5 4 4 19 18 38,46 [20]
Հոդդ, ԳլեննԳլենն Հոդդ Անգլիա Անգլիա 01993-06-04 4 հունիսի 1993 01996-05-10 10 մայիսի 1996 157 53 54 50 192 182 33,76 [21]
Գուլլիտ, ՌուուդՌուուդ Գուլլիտ Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ 01996-05-10 10 մայիսի 1996 01998-02-11 11 փետրվարի 1998 82 41 17 24 157 109 50 [22]
Բիալլի, ՋանլուկաՋանլուկա Բիալլի Իտալիա Իտալիա 01998-02-12 12 փետրվարի 1998 02000-09-12 12 սեպտեմբերի 2000 142 75 38 29 222 123 52,82 [23]
Ռիկս, ԳրեմԳրեմ Ռիկս Անգլիա Անգլիա 02000-09-12 12 սեպտեմբերի 2000 02000-09-17 17 սեպտեմբերի 2000 1 1 0 0 2 1 100 [24]
Ուիլկինս, ՌեյՌեյ Ուիլկինս Անգլիա Անգլիա 02000-09-12 12 սեպտեմբերի 2000 02000-09-17 17 սեպտեմբերի 2000 1 1 0 0 2 1 100 [25]
Ռաների, ԿլաուդիոԿլաուդիո Ռաների Իտալիա Իտալիա 02000-09-18 18 սեպտեմբերի 2000 02004-05-31 31 մայիսի 2004 200 107 46 47 358 199 53,50 [26]
Մոուրինյո, ԺոզեԺոզե Մոուրինյո Պորտուգալիա Պորտուգալիա 02004-06-02 2 հունիսի 2004 02007-09-20 20 սեպտեմբերի 2007 185 124 40 21 330 119 67,03 [27]
Գրանտ, ԱվրամԱվրամ Գրանտ Իսրայել Իսրայել 02007-09-20 20 սեպտեմբերի 2007 02008-05-24 24 մայիսի 2008 54 36 13 5 97 36 66,67 [28]
Լուիս Սկոլարի, Լուիս ՖելիպեԼուիս Ֆելիպե Լուիս Սկոլարի Բրազիլիա Բրազիլիա 02008-07-01 1 հուլիսի 2008 02009-02-09 9 փետրվարի 2009 36 20 11 5 66 24 55,56 [29]
Ուիլկինս, ՌեյՌեյ Ուիլկինս Անգլիա Անգլիա 02009-02-09 9 փետրվարի 2009 02009-02-16 16 փետրվարի 2009 1 1 0 0 3 1 100 [25]
Հիդդինկ, ԳուսԳուս Հիդդինկ Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ 02009-02-16 16 փետրվարի 2009 02009-05-31 31 մայիսի 2009 22 16 5 1 41 19 72,73 [30]
Անչելոտտի, ԿարլոԿարլո Անչելոտտի Իտալիա Իտալիա 02009-06-01 1 հունիսի 2009 02011-05-22 22 մայիսի 2011 109 67 20 22 241 94 61,47 [31]
Վիլլաշ-Բոաշ, ԱնդրեԱնդրե Վիլլաշ-Բոաշ Պորտուգալիա Պորտուգալիա 02011-06-22 22 հունիսի 2011 02012-03-04 4 մարտի 2012 40 19 11 10 69 43 47,50 [32]
Դի Մատտեո, ՌոբերտոՌոբերտո Դի Մատտեո Իտալիա Իտալիա 02012-03-04 4 մարտի 2012 02012-11-21 21 նոյեմբերի 2012 42 24 9 9 91 55 57,14 [33]
Բենիտես, ՌաֆաելՌաֆաել Բենիտես Իսպանիա Իսպանիա 02012-11-22 22 նոյեմբերի 2012 02013-05-29 29 մայիսի 2013 48 28 11 9 99 50 58,34 [34]
Մոուրինյո, ԺոզեԺոզե Մոուրինյո Պորտուգալիա Պորտուգալիա 02013-06-03 3 հունիսի 2013 02015-12-17 17 դեկտեմբերի 2015 136 80 29 27 245 119 58,82 [27]
Հոլլանդ, ՍտիվՍտիվ Հոլլանդ Անգլիա Անգլիա 02015-12-17 17 դեկտեմբերի 2015 02015-12-19 19 դեկտեմբերի 2015 1 1 0 0 3 1 100 [35]
Հիդդինկ, ԳուսԳուս Հիդդինկ Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ 02015-12-19 19 դեկտեմբերի 2015 2 июля 2016 26 10 10 6 51 33 38,46 [30]
Կոնտե, ԱնտոնիոԱնտոնիո Կոնտե Իտալիա Իտալիա 02016-07-03 3 հուլիսի 2016 30 23 3 4 68 25 76,67 [36]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Процент побед округляется до сотых (два знака после запятой)
  2. «John Tait Robertson managerial stats» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  3. «William Lewis managerial stats» (անգլերեն)։ Bounder.friardale.co.uk։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  4. «David Calderhead managerial stats» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  5. «Leslie Knighton managerial stats» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  6. «Billy Birrell managerial stats» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  7. «Ted Drake managerial stats» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  8. «Tommy Docherty managerial stats» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  9. «Dave Sexton managerial stats» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  10. «Ron Suart managerial stats» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  11. «Eddie McCreadie managerial stats» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  12. «Ken Shellito managerial stats» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  13. «Danny Blanchflower managerial stats» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  14. «Geoff Hurst managerial stats» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  15. «Bobby Gould managerial stats» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  16. «John Neal managerial stats» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  17. «John Hollins managerial stats» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  18. «Bobby Campbell managerial stats» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  19. «Ian Porterfield managerial stats» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  20. «David Webb managerial stats» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  21. «Glenn Hoddle managerial stats» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  22. «Ruud Gullit managerial stats» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  23. «Gianluca Vialli managerial stats» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  24. «Graham Rix managerial stats» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  25. 25,0 25,1 «Ray Wilkins's managerial career» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  26. «Claudio Ranieri managerial stats» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  27. 27,0 27,1 «Jose Mourinho's managerial career» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  28. «Avram Grant's managerial career» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  29. «Felipe Scolari's managerial career» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  30. 30,0 30,1 «Guus Hiddink's managerial career» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  31. «Carlo Ancelotti's managerial career» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  32. «Andre Villas-Boas's managerial career» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  33. «Roberto Di Matteo's managerial career» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  34. «Rafael Benitez's managerial career» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  35. «Steve Holland's managerial career» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2015-12-20։ Վերցված է 2015-12-20 
  36. «Antonio Conte's managerial career» (անգլերեն)։ Soccerbase.com։ 2017-02-12։ Վերցված է 2017-02-12 

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]