Մեքսիկայի քաղաքների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Մեքսիկայի քաղաքներ, հոդվածում ներառված են Մեքսիկայի ամենամեծ քաղաքներն ու համայնքները (մունիցիպալիտետներ)։

Քաղաքաների ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ցանկում ներառված են Մեքսիկայի քաղաքները իրենց գրանցված բնակչությամբ՝ ըստ 2010 թվականի տվլաների[1]։

Հերթական համար Քաղաք/լոկալ Բնակչություն (2010 մարդահամար) Աշխարհագրական տվյալներ համայնքները (մունիցիպալիտետներ) Նահանգ
1 Մեխիկո 8,851,080 19°25′57″ հս․ լ. 99°07′52″ ամ. ե. / 19.43250° հս․. լ. 99.13111° ավ. ե. / 19.43250; 99.13111 Մեխիկոյի 16 շրջաններ Կենտրոնական շրջան
2 Էկատեպեկ 1,655,015 19°36′35″ հս․ լ. 99°03′36″ ամ. ե. / 19.60972° հս․. լ. 99.06000° ավ. ե. / 19.60972; 99.06000 Էկատեպեկ Մորելոս համայնք Մեխիկո նահանգ
3 Գվադալախարա 1,495,182 20°40′35″ հս․ լ. 103°20′32″ ամ. ե. / 20.67639° հս․. լ. 103.34222° ավ. ե. / 20.67639; 103.34222 Գվադալախարա համայնք Ջալիսկո
4 Պուեբլա 1,434,062 19°02′43″ հս․ լ. 98°11′51″ ամ. ե. / 19.04528° հս․. լ. 98.19750° ավ. ե. / 19.04528; 98.19750 Պուեբլա Պուեբլա
5 Խուարես 1,321,004 31°44′22″ հս․ լ. 106°29′13″ ամ. ե. / 31.73944° հս․. լ. 106.48694° ավ. ե. / 31.73944; 106.48694 Խուարես Չիխուախու
6 Տիխուանա 1,300,983 32°32′05″ հս․ լ. 117°02′37″ ամ. ե. / 32.53472° հս․. լ. 117.04361° ավ. ե. / 32.53472; 117.04361 Տիխուանա Baja California
7 Լեոն 1,238,962 21°07′11″ հս․ լ. 101°40′50″ ամ. ե. / 21.11972° հս․. լ. 101.68056° ավ. ե. / 21.11972; 101.68056 Լեոն Գվանախուատո
8 Զապոպան 1,142,483 20°43′14″ հս․ լ. 103°23′18″ ամ. ե. / 20.72056° հս․. լ. 103.38833° ավ. ե. / 20.72056; 103.38833 Զապոպան Ջալիսկո
9 Մոնտեռեյ 1,135,512 25°40′17″ հս․ լ. 100°18′31″ ամ. ե. / 25.67139° հս․. լ. 100.30861° ավ. ե. / 25.67139; 100.30861 Մոնտեռեյ Nuevo León
10 Nezahualcóyotl 1,104,585 19°24′00″ հս․ լ. 98°59′20″ ամ. ե. / 19.40000° հս․. լ. 98.98889° ավ. ե. / 19.40000; 98.98889 Nezahualcóyotl Մեխիկո նահանգ
11 Չիխուախուա 809,232 28°38′07″ հս․ լ. 106°05′20″ ամ. ե. / 28.63528° հս․. լ. 106.08889° ավ. ե. / 28.63528; 106.08889 Չիխուախուա Չիխուախուա
12 Naucalpan 792,211 19°28′31″ հս․ լ. 99°14′16″ ամ. ե. / 19.47528° հս․. լ. 99.23778° ավ. ե. / 19.47528; 99.23778 Naucalpan Մեխիկո նահանգ
13 Մերիդա 777,615 20°58′04″ հս․ լ. 89°37′18″ ամ. ե. / 20.96778° հս․. լ. 89.62167° ավ. ե. / 20.96778; 89.62167 Մերիդա Յուկատան
14 San Luis Potosí 722,772 San Luis Potosí San Luis Potosí
15 Aguascalientes 722,250 21°52′51″ հս․ լ. 102°17′46″ ամ. ե. / 21.88083° հս․. լ. 102.29611° ավ. ե. / 21.88083; 102.29611 Aguascalientes Aguascalientes
16 Hermosillo 715,061 29°05′56″ հս․ լ. 110°57′15″ ամ. ե. / 29.09889° հս․. լ. 110.95417° ավ. ե. / 29.09889; 110.95417 Hermosillo] Սոնորա
17 Սալտիլո 709,671 25°26′00″ հս․ լ. 101°00′00″ ամ. ե. / 25.43333° հս․. լ. 101.00000° ավ. ե. / 25.43333; 101.00000 Սալտիլո Coahuila
18 Մեքսիկալի 689,775 32°39′48″ հս․ լ. 115°28′04″ ամ. ե. / 32.66333° հս․. լ. 115.46778° ավ. ե. / 32.66333; 115.46778 Մեքսիկալի Baja California
19 Culiacán 675,773 24°47′31″ հս․ լ. 107°23′53″ ամ. ե. / 24.79194° հս․. լ. 107.39806° ավ. ե. / 24.79194; 107.39806 Culiacán Սինալոա
20 Գվադալուպե, Նոր Լեոն 673,616 25°40′45″ հս․ լ. 100°14′06″ ամ. ե. / 25.67917° հս․. լ. 100.23500° ավ. ե. / 25.67917; 100.23500 Գվադալուպե, Նոր Լեոն Նոր Լեոն
21 Ակապուլկո 673,479 16°51′42″ հս․ լ. 99°53′11″ ամ. ե. / 16.86167° հս․. լ. 99.88639° ավ. ե. / 16.86167; 99.88639 Ակապուլկո Guerrero
22 Tlalnepantla 653,410 19°32′12″ հս․ լ. 99°11′41″ ամ. ե. / 19.53667° հս․. լ. 99.19472° ավ. ե. / 19.53667; 99.19472 Tlalnepantla de Baz Մեխիկո նահանգ
23 Կանկուն 628,306 21°09′38″ հս․ լ. 86°50′51″ ամ. ե. / 21.16056° հս․. լ. 86.84750° ավ. ե. / 21.16056; 86.84750 Բենիտո Խուրաես Quintana Roo
24 Կերատարո 626,495 20°35′17″ հս․ լ. 100°23′17″ ամ. ե. / 20.58806° հս․. լ. 100.38806° ավ. ե. / 20.58806; 100.38806 Կերատարո Կերատարո
25 Չիմալհուական 612,383 19°26′15″ հս․ լ. 98°57′15″ ամ. ե. / 19.43750° հս․. լ. 98.95417° ավ. ե. / 19.43750; 98.95417 Չիմալհուական Մեխիկո նահանգ
26 Տոռեոն 608,836 25°32′40″ հս․ լ. 103°26′30″ ամ. ե. / 25.54444° հս․. լ. 103.44167° ավ. ե. / 25.54444; 103.44167 Տոռեոն Coahuila
27 Մորելիա 597,511 19°42′08″ հս․ լ. 101°11′08″ ամ. ե. / 19.70222° հս․. լ. 101.18556° ավ. ե. / 19.70222; 101.18556 Մորելիա Միչոական
28 Ռեյնոսա 589,466 26°05′32″ հս․ լ. 98°16′40″ ամ. ե. / 26.09222° հս․. լ. 98.27778° ավ. ե. / 26.09222; 98.27778 Ռեյնոսա] Տամոլիպաս
29 Tlaquepaque 575,942 20°38′19″ հս․ լ. 103°18′26″ ամ. ե. / 20.63861° հս․. լ. 103.30722° ավ. ե. / 20.63861; 103.30722 Tlaquepaque Ջալիսկո
30 Tuxtla Gutiérrez 537,102 16°45′11″ հս․ լ. 93°06′56″ ամ. ե. / 16.75306° հս․. լ. 93.11556° ավ. ե. / 16.75306; 93.11556 Tuxtla Gutiérrez Չիապաս
31 Դուրանգո 518,709 24°01′22″ հս․ լ. 104°39′16″ ամ. ե. / 24.02278° հս․. լ. 104.65444° ավ. ե. / 24.02278; 104.65444 Դուրանգո Դուրանգո
32 Տոլուկա 489,333 19°17′32″ հս․ լ. 99°39′14″ ամ. ե. / 19.29222° հս․. լ. 99.65389° ավ. ե. / 19.29222; 99.65389 Տոլուկա Մեխիկո նահանգ
33 Սիուդադ Լոպես Մատեոս 489,160 19°33′40″ հս․ լ. 99°14′49″ ամ. ե. / 19.56111° հս․. լ. 99.24694° ավ. ե. / 19.56111; 99.24694 Սիուդադ Լոպես Մատեոս Մեխիկո նահանգ
34 Cuautitlán Izcalli 484,573 19°38′46″ հս․ լ. 99°12′41″ ամ. ե. / 19.64611° հս․. լ. 99.21139° ավ. ե. / 19.64611; 99.21139 Cuautitlán Izcalli Մեխիկո նահանգ
35 Ապոդակա 467,157 25°46′54″ հս․ լ. 100°11′20″ ամ. ե. / 25.78167° հս․. լ. 100.18889° ավ. ե. / 25.78167; 100.18889 Ապոդակա Նոր Լեոն
36 Մատամորոս 449,815 25°52′47″ հս․ լ. 97°30′15″ ամ. ե. / 25.87972° հս․. լ. 97.50417° ավ. ե. / 25.87972; 97.50417 Մատամորոս Tamaulipas
37 Սան Նիկոլաս դե լոս Գարզա 443,273 25°44′30″ հս․ լ. 100°18′08″ ամ. ե. / 25.74167° հս․. լ. 100.30222° ավ. ե. / 25.74167; 100.30222 Սան Նիկոլաս դե լոս Գարզա Նոր Լեոն
38 Վերակրուս 428,323 19°11′25″ հս․ լ. 96°09′12″ ամ. ե. / 19.19028° հս․. լ. 96.15333° ավ. ե. / 19.19028; 96.15333 Վերակրուս Վերակրուս
39 Xalapa 424,755 19°32′17″ հս․ լ. 96°54′33″ ամ. ե. / 19.53806° հս․. լ. 96.90917° ավ. ե. / 19.53806; 96.90917 Xalapa Վերակրուս
40 Տոնալա 408,759 20°37′24″ հս․ լ. 103°14′44″ ամ. ե. / 20.62333° հս․. լ. 103.24556° ավ. ե. / 20.62333; 103.24556 Տոնալա Ջալիսկո
41 Մազատլան 381,583 23°14′29″ հս․ լ. 106°24′35″ ամ. ե. / 23.24139° հս․. լ. 106.40972° ավ. ե. / 23.24139; 106.40972 Մազատլան Սինալոա
42 Իրապուատո 380,941 20°40′27″ հս․ լ. 101°20′51″ ամ. ե. / 20.67417° հս․. լ. 101.34750° ավ. ե. / 20.67417; 101.34750 Իրապուատո Guanajuato
43 Nuevo Laredo 373,725 27°29′11″ հս․ լ. 99°30′29″ ամ. ե. / 27.48639° հս․. լ. 99.50806° ավ. ե. / 27.48639; 99.50806 Nuevo Laredo Tamaulipas
44 Xico 356,352 19°17′30″ հս․ լ. 98°56′20″ ամ. ե. / 19.29167° հս․. լ. 98.93889° ավ. ե. / 19.29167; 98.93889 Valle de Chalco Մեխիկո նահանգ
45 Villahermosa 353,577 17°59′21″ հս․ լ. 92°55′41″ ամ. ե. / 17.98917° հս․. լ. 92.92806° ավ. ե. / 17.98917; 92.92806 Centro Municipality Տաբասկո
46 General Escobedo 352,444 25°48′31″ հս․ լ. 100°19′37″ ամ. ե. / 25.80861° հս․. լ. 100.32694° ավ. ե. / 25.80861; 100.32694 General Escobedo Նոր Լեոն
47 Սելայա 340,387 20°31′44″ հս․ լ. 100°48′54″ ամ. ե. / 20.52889° հս․. լ. 100.81500° ավ. ե. / 20.52889; 100.81500 Սելայա Guanajuato
48 Cuernavaca 338,650 18°55′07″ հս․ լ. 99°14′03″ ամ. ե. / 18.91861° հս․. լ. 99.23417° ավ. ե. / 18.91861; 99.23417 Cuernavaca Մորելոս
49 Tepic 332,863 21°30′59″ հս․ լ. 104°53′39″ ամ. ե. / 21.51639° հս․. լ. 104.89417° ավ. ե. / 21.51639; 104.89417 Tepic Nayarit
50 Ixtapaluca 322,271 19°19′07″ հս․ լ. 98°52′56″ ամ. ե. / 19.31861° հս․. լ. 98.88222° ավ. ե. / 19.31861; 98.88222 Ixtapaluca Մեխիկո նահանգ
51 Ciudad Victoria 305,155 23°44′10″ հս․ լ. 99°08′46″ ամ. ե. / 23.73611° հս․. լ. 99.14611° ավ. ե. / 23.73611; 99.14611 Victoria Tamaulipas
52 Ciudad Obregón 298,625 27°29′21″ հս․ լ. 109°56′06″ ամ. ե. / 27.48917° հս․. լ. 109.93500° ավ. ե. / 27.48917; 109.93500 Cajeme Սոնորա
53 Tampico 297,284 22°15′19″ հս․ լ. 97°52′07″ ամ. ե. / 22.25528° հս․. լ. 97.86861° ավ. ե. / 22.25528; 97.86861 Tampico Tamaulipas
54 Ciudad Nicolás Romero 281,799 19°37′30″ հս․ լ. 99°18′51″ ամ. ե. / 19.62500° հս․. լ. 99.31417° ավ. ե. / 19.62500; 99.31417 Ciudad Nicolás Romero Մեխիկո նահանգ
55 Էնսենադա 279,765 31°51′28″ հս․ լ. 116°36′21″ ամ. ե. / 31.85778° հս․. լ. 116.60583° ավ. ե. / 31.85778; 116.60583 Էնսենադա Baja California
56 Կաոկալկո 277,959 19°38′00″ հս․ լ. 99°05′35″ ամ. ե. / 19.63333° հս․. լ. 99.09306° ավ. ե. / 19.63333; 99.09306 Կաոկալկո Մեխիկո նահանգ
57 Սանտա Կատարինա 268,347 25°40′32″ հս․ լ. 100°27′44″ ամ. ե. / 25.67556° հս․. լ. 100.46222° ավ. ե. / 25.67556; 100.46222 Սանտա Կատարինա Նոր Լեոն
58 Uruapan 264,439 19°25′10″ հս․ լ. 102°03′30″ ամ. ե. / 19.41944° հս․. լ. 102.05833° ավ. ե. / 19.41944; 102.05833 Uruapan Միչոական
59 Գոմես Պալասիո 257,352 25°33′40″ հս․ լ. 103°29′54″ ամ. ե. / 25.56111° հս․. լ. 103.49833° ավ. ե. / 25.56111; 103.49833 Գոմես Պալասիո Դուրանգո
60 Los Mochis 256,613 25°47′37″ հս․ լ. 108°59′49″ ամ. ե. / 25.79361° հս․. լ. 108.99694° ավ. ե. / 25.79361; 108.99694 Ahome Սինալոա
61 Պաչուկա, Հիդալգո 256,584 20°07′18″ հս․ լ. 98°44′09″ ամ. ե. / 20.12167° հս․. լ. 98.73583° ավ. ե. / 20.12167; 98.73583 Պաչուկա Հիդալգո
62 Օախակա 255,029 17°04′04″ հս․ լ. 96°43′12″ ամ. ե. / 17.06778° հս․. լ. 96.72000° ավ. ե. / 17.06778; 96.72000 Օախակա Օախակա
63 Soledad de Graciano Sánchez 255,015 22°10′59″ հս․ լ. 100°56′27″ ամ. ե. / 22.18306° հս․. լ. 100.94083° ավ. ե. / 22.18306; 100.94083 Soledad de Graciano Sánchez Սան Լուիս Պետոսի
64 Թեհուական 248,716 18°27′50″ հս․ լ. 97°23′35″ ամ. ե. / 18.46389° հս․. լ. 97.39306° ավ. ե. / 18.46389; 97.39306 Թեհուական Պուեբլա
65 Ojo de Agua 242,272 19°40′49″ հս․ լ. 99°00′36″ ամ. ե. / 19.68028° հս․. լ. 99.01000° ավ. ե. / 19.68028; 99.01000 Tecámac Մեխիկո նահանգ
66 Coatzacoalcos 235,983 18°08′09″ հս․ լ. 94°27′48″ ամ. ե. / 18.13583° հս․. լ. 94.46333° ավ. ե. / 18.13583; 94.46333 Coatzacoalcos] Վերակրուս
67 Campeche 220,389 19°50′45″ հս․ լ. 90°32′12″ ամ. ե. / 19.84583° հս․. լ. 90.53667° ավ. ե. / 19.84583; 90.53667 Campeche Campeche
68 Monclova 215,271 26°54′03″ հս․ լ. 101°25′00″ ամ. ե. / 26.90083° հս․. լ. 101.41667° ավ. ե. / 26.90083; 101.41667 Monclova Municipality Coahuila
69 La Paz 215,178 24°08′32″ հս․ լ. 110°18′39″ ամ. ե. / 24.14222° հս․. լ. 110.31083° ավ. ե. / 24.14222; 110.31083 La Paz Baja California Sur
70 Nogales 212,533 31°19′07″ հս․ լ. 110°56′45″ ամ. ե. / 31.31861° հս․. լ. 110.94583° ավ. ե. / 31.31861; 110.94583 Nogales, Sonora Սոնորա
71 Buenavista 206,081 19°36′30″ հս․ լ. 99°10′10″ ամ. ե. / 19.60833° հս․. լ. 99.16944° ավ. ե. / 19.60833; 99.16944 Tultitlán de Mariano Escobedo Մեխիկո նահանգ
72 Puerto Vallarta 203,342 20°36′49″ հս․ լ. 105°13′38″ ամ. ե. / 20.61361° հս․. լ. 105.22722° ավ. ե. / 20.61361; 105.22722 Puerto Vallarta Ջալիսկո
73 Տապաչուլա 202,672 14°54′29″ հս․ լ. 92°15′38″ ամ. ե. / 14.90806° հս․. լ. 92.26056° ավ. ե. / 14.90806; 92.26056 Տապաչուլա Չիապաս
74 Ciudad Madero 197,216 22°16′35″ հս․ լ. 97°49′53″ ամ. ե. / 22.27639° հս․. լ. 97.83139° ավ. ե. / 22.27639; 97.83139 Ciudad Madero Tamaulipas
75 San Pablo de las Salinas 189,453 19°39′56″ հս․ լ. 99°05′30″ ամ. ե. / 19.66556° հս․. լ. 99.09167° ավ. ե. / 19.66556; 99.09167 Tultitlán de Mariano Escobedo Մեխիկո նահանգ
76 Chilpancingo 187,251 17°33′00″ հս․ լ. 99°30′04″ ամ. ե. / 17.55000° հս․. լ. 99.50111° ավ. ե. / 17.55000; 99.50111 Chilpancingo de los Bravo Municipality Գերերո
77 Ռոզա Ռիկա, Վերակրուս 185,242 20°32′03″ հս․ լ. 97°26′37″ ամ. ե. / 20.53417° հս․. լ. 97.44361° ավ. ե. / 20.53417; 97.44361 Ռոզա Ռիկա դե Հիդալգո Վերակրուս
78 Chicoloapan de Juárez 172,919 Chicoloapan de Juárez Մեխիկո նահանգ
79 Ciudad del Carmen 169,466 18°38′18″ հս․ լ. 91°50′07″ ամ. ե. / 18.63833° հս․. լ. 91.83528° ավ. ե. / 18.63833; 91.83528 Carmen Municipality Campeche
80 Chalco de Díaz Covarrubias 168,720 19°15′53″ հս․ լ. 98°53′51″ ամ. ե. / 19.26472° հս․. լ. 98.89750° ավ. ե. / 19.26472; 98.89750 Chalco de Díaz Covarrubias Մեխիկո նահանգ
81 Jiutepec 162,427 18°52′53″ հս․ լ. 99°10′40″ ամ. ե. / 18.88139° հս․. լ. 99.17778° ավ. ե. / 18.88139; 99.17778 Jiutepec Մորելոս
82 Սալամանկա 160,169 20°34′13″ հս․ լ. 101°11′50″ ամ. ե. / 20.57028° հս․. լ. 101.19722° ավ. ե. / 20.57028; 101.19722 Սալամանկա Guanajuato
83 San Luis Río Colorado 158,089 32°28′36″ հս․ լ. 114°45′45″ ամ. ե. / 32.47667° հս․. լ. 114.76250° ավ. ե. / 32.47667; 114.76250 San Luis Río Colorado Սոնորա
84 San Cristóbal de las Casas]] 158,027 16°44′12″ հս․ լ. 92°38′18″ ամ. ե. / 16.73667° հս․. լ. 92.63833° ավ. ե. / 16.73667; 92.63833 San Cristóbal de las Casas Չիապաս
85 Cuautla 154,358 18°48′44″ հս․ լ. 98°57′21″ ամ. ե. / 18.81222° հս․. լ. 98.95583° ավ. ե. / 18.81222; 98.95583 Cuautla Մորելոս
86 Խուարես 151,893 25°38′51″ հս․ լ. 100°05′41″ ամ. ե. / 25.64750° հս․. լ. 100.09472° ավ. ե. / 25.64750; 100.09472 Խուարես Նոր Լեոն
87 Չետումալ] 151,243 18°30′13″ հս․ լ. 88°18′19″ ամ. ե. / 18.50361° հս․. լ. 88.30528° ավ. ե. / 18.50361; 88.30528 Othón P. Blanco Quintana Roo
88 Պիեդրաս նեգրաս 150,178 28°42′00″ հս․ լ. 100°31′23″ ամ. ե. / 28.70000° հս․. լ. 100.52306° ավ. ե. / 28.70000; 100.52306 Պիեդրաս նեգրաս Coahuila
89 Պլայա դել Կարմեն 149,923 20°37′39″ հս․ լ. 87°04′52″ ամ. ե. / 20.62750° հս․. լ. 87.08111° ավ. ե. / 20.62750; 87.08111 Solidaridad Municipality Quintana Roo
90 Զամորա 141,627 19°59′08″ հս․ լ. 102°16′59″ ամ. ե. / 19.98556° հս․. լ. 102.28306° ավ. ե. / 19.98556; 102.28306 [Զամորա Michoacán
91 Կորդոբա 140,896 18°53′25″ հս․ լ. 96°56′24″ ամ. ե. / 18.89028° հս․. լ. 96.94000° ավ. ե. / 18.89028; 96.94000 Կորդոբա Վերակրուս
92 Սան Խուան դել Ռիո 138,878 20°23′20″ հս․ լ. 99°59′47″ ամ. ե. / 20.38889° հս․. լ. 99.99639° ավ. ե. / 20.38889; 99.99639 Սան Խուան դել Ռիո համայնք Querétaro
93 Կոլիմա 137,383 19°14′37″ հս․ լ. 103°43′51″ ամ. ե. / 19.24361° հս․. լ. 103.73083° ավ. ե. / 19.24361; 103.73083 Կոլիմա] Կոլիմա
94 Ciudad Acuña 134,233 29°19′27″ հս․ լ. 100°55′54″ ամ. ե. / 29.32417° հս․. լ. 100.93167° ավ. ե. / 29.32417; 100.93167 Acuña] Coahuila
95 Մանզանիլո 130,035 19°03′08″ հս․ լ. 104°18′57″ ամ. ե. / 19.05222° հս․. լ. 104.31583° ավ. ե. / 19.05222; 104.31583 Մանզանիլո Կոլիմա
96 Զակատեկաս 129,011 22°46′18″ հս․ լ. 102°34′31″ ամ. ե. / 22.77167° հս․. լ. 102.57528° ավ. ե. / 22.77167; 102.57528 Զակատեկաս Zacatecas
97 Վերակրուս, Բոկա դել Ռիո համայնք 126,507 19°08′39″ հս․ լ. 96°07′00″ ամ. ե. / 19.14417° հս․. լ. 96.11667° ավ. ե. / 19.14417; 96.11667 Բոկա դել Ռիո համայնք‡ Վերակրուս
98 Ciudad Valles 124,644 21°59′13″ հս․ լ. 99°01′07″ ամ. ե. / 21.98694° հս․. լ. 99.01861° ավ. ե. / 21.98694; 99.01861 Ciudad Valles Սան Լուիս Պետոսի
99 Գվադալոիպե 124,623 22°45′10″ հս․ լ. 102°30′28″ ամ. ե. / 22.75278° հս․. լ. 102.50778° ավ. ե. / 22.75278; 102.50778 Գվադալոիպե Zacatecas
100 Սան Պեդրո Գարսա Գարսիա 122,627 25°39′51″ հս․ լ. 100°24′06″ ամ. ե. / 25.66417° հս․. լ. 100.40167° ավ. ե. / 25.66417; 100.40167 Սան Պեդրո Գարսա Գարսիա Նոր Լեոն
101 Naucalpan 121,470 19°23′49″ հս․ լ. 99°16′36″ ամ. ե. / 19.39694° հս․. լ. 99.27667° ավ. ե. / 19.39694; 99.27667 Huixquilucan Մեխիկո նահանգ
102 Ֆրեսնիլո 120,944 23°10′32″ հս․ լ. 102°52′03″ ամ. ե. / 23.17556° հս․. լ. 102.86750° ավ. ե. / 23.17556; 102.86750 Ֆրեսնիլո Zacatecas
103 Օրիզաբա 120,844 18°51′31″ հս․ լ. 97°05′48″ ամ. ե. / 18.85861° հս․. լ. 97.09667° ավ. ե. / 18.85861; 97.09667 Օրիզաբա Վերակրուս
104 Միրամար 118,614 22°20′15″ հս․ լ. 97°52′10″ ամ. ե. / 22.33750° հս․. լ. 97.86944° ավ. ե. / 22.33750; 97.86944 Ալտամիրա Տամոլիպաս
105 Իգուալա 118,468 18°20′41″ հս․ լ. 99°32′34″ ամ. ե. / 18.34472° հս․. լ. 99.54278° ավ. ե. / 18.34472; 99.54278 Իգուալա] Գերերո
106 Դելիսիաս 118,071 28°11′36″ հս․ լ. 105°28′16″ ամ. ե. / 28.19333° հս․. լ. 105.47111° ավ. ե. / 28.19333; 105.47111 Դելիսիաս Չիխուախուա]
107 Ալվարես 117,600 19°16′02″ հս․ լ. 103°44′16″ ամ. ե. / 19.26722° հս․. լ. 103.73778° ավ. ե. / 19.26722; 103.73778 Ալվարես Կոլիմա
108 Կվատեմոկ 114,007 28°24′18″ հս․ լ. 106°52′00″ ամ. ե. / 28.40500° հս․. լ. 106.86667° ավ. ե. / 28.40500; 106.86667 Կվատեմոկ Չիխուախուա
109 Navojoa 113,836 27°04′51″ հս․ լ. 109°26′43″ ամ. ե. / 27.08083° հս․. լ. 109.44528° ավ. ե. / 27.08083; 109.44528 Navojoa Սոնորա
110 Գուայմաս 113,082 27°55′06″ հս․ լ. 110°53′56″ ամ. ե. / 27.91833° հս․. լ. 110.89889° ավ. ե. / 27.91833; 110.89889 Գուայմաս Սոնորա
111 Մինատիտլան 112,046 18°01′02″ հս․ լ. 94°33′38″ ամ. ե. / 18.01722° հս․. լ. 94.56056° ավ. ե. / 18.01722; 94.56056 Մինատիտլան Վերակրուս
112 Cuautitlán 108,449 19°40′01″ հս․ լ. 99°10′45″ ամ. ե. / 19.66694° հս․. լ. 99.17917° ավ. ե. / 19.66694; 99.17917 Cuautitlán Մեխիկո նահանգ
113 Տեկսկոկո 105,165 19°30′20″ հս․ լ. 98°52′55″ ամ. ե. / 19.50556° հս․. լ. 98.88194° ավ. ե. / 19.50556; 98.88194 Տեկսկոկո] Մեխիկո նահանգ
114 Հիդալգո դել Պարալ 104,836 26°55′57″ հս․ լ. 105°39′47″ ամ. ե. / 26.93250° հս․. լ. 105.66306° ավ. ե. / 26.93250; 105.66306 Հիդալգո դել Պարալ Չիխուախուա
115 Տեպեխպան 102,667 19°36′49″ հս․ լ. 98°54′52″ ամ. ե. / 19.61361° հս․. լ. 98.91444° ավ. ե. / 19.61361; 98.91444 Ակոլման Մեխիկո նահանգ
116 Տուլանսինգո 102,406 20°05′09″ հս․ լ. 98°21′48″ ամ. ե. / 20.08583° հս․. լ. 98.36333° ավ. ե. / 20.08583; 98.36333 Տուլանսինգո Հիդալգո
117 San Juan Bautista Tuxtepec 101,810 18°05′10″ հս․ լ. 96°07′26″ ամ. ե. / 18.08611° հս․. լ. 96.12389° ավ. ե. / 18.08611; 96.12389 San Juan Bautista Tuxtepec Oaxaca

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]