Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Կանադայի ազգային պարկերն արտացոլում են ինչպես տիպական, այնպես էլ յուրօրինակ բնության լանդշաֆտներ՝ Կանադայի բոլոր տասներեք պրովինցիաներում (նահանգներում):

ՎիկտորիաՈւայթհորսԷդմոնտոնՅելլոունայֆՌեջայնաՎիննիպեգԻքալուիտՏորոնտոՕտտավաՔվեբեկՖրեդերիքթոնՇարլոթթաունՀալիֆաքսՍենթ ՋոնսՀյուսիսարևմտյան տարածքներՍասկաչևանՆյուֆաունդլենդ և ԼաբրադորՆյու ԲրանսուիկՎիկտորիաՅուկոնԲրիտանական ԿոլումբիաՈւայթհորսԱլբերտաԷդմոնտոնՌեջայնաՅելլոունայֆՆունավուտՎիննիպեգՄանիտոբաՕնտարիոԻկալուիտՕտտավաՔվեբեկՏորոնտոՔվեբեկՖրեդերիքթոնՇարլոթթաունՆոր ՇոտլանդիաՀալիֆաքսԱրքայազն Էդվարդի կղզիՍենթ ՋոնսԿանադայի՝ հղումներով քարտեզ, որտեղ պատկերված են 10 գավառները, 3 տարածքները և դրանց կենտրոնները:
About this image

Կանադայի պարկերի գործակալության նպատակն է բնապահպանական գոտիների ստեղծումը, որոնք կներկայացնեն Կանադայի բնության ողջ կենսաբազմազանությունը[1]: Կանադայի պարկերի խնդիրներն են՝ պահպանել պարկերի էկոլոգիական ամբողջականությունը, հնարավորություն ընձեռել պարկ այցելելու և Կանադայի բնությունն ուսումնասիրելու համար: Գործակալությունը մշակել է ազգային պարկերի համակարգի երկարաժամկետ ծրագիր և առանձնացրել է 39 տարբեր շրջաններ, որոնք անհրաժեշտ է ներկայացնել համակարգում[2][3]: 2008 թվականին նման համակարգի ստեղծման ծրագիրն իրականացվեց 60 տոկոսով[1][3]:

2013 թվականի սկզբին Կանադայում հաշվվում էր 36 ազգային պարկ և 8 ազգային պարկի արգելոց, չհաշված նաև Ազգային պարկը և Քլուեյն արգելոցը, որոնք ունեն կրկնակի իրավական կարգավիճակ: Ցանկում նաև ներառված են 4 ծովային ազգային արգելոց և մեկ ազգային տեսարժան վայր: Գործակալության ծրագրում կան վեց ազգային պարկ և մեկ ազգային ծովային պարկ:

Ազգային պարկեր և արգելոցներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ազգային պարկի արգելոց է համարվում այն տարածքը, որը մտնում է ազգային պարկերի համակարգի մեջ, բայց բնակեցված է հնդկացիների ցեղերով: Ազգային պարկի վերջնական սահմանները որոշվում են հնդկացիների համայնքների հատուկ համաձայնությամբ: Այս դեպքերում տարածքը դիտարկվում է, որպես «ազգային պարկի արգելոց», որի ղեկավարումը իրականացվում է ազգային պարկերի փաստաթղթի համաձայն: Սրա հետ մեկտեղ ազգային պարկի բնակչության ավանդական կենսագործունեությունը շարունակվում է, այդ թվում որսն ու ձկնորսությունը: Բացի սրանից, հնդկացիների կարծիքը հաշվի է առնվում նաև ազգային պարկի արգելոցի ղեկավարման գործում[4]:

Ստորև ներկայացված է Կանադայի ազգային պարկերի ցանկը այբբենական կարգով.      Պարկերը ամբողջովին կամ մասնակի հանդիսանում են Միավորված ազգերի Կրթության, գիտության և մշակույթի կազմակերպության համաշխարհային ժառանգության օբյեկտ Կանադայում[5].

     Առաջադրված են համաշխարհային ժառանգություն կարգավիճակ ստանալուն[5][6].

Անվանում Պրովինցիա /
Տարածք
Մակերես,
կմ²[7]
Տարեթիվ[7]
հիմնադրում
Պատկեր Քարտեզ
Աույուիտտուք ազգային պարկ
Auyuittuq National Park
Նունավուտ 19 707,4 2001 Mount Asgard 3 2001-07-25.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Բանֆ ազգային պարկ
Banff National Park
Ալբերտա 6 641,0 1885 Bow River 3.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Բրուս թերակղզի ազգային պարկ
Bruce Peninsula National Park
Օնտարիո 154,0 1987 Escarpment at Bruce Peninsula.JPG
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Վապուսկ ազգային պարկ
Wapusk National Park
Մանիտոբա 11 475,0 1996 Polarlichter 2003-11-15.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Վուդ Բաֆֆալո ազգային պարկ
Wood Buffalo National Park
Ալբերտա/Հյուսիսարևմտյան տարածքներ 44 802,0 1922 Wood-Buffalo-NP Gros Beak Lake 2 98-07-02.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Վունտուտ ազգային պարկ
Vuntut National Park
Յուկոն 4 345,0 1995 Vontut National Park.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Գալֆ Այլենդս ազգային պարկ
Gulf Islands National Park Reserve
Բրիտանական Կոլումբիա 35,4[8] 2003 Pender Island4.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Գլեյշեր ազգային պարկ
Glacier National Park
Բրիտանական Կոլումբիա 1 313,1 1886 Glacier np canada.JPG
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Գրասսլենդս ազգային պարկ
Grasslands National Park
Սասկաչևան 906,4 1981 Frenchman River Valley.jpeg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Գրոս Մորն ազգային պարկ
Gros Morne National Park
Նյուֆաունդլենդ և Լաբրադոր 1 805,0 1973 NLW GrosMorne6 tango7174.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Գուաի ազգային պարկի արգելոց և Հայդա պատմական տեղամաս[Ն 1][9]
Gwaii Haanas National Park Reserve and Haida Heritage Site
Բրիտանական Կոլումբիա 1 495,0 1988 Haida villagesite.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Ջասպեր ազգային պարկ
Jasper National Park
Ալբերտա 10 878,0 1907 Jasper National Park, Alberta.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Ջորջիան Բեյ Այլենդս ազգային պարկ
Georgian Bay Islands National Park
Օնտարիո 25,6 1929 Windswept pine on Georgian Bay.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Իվվավիկ ազգային պարկ[Ն 2][10]
Ivvavik National Park
Յուկոն 10 168,4 1984 Sun Over Inuvik.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Յոհո ազգային պարկ
Yoho National Park
Բրիտանական Կոլումբիա 1 313,1 1886 Crepuscular Rays Beam through the Mist Blown from Takkakaw Falls.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Կեջիմուջիկ ազգային պարկ
Kejimkujik National Park
Նոր Շոտլանդիա 403,7 1967 Little River in Fall.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Քեյփ Բրեթոն Հայլենդս ազգային պարկ
Cape Breton Highlands National Park
Նոր Շոտլանդիա 948,0 1936 Black Brook Waterfall Cabot Trail.JPG
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Կլուեյն ազգային պարկ
Kluane National Park and Reserve
Յուկոն 22 013,3 1972 Kathleen Lake Yukon.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Կուտենեյ ազգային պարկ
Kootenay National Park
Բրիտանական Կոլումբիա 1 406,4 1920 Kootenay National Park - Paint Pots 1.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Կուչիբոգվակ ազգային պարկ
Kouchibouguac National Park
Նյու Բրանսուիկ 239,2 1969 KitchibougouacRiver23.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Կուտտինիրպաակ ազգային պարկ [Ն 3][11]
Quttinirpaaq National Park
Նունավուտ 37 775,0 1988 Quttinirtaaq 1 1997-08-05.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Լա Մորիսի ազգային պարկ
La Mauricie National Park
Քվեբեկ 536,1 1970 View of Lake Wapizagonke in La Mauricie National Park.JPG
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Մաունթ Ռեվելստոկ ազգային պարկ
Mount Revelstoke National Park
Բրիտանական Կոլումբիա 259,7 1914 Revelstoke from Mount Revelstoke.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Արշիպելագ Մինգան ազգային պարկի արգելոց
Mingan Archipelago National Park Reserve
Քվեբեկ 150,7 1984 Monolithes de L'Archipel de Mingan.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Նատսիչո ազգային պարկ[12]
Naats'ihch'oh National Park Reserve
Հյուսիսարևմտյան տարածքներ 7 600,0 2012 Howard's Pass Yukon Territory 1.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Նահաննի ազգային պարկ
Nahanni National Park Reserve
Հյուսիսարևմտյան տարածքներ 4 765,2 1976 Howard's Pass Yukon Territory 1.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Օլավիկ ազգային պարկ
Aulavik National Park
Հյուսիսարևմտյան տարածքներ 12 200,0 1992 Wfm banks island.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Պասիվիկ Հռոմ ազգային պարկի արգելոց
Pacific Rim National Park Reserve
Բրիտանական Կոլումբիա 285,8[Ն 4] 1970 Nursery Log at Schooner Trail.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Փոյնթ Պիլի ազգային պարկ
Point Pelee National Park
Օնտարիո 15,0 1918 Point Pelee looking south.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Պրինս Ալբերտ ազգային պարկ
Prince Albert National Park
Սասկաչևան 3 874,3 1927 Greyowls cabin ajawaan lake.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Էդուարդ արքայազնի կղզի ազգային պարկ
Prince Edward Island National Park
Էդուարդ արքայազնի կղզի 21,5 1937 Prince Edward Island Park.JPG
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Պուկասկուա ազգային պարկ
Pukaskwa National Park
Օնտարիո 1 877,8 1978 Cascade Falls.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Ռեյդինգ Մաունթին ազգային պարկ
Riding Mountain National Park
Մանիտոբա 2 973,1 1929 Riding mountain national park 3 - reflection.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Սենտ Լորենս Այլենդս ազգային պարկ
St. Lawrence Islands National Park
Օնտարիո 9,0 1904 Rivertree 1 md.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Սիրմալիկ ազգային պարկ
Sirmilik National Park
Նունավուտ 22 200,0[13] 2001 Byam Martin Mountains 11 1997-08-05.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Սեյբլ Այլենդ ազգային պարկ[14]
Sable Island National Park
Նոր Շոտլանդիա 34,0 2011 SableIsland1.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Տերրա Նովա ազգային պարկ
Terra Nova National Park
Նյուֆաունդլենդ և Լաբրադոր 399,9 1957 NLC TerraNova2 tango7174.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Տորնգաթ Մաունթիս ազգային պարկ
Torngat Mountains National Park
Նյուֆաունդլենդ և Լաբրադոր 9 600,0 2005 KillinekIsland-Labrador-2008.JPG
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Տուկտուտ Նոգաիթ ազգային պարկ
Tuktut Nogait National Park
Հյուսիսարևմտյան տարածքներ 16 340,0 1996 Bylot Purple Saxifrage 1995-06-13.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Ուկկուսիքսալիք ազգային պարկ
Ukkusiksalik National Park
Նունավուտ 20 500,0 2003 Qarmaq relicts 1996-07-29.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Ուոթերթոն Լեյքս ազգային պարկ[Ն 5][15]
Waterton Lakes National Park
Ալբերտա 505,0 1895 Waterton National Park Red Rock Canyon.JPG
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Ֆանդի ազգային պարկ
Fundy National Park
Նյու Բրանսուիկ 205,9 1948 100 - Fundy National Park.JPG
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Ֆորիյոն ազգային պարկ
Forillon National Park
Քվեբեկ 240,4 1970 Forillon National Park of Canada 2.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Էլք Այլենդ ազգային պարկ
Elk Island National Park
Ալբերտա 194,0 1913 Elk Island.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png

Նախատեսվող ազգային պարկեր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Անվանում Պրովինցիա /
Տարածք
Մակերես,
կմ²
Տարեթիվ
հիմնադրում
Պատկեր Քարտեզ
Բոուեն Այլենդ ազգային պարկ[16]
Bowen Island National Park
Բրիտանական Կոլումբիա նախատեսվում է Bowen Island, 23 mars 2009, 3.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Կուասուիտտուկ ազգային պարկ[17]
Qausuittuq National Park
Նունավուտ նախատեսվում է Wfm bathurst island.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Միլի Մաունթինս ազգային պարկ [18]
Mealy Mountains National Park Reserve
Նյուֆաունդլենդ և Լաբրադոր նախատեսվում է
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Ռուժ ազգային պարկ [19]
Rouge National Urban Park
Օնտարիո նահանգ նախատեսվում է Rouge River at Kirkhams Road Toronto.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Սաութ Օկանագան Լոուեր Սիմիլկամին ազգային պարկ[20]
South Okanagan-Lower Similkameen National Park Reserve
Բրիտանական Կոլումբիա նախատեսվում է Similkameen River 2.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Թեյդեն Նեյնե ազգային պարկ[12]
Thaydene Nene National Park
Հյուսիսարևմտյան տարածքներ 33 500,0 նախատեսվում է UtsingiPoint-GreatSlaveLake.JPG
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png

Ազգային ծովային արգելոցներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ազգային ծովային արգելոցները Կնադայի պարկերի համակարգում հանդիսանում են նոր օբյեկտներ, որոնք կոչված են ծովային էկոհամակարգերի պաշտպանության համար: Գործակալությունը մշակել է ազգային ծովային պարկերի համակարգի երկարաժամկետ ծրագիր: Այն Կանադայի առափնյա և Մեծ լճերի տարածքներում առանձնացրել է 29 տարբեր շրջաններ, որոնք անհրաժեշտ է ներկայացնել համակարգում[21]: Ստորև ներկայացված է Կանադայի գործող և նախատեսվող ազգային ծովային պարկերը[22][23]:

Անվանում Պրովինցիա /
Տարածք
Մակերես,
կմ²
Տարեթիվ
Հիմնադրում
Պատկեր Քարտեզ
Գուաի Հաանս ազգային պարկ
Gwaii Haanas National Marine Conservation Area Reserve
Բրիտանական Կոլումբիա 3.400,0 2010 Haida Gwaii -a.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Վերին Լիճ ազգային պարկ
Lake Superior National Marine Conservation Area
Օնտարիո 10.000,0 2007 Lake superior north shore sunset.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Սեգենեյ Սեն Լորան ազգային ծովային պարկ
Saguenay–St. Lawrence Marine Park
Քվեբեկ 1.246,0 1998 Fjord du Saguenay (île Saint-Louis).JPG
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Ֆատոմ Ֆայվ ազգային պարկ
Fathom Five National Marine Park
Օնտարիո նահանգ 112,0 1987 Flowerpot Island Big Flowerpot.JPG
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png
Национальная морская парковая резервация Южный пролив Джорджия
Southern Strait of Georgia National Marine Conservation Area Reserve
Բրիտանական Կոլումբիա планируется
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png

Ազգային տեսարժան վայր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ազգային տեսարժան վայրերի ծրագիրը մշակվել է 1978 թվականին՝ գիտական հետաքրքրություն ներկայացնող յուրօրինակ բնության օբյեկտների պահպանության համար: Այդ ժամանակից միայն մեկ օբյեկտ է հայտնվել ծրագրի գորունեության մեջ[24]:

Անվանում Պրովինցիա /
Տարածք
Մակերես,
կմ²
Տարեթիվ
Հիմնադրում
Պատկեր Քարտեզ
Պինգո ազգային տեսարժան վայր
Pingo National Landmark
Հյուսիսարևմտյան տարածքներ 16,0 1984 Pingos near Tuk.jpg
##Կանադայի ազգային պարկերի ցանկ (Կանադա)
Red pog.png

Նշումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. 1988 թվականին ձևավորվել է Սաութ Մորեսբի ազգային պարկի արգելոցը: 1996 թվականին անունը փոխվեց՝ դառնալով Գուաի Հանս ազգային պարկի արգելոց և ազգային պատմական տեղամաս Հայդա:
  2. 1984 թվականին ստեղծվեց Նորթեն Յուկոն ազգային պարկը: 1992 թվականին անվանափոխվեց՝ դառնալով Իվվավիկ ազգային պարկ:
  3. 1998 թվականին ձևավորվեց Էլսմիր Այլենդ ազգային պարկի արգելոցը: 2001 թվականին այն ստացավ Կուտինիրպաակ անունը և ազգային պարկի կարգավիճակ:
  4. Հաշվվում է միայն ցամաքային տարածքի մակերեսը:
  5. Հանդիսանում է Ուոթերթոն Լեյքս Գլեյշիր աշխարհի միջազգային պարկի մասը:

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. 1,0 1,1 «National Parks of Canada» (անգլերեն)։ Парки Канады։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-13-ին։ Վերցված է 15-12-2009 
  2. «National Parks of Canada» (անգլերեն)։ Парки Канады։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-13-ին։ Վերցված է 15-12-2009 
  3. 3,0 3,1 «Map of completing the Parks System» (անգլերեն)։ Парки Канады։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-13-ին։ Վերցված է 15-12-2009 
  4. «Parks Canada Guiding Principles and Operational Policies» (անգլերեն)։ Парки Канады։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-13-ին։ Վերցված է 15-12-2009 
  5. 5,0 5,1 «Всемирное наследие в Канаде» (անգլերեն)։ Всемирное наследие։ Արխիվացված է օրիգինալից 2011-08-27-ին։ Վերցված է 15-12-2009 
  6. «Nomination process» (անգլերեն)։ Всемирное наследие։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-13-ին։ Վերցված է 15-12-2009 
  7. 7,0 7,1 «Canada's National Parks and National Park Reserves» (անգլերեն)։ Парки Канады։ Արխիվացված է օրիգինալից 2011-08-15-ին։ Վերցված է 15-12-2009 
  8. «Gulf Islands National Park Reserve of Canada» (անգլերեն)։ Парки Канады։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-13-ին։ Վերցված է 15-12-2009 
  9. «Gwaii Haanas National Park Reserve and Haida Heritage Site» (անգլերեն)։ Парки Канады։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-13-ին։ Վերցված է 15-12-2009 
  10. «Northern Yukon: STATUS OF NATIONAL PARKS» (անգլերեն)։ Парки Канады։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-13-ին։ Վերցված է 15-12-2009 
  11. «Quttinirpaaq Management Plan» (անգլերեն)։ Парки Канады։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-13-ին։ Վերցված է 2010-08-20 
  12. 12,0 12,1 «Minister's Round Table on Parks Canada 2008»։ Парки Канады։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-13-ին։ Վերցված է 15-12-2009 
  13. «Sirmilik National Park of Canada» (անգլերեն)։ Парки Канады։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-13-ին։ Վերցված է 15-12-2009 
  14. «Sable Island to be Protected as a National Park»։ Парки Канады։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-13-ին։ Վերցված է 15-12-2009 
  15. «Waterton Glacier International Peace Park» (անգլերեն)։ Всемирное наследие։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-13-ին։ Վերցված է 15-12-2009 
  16. «Government of Canada Announces National Park Reserve Feasibility Assessment for Bowen Island»։ Парки Канады։ 2010-07-23։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-13-ին։ Վերցված է 2010-09-12 
  17. «A National Park Proposal on Bathurst Island»։ Парки Канады։ 2012-12-13։ Արխիվացված է օրիգինալից 2013-05-30-ին։ Վերցված է 2013-05-12 
  18. «The Feasibility Study Process (in the Mealy Mountains)»։ Парки Канады։ 2010-07-14։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-13-ին։ Վերցված է 2010-09-12 
  19. «Rouge National Urban Park Initiative»։ Парки Канады։ 2012-10-09։ Արխիվացված է օրիգինալից 2013-05-30-ին։ Վերցված է 2013-05-12 
  20. «South Okanagan–Lower Similkameen National Park Reserve Feasibility Study»։ Парки Канады։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-13-ին։ Վերցված է 15-12-2009 
  21. «Canada’s National Marine Conservation Areas System Plan» (անգլերեն)։ Парки Канады։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-13-ին։ Վերցված է 15-12-2009 
  22. «National Marine Conservation Area List» (անգլերեն)։ Парки Канады։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-13-ին։ Վերցված է 15-12-2009 
  23. «Creating New National Marine Conservation Areas of Canada» (անգլերեն)։ Парки Канады։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-13-ին։ Վերցված է 15-12-2009 
  24. «Pingo Canadian Landmark - Park Management»։ Парки Канады։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-13-ին։ Վերցված է 2008-04-07 

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]