Բիլլի Այլիշի մրցանակների և անվանակարգերի ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Բիլլի Այլիշ

[1] Ամերիկացի երգչուհի, երգահան Բիլլի Այլիշը մի քանի մրցանակների դափնեկիր է, այդ թվում MTV Video Music Awards երեք մրցանակների։ Նա նաև իր կարիերայի ընթացքում սահմանել է 2 ռեկորդ ( Գինեսի ռեկորդների գրքում ) ։

Մրցանակներ և անվանակոչություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Մրցանակ Տարի Պատգևատրվող(ներ) և անվանակարգ(եր) Կատեգորիա Արդյունք Ref.
American Music Awards 2019 Herself Տարվա նոր արտիստ Հաղթանակ [2]
Լավագույն հասարակական արտիստ Առաջադրված
Լավագույն կին արտիստ — փոփ/ռոք
Լավագույն արտիստ - արտերնատիվռոք Հաղթանակ
"Bad Guy" Լավագույն տեսահոլովակ Առաջադրված
When We All Fall Asleep, Where Do We Go? Լավագույն ալբոմ - փոփ/ռոք
Apple Music Awards 2019 Herself Տարվա լավագույն համաշխարհային արտիստ Հաղթանակ [3]
Տարվա երգահան
When We All Fall Asleep, Where Do We Go? Տարվա ալբոմ
ARIA Music Awards 2019 Herself Լավագույն միջազգային արտիստ Առաջադրված [4]
ASCAP Pop Music Awards 2019 Herself & Finneas Ավանգարդ մրցանակ Հաղթանակ [5]
BBC Radio 1's Teen Awards 2018 Herself Սոցիալական լրատվամիջոցների լավագույն աստղ Առաջադրված [6]
2019 Միջազգային լավագույն սոլո արտիստ [7]
"Bad Guy" Լավագույն սինգլ [8]
Billboard Live Music Awards Uber Eats x Khalid x Billie Eilish Activation at South by South Համերգայինն և մարքեթինգային աջակից [9]
Billboard Women in Music Herself Տարվա կին Հաղթանակ [10]
Bravo Otto Միջազգային երգիչ [11]
BreakTudo Awards 2018 Միջազգային նոր արտիստ Առաջադրված [12]
2019 Միձջազգային կին արտիստ [13]
"Bad Guy" Տարվա միջազգային տեսահոլովակ
When We All Fall Asleep, Where Do We Go? Տարվա ալբոմ
Clio Awards 2019 "When the Party's Over" Տեսահոլովակ Ոսկի [14]
Billie Eilish Experience (Spotify In House) Իրադարձության կառուցվածք [15]
"Share Your Gifts" 61 վայկյան 5 րոպեում - Քլիո Գրենդ Հաղթանակ [16]
Danish Music Awards When We All Fall Asleep, Where Do We Go? Տարվա արտասահմանյան լավագույն ալբոմ [17]
GAFFA Awards (Նորվեգիա) 2018 "When the Party's Over" Արտասահմանյան լավագույն երգ Առաջադրված [18]
GAFFA Awards (Sweden) 2019 Herself Արտասահմանյան լավագույն նոր կատարում Հաղթանակ [19]
Grammy Awards 2020 When We All Fall Asleep, Where Do We Go? Տարվա ալբոմ [20]
Լավագույն փոփ-վոկալ ալբոմ
"Bad Guy" Տարվա ռեկորդ
Տարվա
Լավագույն փոփ-սոլո կատարում Առաջադրված
Herself Լավագույն նոր արտիստ Հաղթանակ
Guinness World Records 2020 Մեծ Բրիտանիայի ալբոմների վարկանշային աղյուսյակները գլխավորող ամենաերիտասարդ կին արտիստ [21]
Կին արտիստների ամենարդի մուտքերից մեկը՝ ԱՄՆ-ի թոփ 100-ում [22]
iHeartRadio Much Music Video Awards 2018 Ամենաշատ երկրպագուներ ունեցող նոր արտիստ Առաջադրված [23]
iHeartRadio Music Awards 2019 Լավագույն նոր ռոք/ալտերնատիվ արտիստ [24]
2020 "Bad Guy" Տարվա երգ Սպասվող [25]
Տարվա ալտերնատիվ ռոք երաժշտություն Սպասվող
Լավագույն քնարերգություն Սպասվող
Լավագույն տեսահոլովակ Սպասվող
Herself Տարվա կին արտիստ Սպասվող
տարվա ալտերնատիվ ռոք արտիստ Սպասվող
"Bad Guy (Remix)" (with Justin Bieber) Լավագույն ռեմիքս Սպասվող
Juno Awards 2020 When We All Fall Asleep, Where Do We Go? Տարվա միջազգային ալբոմ Սպասվող [26]
LOS40 Music Awards 2019 Herself Միջազգային լավագույն նոր արտիստ [27]
When We All Fall Asleep, Where Do We Go? Լավագույն միջազգային ալբոմ Հաղթանակ
"Bad Guy" Լավագույն միջազգային վիդեո Առաջադրված
Melon Music Awards 2019 Herself Թոփ 10 արտիստներ Առաջադրված [28]
"Bad Guy" Լավագույն փոփ երաժշտություն Հաղթանակ [29]
Լավագույն երգ Առաջադրված
MTV Europe Music Awards 2019 Լավագույն երգ Հաղթանակ [30]
Լավագույն վիդեո Առաջադրված
Herself Լավագույն նոր կատարում Հաղթանակ
Ամենավճռական կատարում Առաջադրված
Ամենամեծ երկրպագու
ԱՄՆ-ի լավագույն կատարում
MTV Millennial Awards 2019 Herself Համաշխարհային ինստագրա օգտատեր [31]
"Bad Guy" Համաշխարհային հիթ Հաղթանակ
MTV Video Music Awards 2019 Herself Տարվա արտիստ Առաջադրված [32]
Լավագույն նոր արտիստ Հաղթանակ
Տարվա ամենավճռական արտիստ
"Bad Guy" Տարվա վիդեո Առաջադրված
լավագույն փոփ-վվիդեո
Լավագույն ուղ
Լավագույն խմբագրում Հաղթանակ
Ամռան երգ Առաջադրված
"When the Party's Over" Լավագույն տեսողական էֆեկտեն
"Hostage" Լավագույն կինեմատոգրաֆիա
MTV Video Music Awards Japan 2019 "Bad Guy" Միջազգային լավագույն արտիստի վիդեո Հաղթանակ [33]
Տարվա վիդեո Առաջադրված
MTV Video Play Awards 2019 "Bad Guy" Հաղթանակած վիդեո Հաղթանակ [34]
Nickelodeon Kids’ Choice Awards Abu Dhabi Herself Լավագույն միջազգային աստղ [35]
Nickelodeon Kids' Choice Awards 2019 Լավագույն Breakout արտիստ [36]
2020 Լավագույն կին արտիստ Սպասվող [37]
NRJ Music Awards 2019 Տարվա միջազգային առաջընթաց Հաղթանակ [38]
"Bad Guy" Տարվա վիդեո Առաջադրված
People's Choice Awards 2019 Herself 2019-ի կին արտիստ Հաղթանակ [39]
"Bad Guy" 2019-ի երգ Առաջադրված
2019-ի տեսահոլովակ
When We All Fall Asleep, Where Do We Go? 2019-ի ալբոմ
Pollstar Awards 2020 When We All Fall Asleep Tour Լավագույն փոփ շրջագայություն [40]
Herself Լավագույն նոր վերնագիր Հաղթանակ
Q Awards 2019 Herself Լավագույն սոլո-արտիստ Առաջադրված [41]
World Today-ի լավագույն կատարում
"Bad Guy" Լավագույն թրեք
When We All Fall Asleep, Where Do We Go? Լավագույն ալբոմ
Queerty Awards 2020 “Bad Guy” Հիմն Սպասվող [42]
Rockbjörnen 2019 Տարվա արտասահմանյան երգ Առաջադրված [43]
Rolling Stone's International Music Awards Herself Սկսնակ Հաղթանակ [44]
Swiss Music Awards 2020 Միջազգային լավագույն սոլո կատարում Սպասվող [45]
Տարվա միջազգային բեկումնային կատարում Սպասվող
TEC Awards "Bad Guy" Outstanding Creative Achievement – Record Production/Single or Track Հաղթանակ [46]
Teen Choice Awards 2019 Herself Լավագույն կին արտիստ [47]
Լավագույն Breakout արտիստ
Telehit Awards 2019 "Bad Guy" Լավագույն անգլո վիդեո [48]
Լավագույն անգլո վիդեո
հասարակության լավագույն վիդեո Առաջադրված
Herself Լավագույն սոլո կանացի կատարում Հաղթանակ
UK Music Video Awards 2019 "When the Party's Over" Միջազգային լավագույն փոփ-վիդեո Առաջադրված [49]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. "Awards and nominations received by Billie Elish".(չաշխատող հղում)
  2. Johnson, Zach (2019 թ․ հոկտեմբերի 24). "Post Malone, Ariana Grande, Billie Eilish dominate American Music Awards nominations". E! Online. Retrieved 2019 թ․ հոկտեմբերի 24.
  3. Singleton, Micah (2019 թ․ դեկտեմբերի 2). "Billie Eilish Earns Top Honors From Inaugural Apple Music Awards". Billboard. Retrieved 2019 թ․ դեկտեմբերի 3.
  4. "ARIA Awards: 2019 ARIA Awards Nominated Artists Revealed". Australian Recording Industry Association (ARIA). 2019 թ․ հոկտեմբերի 10. Retrieved 2019 թ․ հոկտեմբերի 17.
  5. "2019 ASCAP Pop Music Awards". ASCAP. Retrieved 2019 թ․ սեպտեմբերի 20.
  6. "BTS Wins Best International Group And Best Social Media Star At BBC Radio 1's Teen Awards 2018". soompi. Retrieved 2019 թ․ սեպտեմբերի 20.
  7. "Best International Solo Artist". BBC. Retrieved 2019 թ․ հոկտեմբերի 14.
  8. "Best Single". BBC. Retrieved 2019 թ․ հոկտեմբերի 14.
  9. Brooks, Dave (2019 թ․ հոկտեմբերի 31). "Billboard Live Music Awards 2019 Nominations: Full List Includes P!nk, Ed Sheeran & Spice Girls". Billboard. Retrieved 2019 թ․ նոյեմբերի 1.
  10. Mamo, Heran (2019 թ․ նոյեմբերի 25). "Billie Eilish Is Billboard's 2019 Woman of the Year". Billboard. Retrieved 2019 թ․ նոյեմբերի 25.
  11. "BRAVO-Otto-Wahl 2019: Vote für deinen Star!". Bravo Germany. 2019 թ․ հոկտեմբերի 23. Retrieved 2019 թ․ հոկտեմբերի 26.
  12. "BreakTudo Awards 2018: Demi Lovato, Cardi B e Taylor Swift estão entre os mais indicados". N10 Entretenimento. Retrieved 2018 թ․ օգոստոսի 25.
  13. "BreakTudo Awards 2019: BlackPink, BTS and Red Velvet received multiple nominations". allkpop. Retrieved 2019 թ․ օգոստոսի 23.
  14. "Billie Eilish - when the party's over". Clio Awards. Retrieved 2019 թ․ սեպտեմբերի 20.
  15. "Billie Eilish Experience". Clio Awards. Retrieved 2019 թ․ սեպտեմբերի 20.
  16. "Share Your Gifts". Clio Awards. Retrieved 2019 թ․ սեպտեմբերի 30.
  17. "Vindere til Danish Music Awards 2019" (in Danish). IFPI Danmark. 2019 թ․ հոկտեմբերի 17. Retrieved 2019 թ․ հոկտեմբերի 17.{{cite web}}: CS1 սպաս․ չճանաչված լեզու (link)
  18. "GAFFA-Prisen 2018". GAFFA (in Norwegian). Արխիվացված է the original 2018 թ․ դեկտեմբերի 26-ին. Retrieved 2019 թ․ փետրվարի 6.{{cite web}}: CS1 սպաս․ չճանաչված լեզու (link)
  19. "De vann GAFFA-Priset 2019". GAFFA (in Swedish). Sweden. 2019 թ․ սեպտեմբերի 20. Արխիվացված է the original 2019 թ․ դեկտեմբերի 28-ին. Retrieved 2019 թ․ սեպտեմբերի 20.{{cite web}}: CS1 սպաս․ չճանաչված լեզու (link)
  20. "2020 GRAMMY Awards: Complete Nominees List". Grammy.com. 2019 թ․ նոյեմբերի 20. Retrieved 2019 թ․ նոյեմբերի 20.
  21. "Youngest female at No.1 on UK albums chart". Guinness World Records. Retrieved 2019 թ․ սեպտեմբերի 20.
  22. "Most simultaneous US Hot 100 entries by a female". Guinness World Records. Retrieved 2019 թ․ սեպտեմբերի 20.
  23. Kennedy, John R. (2018 թ․ օգոստոսի 1). "Shawn Mendes Leads 2018 iHeartRadio MMVAs Nominations". iHeartRadio. Retrieved 2018 թ․ օգոստոսի 1.
  24. "iHeartRadio Music Award Nominations 2019: Complete List". iHeartRadio. 2019 թ․ հունվարի 9. Retrieved 2019 թ․ հունվարի 9.
  25. "2020 iHeartRadio Music Awards Nominees Revealed: See the Full List". iHeartRadio. 2020 թ․ հունվարի 8. Retrieved 2020 թ․ հունվարի 11.
  26. "Juno Awards of 2020". Juno Awards. 2020 թ․ հունվարի 28. Retrieved 2020 թ․ փետրվարի 5.
  27. "JONAS BROTHERS, ROSALÍA, AITANA, LEIVA Y MANUEL CARRASCO, MÁXIMOS NOMINADOS DE LOS40 MUSIC AWARDS 2019". Los40.com. Retrieved 2019 թ․ սեպտեմբերի 13.
  28. "Melon Music Awards 2019". Melon (in կորեերեն). Արխիվացված է the original 2019 թ․ հոկտեմբերի 30-ին. Retrieved 2019 թ․ հոկտեմբերի 30.
  29. "'MMA 2019' 방탄소년단, 4개 대상 포함 8관왕…공연 열기 꽉 채운 ★들 [종합]". hankyung.com (in կորեերեն). 2019 թ․ դեկտեմբերի 1. Retrieved 2019 թ․ դեկտեմբերի 1.
  30. "Ariana Grande Leads 2019 MTV EMA Nominations". Variety. 2019 թ․ հոկտեմբերի 1. Retrieved 2019 թ․ հոկտեմբերի 1.
  31. "Todos los nominados a los MTV MIAW 2019, los premios de los millenials". Clarin. Retrieved 2019 թ․ սեպտեմբերի 20.
  32. "Ariana, Taylor, Billie, and Lil Nas X Lead Your 2019 VMA Nominations". MTV Press. 2019 թ․ հուլիսի 23. Retrieved 2019 թ․ հուլիսի 23.
  33. "VMAJ - Video Music Awards Japan 2019 | MTV Japan". MTV Japan (in Japanese). Արխիվացված from the original on 2019 թ․ օգոստոսի 6. Retrieved 2019 թ․ սեպտեմբերի 20.{{cite web}}: CS1 սպաս․ չճանաչված լեզու (link)
  34. "2019 MTV Video Play Awards". MTV UK. Retrieved 2019 թ․ դեկտեմբերի 15.
  35. "Nickelodeon Kids' Choice Awards Abu Dhabi: Who won what". Gulf News. 2019 թ․ սեպտեմբերի 21. Retrieved 2019 թ․ սեպտեմբերի 21.
  36. "Kids' Choice Awards: Full List of Winners". Hollywood Reporter. 2019 թ․ մարտի 23. Retrieved 2019 թ․ մարտի 24.
  37. Nordyke, Kimberly (2020 թ․ փետրվարի 13). "Kids' Choice Awards: Chance the Rapper Set as Host; 'Avengers: Endgame' Leads Nominees". The Hollywood Reporter. Retrieved 2020 թ․ փետրվարի 13.
  38. "NRJ Music Awards 2019 : Angèle, Roméo Elvis et Lil Nas X dominent la liste des nommés". Ozap (in French). Retrieved 2019 թ․ սեպտեմբերի 30.{{cite web}}: CS1 սպաս․ չճանաչված լեզու (link)
  39. "2019 People's Choice Awards:Complete List of Nominees". E! News. 2019 թ․ սեպտեմբերի 5. Retrieved 2019 թ․ սեպտեմբերի 5.
  40. "31st Annual Pollstar Awards To Honor The Year's Best". Pollstar. 2019 թ․ նոյեմբերի 14. Retrieved 2019 թ․ նոյեմբերի 16.
  41. Embley, Jochan (2019 թ․ սեպտեմբերի 12). "Stormzy, Dave and Little Simz among Londoners nominated for 2019 Q Awards". Standard. Retrieved 2019 թ․ սեպտեմբերի 30.
  42. "The QUEERTIES 2020 / Anthem / Vote Now". Queerty. Արխիվացված է the original 2020 թ․ փետրվարի 1-ին. Retrieved 2020 թ․ փետրվարի 1.
  43. "2019 Rockbjörnen Winners". Aftonbladet (in Swedish). Retrieved 2019 թ․ օգոստոսի 13.{{cite web}}: CS1 սպաս․ չճանաչված լեզու (link)
  44. "INTERNATIONAL MUSIC AWARD 2019: DIE GEWINNER & HIGHLIGHTS DES ABENDS". Rolling Stone Germany (in գերմաներեն). Retrieved 2019 թ․ նոյեմբերի 22.
  45. "Swiss Music Awards: Das sind die Nominierten". Der Bund (in German). 2020 թ․ հունվարի 30. Retrieved 2020 թ․ հունվարի 31.{{cite web}}: CS1 սպաս․ չճանաչված լեզու (link)
  46. "Technical Excellence & Creativity Winners Announced at the 35th Annual NAMM TEC Awards". National Association of Music Merchants (NAMM). 2020 թ․ հունվարի 19. Արխիվացված է the original 2020 թ․ հունվարի 24-ին. Retrieved 2020 թ․ հունվարի 31.
  47. "Teen Choice Awards 2019 winners announced-see the full list". Alternative Press. 2019 թ․ օգոստոսի 12. Retrieved 2019 թ․ օգոստոսի 12.
  48. Solís, Erik (2019 թ․ նոյեմբերի 14). "¡Conoce a los ganadores de los Premios Telehit 2019!". Telehit. Retrieved 2019 թ․ նոյեմբերի 15.
  49. "uk video music awards 2019 nominations". UK Music Video Awards. Retrieved 2019 թ․ սեպտեմբերի 30.