Աստերոիդների ցանկ (401-500)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Աստերոիդների ցանկ (301-400)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (501-600)
Անունը Ժամանակավոր
նշանակումը
Հայտնաբերման
ամսաթիվը
Հայտնաբերման
վայրը
Հայտնաբերող(ներ)ը
(401) Օտիլիա 1895 BT 16 մարտ 1895 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(402) Քլոե 1895 BW 21 մարտ 1895 Նիցա Օ. Շարլուա
(403) Ցիանե 1895 BX 18 մայիս 1895 Նիցա Օ. Շարլուա
(404) Արսինոե 1895 BY 20 հունիս 1895 Նիցա Օ. Շարլուա
(405) Թիա 1895 BZ 23 հուլիս 1895 Նիցա Օ. Շարլուա
(406) Էռնա 1895 CB 22 օգոստոս 1895 Նիցա Օ. Շարլուա
(407) Արաքնե 1895 CC 13 հոկտեմբեր 1895 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(408) Ֆամա 1895 CD 13 հոկտեմբեր 1895 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(409) Ասպասիա 1895 CE 9 դեկտեմբեր 1895 Նիցա Օ. Շարլուա
(410) Քլորիս 1896 CH 7 հունվար 1896 Նիցա Օ. Շարլուա
(411) Քսանտե 1896 CJ 7 հունվար 1896 Նիցա Օ. Շարլուա
(412) Էլիզաբեթա 1896 CK 7 հունվար 1896 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(413) Էդբուրգա 1896 CL 7 հունվար 1896 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(414) Լիրիոպե 1896 CN 16 հունվար 1896 Նիցա Օ. Շարլուա
(415) Պալացիա 1896 CO 7 փետրվար 1896 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(416) Վատիկանա 1896 CS 4 մայիս 1896 Նիցա Օ. Շարլուա
(417) Սուեվիա 1896 CT 6 մայիս 1896 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(418) Ալեմանիա 1896 CV 7 սեպտեմբեր 1896 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(419) Ավրելիա 1896 CW 7 սեպտեմբեր 1896 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(420) Բերտոլդա 1896 CY 7 սեպտեմբեր 1896 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(421) Զարինգիա 1896 CZ 7 սեպտեմբեր 1896 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(422) Բերոլինա 1896 DA 8 հոկտեմբեր 1896 Բեռլին Գ. Վիտ
(423) Դիոտիմա 1896 DB 7 դեկտեմբեր 1896 Նիցա Օ. Շարլուա
(424) Գրացիա 1896 DF 31 դեկտեմբեր 1896 Նիցա Օ. Շարլուա
(425) Կորնելիա 1896 DC 28 դեկտեմբեր 1896 Նիցա Օ. Շարլուա
(426) Հիպպո 1897 DH 25 օգոստոս 1897 Նիցա Օ. Շարլուա
(427) Գալենե 1897 DJ 27 օգոստոս 1897 Նիցա Օ. Շարլուա
(428) Մոնաքիա 1897 DK 18 նոյեմբեր 1897 Մյունխեն Ու. Վիլիգեր
(429) Լոտիս 1897 DL 23 նոյեմբեր 1897 Նիցա Օ. Շարլուա
(430) Հիբրիս 1897 DM 18 դեկտեմբեր 1897 Նիցա Օ. Շարլուա
(431) Նեֆելե 1897 DN 18 դեկտեմբեր 1897 Նիցա Օ. Շարլուա
(432) Պիթիա 1897 DO 18 դեկտեմբեր 1897 Նիցա Օ. Շարլուա
(433) Էրոս 1898 DQ 13 օգոստոս 1898 Բեռլին Գ. Վիտ
(434) Հունգարիա 1898 DR 11 սեպտեմբեր 1898 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(435) Էլլա 1898 DS 11 սեպտեմբեր 1898 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ, Ա. Շվասման
(436) Պատրիցիա 1898 DT 13 սեպտեմբեր 1898 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ, Ա. Շվասման
(437) Ռոդիա 1898 DP 16 հուլիս 1898 Նիցա Օ. Շարլուա
(438) Զեուքսո 1898 DU 8 նոյեմբեր 1898 Նիցա Օ. Շարլուա
(439) Օհայո 1898 EB 13 հոկտեմբեր 1898 Մաունթ Համիլտոն Է. Քոդինգտոն
(440) Ֆեոդորա 1898 EC 13 հոկտեմբեր 1898 Մաունթ Համիլտոն Է. Քոդինգտոն
(441) Բաթիլդե 1898 ED 8 դեկտեմբեր 1898 Նիցա Օ. Շարլուա
(442) Էյքսֆիլդիա 1899 EE 15 փետրվար 1899 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ, Ա. Շվասման
(443) Ֆոտոգրաֆիկա 1899 EF 17 փետրվար 1899 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ, Ա. Շվասման
(444) Գիպտիս 1899 EL 31 մարտ 1899 Մարսել Ժ. Կոջիա
(445) Էդնա 1899 EX 2 հոկտեմբեր 1899 Մաունթ Համիլտոն Է. Քոդինգտոն
(446) Էտերնիտաս 1899 ER 27 հոկտեմբեր 1899 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ, Ա. Շվասման
(447) Վալենտինե 1899 ES 27 հոկտեմբեր 1899 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ, Ա. Շվասման
(448) Նատալիա 1899 ET 27 հոկտեմբեր 1899 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ, Ա. Շվասման
(449) Համբուրգա 1899 EU 31 հոկտեմբեր 1899 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ, Ա. Շվասման
(450) Բրիգիտա 1899 EV 10 հոկտեմբեր 1899 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ, Ա. Շվասման
(451) Պացիենցիա 1899 EY 4 դեկտեմբեր 1899 Նիցա Օ. Շարլուա
(452) Համիլտոնիա 1899 FD 6 դեկտեմբեր 1899 Մաունթ Համիլտոն Ջ. Կիլեր
(453) Թեա 1900 FA 22 փետրվար 1900 Նիցա Օ. Շարլուա
(454) Մաթեզիս 1900 FC 28 մարտ 1900 Հայդելբերգ Ա. Շվասման
(455) Բրուխզալիա 1900 FG 22 մայիս 1900 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ, Ա. Շվասման
(456) Աբնոբա 1900 FH 4 հունիս 1900 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ, Ա. Շվասման
(457) Ալլեգենիա 1900 FJ 15 սեպտեմբեր 1900 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ, Ա. Շվասման
(458) Հերցինիա 1900 FK 21 սեպտեմբեր 1900 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ, Ա. Շվասման
(459) Սիգնե 1900 FM 22 հոկտեմբեր 1900 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(460) Սկանիա 1900 FN 22 հոկտեմբեր 1900 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(461) Սասկիա 1900 FP 22 հոկտեմբեր 1900 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(462) Էրիֆիլա 1900 FQ 22 հոկտեմբեր 1900 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(463) Լոլա 1900 FS 31 հոկտեմբեր 1900 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(464) Մագարիա 1901 FV 9 հունվար 1901 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(465) Ալեկտո 1901 FW 13 հունվար 1901 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(466) Տիսիֆոնե 1901 FX 17 հունվար 1901 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ, Լ. Կարներա
(467) Լաուրա 1901 FY 9 հունվար 1901 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(468) Լինա 1901 FZ 18 հունվար 1901 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(469) Արգենտինա 1901 GE 20 փետրվար 1901 Հայդելբերգ Լ. Կարներա
(470) Կիլիա 1901 GJ 21 ապրիլ 1901 Հայդելբերգ Լ. Կարներա
(471) Պապագենա 1901 GN 7 հունիս 1901 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(472) Հռոմ 1901 GP 11 հուլիս 1901 Հայդելբերգ Լ. Կարներա
(473) Նոլլի 1901 GC 13 փետրվար 1901 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(474) Պրուդենտիա 1901 GD 13 փետրվար 1901 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(475) Օքլլո 1901 HN 14 օգոստոս 1901 Արեքիպա Դ. Ստյուարտ
(476) Հեդվիգ 1901 GQ 17 օգոստոս 1901 Հայդելբերգ Լ. Կարներա
(477) Իտալիա 1901 GR 23 օգոստոս 1901 Հայդելբերգ Լ. Կարներա
(478) Տերգեստե 1901 GU 21 սեպտեմբեր 1901 Հայդելբերգ Լ. Կարներա
(479) Կապրերա 1901 HJ 12 նոյեմբեր 1901 Հայդելբերգ Լ. Կարներա
(480) Հանզա 1901 GL 21 մայիս 1901 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ, Լ. Կարներա
(481) Էմիտա 1902 HP 12 փետրվար 1902 Հայդելբերգ Լ. Կարներա
(482) Պետրինա 1902 HT 3 մարտ 1902 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(483) Սեպպինա 1902 HU 4 մարտ 1902 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(484) Պիսբուրգիա 1902 HX 29 ապրիլ 1902 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(485) Գենուա 1902 HZ 7 մայիս 1902 Հայդելբերգ Լ. Կարներա
(486) Կրեմոնա 1902 JB 11 մայիս 1902 Հայդելբերգ Լ. Կարներա
(487) Վենեցիա 1902 JL 9 հուլիս 1902 Հայդելբերգ Լ. Կարներա
(488) Կրեուսա 1902 JG 26 հունիս 1902 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ, Լ. Կարներա
(489) Կոմաչինա 1902 JM 2 սեպտեմբեր 1902 Հայդելբերգ Լ. Կարներա
(490) Վերիտաս 1902 JP 3 սեպտեմբեր 1902 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(491) Կարինա 1902 JQ 3 սեպտեմբեր 1902 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(492) Գիսմոնդա 1902 JR 3 սեպտեմբեր 1902 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(493) Գրիզելդիս 1902 JS 7 սեպտեմբեր 1902 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(494) Վիրտուս 1902 JV 7 հոկտեմբեր 1902 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(495) Էվլալիա 1902 KG 25 հոկտեմբեր 1902 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(496) Գրիֆիա 1902 KH 25 հոկտեմբեր 1902 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(497) Իվա 1902 KJ 4 նոյեմբեր 1902 Հայդելբերգ Ռ. Դուգան
(498) Տոկիո 1902 KU 2 դեկտեմբեր 1902 Նիցա Օ. Շարլուա
(499) Վենուսիա 1902 KX 24 դեկտեմբեր 1902 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(500) Սելինուր 1903 LA 16 հունվար 1903 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
Աստերոիդների ցանկ (301-400)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (501-600)

Աղբյուր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]