Սարդարաշենի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Ասկերանի շրջան)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Այս հոդվածը ներկայացնում է ԼՂՀ Ասկերանի շրջանի Սարդարաշեն գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 30 հուշարձան։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր


Սրբատեղի «Ճգնավոր» 13 դ. գյուղի հս-ար վերնամասում 39°59′35″ հս․. լ. 46°46′14″ ավ. ե. / 39.9930833° հս․. լ. 46.7706111° ավ. ե. / 39.9930833; 46.7706111 NK2/304 Տ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց «Չնգլ» 8-13 դդ. գյուղից 3.5 կմ հս NK2/305 Տ Չնգլ տեղավայր բեռնել պատկեր

Խաչքար «Չնգլ» 8 դ. -//- NK2/305.1 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Չնգլ» 9 դ. -//- NK2/305.2 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կաղնի խաչ» 8 դ. գյուղից 3.5 կմ հս NK2/306 Տ «Կաղնի խաչ» տեղավայր բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կաղնի խաչ» 8 դ. -//- NK2/307 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կաղնի խաչ» 8 դ. -//- NK2/308 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Կաղնի խաչ» 8 դ. -//- NK2/309 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ցրտաջուր» 9 դ. գյուղից 2.5 կմ ամ NK2/310 Տ բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի «Գրաշին տափ» 9-13 դդ. -//- NK2/311 Տ «Գրաշին տափ» տեղավայր բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց «Գրաշին տափ» 9-13 դդ. -//- NK2/311.1 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Գրաշին տափ» 9 դ. -//- NK2/311.1.1 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Գրաշին տափ» 9 դ. -//- NK2/311.1.2 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Գրաշին տափ» 9 դ. -//- NK2/311.1.3 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Գրաշին տափ» 12 դ. -//- NK2/311.1.4 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Գրաշին տափ» 12 դ. -//- NK2/311.1.5 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Գրաշին տափ» 9 դ. -//- NK2/311.1.6 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Գրաշին տափ» 9 դ. -//- NK2/311.1.7 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հաջալու» 12 դ. գյուղից 500 մ հր-ար NK2/312 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Նոր շեն» 13 դ. գյուղից 2.5 կմ ամ NK2/313 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Նոր շեն» 13 դ. -//- NK2/314 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Վերին աղբրի խաչ» 12 դ. գյուղի մեջ NK2/315 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK2/316 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK2/317 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. -//- NK2/318 Տ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 19-20 դդ. գյուղի մեջ 39°55′29″ հս․. լ. 46°45′50″ ավ. ե. / 39.9246389° հս․. լ. 46.7639167° ավ. ե. / 39.9246389; 46.7639167 NK2/319 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK2/319.1 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. -//- NK2/319.2 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. -//- NK2/320 Տ բեռնել պատկեր

Հուշարձան Երկրորդ աշխարհամարտում զոհվածների 1964 թ. -//- NK2/321 Տ բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Ցանկը կազմվել է Արցախի կառավարությանն առընթեր զբոսաշրջության և պատմական միջավայրի պահպանության վարչության կողմից։