Ծաղկաշատի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Ասկերանի շրջան)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
HS Disambig.svg Անվան այլ կիրառումների համար տես՝ Ծաղկաշատի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (այլ կիրառումներ)

Այս հոդվածը ներկայացնում է ԼՂՀ Ասկերանի շրջանի Ծաղկաշատ գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 35 հուշարձան։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր


Սրբատեղի «Ղարաբեկ» 18-20 դդ. գյուղից մոտ 2 կմ հր 39°57′26″ հս․. լ. 46°43′25″ ավ. ե. / 39.9573056° հս․. լ. 46.7235833° ավ. ե. / 39.9573056; 46.7235833 NK2/150 Տ բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի «Վաքա» 9-13 դդ. գյուղից 7,1 կմ հս- ամ. 40°00′25″ հս․. լ. 46°43′43″ ավ. ե. / 40.0070556° հս․. լ. 46.7286667° ավ. ե. / 40.0070556; 46.7286667 NK2/151 Տ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի «Վաքա» 11-12 դդ. -//- NK2/151.1 Տ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց «Վաքա» 9-13 դդ. -//- NK2/151.2 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Վաքա» 12-13 դդ. -//- NK2/151.2.1 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Վաքա» 11-12 դդ. -//- NK2/151.2.2 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Վաքա» 9-11 դդ. -//- NK2/151.2.3 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Վաքա» 9-11 դդ. -//- NK2/151.2.4 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար«Վաքա» 9-11 դդ. -//- NK2/151.2.5 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Վաքա» 11-12 դդ. -//- NK2/151.2.6 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Վաքա» 9-11 դդ. -//- NK2/151.2.7 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Վաքա» 9-11 դդ. -//- NK2/151.2.8 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Վաքա» 9-11 դդ. -//- NK2/151.2.9 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Վաքա» 9-11 դդ. -//- NK2/151.2.10 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Վաքա» 12-13 դդ. -//- NK2/151.2.11 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Վաքա» 9-11 դդ. -//- NK2/151.2.12 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Վաքա» 9-11 դդ. -//- NK2/151.2.13 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Վաքա» 9-11 դդ. -//- NK2/151.2.14 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Վաքա» 9-11 դդ. -//- NK2/151.2.15 Տ բեռնել պատկեր

Ամրոց «Պուլուր պուտնը» 11-13 դդ. գյուղից 6,3 կմ հս- ամ. 40°00′59″ հս․. լ. 46°44′26″ ավ. ե. / 40.0163889° հս․. լ. 46.7406389° ավ. ե. / 40.0163889; 46.7406389 NK2/152 Հ բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ «Պուլուր պուտնը» մ.թ.ա. 2-1 հզ գյուղից 6,3 կմ հս- ար. 40°00′51″ հս․. լ. 46°44′23″ ավ. ե. / 40.0142222° հս․. լ. 46.7396944° ավ. ե. / 40.0142222; 46.7396944 NK2/153 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. գյուղից 6,3 կմ հս- ար 40°00′49″ հս․. լ. 46°44′16″ ավ. ե. / 40.0136944° հս․. լ. 46.7378611° ավ. ե. / 40.0136944; 46.7378611 NK2/154 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. -//- NK2/155 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK2/156 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. -//- NK2/157 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. գյուղից 7 կմ հս- ար 40°00′37″ հս․. լ. 46°44′02″ ավ. ե. / 40.0103611° հս․. լ. 46.7339444° ավ. ե. / 40.0103611; 46.7339444 NK2/158 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. -//- NK2/159 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. -//- NK2/160 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. գյուղից 6,2 կմ հս- ար 40°00′56″ հս․. լ. 46°44′24″ ավ. ե. / 40.0156111° հս․. լ. 46.7400833° ավ. ե. / 40.0156111; 46.7400833 NK2/161 Տ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի 12-13 դդ. գյուղից 6,4 կմ հս- ար 40°00′40″ հս․. լ. 46°44′07″ ավ. ե. / 40.011° հս․. լ. 46.7353056° ավ. ե. / 40.011; 46.7353056 NK2/162 Տ բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի «Շինատեղ» միջնադար գյուղից 200 մ հեռավորության վրա NK2/163 Տ բեռնել պատկեր

Մատուռ միջնադար գյուղից 1 կմ հր NK2/164 Տ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 18-21 դդ. գյուղի վերնամաս NK2/165 Տ բեռնել պատկեր

Նիկոլ Դումանի տուն-թանգարան և ժողովրդական տների համալիր 19-20 դդ. գյուղի մեջ 39°58′31″ հս․. լ. 46°43′05″ ավ. ե. / 39.97525° հս․. լ. 46.7179444° ավ. ե. / 39.97525; 46.7179444 NK2/166 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK2/166.1 Տ բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Ցանկը կազմվել է Արցախի կառավարությանն առընթեր զբոսաշրջության և պատմական միջավայրի պահպանության վարչության կողմից։