Խնածախի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Ասկերանի շրջան)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Անվան այլ կիրառումների համար տե՛ս՝ Խնածախի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (այլ կիրառումներ)

Այս հոդվածը ներկայացնում է Արցախի Հանրապետության Ասկերանի շրջանի Խնածախ գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 40 հուշարձան։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր


Եկեղեցի «Սբ. Աստվածածին» 19 դ., վերանորոգված 2005 թ. գյուղի մեջ 39°50′56″ հս․. լ. 46°44′25″ ավ. ե.HGЯO NK2/122 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Սրբատեղի «Պարուր» 17-18 դդ. գյուղից 4 կմ ամ 39°50′33″ հս․. լ. 46°42′22″ ավ. ե.HGЯO NK2/123 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Գյուղատեղի «Մռակած» 9-13 դդ. գյուղից 6 կմ ամ 39°49′08″ հս․. լ. 46°42′57″ ավ. ե.HGЯO NK2/124 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Գերեզմանոց «Մռակած» 9-13 դդ. գյուղից 6 կմ հր-ամ 39°49′02″ հս․. լ. 46°42′57″ ավ. ե.HGЯO NK2/124.1 Հ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 9-11 դդ. -//- NK2/124.1.1 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 9-11 դդ. -//- NK2/124.1.2 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 9-11 դդ. -//- NK2/124.1.3 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 9-11 դդ. -//- NK2/124.1.4 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 9-11 դդ. -//- NK2/124.1.5 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 9-11 դդ. -//- NK2/124.1.6 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 9-11 դդ. -//- NK2/124.1.7 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 9-11 դդ. -//- NK2/124.1.8 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 9-11 դդ. -//- NK2/124.1.9 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 9-11 դդ. -//- NK2/124.1.10 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 9-11 դդ. -//- NK2/124.1.11 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 9-11 դդ. -//- NK2/124.1.12 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 9-11 դդ. -//- NK2/124.1.13 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 9-11 դդ. -//- NK2/124.1.14 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 9-11 դդ. -//- NK2/124.1.15 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Տապանաքար 9-12 դդ. -//- NK2/124.1.16 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Մատուռ 9-13 դդ. -//- NK2/124.2 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Ձիթհան 9-12 դդ. գյուղից 6 կմ ամ 39°49′05″ հս․. լ. 46°42′56″ ավ. ե.HGЯO NK2/124.3 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Գերեզմանոց «Փահլուլ» 11-13 դդ. գյուղից 3 կմ հր-ամ «Փահլուլ» տեղավայրից 300 մ հս-ամ 39°49′29″ հս․. լ. 46°43′32″ ավ. ե.HGЯO NK2/125 Տ Փահլուլ տեղավայր Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար «Փահլուլ» 12-13 դդ. -//- NK2/125.1 Տ -//- Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար «Փահլուլ» 1197 թ. -//- NK2/125.2 Հ -//- Լուսանկար վերբեռնել


Գերեզմանոց «Փահլուլ» 9-13 դդ. գյուղից 3 կմ հր-ամ 39°49′35″ հս․. լ. 46°43′36″ ավ. ե.HGЯO NK2/126 «Փահլուլ» տեղավայրի հս-ամ եզրամաս Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK2/126.1 Տ -//- Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 11-12 դդ. -//- NK2/126.2 Հ -//- Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 12-13 դար -//- NK2/126.3 Հ -//- Լուսանկար վերբեռնել


Գերեզմանոց «Փահլուլ» 19-20 դդ. գյուղից 3 կմ հր-ամ տեղավայրից 300 մ հս-ամ 39°49′35″ հս․. լ. 46°43′34″ ավ. ե.HGЯO NK2/127 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Եկեղեցի «Աստվածածին» 17 դ. գյուղից 3 կմ հր-ամ NK2/128 Տ Փահլուլ տեղավայր Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 12-13 դդ. գյուղից 3 կմ հր-ամ «Փահլուլ» տեղավայրից 1.5 կմ հս-ամ NK2/129 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK2/130 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 13 դ. գյուղից 3 կմ հր-ամ «Փահլուլ» տեղավայրից 400 մ հր-ամ NK2/131 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 12 դ. -//- NK2/132 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 13 դ. գյուղից 3 կմ հր-ամ «Փահլուլ» տեղավայրից 1 կմ հր NK2/133 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 12-13 դդ. գյուղից 3 կմ հր-ամ «Փահլուլ» տեղավայրից 500 մ հր NK2/134 Տ Լուսանկար վերբեռնել


Խաչքար 12-13-րդ դդ. գյուղից 3 կմ հր-ամ NK2/135 Տ Փահլուլ տեղավայր Լուսանկար վերբեռնել


Աղբյուր «Ալեքսանի» 1958 թ. -//- NK2/136 Տ -//- Լուսանկար վերբեռնել


Հուշարձան Երկրորդ աշխարհամարտում զոհվածների 1978 թ. գյուղից 3 կմ հր-ամ NK2/137 Տ -//- Լուսանկար վերբեռնել


Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Ցանկը կազմվել է Արցախի կառավարությանն առընթեր զբոսաշրջության և պատմական միջավայրի պահպանության վարչության կողմից։