Խնապատի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Ասկերանի շրջան)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Այս հոդվածը ներկայացնում է ԼՂՀ Ասկերանի շրջանի Խնապատ գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 42 հուշարձան։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր


Գյուղատեղի «Վաղվան» 10-18 դդ. գյուղից 2 կմ հս-ամ 39°59′24″ հս․. լ. 46°48′44″ ավ. ե. / 39.99° հս․. լ. 46.8121667° ավ. ե. / 39.99; 46.8121667 NK2/90 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Վաղվան» 12-13 դդ. -//- NK2/90.1 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Վաղվան» 12 դ. -//- NK2/90.2 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Վաղվան» 12-13 դդ. -//- NK2/90.3 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Վաղվան» 13 դ. -//- NK2/90.4 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Վաղվան» 13 դ. -//- NK2/90.5 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Վաղվան» 13 դ. -//- NK2/90.6 Տ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց «Վաղվան» 9-13 դդ. գյուղից 1.5 կմ հս-ամ NK2/91 Տ «Քարեն կլոխ» տեղավայր բեռնել պատկեր

Խաչքար «Քարեն կլոխ» 13 դ. -//- NK2/91.1 Տ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց «Կայծակ տված» 9-18 դդ. գյուղից 2.5 կմ հր-ամ 39°58′34″ հս․. լ. 46°47′24″ ավ. ե. / 39.9761944° հս․. լ. 46.7901111° ավ. ե. / 39.9761944; 46.7901111 NK2/92 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար «Կայծակ տված» 18 դ. -//- NK2/92.1 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար «Կայծակ տված» 1761 թ. -//- NK2/92.2 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Բուշուն պյուն» 13 դ. գյուղից 1 կմ հր-ամ NK2/93 Տ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի «Շինատեղի եղցի» 19 դ. գյուղից 2 կմ հր-ամ NK2/94 Տ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց «Նահատակ» 14-17 դդ. -//- NK2/94.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Նահատակ» 13-14 դդ. -//- NK2/94.1.1 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Նահատակ» 13 դ. -//- NK2/94.1.2 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Նահատակ» 13 դ. -//- NK2/94.1.3 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Նահատակ» 13 դ. -//- NK2/94.1.4 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար – տապանաքար 17դ. -//- NK2/94.1.5 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 17 դ. -//- NK2/94.1.6 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար «Նահատակ» 1693 թ. -//- NK2/94.1.7 Հ բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի «Երեշեն» 11-20 դդ. NK2/95 Տ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի «Ս.Աստվածածին» 19-20 դդ. -//- NK2/95.1 Տ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց «Երեշեն» 9-20 դդ. -//- NK2/95.2 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Երեշեն» 13 դ. -//- NK2/95.3 Տ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի 1224 թ. գյուղից 1.5 կմ ամ NK2/96 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Եղցուն խաչ» 13 դ. -//- NK2/96.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Եղցուն խաչ» 1245 թ. -//- NK2/96.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Եղցուն խաչ» 13 դ. -//- NK2/96.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Եղցուն խաչ» 13 դ. -//- NK2/96.4 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Եղցուն խաչ» 13 դ. -//- NK2/96.5 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Եղցուն խաչ» 13 դ. -//- NK2/96.6 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1339 թ. -//- NK2/96.7 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Հարթի խաչքար» 13 դ. գյուղից 1.5 կմ ամ NK2/97 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ցեց քար» 1187 թ. գյուղից 0.5 կմ հր-ամ NK2/98 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Բուրթուն տափ» 13 դ. գյուղից 1.5 կմ ամ NK2/99 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Դերունց խաչքար» 13 դ. գյուղի մեջ NK2/100 Տ բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի «Վերին Ղլիջբաղ» 17-20 դդ. գյուղից 3 կմ ամ NK2/101 Տ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի «Սբ. Աստվածածին» 17 դ. -//- NK2/101.1 Տ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց «Վերին Ղլիջբաղ» 18-20 դդ. -//- NK2/101.2 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար «Վերին Ղլիջբաղ» 18 դ. -//- NK2/101.2.1 Տ բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Ցանկը կազմվել է Արցախի կառավարությանն առընթեր զբոսաշրջության և պատմական միջավայրի պահպանության վարչության կողմից։