Խանցքի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Ասկերանի շրջան)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Այս հոդվածը ներկայացնում է ԼՂՀ Ասկերանի շրջանի Խանցք գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 30 հուշարձան։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր


Եկեղեցի «Վարդապետին խութ» 11-12 դդ. գյուղից 400 մ հս 39°56′11″ հս․. լ. 46°41′09″ ավ. ե. / 39.9365° հս․. լ. 46.6857778° ավ. ե. / 39.9365; 46.6857778 NK2/114 Տ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց «Վարդապետին խութ» 11 դ. -//- NK2/114.1 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. -//- NK2/114.1.1 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. -//- NK2/114.1.2 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. -//- NK2/114.1.3 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. -//- NK2/114.1.4 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. -//- NK2/114.1.5 Տ բեռնել պատկեր

Դամբանաբլուր «Վարդապետին խութ» մ.թ.ա. II-I հզ -//- NK2/114.1.6 Տ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի «Սբ. Հովհաննես» 13 դ. գյուղից 2 կմ հր-ար 39°55′45″ հս․. լ. 46°41′23″ ավ. ե. / 39.9291944° հս․. լ. 46.6896389° ավ. ե. / 39.9291944; 46.6896389 NK2/115 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց «Սբ. Հովհաննես» 11-13 դդ. -//- NK2/115.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Սբ. Հովհաննես» 12-13 դդ. -//- NK2/115.1.1 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Սբ. Հովհաննես» 12 դ. -//- NK2/115.1.2 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Սբ. Հովհաննես» 1205 թ. -//- NK2/115.1.3 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK2/115.1.4 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. -//- NK2/115.1.5 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. -//- NK2/115.1.6 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1164 թ. -//- NK2/115.1.7 Տ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի «Սբ. Ստեփանոս» 1673 թ. գյուղի մեջ 39°56′13″ հս․. լ. 46°40′49″ ավ. ե. / 39.9369722° հս․. լ. 46.6802778° ավ. ե. / 39.9369722; 46.6802778 NK2/116 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. -//- NK2/116.1 Տ բեռնել պատկեր

Ժողովրդական տուն` 19-20 դդ. գյուղի մեջ 39°56′17″ հս․. լ. 46°40′54″ ավ. ե. / 39.9381944° հս․. լ. 46.6816389° ավ. ե. / 39.9381944; 46.6816389 NK2/117 Տ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 19-20 դարի սկիզբ գյուղի հս եզրամաս 39°56′19″ հս․. լ. 46°40′38″ ավ. ե. / 39.9385833° հս․. լ. 46.6773333° ավ. ե. / 39.9385833; 46.6773333 NK2/118 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 20 դ. -//- NK2/118.1 Տ բեռնել պատկեր

Աղբյուր «Ղուրուղեն ջուր» գյուղի հս եզրամաս 39°56′09″ հս․. լ. 46°46′59″ ավ. ե. / 39.9359167° հս․. լ. 46.7831111° ավ. ե. / 39.9359167; 46.7831111 NK2/119 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Ղուրուղեն ջուր» 11-12 դդ. -//- NK2/119.1 Տ բեռնել պատկեր

Սրբատեղի «Ջուխտակ խաչ» 13 դ. գյուղի հր-ամ եզրամաս 39°55′57″ հս․. լ. 46°40′58″ ավ. ե. / 39.9324167° հս․. լ. 46.6827222° ավ. ե. / 39.9324167; 46.6827222 NK2/120 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1230 թ. -//- NK2/120.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1253 թ. -//- NK2/120.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK2/120.3 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. -//- NK2/120.4 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար «Անտակ ծովին տափ» 9-11 դդ. գյուղից 1 կմ ար 39°55′47″ հս․. լ. 46°41′07″ ավ. ե. / 39.9298611° հս․. լ. 46.6853333° ավ. ե. / 39.9298611; 46.6853333 NK2/121 Տ բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Ցանկը կազմվել է Արցախի կառավարությանն առընթեր զբոսաշրջության և պատմական միջավայրի պահպանության վարչության կողմից։